Dodaj do ulubionych

Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki

31.12.24, 19:34
Dziękuję Wam za udział w zabawie!
Oto wyniki rankingu imion żeńskich za 2024 r.:

1. Felicja 5 pkt.
2. Flora 3,5 pkt.
3. ex aequo Matylda i Konstancja 3 pkt.

5.-10. ex aequo Anatolia, Brygida, Ida, Ludmiła, Róża, Tomira 2 pkt.
11.-15. ex aequo Kalina, Lawinia, Stella, Tacjanna, Żywia 1,5 pkt.
16.-29. ex aequo Jaśmina, Adela, Danuta, Diana, Emma, Flawia, Gerlinda, Irena, Ludwika, Łucja, Pelagia, Stefania, Waleria, Wanda 1 pkt.
30.-33. Eliza, Letycja, Marcjanna, Imisława 0,5 pkt.

Żadne głosy negatywne ani pozytywne nie padły na Apolonię, Dobromiłę, Hiacyntę, Idalię, Ligię, Miłosławę, Nadzieję, Urszulę.

Damroka, Estera, Florentyna i Melania (-0,5 pkt.) odnotowały wynik ujemny.

I jak Wam się te wyniki podobają?
Obserwuj wątek
    • misha.parajanov Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 31.12.24, 21:43

> 1. Felicja 5 pkt.
      > 2. Flora 3,5 pkt.
      > 3. ex aequo Matylda i Konstancja 3 pkt.
      >
      > 5.-10. ex aequo Anatolia, Brygida, Ida, Ludmiła, Róża, Tomira 2 pkt.
      > 11.-15. ex aequo Kalina, Lawinia, Stella, Tacjanna, Żywia 1,5 pkt.
      > 16.-29. ex aequo Jaśmina, Adela, Danuta, Diana, Emma, Flawia, Gerlinda, Irena,
      > Ludwika, Łucja, Pelagia, Stefania, Waleria, Wanda 1 pkt.
      > 30.-33. Eliza, Letycja, Marcjanna, Imisława 0,5 pkt.
      >
      > Żadne głosy negatywne ani pozytywne nie padły na Apolonię, Dobromiłę, Hiacyntę,
      > Idalię, Ligię, Miłosławę, Nadzieję, Urszulę.
      >
      > Damroka, Estera, Florentyna i Melania (-0,5 pkt.) odnotowały wynik ujemny.
      >
      > I jak Wam się te wyniki podobają?

Powiem to tak:
      1. Nie spodziewałam się braku jakichkolwiek głosów na Idalię - obstawiałam nawet, że będzie w pierwszej dziesiątce. Mam wrażenie, że wśród użytkowników tego forum jest to dość lubiane imię.
      2. Zaskoczyła mnie tak niska pozycja Łucji - również mam wrażenie, że na forum jest raczej lubiana.
      3. Trochę dziwi mnie Tomira w pierwszej dziesiątce, ale trudno mi powiedzieć, dlaczego. Myślałam, że to imię nie dojdzie nawet do pierwszej dwudziestki.

Czołówka raczej w moim guście, może z wyjątkiem Konstancji. Cieszy mnie przede wszystkim skład pierwszej trójki. Szkoda mi Hiacynty i Idalii.

Z niecierpliwością czekam na przyszłoroczny ranking wink
      • emnilda.wolna Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 01.01.25, 14:53
        > Zaskoczyła mnie tak niska pozycja Łucji - również mam wrażenie, że na forum jest raczej lubiana.

Mnie też! Czy Łucja miała dużo głosów ujemnych, które zrównoważyły dodatnie?
        • gaudencja Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 01.01.25, 15:18
          Nie, nie miała - po prostu mając do dyspozycji tylko 3 głosy na "tak", wiele osób postawiło jednak tym razem na inne imiona.
          • kocynder Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 13.01.25, 09:17
            Gaudencjo, przepraszam, jeśli odbierzesz to jako "wchodzenie w twoje kompetencje", nic takiego nie mam na myśli, ale... W jednym roku są rankingi imion i zabawa kalendarzowa, a w kolejnym...? Może warto by "przeplatać", na zasadzie w jednym roku rankingi, w kolejnym zabawa i tak na zmianę?
            • gaudencja Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 13.01.25, 22:19
              Rankingi są corocznie smile Tylko zabawa kalendarzowa jest co drugi rok.
    • maja0921 Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 31.12.24, 21:48
      Super imiona na podium, bardzo mi się podobają a szczególnie Felicja, Matylda i Konstancja. 🙌
    • emnilda.wolna Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 31.12.24, 21:54
      Felicja na pierwszym miejscu - zbieram szczękę z podłogi. Wiem, że ma na forum kilka zwolenniczek (w tym mnie, ale ja nie głosowałam), jednak przeciwniczek chyba jeszcze więcej. Może też nie głosowały?
      • kocynder Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 13.01.25, 09:20
        Ja nie lubię Felicji i nie głosowałam. smile Flory zresztą też nie lubię. Ale ogólnie wyniki trochę mnie zaskoczyły, zwłaszcza zero głosów na Idalię, przy sukcesie Idy. smile
    • annthonka Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 01.01.25, 14:09
      Po raz kolejny wychodzi na to, że mój gust mocno odbiega od trendów na forum big_grin
    • aequoreavictoria Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 01.01.25, 15:24
      Dziwi niski wynik Apolonii, Idalii i Florentyny
      • miaumia Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 05.01.25, 17:21
        Rzeczywiście dziwi, znając opinie forumek.
        Jest za to Flora, w moim odczuciu o niebo milsza od twardej Florentyny.
        Apolonia być może straciła przez powszechną Polę.
        Natomiast Idalia była zachwytem w poprzednich konkursach.
        Obydwa imiona bardzo lubię, szkoda, że przepadły.
    • katarzynkaa Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 01.01.25, 23:08
      Cieszy mnie najbardziej Konstancja na trzecim miejscu. Za Felicją nie przepadam, ale doceniłabym u kogoś. Od Flory wolę Florentynę. Matylda jest OK.
    • remigia1 Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 02.01.25, 08:20
      Te wyniki niestety są nie do końca miarodajne, bo z roku na rok bierze w nich udział coraz mniej osób
      • annthonka Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 02.01.25, 09:40
        Mam wrażenie, że w ogóle coraz mniej osób się udziela na tym forum
        • emnilda.wolna Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 02.01.25, 09:43
          Też mi się tak zdaje. Kiedyś, kiedy tylko je podczytywałam, przewijało się chyba dużo więcej nicków.
          • gaudencja Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 12.01.25, 21:28
            Lata temu też mi się tak wydawało, ale potem pojawiło się dużo nowych fajnych forumek. Fora nie są już tak popularne, jak kiedyś, przed erą portali społecznościowych, ale wciąż na niektórych forach zaskakująco wiele się dzieje. Aktywność forum pewnie nie wróci do poziomu z 2004, ale nie ma na co narzekać, zwłaszcza że większość stałych forumowiczek ma bardzo wysoki poziom merytoryczny i jest autentycznie zainteresowana imiennictwem.
    • miaumia Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 05.01.25, 17:16
      Na 1 u mnie Flora, na drugim Felicja i Matylda z podanych. Flora to i tak jedna z moich faworytek ogólnie.
      Lubię mnóstwo imion, i dobrze, żeby co roku inne dostawały szansę, bez powtórzeń.
      Cieszy mnie niezły wynik Lawinii i Stelli, na które złożyłam głos obok zwycięskiej Flory.

Zaskoczyła mnie Konstancja na podium. Nigdy bym się tam jej nie spodziewała. Pozostałe imiona były dość często wymieniane.

• miaumia Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 05.01.25, 17:23
      Wymyśliłam nowe zdrobnienie dla 1 z laureatek - Kąska!( Konstancja). W takim sensie, jak łakomy kąsek.
    • barlavento Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 08.01.25, 15:05
      Wychodzi na to, że idealnie wstrzeliłam się z imionami mojej córki tongue_out
      • gaudencja Re: Ranking imion żeńskich 2024 – wyniki 12.01.25, 21:28
        O, tak! Miło Cię widzieć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.