Gość: Aileen IP: *.as.kn.pl 07.03.09, 09:31 Witam, Czy istnieje jakieś polskie imię którego pochodzenie byłoby od słów: skarb albo delikatny/miły albo król/królowa? Byłabym wdzięczna za pomoc Aileen Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 09:52 Witaj chodzi o imię pochodzenia słowiańskiego czy wystarczy imię używane w Polsce? Bo jest na przykład: Ewaryst (za wikipedią: miły, przyjemny, najlepszy), Bazyli (tamże): król, wódz, cesarz Małgorzata: perła Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 10:08 Przychodzi mi do glowy jeszcze Miosz i Miloslawa: pl.wikipedia.org/wiki/Miłosław_(imię) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 10:27 Oczywiście Regina - królowa. Odpowiedz Link Zgłoś
trasimeno Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 10:33 Miły to może też być - Ludmiła, podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 12:27 Jasne. Skarbimir Skarbisław Miłobąd Miłobor Miłobrat Miłochat, Miłoczat Miłodrog Miłodziad Miłogost Miłorad Miłosław Miłostryj Miłowit, Miłwit Miłowuj Miłosława + wszystkie imiona słowiańskie zakończone na -mił, -miła, np. Dobromiła Dalej miły, kochany: Agapit, Agapita Amat, Amata Erazm, Erazma Erast Miły, przyjacielski: Benignus, Benigna Królowa: Regina Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 13:05 I oczywiscie Amanda (w wersji chorwackiej tez Manda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Imiona pochodzące od słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:40 co za uczony te imiona powymyślał?!straszne...najbardziej podoba mi się AGApita hehe aha i MIŁOdziad Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 17:17 Powymyślali je rodzice, którym rodziły się dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona pochodzące od słów 07.03.09, 19:28 Gość portalu: Beata napisał(a): > co za uczony te imiona powymyślał?!straszne...najbardziej podoba mi się AGApita > hehe aha i MIŁOdziad moim zdaniem też są w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aileen Re: Imiona pochodzące od słów IP: *.as.kn.pl 07.03.09, 13:35 Dziękuję wszystkim za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Imiona pochodzące od słów IP: 213.25.144.* 04.08.09, 11:17 Sara-księżniczka,Regina-królowa,Bogumiła-miła,Rebeka-czarująca,Aurelia-urocza,złocista,Dobromiła-miła,z królową to się Kleopatra kojarzy(ale to już brzydkie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimcia Re: Imiona pochodzÄ?ce od sĹ?Ăłw IP: 212.2.96.* 25.01.10, 02:01 rosyjskie imie Lubov oznacza milosc. W USC bez problemu te imie nadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imiona pochodzÄ?ce od sĹ?Ăłw 25.01.10, 08:13 Gość portalu: mimcia napisał(a): > rosyjskie imie Lubov oznacza milosc. W USC bez problemu te imie nadaja. A nie mają prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimcia Re: Imiona pochodzĂ??ce od sÄš?Ä?Ĺ?w IP: 212.2.96.* 25.01.10, 15:28 maja prawo nadac te imie dla chlopca.Imie nie moze byc smieszne,obrazliwe i nie mozna dac chlopcu imie dziewczynki i odwrotnie.Reszta jest dozwolona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona pochodzÄ?ce od sĹ?Ăłw 25.01.10, 21:07 Serio? W którym? Porażka! Odpowiedz Link Zgłoś