dachs 22.02.10, 20:18 No bo któż inny mógłby podpadać pod "America's Heritage Abroad" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasznachszach Re: Ktoś wyklikał fajny wątek o Indianach w Polsc 22.02.10, 20:20 A kto był autorem? # Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Haszysta pewnie wyklikal z czystej zlosci! 22.02.10, 20:28 Toto nie lubi, gdy Polacy sie np. indianizuja, gdyz oznacza to dla niego depolonizacje Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ktoś wyklikał fajny wątek o Indianach w Polsc 22.02.10, 21:02 Sie smiejesz, a on tu kiedys o jakiejs osobie publicznej napisal, ze gdyby byla userem FAQ, to zapewne przylaczylaby sie do tzw. nagonki na Hasza Symptomatyczne, nieprawdaz?..Tyle, jesli idzie o haszysty wiez z rzeczywistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Ktoś wyklikał fajny wątek o Indianach w Polsc 22.02.10, 21:12 To raczej nie Hasz wyklikał. Co Haszowi do America's Heritage in Poland? Pozatem to raczej wyklikują, nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:22 ...ale nie dowiode, bo nawet jesli bym uzyskal takie info od kogos zblizonego do administracji, to nie bede sie mogl tym argumentem posluzyc Ale pomysl, lze, zniewaza wszystkich, pomawia kazdego o wrogosc wobec siebie, jest, zdaje sie, od jakiego czasu wycinany, a nie msci sie w jedyny dostepny mu obecnie sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:26 Na moj nos, Maruderze, haszo nie klika. On kocha te posty innych,bo to one mu upiekszaja jego nedzna egzystencje na tym forum. Klika w 100% okraglactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:28 Ale za co mialo by wyklikiwac watek o Indianach??!! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:31 marouder.eu napisał: > Ale za co mialo by wyklikiwac watek o Indianach??!! Okazało sie, że to nie o Indianach. Tytuł mnie zmylił, ten "America's heritage". Ale wyguglałem. www.heritageabroad.gov/poland.html To chyba nie okrąglactwo wyklikało. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:34 Ty chyba z ksiezyca spadles,Borsuku. * Auschwitz Revisited: The Fullest Picture, New York Times - Jan. 28, 2001 Projects * Auschwitz Book Translation * Holocaust Commemorative Plaque * Karczew Jewish Cemetery * Ozarow Jewish Cemetery * Serock Jewish Cemetery * Treblinka Visitor’s Center * Wyszkow Jewish Cemetery Tylko okraglactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:43 pozarski napisał: > Tylko okraglactwo. Może i okrąglactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Orkaglactwo? 22.02.10, 21:45 No, nie wiem..ze miejscami zaglady interesuje sie komitet d/s dziedzictwa amerykanskiego? Toz to by bylo nawet jak na Okraglakow zbyt zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 21:48 Wiesz co, Maruder. Nie wiesz,ze Zydzi nie maja nic wspolnego z dumnym jackowym amerykanskim patriotyzmem? Co to za heritage ta Treblinka i Auschwitz? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 21:52 pozarski napisał: > Wiesz co, Maruder. Nie wiesz,ze Zydzi nie maja nic wspolnego z > dumnym jackowym amerykanskim patriotyzmem? Co to za heritage ta > Treblinka i Auschwitz? Też sie dziwię, jakim cudem Amerykanie uznają Auschwitz i Treblinkę za swój heritage. Ale ta stronka ma końcówkę .gov. W najwyższym stopniu osobliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski [...] 22.02.10, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:03 pozarski napisał: > Amerykanscy Zydzi to tez Amerykanie. Az wstyd powiedziec - jak > charch i narciara. Co prawda, to prawda, ale co ma wspólnego Treblinka z amerykański heritage. Jeżeli to już raczej z niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:06 Maruder to wyjasnia lepiej ode mnie. Po prostu w Ameryce zyja Amerykanie,ktorzy byli wiezniami tych obozow albo ich potomkowie, dla ktorych te miejsca sa waznym odniesieniem ich historii. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:17 pozarski napisał: > Maruder to wyjasnia lepiej ode mnie. Po prostu w Ameryce zyja > Amerykanie,ktorzy byli wiezniami tych obozow albo ich potomkowie, > dla ktorych te miejsca sa waznym > odniesieniem ich historii. I jest to zrozumiałe i słuszne jest by o tym pamiętać, by miejsca pamięci pielęgnować. Pięknie jest, że Ameryka pomaga swoim obywatelom w tym dziele, ale przedstawianie tego jako America's Heritage jest nieco przesadzone. To nie jest heritage Ameryki. To jest heritage Polski, Niemiec i przedewszystkim Żydów Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:19 Widac Amerykanie maja do tego inny stosunek niz ty, Borsuku. Nie moge im odmowic sympatii w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:20 A ktoz broni Ameryce, by wziela tez te czesc historii swojego narodu za swoje dzidzictwo. Ja np. uwazam dziedzictwo zydowskie w historii Polski za czesc mojego dziedzictwa, mimo, ze nie jestem Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:24 W tym jest wielkosc Ameryki i malosc amerykanskich polaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ale jak to mozna w ogole negowac?! 22.02.10, 22:30 Jest sobie czlowiek, jest setka, jest tysiac, jest milion ludzi..nie wyciagali reki, przysluzyli sie krajowi, wzmocnili go..a gdzie indziej dziala im sie, ich bliskim krzywda. Mnie dziwi pytanie nie dlaczego o tym pamietac, ale czemu mialo by sie o tym zapomniec? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Ale jak to mozna w ogole negowac?! 22.02.10, 22:33 No ale pamiec wlasnie zapobiega zapomnieniu. Jackowi chca niepamietania Treblinki, ale juz Czestochowa - na wieki wiekow (jakesmy pogonili Szwedziola). Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Proszempana, mamy rok 2010.. 22.02.10, 22:41 ..jajca sie beda odbywaly w zwiazku z bitwa pod Grunwaldem (przypominam date: 1kg cukru, 4 litry wody, 10 dag drozdzy)..boc przecie po obu stronach dominowalo rycerstwo polskie, po krzyzackiej takze Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Proszempana, mamy rok 2010.. 22.02.10, 22:49 No wlasnie. Ich Polacy naszych Polakow,ale Zydzi to juz insza inszosc, jak wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu O, przepraszam! 22.02.10, 23:00 Ale rycerstwo polskie wystepujace pod egida zakonu jako rycerstwo wasalne lub zaproszone(Slask, rozne tam Pomorza) juz dawno zostalo okrzykniete jako niemnieckie! Sam kiedys zainteresowalem sie tym tematem i w jednej z kronik niemieckich znalazlem passus mowiacy o niejakim "Tchtiborze", ktory jako silacz opowiadal sie kilku rycerzom polskim, ktrorych w wiekszosci pozabijal nim sam polegl Znane imie niemnieckie Czcibor Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: O, przepraszam! 22.02.10, 23:05 To ladne. To samo slyszalem o Bialej Gorze,gdzie Niemcy walili Niemcow,a Czesi przegrali. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Niestety! I tu jest akcent polski:( 22.02.10, 23:16 Bo gdyby nie zajadlosc Lisowczykow, ktorzy przedtem ogniem i mieczem spacyfikowali Slask, rozmiar kleski wojsk protestanckich bylby mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Obodryta z okregu Baczka serbskiej Wojewodiny 23.02.10, 08:21 marouder.eu napisał: > Znane imie niemnieckie Czcibor To takze znane wegierskie imie Csobor. Polacy zemscili sie ratujac Swieta Wiare Katolicka pod Mohaczem 1526 w liczbie 37. Rujnujac przy okazji imperium Jagiellonow, czyli "pogan" pod Grunwaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zajob nacjonalizmu 23.02.10, 08:28 marouder.eu napisał: > rycerstwo polskie, po krzyzackiej takze Szlachcic byl wasalem swojego pana lennego. Nie wiem czy oni wtedy mieli jakakolwiek narodowosc. W wesolych kompaniach z wielu stron chadzali na wyprawy krzyzowe. Do Prus lub nad Dunaj. Wiem, ze w tamtych czasach moi przodkowie walczyli po obu stronach. Po polskiej, krzyzackiej i tureckiej. Po polskiej zawsze tracili ekonomicznie. No bo zyskiwac musial Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Poprawka 23.02.10, 12:56 marouder.eu napisał: > 1kg cukru, 4 litry wody, 10 dag drozdzy Nie wiem czy ten przepis jest poprawny technologicznie. Z całą pewnością nie daje 1410 tylko 1, 4 i 10 w różnych jednostkach. Ja zapamiętałem taką wersję 1000 g wody, 400 g cukru i 10 g drożdży Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dowod na 23.02.10, 10:27 Zainteresowały mnie te klamerki, więc sprawdziłam, czy przypadkiem ktoś poniżej nie zacytował usuniętego postu. No i rzeczywiście, Dachs zacytował : ,,Amerykanscy Zydzi to tez Amerykanie. Az wstyd powiedziec - jak charch i narciara.'' Nie padły tam żadne konkretne nicki, nie użyto niecenzuralnych słów, a jednak post wcięło. >Dowod na > okraglactwo, mistrzow klikania. No i popatrz, jakie to wrażliwe, taki niewinny poscik , a zabolało. Nawiasem mówiąc, świetnie to ująłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dowod na 23.02.10, 12:44 Dziekuje, Ewo. Jacy wrazliwi ci Panstwo Okraglaccy. Kto by pomyslal,co? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:00 Łaj? Czyz Zydzi nie sa integralna czescia spoleczenstwa amerykanskiego? Czyz nie pochodza a Europy? Czy zdazylo sie ktorejs z etnicznych grup, ktore tworzyly amerykanski narod, ze ja chciano nie tylko z imienia wyniszczyc tam, gdzie dotychczas mieszkaly, do szczetu zetrzec z oblicza ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:11 marouder.eu napisał: > Łaj? > Czyz Zydzi nie sa integralna czescia spoleczenstwa amerykanskiego? Są. Jak wszystkie inne grupy etniczne. Tak mi się wydaje... chyba... > Czyz nie pochodza a Europy? Pochodzą, jak większość innych grup etnicznych. Tak mi się wydaje... chyba... > Czy zdazylo sie ktorejs z etnicznych grup, ktore tworzyly > amerykanski narod, ze ja chciano nie tylko z imienia wyniszczyc > tam, gdzie dotychczas mieszkaly, do szczetu zetrzec z oblicza > ziemi? No właśnie... Indianom. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Orkaglactwo? 22.02.10, 22:17 Znasz dokumenty swiadczace o tym, ze chciano ich wyniszczyc? Ze przedsiebrano O D P O W I E D N I E srodki, by tego dokonac? Ja wiem, rozpijano ich, nawet zainfekowane koce podsylano, ograbiano ich z dzieci..wszystko w ROZNYM CZASIE, w roznych miejscach i nie wobec CALEJ populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs OK Marouder 22.02.10, 22:19 Przekonać mnie nie przekonałeś, ale zamknąłeś mi usta. Też jakiś sukces. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Mitomania 23.02.10, 13:10 marouder.eu napisał: > Znasz dokumenty Tak sobie myślę, że albo masz fioła albo skopiowałeś czy wymyśliłeś kryterium wyróżniające ofiary żydowskie: najważniejszy jest papier. Nawet Cyganie -Twoim zdaniem- nie startują w tej samej kategorii bo podobno (ja tam nie wiem) nie było romskiego Wannsee. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Mitomania 23.02.10, 13:11 No olus,masz szczescie,zes mnie wygasil,palancie. Czytac chyba nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: Mitomania 23.02.10, 13:12 Po co Ty z nimi rozmawiasz gdy obsikują wątki antypolonizmem najczystszej postaci? forum.gazeta.pl/forum/w,13,107733025,107733025,_piq_pomoz_debilom_zrozumiec_.html forum.gazeta.pl/forum/w,13,107651752,107732592,_jak_PO_rabani_widza_rozwoj_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bylbym sie z toba zalozyl, ze klika.. 22.02.10, 21:32 Tego nie wiem,bo nie siedze w ich lepetynach. Moze nikt nie wyklikal,a jakis dyzurny cenzor uznal,ze to niezgodne z jakimis lewackimi chjumen rajts? Sam watka nawet nie czytalem i nie wiem o co w nim chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Kotlecik! 22.02.10, 23:13 Tego nie wiem,bo nie siedze w ich lepetynach. Moze nikt nie wyklikal,a jakis > dyzurny cenzor uznal,ze to niezgodne z jakimis lewackimi chjumen rajts? Sam > watka nawet nie czytalem i nie wiem o co w nim chodzilo. Ty do teraz wierzysz ze bocian dzieci nosi? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Goowienka nosi bocian i je wysrywa.. 22.02.10, 23:23 ..zadowolonys, gowienko, ze o tobie napisalem? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiszprawdy do Marudy i do Dascha...zadanko mi gościu zadałeś? 23.02.10, 10:04 4=5....? kogo Ty dasch zrónujesz i z czym? Naprawdę Cię proszę szczerze mi odpowiedz? Poniżyć mnie chviałeś ? Udało Ci się...? twoim zdaniem?....tak jak tym postem w ktorym opisałeś swe credo jako fan piq-a zacytuje też pytanko (niedosłownie): ..."postaraj się, ćwicz a moze dorównasz iq i stylem piq-owi" Nie wstyd Ci? Ani troche? forum.gazeta.pl/forum/w,13,107713626,107720453,_padalcu_pytajnikowy_.html forum.gazeta.pl/forum/w,13,107713626,107720453,_padalcu_pytajnikowy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Ucichłęś schowałaes łeb w piaseczek z "mocz"ony 23.02.10, 11:59 forum.gazeta.pl/forum/w,13,107722196,107728905,DA_REM_gdzie_piq_czytal_to_co_napisal_znajomym_.html Odpowiedz Link Zgłoś