Gość: iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:24 Od zawsze chcialam zeby moja coreczka miala na imie Julia. Jednak ilosc mlodych mam ktore daja takie imie swoim coreczkom troche mnie przerazila... Obawiam sie ze w klasie bedzie ich conajmniej piec.. Maz wymyslil alternatywe Marta- a skrot Tusia po prostu mnie rozwala... Ktore imie wg was jest ladniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 13:35 Wg mnie ładniejsza jest Julia,a raczej była,dopóki nie stała się pospolita.Ale Marta też jest b.popularnym imieniem.Może rozważysz coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 15:10 Bardziej podoba mi się Julia. A może Julianna, Emilia, Rozalia, Kornelia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Marta czy Julia? IP: *.chello.pl 29.12.06, 15:29 Zdecydowanie Julia, Marta wogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Marta czy Julia? 02.01.07, 09:52 JULIA ładnie , lecz nigdy bym nie nazwała dziecka tak popularmym imieniem podpisuje się pod kozą_w_rajtuzach lepiej juz JULIANNA , EMILIA , KORNELIA a od siebie bym dodała jeszcze MELANIE,LIDIE , i właśnie może ROZALIA mam córeczke o tym imieniu ma 11 miesięcy i jestesmy bardzo zadowoleni z tego wyboru jest naszą ( ROZALKĄ ,ROZALECZKĄ , ROZALIJKĄ ,ROZALINDĄ , ZALKĄ , ZALECZKĄ,i najczęsciej nazywamy ją poprostu ROZI ) ma dużo zdrobnien i nie jest popularne o co nam właśnie chodziło pozdrawiam i życze dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: Marta czy Julia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:24 Martusia, Martuska, albo poprostu Marta. Pidoba mi się to imię. Julka też nie brzydkie, ale od nie dawna znam dużo Julek. Myślę, że Marta jest bardziej odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 15:29 Mimo wszystko wolę tą popularną Julię.Proponuję rozważyć też Juliannę i proponowaną komuś przez Gaudencję Julisławę.Zdrobnienie Julisia brzmi super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Marta czy Julia? IP: *.chello.pl 29.12.06, 16:01 Ogólnie imię Julia jest o wiele ładniejsze od Marty,choć teraz najczęściej nadawane wsród dziewczynek.Równocześnie jednak, Marta również jest popularna (choć oczuwiście nie tak jak Julka). Pomyśl może jeszcze nad imionami: Matylda (Matysia,Tyla,Tylda) Łucja (Lusia,Łucyjka) Amelia (Amelcia,Amelka,Melcia,Melka) Tola (Tosia,Tolcia) Apolonia (Pola,Polunia,Polusia) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Marta czy Julia? IP: *.devs.futuro.pl 29.12.06, 15:48 A może Julita? Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 16:30 Wybrałabym Julię, bo dużo bardziej mi się podoba, a jednocześnie Marta wcale nie jest rzadkim imieniem. A może Julianna? Albo Marcjanna, która w skrócie może być Marcją, Marcysią, Martysią, Martą? Odpowiedz Link Zgłoś
mazeb Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 18:30 Ja stawiam na Martę to imię jest takie, jak lubię - krótkie i twarde ) Juleczek np. na moim osiedlu jest mnóstwo (są w różnym wieku) A samą Martę brałam przez chwile pod uwagę dla mej córci, jednak wsród moich znajomych jest sporo Mart, w dodatku o bardzo różnej osobowości No i imię odpadło... Ale samo w sobie jest b. ładne Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 18:26 Zdecydowanie Marta. I wcale nie jest dziś popularna. Julia jest ciągle w peletonie imion w WnŚ, a Marta zdarza się jedna, i to na szarym końcu, albo wcale. Julia jest po prostu oklepana, bo popularna to mało powiedziane. Moja kuzynka znalazła kompromis i nazwała córkę Marta Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Marta czy Julia? 29.12.06, 21:16 Które mi się bardziej podoba? - Julia. Które bym w tej chwili nadała? - Martę. A może jakaś alternatywa? Któreś z krótszych imion na -lia? Lilia, Dalia, Celia? Albo coś innego dwusylabowego i miękko brzmiącego - Łucja, Jana, Lidia? Melania? Dla mnie Julianna, Julita czy Julisława nie są zbyt dobrą alternatywą dla Julii, chyba żeby ktoś nalegał, żeby do dziewczynki mówić "Julianno" dla odróżnienia od wszystkich Julek... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Marta czy Julia? 31.12.06, 12:28 Julia ---- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
kinga08 Re: Marta czy Julia? 31.12.06, 16:52 Oczywiście, że Marta. Julek Ci teraz dostatek. Ale jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Marta czy Julia? 02.01.07, 11:59 Marta podoba mi się o wiele bardziej niż Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczor Re: Marta czy Julia? 03.01.07, 14:15 Nie!!! Nie Julia. To oklepane od co najmiej 4 lat. Zrobisz krzywdę dziecku. Marta bardzo mi się podoba i wcale nie jest to bardzo popularne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
winiaa24 Marta 03.01.07, 14:48 ja jestem zdecydowanie za Martą!!Martusia,Marteczka,Tusia.Tuśka!!!to naprwade fajne imie!!i ogolnie Marty sa fajne;-P moze nie jestem obiektywna,ale;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Marta czy Julia? 03.01.07, 16:08 Mnie się bardziej podoba Marta, ale nie dlatego że Julia jest teraz bardzo popularna. Mnie się osobiście zawsze Julia średnio podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Marta czy Julia? 03.01.07, 20:03 Marta polecam - dobrze sie nosi. A Julek teraz zatrzesienie cale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Marta czy Julia? IP: 195.116.132.* 04.01.07, 08:52 zdecydowanie julia ,marta jest brzydkim imieniem takim mało dziewczecym Odpowiedz Link Zgłoś
winiaa24 Re: Marta czy Julia? 04.01.07, 22:35 Gość portalu: myszka napisał(a): > zdecydowanie julia ,marta jest brzydkim imieniem takim mało dziewczecym o nie!!!!czuje sie obrazona;-C a co Marta brzmi jakos po męsku??no nie.ee.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Marta czy Julia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:52 marta jest bardzo dziewczęcym imieniem nosiła je patronka gospodyń poza tym to imie oznacze ,,dama" zdecydowanie MARTA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: Marta czy Julia? 05.01.07, 01:30 Ja mam córke Martę. To fajne imię na całe życie. I mała Martusia i pani Marta i Babcia Marta brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka27 Re: Marta czy Julia? 05.01.07, 15:10 zdecydowanie Marta - sliczne imie! Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Marta czy Julia? 06.01.07, 16:14 Julia ładniejsze, ale baaardzo popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Marta czy Julia? IP: *.autocom.pl 08.01.07, 17:22 zdecydowanie Marta.Sama mam tak na imie i jestem z tego bardzo zadowolona 1)Po pierwsze jest to imie międzynarodowe i w wiekszości języków wymawiane jest podobnie 2)po drugie nie ma brzydkich zdrobnień jak Julia=Julka,Zosia=Zośka,Wiktoria=Wikta a Weronika+Wera(((( 3)aspekt trzeci to ILOŚĆ ZDROBNIEŃ: MARTA,MARTUSIA.MARTKA,MARTECZKA,MARTULICZEK,MARTUNIA,MARTULA,MARTULKA,MARTI,MARTUSZKA ,TUSIA,TUŚKA ITP. Daj to imie a córcia bedzie bardzo zadowolona gwarantuje Odpowiedz Link Zgłoś
winiaa24 Re: Marta czy Julia? 10.01.07, 19:58 > Gość portalu: marta napisał(a): >MARTA,MARTUSIA.MARTKA,MARTECZKA,MARTULICZEK,MARTUNIA,MARTULA,MARTULKA,MARTI, > MARTUSZKA > ,TUSIA,TUŚKA ITP. Na mnie w szkole mówili Marciocha;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Marta czy Julia? IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.07, 12:13 Bardziej podoba mi się imię Marta. Nie jestem obiektywna, bo sama mam tak na imię Ale mogę ze swojego doświadczenia powiedzieć, że dobrze się nosi, nie zgłaszam żadnych reklamacji ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Marta czy Julia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:48 Lepsze Marta ja mam tak na imie i jestem bardzo zadowolona. Masz racje Julia to bardzo popularne i oklepane imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Marta czy Julia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:54 JEŚLI ZALEZY CI NA ORGYGINALNOŚCI TO MOŻEZAMIAST JULI izolda????? ale mnie zdecydowanie podoba sie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: Marta czy Julia? 11.01.07, 13:50 Oczywiście, że Marta,.. Chociaż zdrobnienie "Marcia" doprowadzało mnie do szewskiej pasji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Marta czy Julia? IP: 195.116.132.* 11.01.07, 14:11 same marty sie wpisują i chwalą swoje imie jakie te imie piekne bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
kinga08 Re: Marta czy Julia? 11.01.07, 18:06 Cześć Myszka! Ja wcale nie mam na imię Marta, a imię mi się podoba i dobrze się kojarzy. Mam kilka koleżanek o tym imieniu, a za niedługi czas najprawdopodobniej dziecko mojej znajomej będzie tak mieć na imię. Osobiście uważam, że istotne jest czy dobrze nosi się to imię i najlepiej oto zapytać imienniczki :-.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Marta 11.01.07, 14:50 Bynajmniej nie tak popularna jak Julia, a poza tym, to ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś