Gość: monia IP: *.114.wightcablenorth.net 16.05.08, 17:16 zastanawiam się nad imionami Marcel-Wiktor czy Szymon-Wiktor??? Które mi doradzacie proszę o pomoc bo już niedługo rodzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imiona dla chłopczyka 16.05.08, 17:20 Marceli Wiktor (z "i"), a jeśli nie Marceli, to Szymon. Pozdrawiam :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Imiona dla chłopczyka IP: *.inowroclaw.mm.pl 16.05.08, 17:31 ja podobnie jak gaudencja: Marceli (ale jeśli Marcel to wybieram Szymona) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Imiona dla chłopczyka 16.05.08, 18:24 według mnie oba zestawienia do siebie nie pasują. do wiktora pasują mi długie imiona (trzy- czterosylabowe) np. konstanty wiktor, aleksander wiktor, ale właśnie w tej kolejności (najpierw dłuższe potem krótsze). marcel został mi na forum obrzydzony, więc skłaniałabym się ku szymonowi, ale znów raczej na drugie. dobrze brzmią mi zestawienia: ignacy szymon, antoni szymon, franciszek szymon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Imiona dla chłopczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:09 Marcel zdecydowanie, Wiktor IMO to straszne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Imiona dla chłopczyka IP: *.lublin.mm.pl 17.05.08, 23:22 Wiktor - bardzo nie lubię tego imienia Szymon - stało się niesamowicie popularne więc odpada Marcel - odbieram jako niemęskie Mając taki wybór chyba musiałabym wybrać Szymona. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imiona dla chłopczyka 18.05.08, 11:09 Wiktor Szymon - choć Szymona osobiście nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Imiona dla chłopczyka 19.05.08, 21:35 najbardziej podoba mi się Szymek ( śliczne imię) ale do Wiktora pasuje Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Imiona dla chłopczyka 21.05.08, 20:04 oba zestawy bardzo ładne, lepiej pasuje mi Szymon do Wiktora i Wiktor do Szymona. Odpowiedz Link Zgłoś
ositka Re: Imiona dla chłopczyka 22.05.08, 10:36 Wiecie ile kotow ma na imie Marcel?? i innych futrzanych zwierzakow??? Mi kiedys to imie wydawalo sie nawet interesujace, ale... Ja zdecydowanie jesli mam wybrac ktores z tych polaczen, wybieram Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: Imiona dla chłopczyka IP: *.centertel.pl 29.05.08, 10:13 Mój Szymon Wiktor ma juz 15m-cy. Jest zadowolony ze swoich imion. Poza tym bardziej i tak reaguje na swoje 1 imie.Są to imiona o tak dostojnym brzmieniu) Marcel - pierwsze skojarzenie z dziecinną dobranoką "Marceli Szpak"... Wybórnależy do Ciebie! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Imiona dla chłopczyka 29.05.08, 21:40 Nie mogę się przekonać do Wiktora ;/. Co jest o tyle dziwne, że obcojęzyczne brzmienia tego imienia np. Victor mi się podobają. Szymon ładne. Marcel, wbrew panującej na forum opinii, podoba mi się bardziej niż Marceli. Jestem jednak zwolenniczką nadawania, przy dwóch imionach, imion różnej długości, a tu wszystkie są mniej więcej takie same. Ale ogólnie stawiam na Szymona. Odpowiedz Link Zgłoś