madzia_lema 12.05.08, 15:13 Za miesiąc zostanę po raz trzeci mamą, mam już bliźniaczki: Rozalię Annę i Juliannę Łucję (drugie imiona po babciach - teraz będzie problem). Jakie imię wybrać dla trzeciej córci? Nasza lista: Marianna Helena Aniela Eleonora - ostatnio jedna z przyszłych mam pytała się o to imię i się w nim zakochałam Matylda Idalia - ale tego mąż nie chce zaakceptować Józefina - też mi wpadła w oko na tym forum Dziewczynki chcą Anielkę lub Helenkę, ja Eleonorę lub Józefinkę a mąż Mariankę Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: trzecie w drodze IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.05.08, 15:21 Polecam Józefinkę - imię może nie jest zbyt popularne, ale naprawdę piękne, sama mam prawie dwutygodniową Józinkę w domu. A z innych podanych przez Ciebie to chyba Helenka i Anielka najlepiej pasują. Chociaż reszta też nie jest zła. A co z drugim imieniem? Pozdrawiamy: Joanna z Józinką Bianką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: trzecie w drodze IP: *.smrw.lodz.pl 12.05.08, 15:25 najbardziej wg pasuje: Helena Aniela Józefina na drugie może Maria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: trzecie w drodze IP: *.smrw.lodz.pl 12.05.08, 15:28 miałam na myśli ulubiną Mariannę męża jako drugie imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: trzecie w drodze IP: 212.180.145.* 12.05.08, 15:41 Anielka A czemu mąż nie chce Idalii(sama mam Liliannę i Idalię-i polecam? A drugie-może Twoje,jak drugie są po członkach rodziny?Albo po jakiejś ulubionej cioci lub prababci? P.S.Imiona Twoich córek są śliczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_lema do megi 12.05.08, 17:44 Gdybym na drugie chciała nadać swoje imię, to musiałaby być Helena Magdalena lub Aniela Magdalena, natomiast jeżeli po ulubionej cioci to Aniela Helena. Ale nie wiem czy któraś z tych wersji jest ok. A może Helena Idalia? Kurczę, już sama nie wiem, teraz mam taki mętlik w głowie że szok. Jedno jest pewne, rozważamy Anielkę, Helenkę, Mariannę (jako drugie). Co do Idalii mąż ma wątpliwości (że niby mało popularna i podobna do Rozalii). Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: trzecie w drodze 12.05.08, 16:53 Wybrałabym Helenkę, Anielę lub Matyldę. Marianna za bardzo podobna do Julianny, A Idalia ma taką końcówkę jak Rozalia. Wybrałabym więc wśród imion innych niż imiona starszych siostr. Za Eleonorą i Józefiną nie przepadam na tyle, by je nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_lema ... Marianna 12.05.08, 17:39 Na drugie będzie Marianna - jako kompromis. Na pierwsze Anielka albo Helenka. Który zestaw lepiej brzmi: Rozalia Anna Julianna Łucja Helena Marianna Rozalia Anna Julianna Łucja Aniela Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: ... Marianna 12.05.08, 19:14 na moje ucho aniela marianna śliczne zestawy Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: ... Marianna 12.05.08, 20:33 Aniela Marianna! ślicznie razem imiona brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: ... Marianna IP: *.tosa.pl 12.05.08, 22:53 Prześliczne imona wybrałaś dla swoich bliźniaczek (mój klimat...). Ja stawiałabym jednak na Mariannę Helenę... Jeżeli miałabym obecnie zostać znów mamą (oczywiscie dziewuszki) to brałabym pod uwage tylko Gabriele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_lema Z ostatniej chwili... 12.05.08, 22:49 Zostaje Aniela Marianna na 99%. I wszyscy są zadowoleni. Dzięki za pomoć, bez Was pewnie jeszcze w dniu produ miałabym wątpliwości. Choć nie wykluczam, że tak może się wydarzyć Pozdrowienia przesyłają: Magdalena (stara koza) Rozalia Anna i Julianna Łucja (2004) Aniela Marianna (2008) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alutka Re: Z ostatniej chwili... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 11:06 Aniela Marianna - super!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś