justii23 06.07.09, 19:22 ktore z tych trzech, od dawna choruje na Idalke, jednak ostatnimi czasy kusi mnie Ignacja brzmi mi tak ładnie, kobieco i dostojnie, jednak chlopak zaczał mówić o krotkim imieniu pytajac o Inge i Ide ... a i tak przy okazji jak zdrabiniac imie Innocenta ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: Ignacja, Idalia, Inga 06.07.09, 19:30 Wszystkie 3 bardzo mi się podobają Innocentę ja bym zdrabniała Inia,Inka,Centka i pewnie znalazło by się jeszcze sporo zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Ignacja, Idalia, Inga 06.07.09, 20:09 Wybierałabym między Idalią, Ingą i Igą, ewentualnie Idą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacja, Idalia, Inga 06.07.09, 20:11 Ignacja albo Idalia - podobaja mi się oba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Ignacja, Idalia, Inga IP: 213.17.199.* 06.07.09, 20:12 Idalia oczywiscie albo Ida Inga tez ladna,od Ignacji wole Ige Innocenta-Ina,ale niezbyt mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Ignacja, Idalia, Inga IP: *.gemini.net.pl 06.07.09, 20:29 Ja wybrałabym Ingę. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Ignacja, Idalia, Inga 06.07.09, 20:58 Wszystkie ładne. Najbardziej Idalia, Ida i Inga. Ignacja też, ale musi bardzo pasować do nazwiska. Innocenta najmniej, choć niebrzydka (Inka?) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Ignacja, Idalia, Inga 06.07.09, 23:39 Idalia lub Inga. Idalia jest chyba bardziej kobieca. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 10:22 Idalia lub Ida. Innocenta - Inia, Inka, Inusia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 12:29 Ignacja, Ida i Inga mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 13:16 Zdecydowanie Idalia! Można zdrabniać do Idy, więc Luby będzie zadowolony Inga ewentualnie... Ignacja za to w ogóle mi sie nie podoba, można zdrabniać jako Iga, ale trzeba liczyć się z tym, że ktoś będzie mówić też Ignasia, co IMO jest koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezna_noc Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 13:38 Tylko Ignacja. A zdrobnienie Ignasia śliczne Idalia bardzo mi się nie podoba Inga kojarzy mi się z Kingą i przez to też mi się nie podoba Natomiast Innocenta dla mnie oryginalne, a zdrobnień znajdzie się pewnie z czasem mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 14:43 ta Innocenta to tak tylko mi sie tłucze po głowie wiec spytałam Idalia i Ignacja - tu mam dylemat a co myślicie o Nikandrze ( Nika) - nie bardzo udziwniona ??? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 17:31 Nikandra bardzo fajna. Rozważałabym ją i Ignację. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 21:17 Nikandra ogromnie mi się podoba i wydaje bardzo wdzięczna. Mogłabym tak nazwać córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezna_noc Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 16:07 dla mnie trochę udziwniona, no i Nika kojarzy mi się z Nikolą ale najważniejsze, żeby imię Tobie się podobało i żebyście się z dzidzią czuli z nim dobrzePozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Ignacja, Idalia, Inga 07.07.09, 17:21 Nikandra jest świetna, mogłabym śmiało nadać swojej córce! Może jeszcze Eunika (też Nika ) lub Leandra (Lea)? Odpowiedz Link Zgłoś
czary-mary-to-ja Re: Ignacja, Idalia, Inga 08.07.09, 10:07 Idalia - podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Ignacja, Idalia, Inga 08.07.09, 10:09 z proponowanych tytlko Idalia, Inga i Iga nie podobają mi się kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś