Gość: mamusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:12 imię to popdoba się mojemu mężowi ,czy znajduje się ono na liscie imion często nadawanych,i czy się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: MIŁOSZ 02.05.08, 14:14 podoba się mi - synkowie- mojej sąsiadki i mojego kolegi mają tak na imię/ częstotliwości nadań nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: MIŁOSZ 02.05.08, 14:28 mnie się bardzo podoba, chociaż osobiście nie znam żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: MIŁOSZ 02.05.08, 16:11 Takie sobie. Znam ładniejsze imiona. W ogóle znam jednego małego Miłosza, ale ostatnio się okazało, że tak naprawdę to jest jego drugie imię. Na pierwsze ma Czesław . Czesław Miłosz Kowalski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: MIŁOSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 20:30 podaj kilka ładnych zestawów ,może coś mnie zainteresuje i będę miała większy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: MIŁOSZ 02.05.08, 16:14 według zestawienia górnego (dla warszawy) w tym roku urodziło się 7 miłoszów (43 pozycja). imię śliczne. o wiele bardziej mi się podoba niż wszędobylski mikołaj (13 pozycja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia to może jeszcze propozycja drugiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 20:33 pasującego do Miłosza ,z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: to może jeszcze propozycja drugiego 02.05.08, 23:29 Miłosz Jakub Miłosz Bartłomiej Miłosz Julian Miłosz Jacek Miłosz Aleksy Miłosz Leonard Miłosz Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: to może jeszcze propozycja drugiego 03.05.08, 20:36 Gaudencjo podkradne twój gust i jak będzie chłopczyk to dostanie Miłosz Jakub bardzo mi się spodobał ten zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: to może jeszcze propozycja drugiego 03.05.08, 22:32 A mnie właśnie zachwycił Miłosz Ewaryst Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: to może jeszcze propozycja drugiego 04.05.08, 11:20 Właśnie mnie mąż uświadomił, że Miłosz Ewaryst to dwa imiona o praktycznie identycznym znaczeniu... Chyba jednak odpada Kurczę, a tak mi pasowało Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: to może jeszcze propozycja drugiego 04.05.08, 12:24 Niezupełnie o tym samym znaczeniu, bo Miłosz to zdrobnienie (forma pochodna) od imienia Miłosław (a żadnego -sława w Ewaryście nie ma), natomiast Ewaryst powstał od przymiotnika "najlepszy, miły, najprzyjemniejszy". W żadnym wypadku nie są to więc imiona synonimiczne, a że ich znaczenie się wzmacnia, to chyba tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: to może jeszcze propozycja drugiego 04.05.08, 15:12 racja mąż sprawdził znaczenie Ewarysta i połączenie wyszło mu "Miły Miłosz", ale Twoje tłumaczenie jest przekonujące. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: to może jeszcze propozycja drugiego 03.05.08, 22:30 Miłosz Aleksander Miłosz Bartłomiej Miłosz Ewaryst Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: MIŁOSZ 02.05.08, 20:47 obok Michała i Kajetana jest ono też na naszej liście, bardzo podoba się mężowi ,z ciekawością poczytam propozycje drugiego ,bo jakoś nic nie możemy dopasować,no chyba że będzie dziewczynka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: MIŁOSZ IP: *.lublin.mm.pl 02.05.08, 23:33 Znam trzech, dwaj mają po kilka lat, jeden 30. Nigdy mi się nie podobało, zbyt mdłe. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: MIŁOSZ 03.05.08, 07:37 Ładne imię. Myślę, że wezmę je pod uwagę jeśli będę miała syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga73 Re: MIŁOSZ IP: *.wroclaw.mm.pl 03.05.08, 20:47 Mamusia - Miłosz bardzo ładnie! Ja oczekuje Synka i przyznam, ze dzien przed USG z nowina o płci dziecka, obudziłam się rano i stwierdziłam, ze to jest bardzo ładne imię - znam tylko 1 Miłosza, koło 30, spokojny, wyważony facet, bardzo kochający swoją narzeczoną - więc robi dobre wrażenie. A poza tym wertuje te wszystkie zestawienia imion i ZADNE jeszcze nie podoba mi sie az tak jak Miłosz wlasnie - moze troche Mateusz i Juliusz. A kiedy rodzisz swojego Syneczka? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: MIŁOSZ 03.05.08, 22:31 chyba jest nadawane coraz częściej, dla mnie jedno z najładniejszych imion męskich Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: MIŁOSZ 04.05.08, 12:38 Mój syn to Miłosz Fryderyk + nazwisko. Czesław Miłosz Kowalski dla mnie brzmi koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: MIŁOSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 14:25 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi termin już niedługo bo 18 maja ,dam znać jak maluszek się urodzi i jakie dostał imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: MIŁOSZ 04.05.08, 14:53 Piękne imię. Tylko, że w mojej okolicy już kilka maluchów je nosi Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: a jak zdrabniać małego Miłoszka 05.05.08, 00:16 Ja nie zdrabniam, choć planowałam mówić Miszko. Pomysł wzięty od zdrobnienia Wiszko, które używane jest w rodzinie przez mojego wujka Wiesława. Odpowiedz Link Zgłoś
wronka32 Re:super imię ...bardzo mi się podoba 05.05.08, 10:03 mężowi mniej - dlatego mamy Mikołajka ... Odpowiedz Link Zgłoś