felusiak1 30.01.10, 20:56 jakiś mecz jakiejś tam ręcznej piłki wzbudza niesłychane emocje. no cóż, na bezrybiu i rak ryba. ciekawe czym będzie emocjonował się naród w przyszłośći? może obserwacją rosnacej trawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 nie musiales nigdy kosic? 30.01.10, 20:59 felusiak1 napisał: > może obserwacją rosnacej trawy? To czynnosc dla zon i tesciowych. Zawsze trzeba kosic. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rozrywka 30.01.10, 21:35 Poczytuje kryminal dziejacy sie w Teksasie. To prawda, ze temperatury tam siegaja 40°C ? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rozrywka 30.01.10, 21:38 Tzn 104°F bys sie juz nie mysial wysilac... PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rozrywka 31.01.10, 08:10 Yes, po naszemu to "Carmen à mort". Lubisz Lee Childa? Ja bardzo...Reacher jest troche macho ale bohater jakich lubie PF Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rozrywka 31.01.10, 08:16 Domyśliłem się. Mam parę liczajldów. Ciekaw jestem, kiedy pojawią się filmy z Riczerem. Chyba musieliby zatrudnić do roli niejakiego Dolfa Lundgrena? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rozrywka 31.01.10, 08:29 No widzisz, nie znalem Lundgrena. Ale z wagi i wzrostu sie nadaje. I ma tez magisterium z chemii do tego, wiec dobry casting. Jeszcze dwie uwagi. Jak wybiera sie bohatera. Ano musi byc silny, duzy i inteligentny. No wiec MP sie nadaja. Ale kto tam lubi o armii czytac? Wiec sie go z armii zwalnia i kaze wedrowac tu i tam. Podobnie mozna wybrac najszczesliwszego czlowieka na swiecie. Ano ma 20 - 30 lat, jest piekny(a) i jest synem (corka) bankiera szwajcarskiego. Choc moze to byl dobry casting do 2008 roku. Po drugie, zyciowe sytuacje sa, na ogol szare, ludzie sa troche dobrzy a troche zli, troche ofiary a troche kaci. W zaleznosci od okolicznosci. I ten amerykanski mit winnera i loosera albo dobrego i zlego uspokaja mnie zawsze. Bo wiem, ze swiat jest taki jaki byc powinien. I nowe amerykanskie filmy, jak American Beauty, sa dla mnie niewypoczynkowe. Wole, jasnego jak slonce Avatara. PF Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no tak, nie ma to jak koszykówka, czy hokej 30.01.10, 22:06 to są gry dla prawdziwych mężczyzn no i ten....palant A. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie, no pewnie, ze fajniejszy jest mecz palanta.. 30.01.10, 22:12 ..z przerwami na reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
melord jest jeszcze tenis.. 30.01.10, 22:24 dzisiaj final Australian Open. za minimum $400(pod dachem hali) mozna obejrzec bez reklam Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: jest jeszcze tenis.. 30.01.10, 22:32 Nigdy nie przepadalem za tennisem..wiem, swietny sport, trzeba miec nie tylko technike, ale umiec myslec strategicznie i taktycznie, ale czemus nie przypadl mi do gustu...wole gry zespolowe i lekka atletyke. Wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: jest jeszcze tenis.. 30.01.10, 22:41 marouder.eu napisał: > Nigdy nie przepadalem za tennisem..wiem, swietny sport, trzeba miec nie tylko > technike, ale umiec myslec strategicznie i taktycznie, ale czemus nie przypadl > mi do gustu...wole gry zespolowe i lekka atletyke. Wybacz w tym sporcie oprocz techniki,strategi ktorych mozna sie nauczyc, trzeba miec wrodzone predyspozycje i stalowe nerwy... kontrola systemu nerwowego,opanowanie to olbrzymia sztuka....nie dziwie sie wiec,ze tenis ci nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: jest jeszcze tenis.. 31.01.10, 00:04 Bambuku Milo mi, ze sie martwisz o stan mojego systemu nerwowego w kontekscie mojej awersji do gry w "pim-ponga" na wiekszym polu! Jednak, mylisz sie, po prostu w swojej ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Fizyka, technika i 31.01.10, 08:13 psychika. Mniej wiecej po 33,3 % kazdy skladnik. Jak sie wygra - niebo, jak sie przegra - pieklo, badz, w najlepszym razie, czysciec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Fizyka, technika i 31.01.10, 08:31 osobiscie uwazam,ze w tenisie psychika to minimum 50% sukcesu,tego nie mozna sie nauczyc. Zobacz co stalo sie Clijsters,przegrala 6-0,6-1 grajac jak nowicjuszka choc w poprzednich spotkaniach grala doskonale bedac moim zdaniem i nie tylko jedna z faworytek do wygrania AU Open. Umiejetnosci nie mozna jej odmowic,sama przyznala na konferencji prasowej,ze psychicznie nie wytrzymala,sama nie wie czego...tak doswiadczona zawodniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Fizyka, technika i 31.01.10, 09:00 U kobiet faktycznie psyche gra duzo wieksza role. Rzadko mezczyznie sie "zalamuja" na korcie. Kobiety sa "eben" troche mniej pewne siebie. Dodlabym, ze sie to ostatnio bardzo zmienia. I zeby popatrzec sie na Serene to ona ma psychike jak mezczyzna. Co do Clijsters to moze powrot Justine, jej kolezanki Walonki ja poruszyl? Odwieczna konkurencja walonow z flamandami? PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Fizyka, technika i 31.01.10, 09:38 Odwieczna konkurencja walonow z flamandami? 3 tyg.temu Clijsters z nia wygrala,bodajze w Sydney ,wiec kompleks ktory zapewnie miala wygladal na przelamany. Tsonga...twoj krajan,niezle gral w poprzednich meczach,Federer go zdeklasowal...psychicznie wysiadl,umiejetnosci gry w tenisa odmowic mu rowniez nie mozna obstaje wiec za psychika jako najwazniejszym czynniku w tenisie i innych sportach indywidualnych Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Fizyka, technika i 31.01.10, 10:17 Dla graczy w pierwszej piatce ATP czy WTA psychika decyduje. Federer jest pewny siebie bo ma 15 Grand Slams juz w domu. A Tsonga jeszcze zadnego. Jak wezmiesz Federera i Kubota i postawisz na srodku kortu i bedziesz im maszyna wrzucal w kat ad-court coraz silniejsze pilki i kazal grac back-hand long-line to sie okaze ze Federer bedzie mial z 80 % dobrych pilek a Kubot z 75 %. I to juz jest duza roznica w meczu. I powiedzialbym nawet, ze tu fizyka decyduje. Trzeba tak dobiec do pilki by moc dobrze uderzyc. Miec dobry grip to juz kazdy ma. Nawet ja. Zreszta od Jimmi'egi, wielu gra dwureczny backhand, Kubot tyz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: jest jeszcze tenis.. 31.01.10, 00:07 Kevina to chyba wpuszcza za friko Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: brak rozrywki 30.01.10, 22:12 felusiak1 napisał: > jakiś mecz jakiejś tam ręcznej piłki wzbudza niesłychane emocje. > no cóż, na bezrybiu i rak ryba. ciekawe czym będzie emocjonował się naród w > przyszłośći? może obserwacją rosnacej trawy? > well, co innego tez rosnie,ale nie tobie felus,dlatego brak ci rozrywki news.yahoo.com/s/nm/20100129/bs_nm/us_usa_economy Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Rozrywka 30.01.10, 22:19 explicit napisał: > > Plus 100 % wilgotnosci (rzymska laznia) w Huston dla przykladu ,... > ============================================ > Tzn 104°F bys sie juz nie mysial wysilac... przy tej temp. i wilgotnosci trudno sie rozerwac,mozna sie raczej "ugotowac" Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 nie, to brak sukcesów w sporcie 30.01.10, 23:39 takim sposobem niepopularny sport wzbudza zainteresowanie. drzewiej była piłka nożna, tenis nie istniał aż pojawił się fibak. raptem wszyscy zaczęli interesować się tenisem. naprawdę wolę baseball od piłki recznej chociaż sport mnie zupełnie nie interesuje, no może poza golfem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_u Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 30.01.10, 23:53 I bingo Gdzie moje wpisy na tym poscie ??? ,... ================================================================= no może poza golfem. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 30.01.10, 23:56 tenis nie istniał aż pojawił się fibak. > raptem wszyscy zaczęli interesować się tenisem. hmm...tenisa zaczalem uczyc sie wieku ok 10 lat to pi razy oko w tym samym czasie co Fibak ze talentu nie mialem jak on......nobody is perfect golf...gdyby nie olbrzymie pieniadze ktore w nim siedza,trudno by nazwac sportem...raczej rekreacja taki Dale(alkoholik) po calej nocy balangi,gral na swiatowym poziomie znasz podobny "sport"??? Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 04:52 > taki Dale(alkoholik) po calej nocy balangi,gral na swiatowym poziomie znasz podobny "sport"??? snooker! Bill Werbeniuk byl niegdys czolowym graczem i zwykl przed turniejem oraz w trakcie chlac alkohol. In his last professional match in 1990 he said: "I've had 24 pints of extra strong lager and eight double vodkas and I'm still not drunk." Co ciekawsze, koszt chlania sciagal sobie z podatku, gdyz na trzezwo trzesly mu sie rece i nie mogl wykonywac zawodu, co potwierdzali lekarze. news.bbc.co.uk/sport2/hi/other_sports/snooker/2953641.stm Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 30.01.10, 23:58 inny sport ktory kreci Polakow to zuzel (speedway). caly swiat sie dzis sciga w Polsce wliczajac kilku Australijczykow o ktorych w Australii nikt nie slyszal Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 00:18 al-kochol-8 napisał: > inny sport ktory kreci Polakow to zuzel (speedway). caly swiat sie > dzis sciga w Polsce wliczajac kilku Australijczykow o ktorych w > Australii nikt nie slyszal to prawda,nie wielu tutaj ma blade pojecie,ze taki sport istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 07:03 bo jazda w kolko na prymitywnych motocyklach bez hamulcow to jest sport dla autsajderow. ANZ sie nie przyznaja do zuzla bo nie chca swojego autsajderstwa podkreslac. Kazde dziecko w Polsce wie kto to jest Jason Crump (AU) i kim byl Ivan Mauger (NZ), a w Australii i NZ nie slyszal o nich prawie zaden dorosly, pomimo ze motocykl Maugera zostal kiedys pozlocony i jest dzis wystawiony w muzeum na poludniowej (tej bardziej zacofanej) wyspie NZ. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 08:03 poludniowej (tej bardziej zacofanej) wyspie NZ. daj boze...moze jeszcze doczekam polski, tak zacofanej jak ta poludniowa wyspa NZ Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 09:07 nie tragizuj, Polska jest duzo bardziej przemyslowo rozwinieta niz NZ. NZ za to zaskakuje czystoscia, na tle Australii chocby, ale to nie wszystko. NZ to chroniczne bezrobocie, gdyby nie OZ, ktora konsekwentnie zatrudnia bezrobotnych Kiwisow, to juz dawno temu doszlo by tam w NZ do rewolucji!! Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie, to brak sukcesów w sporcie 31.01.10, 09:31 w NZ mieszkasz? mam odmienne zdanie,uprzemyslowienie wcale nie swiadczy o tym czy dane miejsce jest zadupiem czy nie. faktyczne bezrobocie w Polsce jest wyzsze niz w NZ, gdyby nie EU to... Polska od Wisly na wschod to juz prawdziwe zadupie zaniedbywane przez kolejne rzady,tzw.Polska B...NZ przy tym to raj mnie sie NZ b.podoba,mogloby mniej lac... Odpowiedz Link Zgłoś