joan_77 12.06.03, 22:31 tak ma na imię mój synek którego urodziłam 3 marca 2003 roku...czy są tu inne mamy Tymonów lub po prostu zwolennicy tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agcie Re: Tymon... 12.06.03, 22:38 Tymon to śliczne imię. Jest naszą rezerwą w razie gdyby Nataszka okazała się jednak chłopcem ))) Podobają nam sie skróty Tymuś i Tymek Są to też skróty imienia Tymoteusz, ale z uwagi na to, że mamy długie nazwisko wybraliśmy z mężem Tymonka )) Pozdrawiamy Ag + Natka 30 tydzień w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Tymon... 17.06.03, 14:34 Czesc ! Mialam kiedys chlopaka ,ktory mial na imie Tymoteusz .Wtedy wydawalo mi sie to imie dziwne,ale dzis calkiem niezle,a Tymon moze jeszcze ladniej ? sama nie wiem. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
frutella Re: Tymon... 18.06.03, 15:04 No świetne imię! Zaczęło mi się podobać stosunkowo niedawno, więc pewnie dlatego mój dwuletni syn ma na imię Jakub (ale też ładnie). Co ciekawe przed narodzinami (a byłam przekonana, że będzie dziewczynka) miałam w 100% dać jej na imię Natasza. Pojawiła się jednak chłopczyk i szybko został Kubusiem. Może kiedyś będzie miał braciszka Tymonka lub siostrzyczkę Nataszkę. Pozdrawiam . Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaku Re: Tymon... 18.06.03, 09:24 A ja mam 4letniego Tymoteuszka. I mnie i jemu imie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwko Re: Tymon... 26.06.03, 12:23 Cześć ja mam Tymonka trzylatka (27.07.00). pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
dysia_j Re: Tymon... 03.08.03, 11:32 I ja jestem mamą Tymona. Obecnie moja pociecha ma 13 miesięcy. Nazywamy go Tymek, Tymcio, Tymuś, a jak rozrabia to Tymianek - nasze ziółko Mam znajomą, która pracuje w policji i sprawdzała w ewidencji ludności ilu Tymonów (nie Tymoteuszów) jest w Polsce. Na początku 2003 roku było ich bodajże 54. Ale podejrzewam, że ta liczba już wzrosła bardzo konkretnie, bo imię staje się coraz popularniejsze. Pozdrawiam i idę zajrzeć do mojego śpioszka Tymoniastego Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Tymon... 13.08.03, 17:22 dysia_j napisała: > Mam znajomą, która pracuje w policji i sprawdzała w ewidencji ludności ilu > Tymonów (nie Tymoteuszów) jest w Polsce. Na początku 2003 roku było ich > bodajże 54. hej dysia - edyta mam wielka prosbe! czy moglabys poprosic twoja znajoma o sprawdzenie ile w polsce jest rubenow? RUBEN - tak ma na imie moj synek. bede bardzo wdzieczna. wiem, ze na pewno ma rzadkie nazwisko, tylko 4 osoby w polsce maja takie nazwisko = cala nasza rodzina. ale imie? ciekawa jestem, ile w polsce jest rubenow... a tymon - tak mial na imie moj byly chlopak, wyjatkowy oryginal niezwykly mezczyzna. pozdrawiam wszystkie mamy z dziecmi o nietypowych imionach iza Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon... 31.03.06, 18:17 dysia_j napisała: > Mam znajomą, która pracuje w policji i sprawdzała w ewidencji ludności ilu > Tymonów (nie Tymoteuszów) jest w Polsce. Na początku 2003 roku było ich > bodajże 54. Ale podejrzewam, że ta liczba już wzrosła bardzo konkretnie, bo > imię staje się coraz popularniejsze. To niemożliwe, bo w 2001 roku było ich 356. Natomiast być może w 2003 urodziło się ich 54, bo rzeczywiście imię się staje coraz popularniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon... 31.03.06, 18:18 Hih, nawet nie zauważyłam, ze odpowiadam na taki stary post Ale fakty są faktami Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: Tymon... 23.04.06, 12:24 to i ja odpowiem na taki stary jestem w 32tc i bedzie wlasnie Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tymon... 05.08.03, 15:23 Bardzo ładne imię. Pozdrawiamy. M i N Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: Tymon... 20.08.03, 13:00 Mój synek Tymon urodził się 18 marca 2002 r. Czytałam gdzieś, że to imię pochodzenia greckiego i znaczy: czczony, uwielbiany. A i owszem, powody są Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Tymon... 12.03.04, 09:50 Odświeżanie Trzeba bylo szukac postów w 2003! Tak ogolnie Tymon to bardzo fajne imie, ale mnie bardziej sie podoba Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon... 20.11.04, 09:29 Ciekawe, czy to pierwszy raz zwróciłam n ato uwagę, ale mam wrażenie, ze to jednak rzadkosć - w dzisiejszym WnŚ jest jeden Tymek (Tymoteusz? Tymon?) i jeden Tymon. To imię sie wyraźnie popularyzuje, z czego się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
kociubek Re: Tymon... 22.11.04, 21:13 Oto moj synek Tymoteusz(21miesięcy). A imię bardzo, bardzo mi się podoba. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17782912 Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Tymon... 22.11.04, 21:30 joan_77 napisała: > tak ma na imię mój synek którego urodziłam 3 marca 2003 roku...czy są tu inne > mamy Tymonów lub po prostu zwolennicy tego imienia? zgłasza sie zwolennik Odpowiedz Link Zgłoś
hadrjana Re: Tymon... 21.01.05, 22:34 zgłasza się mama Tymka - Tymona Jakuba ur.18.12.2003r. wszyscy uwazaja, ze imie oryginalne, a ja z kolei czekam, czy na 'numerologii' pojawi sie charakterystyka... i jeszcze - już któraś z mam powyżej pisała, że Tymek, Tymuś, Tymonek lub - Tymianek (wg mojego ojczyma - bo takie pachnące ziółko...). I w efekcie zdarza mi się wołać Tymian... Odpowiedz Link Zgłoś
jim100 ja tez mam Tymona 26.01.05, 18:05 mój Tymon ma już 3,5 roku uwielbiam to imię już od 15 lat i zawsze wiedziałam, ze mój syn tak będzie miał na imie ale nie lubię jak ludzie mylą sie i przekręcają imię Tymek na Szymek ... brrr Monk Odpowiedz Link Zgłoś
bkamin Re: Tymon... 15.02.05, 10:45 A nasz Tymonek za 10 dni kończy 3 latka. Basia i Marek z Puław Odpowiedz Link Zgłoś
goda Re: Tymon... 05.03.05, 23:31 To ja jestem mamą chyba najstarszego w tym gronie Tymona, właśnie 18.02 skończył 5 lat. Imię pochodzi z greckiego i oznacza czczonego i uwielbianego, co u nas sprawdziło się w 100%, bo Tymek jest pierwszym wnukiem w obu rodzinach. W przedszkolu nauczycielki wołają na niego Tymonek, a w grupie ma kolegów: Szymonka i Leonka. Niektórym wydaje się, że to imię jest zbieżne z Tymoteuszem. Pradziadkowie doszukali się nawet patrona- Św. Tymona, ale nie znam szczegółów. Pozdrawiam wszystkich Tymonów i Jagody, bo tak ma na imię młodsza siostra Tymka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon... 06.03.05, 09:09 goda napisała: Pradziadkowie doszukali się nawet patrona- Św. Tymona, ale nie > znam szczegółów. www.cerkiew.pl/swieci.php?id=840 www.imiona.net.pl/pokaz.php?id=495&litera=T&jacy=all www.imiona.net.pl/pokaz.php?id=494&litera=T&jacy=all Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: Tymon... 31.03.05, 22:23 nasz Tymo dziś ma 2 miesiące i 11 dni, niektorzy myla to imie z Tymoteuszem inni, w ogóle ngdy nie słyszeli, ale wydaje mi się, że imie jest coraz bardziej popularne, niestety, mnie podobało się od wielu lat pozdrawiam mama Tymona Odpowiedz Link Zgłoś
azia2004 Re: Tymon... 17.05.05, 20:37 Nasz Tymon (Tymek, Tymus, Tymianek ziolko) ma 6,5 mies. Uwielbiam to imie, no i mojego syna. Jest utalentowany wokalnie i werbalnie. Pozdrawiam imiennikow i ich rodzicow oraz Gaudencje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon... 17.05.05, 21:47 azia2004 napisała: > Nasz Tymon (Tymek, Tymus, Tymianek ziolko) ma 6,5 mies. Uwielbiam to imie, no i > > mojego syna. > Jest utalentowany wokalnie i werbalnie. > Pozdrawiam imiennikow i ich rodzicow oraz Gaudencje!!! Moje gratulacje, uściski dla małego Tymusia i dziękuję za pozdrowienia! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Tymon... 17.05.05, 22:11 Bardzo mi się podoba! Tak będzie miał na imię mój synek (na razie planowany). Imię jest oryginale, ma różne fajne zdrobnienia. Śmiejemy się, że będziemy mieli w domu niezłe ziółka - Rumianka i Tymianka Rumiankiem bowiem nazywamy czasem naszego Haniołka Odpowiedz Link Zgłoś
mamatymcia Re: Tymon... 01.06.05, 13:21 moj maluch ma na imie Tymoteusz....maz na poczatku ciazy upieral sie przy Tymonie...a mi sie nie podobalo...a teraz podoba mi sie strasznie i jedno i drugie no i tez nazywam go tymiankiem Odpowiedz Link Zgłoś
nulka79 Re: Tymon... 01.06.05, 13:54 mamatymcia napisała: > moj maluch ma na imie Tymoteusz....maz na poczatku ciazy upieral sie przy > Tymonie...a mi sie nie podobalo...a teraz podoba mi sie strasznie i jedno i > drugie no i tez nazywam go tymiankiem mój to też jest Tymoteusz, ale nazywamy go Tymełek Odpowiedz Link Zgłoś
katka71 Re: Tymon... 01.06.05, 16:06 Witajcie, U mnie Tymon w drodze jak dobrze pojdzie pojawi sie za ok. 40 dni.Szukalam imienia prostego,krotkiego, latwego w wymowie a jednocvzesnie niezbyt popularnego...Tymon wydaje sie spelniac te kryteria... Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: Tymon... 02.06.05, 09:46 U nas miał być Tymek, ale okazało sie, ze bedzie Kornelia. Na Tymusia jeszcze poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Tymon... 01.11.05, 23:39 Bardzo, bardzo mi się podoba i Tymon i Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
saaba83 Re: Tymon... 30.10.05, 21:02 ja mam dzidzie jeszcze w brzuszku (34 tc), ale jak będzie syn, to właśnie Tymon..na początku miał być Tymoteusz, ale teraz zostaję przy Tymonie niezbyt lubię mówić o planach co do imienia, bo zwykle ludzie się dziwią, krzywią i wymyślają swoje, co mnie drażni - a ja chcę Tymona i już!!! no chyba, że będzie Lenka .. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś