ileczka76 22.07.08, 14:20 jak w temacie- mamy dwuletnią córkę Lenkę, w lutym ma się urodzić jej brat lub siostra- tego jeszcze nie wiemy i zaczynam powolutku zastanawiać się nad imionami. mam kilka pomysłów dla dziewczynki, choć do żadnego nie jestem przekonana i za żadną cholerę nie mogę wymyślić nic dla chłopca... będę wdzięczna za wszelkie sugestie... pomóżcie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 14:29 Lena i Olga Lena i Klara Lena i Marta Lena i Kajetan Lena i Jędrek Lena i Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 19:30 Dla dziewczynki: Pola Kalina Blanka Nina Aniela Ida (Idalia) Ksenia Laura Paula Lilianna (Lila) Dla chłopca: Adam Eryk Błażej Bruno Filip Cyprian Daniel Leon Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 20:43 Lena i Nina Lena i Sara Lena i Julia Lena i Nadia Lena i Liwia Lena i Inga Lena i Emilia Lena i Kalina Lena i Filip Lena i Kasjan Lena i Milan Lena i Jeremi Lena i Oskar Lena i Mikołaj Lena i Bastian Lena i Natan Lena i Maksym Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 22:41 bardzo podobają mi się : Nina, Lilianna, Aniela, Pola, myślałam też o Milenie, z męskich podoba mi się tylko Filip - ale boję się, że jest ostatnio dośc popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 22:47 Z tych doradzałabym Ninę lub Anielę. A z męskich moze Borys albo Błażej? Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 22.07.08, 22:48 zrezygnowałam bym z Mileny - ładne imię ale często zdrabniane do Leny a Filip u mnie nie bardzo popularny rzecz można że rzadko spotykany Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 23.07.08, 09:59 Wybrałabym Anielę. Filip jest popularny ale ładny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? IP: *.as.kn.pl 22.07.08, 23:04 Lena i Kala (od Kaliny) , Lena i Mila (samodzielnie badź od Mileny, choc z tą Mileną średnio brzmi),Filip fajnie pasuje do Leny Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 23.07.08, 11:44 dla chłopca jednak nadal najbardziej podoba mi się Filip... właściwie tylko to mi się podoba, innych nie dopuszczam póki co Kalina- śliczne imię, ale tak ma na imię córka mojej przyjaciółki, więc odpada, poza tym podobają się: Kaja, Inka, Mila (nie wiem czy jest takie imię samodzielnie???), poza tym nadal Nina, Pola, Lilianna, Anielka, Milena. Lenka Zimowe Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 23.07.08, 11:52 Mnie się również Filip bardzo podoba i wcale nie uważam, że jest aż tak popularny. Jeśli chodzi o dziewczynki, to podobają mi się również Kaja i Inka, proponuję jeszcze Gaję. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 23.07.08, 12:29 pies moich rodziców wabi się Gaja, więc raczej odpada)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Mila i Inka 23.07.08, 19:20 Nel, Wiola, Mila, Milla - to zdrobnienia Sekretarz i przewodniczący negatywnie ustosunkowali się do pomysłu, by nadać dziewczynkom imiona Nel, Wiola, Mila i Milla, gdyż uznali je za zdrobnienia, a nie samodzielne imiona. Inka? - Zdrobnienie ... przykro mi, że muszę Panią rozczarować: zgodnie z ustawą Prawo o aktach stanu cywilnego żaden kierownik urzędu stanu cywilnego w Polsce nie powinien wyrazić zgody ani na nadanie dziewczynce imienia Inka, ani na zmianę imienia Agnieszka na imię Inka. Jest to bowiem "imię w formie zdrobniałej". Fakt, że używa Pani tego imienia w życiu prywatnym, a nawet w niektórych dziedzinach życia publicznego nie ma większego znaczenia. Jalu Kurek miał wpisane w dowodzie jak w metryce imię Franciszek, Jimmy Carter w paszporcie ma imię James, a Bill Clinton wg paszportu nazywa się William Jefferson Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 24.07.08, 08:59 Filip fajne dla dziewczynki Nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 00:01 A Ida? Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: jakie imię dla rodzeństwa Leny??? 24.07.08, 11:09 Ida? ładne, podoba mi się, zatem dopisuję do swojej listy propozycji) Odpowiedz Link Zgłoś