majeczka1 17.01.07, 11:51 Co myślicie o tych zestawach? Który lepiej brzmi? Córeczka przyjdzie na świat w marcu i ma już brata Mateusza. Nazwisko dość długie, kończące się -ska. Z góry dziękuję i pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszka Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: 195.116.132.* 17.01.07, 12:33 zdecydowanie malwina marta mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 12:37 Marta Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami46 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.nsm.pl 17.01.07, 12:38 Mnie się najbardziej podoba Matylda Marta,ale wydaje mi się,że mniej popularne jest aktualnie imię Malwina.Jednak pamiętaj wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 15:41 pokaż mężowi te wypowiedzi mpże ulegnie Tobie tym bardziej ,że kobiecie w ciąży niczego się nie odmawia... Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka1 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 12:46 Ja też najbardziej chciałabym Matyldę Martę, ale mąż bardzo ostro protestuje. Raczej nie przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:09 Matylda Marta byłaby rewelacyjna. Może próbuj stopniowo namawiać męża, pozachwycaj się Matyldą, zdrobnieniem Matysia, Tysia i Tysieńka itd.? Marta to dla mnie taka esensja zwyczajności. Natomiast Matylda to imię "z charakterkiem". Malwina z kolei... jakoś na tle Matyldy też wypada blado. Choć wybrałabym ją chętniej od Marty, ze zdrobnieniem Inka. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 15:21 Ja zdecydowalabym sie bez watpienia na zmiane kolejnosci proponowanych przez Ciebie imion na Matylda Marta. Wg mnie jest to o wiele ladniejszy zestaw niz dwa zaproponowane na poczatku watku. Zycze milego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:25 Tak, Matylda Marta byłaby najlepsza. Jedyne, co można by mieć naprzeciw, to skojarzenie z Damięckimi, też Mateuszem i Matyldą... ale ostatecznie, kto o tym wie Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 18:39 Nie lubie imienia Marta, wiec jesli mialabym wybierac z tych dwoch zestawow, to zdecydowalabym sie na Malwine Marte. Matylda Marta tez jest OK, ale skoro maz protestuje Poza tym moze warto poczekac, az sie coreczka urodzi i dopiero wtedy wybrac imie. Matylda to imie dla dziewczyny z "charakterkiem", podobnie jak, moim zdaniem, Marta (choc w mniejszym stopniu, pewnie ze wzgledu na popularnosc), a Malwina jest bardziej dziewczece, zwiewne. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? 17.01.07, 22:10 Nie podoba mi się imię Malwina i to bardzo:/. Wybrałabym zestaw Marta Matylda. Znam rodzeństwa zarówno Mart i Mateuszów, jak i Matyld i Mateuszów (nie chodzi mi o Damięckich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapomnialam hasla Re: Malwina Marta, czy Marta Matylda? IP: *.tktelekom.pl 21.01.07, 19:42 Matylda wystarczy. jestem mama Matyldzi. corcia ma charakterek...potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś