lilyanna 01.06.03, 14:04 Właśnie znalazłam to forum, jest super. Poczytałam wątki - bardzo ciekawe, szczególnie mnie ucieszył wątek, gdzie wybierano 10 imion dla dziewczynek i chłopców, które Wam się najbardziej podobają. Znalazło się tam imię mojej Lilianki !! A myślałam, że to takie niepopularne imię i że się nie podoba. Jesteśmy spod Warszawy(Izabelin) i tu Lilianka jest tylko jedna i robi furrorę tym imieniem i dlatego wszyscy ją zapamiętują. A przecież imię wcale nie jest wymyślne. Ja mam na imię Patrycja i nie bardzo lubię swoje imię, bo nie ma zdrobnień - Pati jest beznadziejnie ! I chciałam, żeby moja córka miała takie imię, które ma wersję dłuższą - bardziej oficjalną, ale żeby można je było zdrabniać. Patrycja & Lili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addinka Re: Moja córka Lilianna !! 01.06.03, 19:03 Mnie się to mię bardzo podoba - już wspominałam o tym 100 razy i jak Ada będzie mieć siostrę to tylko Lilianę !! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Moja córka Lilianna !! 02.06.03, 11:11 Bardzo mi się podoba to imię Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Moja córka Lilianna !! 03.06.03, 15:28 Czesc ! Doskonaly wybor imienia.Widocznie jest to najladniejsze imie u nas w Forum. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
yocza Re: Moja córka Lilianna !! 04.06.03, 09:39 Lilianna to bardzo ładne, kobiece imię i takie delikatne. Nie daj Boże, żeby kobieta o tym imieniu ważyła 80 kg, bo cały urok imienia pryśnie. To imię dla zwiewnej, delikatnej i uroczej pani. Ale skąd można wiedzieć jaka będzie w przyszłości nasza córka. A najpiękniejszy skrót od tego imienia to Lili - imię jest b. popularne we Francji i w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Moja córka Lilianna !! 05.06.03, 00:08 śliczne, dziewczęce i kobiece zarazem. No i rzadko spotykane teraz co jest dla mnie plusem, bo ja jako Małgosia też często wolałam mieć mniej popularne imię, bo ciągle nas było po kilka - w przedszkolu, szkole, teraz w pracy 4 Gośki i ciągle nie wiadomo, o którą chodzi. Buuuuuuuuuu, mamuś czemu nie miałaś innego pomysłu na imię, teraz jako Liliana byłabym jedna jedyna w pracy i jak by mnie ktoś obgadywał od razu wiadomo o kogo chodzi. Czasem rodzice powinni się zastanowić i nie dawać dziecku jakiegoś imienia, bo akurat taka moda. A i jeszcze u mnie w bloku mamy takie duże tarasy i sąsiaduję z 2 Gosiami i jak sąsiad woła - to wiadomo, odwracamy się wszystkie na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
natala_mama_lilian Re: Moja córka Lilianna !! 10.06.03, 22:09 Moja 10 miesieczna coreczka ma na imie Liliana przez 1 n ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: Moja córka Lilianna !! 11.06.03, 15:54 Moja 8,5 mies. córeczka też ma na imię Liliana przez jedno n. Bardzo się ucieszyłam czytając ten wątek, że są jednak osoby którym to imię się podoba, bo często zdaża się, że ludzie mówią mi że unieszczęśliwiłam córeczkę tym imieniem. A przecież Liliana to takie piękne imię. Tam gdzie mieszka moja siostra jest 8 letnia dziewczynka Liliana, mała jest zachwycona swoim imieniem, bo nikt w całej szkole nie ma takiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyanna Re: Moja córka Lilianna !! 12.06.03, 14:32 Nie rozumiem, jak ktoś mógł powiedzieć , że unieszczęśliwiłać córkę takim ładnym imieniem. A te wszystkie Julki - kulki, Oliwki, Klaudie, Weroniki, Wiktorie , tudzież inne, których na pęczki to niby piękne imiona, bo wszędzie ich pełno ? O gustach się nie dyskutuje, ale jak można komuś coś takiego powiedzieć, to nie wiem. Moja szwagierka nazwała córkę Paulina, na początku mi to imię nie przeszkadzało, ale teraz go nie lubię, w ogóle mi nie pasuje do ich córki i tak długo brzmi wymiawianie pa-u-li-na lub pa-u-li-nka. Zadnych fajnych zdrobnień, to dopiero imię, bo zdrobnienie Paula jest okropne !! Odpowiedz Link Zgłoś
lilu_g Re: Moja córka Lilianna !! 13.06.03, 23:41 Nic dodać ...nic ująć. Teraz jestem zadowolona że noszę imię Liliana (przez jedno n)... ale co to było kiedyś w szkole, na koloniach. Dzieci nie są dla siebie wyrozumiałe i dziwią się jeśli ktoś nie ma na imię Ania, Kasia... poprostu tak "normalnie". Teraz jestem dumna z mamy i siostry, które wspólnymi siłami wymyśłiły mi imię 26 lat temu. Pozdrawiam Liliana (vel Lilu, Lili... itd) Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: Moja córka Lilianna !! 18.06.03, 10:02 Wczoraj moja siostra cioteczna urodziła córcię i będzie Lilianna !! Super już jej zazdroszczę małej Liluni, bo moja Ada już taka duża........... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka77 Re: Moja córka Lilianna !! 20.06.03, 12:05 bardzo ładne imię, choć do niedawna było poza moim "kręgiem ulubionych" - moja gruba sasiadka takowe nosi ) ale niedawno poznałam koleżankę, młodą ładną szczupłą dziewczynę - też Liliannę, więc już jest OK ) myslałam, że to bardzo rzadkie imie, bo przez ćwierćwiecze mego życia spotkałam dopiero drugą osobę o tym imieniu, a tu proszę - okazuje się, że wśród Was jest bardzo popularne i nawet w TOP 10 się załapuje aha, podoba mi sie tylko wersja przez dwa "n" (tak samo jak Adrianna), z jedym "n" wydaje mi się jakies takie niekompletne... Odpowiedz Link Zgłoś