Gość: Darek IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.03.04, 20:47 Miejmy nadzieję, że to ci co trzeba... Może później pójdzie już łatwiej ich wyłapać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zakaew Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.03.04, 20:52 kozle ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf30 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.04, 23:40 Od początku zwracałem uwagę, że za tymi zamachami stoją islamscy fundamentaliści, w związku z czym narażałem się na wyśmewanie ze strony wielu komentujacych moje przypuszczenia. Oczywiście ta informacja jeszcze nie przesądza sprawy jednak jak na razie te aresztowania to najmocniejszy ze wszystkich argument wskazujący na potencjalnych winowajców tego zamachu terrorystycznego. A co do niektórych wypowiedzi na tym forum to powiem tylko tyle, że ludzie prości, niezbyt rozgarnięci nigdy nie potrafia się przynać do swoich błedów. Jeżeli raz zajęli jakieś stanowisko jak w tym wypadku obwiniając ETA to będą bronić tego stanowiska nawet jeżeli zostaną ujęci prawdziwi sprawcy , przeciwko którym przedstawi się wiarygodne dowody i zostana skazani mało tego nawet jeśli sami się przyznają do popełnionych czynów to wielu na tym forum i tak będzie bronić swojej wersji wydażeń bo dla ludzi tępych i głupich nie do pomyślenia byłoby przyznanie się nawet przed samym sobą do popełnienia błędu. Nawet nie chce mi się więcej o tym pisać to po prostu jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 193.0.122.* 13.03.04, 23:59 A moze zamiast ferowac wyroki i uskarzac sie jak to Cie ludzie atakuja poczekalbys na wyjasnienie tak jak to radzisz innym ? Bo za ETA argumentow jest nie mniej niz za Al-Kaida a chyba nawet wiecej. Oba ugrupowania zyskuja jesli Aznar wyleci wiec oba sa rownie zainteresowane tym by wina wygladala na Al-Kaida. Ale to ETA pare razy zlapano na przygotowaniach. To ETA ma bez porownania lepsza siatke w Hiszpanii. Nie mowiac o tym ze socjalisci i pacyfisci tez sa zainteresowani tym by wina byla Al-Kaida. Poza tym winny moze byc jeszcze ktos inny. Tymczasem masa osob z latwosci stwierdza 'to ETA', 'to Al-Kaida' itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf30 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.04, 00:54 Misiek napisał: > A moze zamiast ferowac wyroki i uskarzac sie jak to Cie ludzie atakuja > poczekalbys na wyjasnienie tak jak to radzisz innym ? a czytałeś uważnie moją wypowiedź? przecież napisałem :"Oczywiście ta informacja jeszcze nie przesądza sprawy" Poza tym dziwię się że słowa " zamiast ferowac wyroki... poczekalbys na wyjasnienie ..." są Twoim dziełem. jeśli masz amnezję to poczytaj swoje własne wypowiedzi. Nasze stanowisko w tym przypadku jest odmienne jednak ja otwarcie mówię, że jeśli okaże się że się myle to z ulgą przyznam się do błedu bo wolałbym żeby za tymi zamachami stała ETA niż islamscy fundamentaliści. Czy Ty też jesteś gotowy przyznać się do błedu jeśli okaże się że sie myliłeś? Moim zdaniem raczej będziesz wszedł w zaparte i za wszelką cene nawet wbrew faktom będziesz sie starał udowodnić swoje racje. Bo dla kogoś takiego jak Ty prawdopodobnie żaden dowód w tym przyznanie sie samych zamachowców nie będzie wystarczające. A może się mylę? Proszę o jasną odpowiedź - jaki konkretny dowób mółby spowodowac że uznałbyś swój błąd i przyznałbyś sie do pomyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 193.0.122.* 14.03.04, 16:06 Czytalem. Napisales: " Od początku zwracałem uwagę, że za tymi zamachami stoją islamscy fundamentaliści " - to tryb twierdzacy i to jest ferowanie wyrokow. Ja pisalem: "Dla mnie bardziej prawdowpodobna jest ETA" - i to jest tryb przypuszczajacy. Czy widzisz roznice ? Czy rozumiesz ze jak uzywam trybu przypuszczajacego to de facto nie moge miec racji i nie moge popelnic bledu bo niczego nie twierdze? Czytaj i pisz ze zrozumieniem zamiast bic piane. Poza tym to co ja glownie atakuje to to ze od razu jest masa osob ktora wie kto to zrobil mimo ze sytuacja wcale nie jest tak jasna. > Bo dla kogoś takiego jak Ty prawdopodobnie żaden > dowód w tym przyznanie sie samych zamachowców nie będzie wystarczające. Czy nie rozumiesz ze jesli ktos morduje to moze rowniez klamac ? Przyznania i kasety w tym przypadku zupelnie mnie nie przekonuja. Jak juz pare razy pisalem - w interesie i ETA i Al-Kaida jest by winna byla Al-Kaida. Tym bardziej ze do zamachu przyznaly sie juz dwie rozne grupy. Do tego przyznanie sie bylo ze sporym opoznieniem - gdybym byl Al-Kaida to przyznalbym sie od razu - by bardziej naglosnic sprawe i dokopac Aznarowi. Przekona mnie dopiero zlapanie siatki i powiazanie jej z przedmiotami - dowody materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf30 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.04, 02:30 Misiek pisał: "Czy rozumiesz ze jak uzywam trybu przypuszczajacego > to de facto nie moge miec racji i nie moge popelnic bledu bo niczego > nie twierdze." Hmm... ciekawe idąc tym tropem mozna by powiedzieć, że dużo mówisz ale w zasadzie nic z tego nie wynika. To tak jak byś powiedział: dużo gadałem ale nic nie powiedziałem. Trochę coś mi to przypomina... stary wiesz co marnujesz sie idź do polityki, wybory tuż tuż nadzasz się jak nikt to typowa cecha polityka dożo mówić tak, aby nic nie powiedzieć i to właśnie nazywa się biciem piany albo jeśli wolisz można też powiedzieć lanie wody. Zresztą spodziewałem, się tego typu odpowiedzi. Wiesz dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś wypowiada się w trybie przypuszczającym czy twierdzącym. Bez względu na tryb osoba wypowiadająca się przedstawia własne stanowisko na dany temat. Ty sugerowałeś, że za zamachy te odpowiedzialna jest ETA bez względu na to czy wypowiadałeś się w trybie przypuszczającym czy twierdzącym - myliłeś się popełniłeś błąd. Twoje twierdzenie, że wypowiadając się w trybie przypuszczającym nie możesz się mylić jest nielogiczne. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy wypowiadasz się w trybie przypuszczającym na temat wydażeń, które jeszcze nie nastapiły. np. zdanie typu: "prawdopodobnie jutro ETA dokona kolejnego zamachu" - w takiej sytuacji w momencie w którym wypowiadasz to zdanie nie możesz się mylić. Natoniast jeżeli wypowiadasz się na temat wydarzeń które już miały miejsce np. "prawdopodobnie w 1939 roku Polska napadła na Niemcy" mylisz sie bo w momencie w którym to zdanie wypowiadasz twoje przypuszczenia są błedne, bo odnoszą się one do wydarzeń które już miały miejsce i nie są one zgodne z Twoją wersją wydarzeń. Używanie trybu przypuszczającego do wypowiadania sie na temat zaistniałych już wydażeń może być jedynie przyznaniem się do braku wiedzy na dany temat. I chyba w tym tkwi proble co uwidacznia się w twoim tweirdzeniu: " Do tego przyznanie sie bylo ze sporym opoznieniem - gdybym byl Al-Kaida to przyznalbym sie od razu - by bardziej naglosnic sprawe i dokopac Aznarowi." gdybyś był Al-Kaidą to byś znał jej cele i sposób postępowania no a zpewnością nie jesteś bo ich nie znasz. Zresztą nie trzeba być Al-Kaida żeby je poznać wystarczy trochę poczytać na ten temat - bo oczytania w temacie bardzo Ci brak. Powiem Ci w zaufaniu, że Al-Kaida zawsze z dużym opóźnieniem przyznawała się do swoich zamachów a do wielu nie przyznawała się wcale. Kolejne zdanie świadczące o komplenej nieznajomości tematu: "Przekona mnie dopiero zlapanie siatki i powiazanie jej z przedmiotami - dowody > materialne." Gdybyś wiedział czym jest Al-Kaida nigdy nie napisałbyś czegoś takiego. Co rozumiesz pod pojęciem "siatki"? Czy wiesz co to w ogóle jest? Czy w ogóle wiesz jak wygląda struktura Al-Kaidy? Przeczytaj choć jedną z tych książek, polecam bo ich lekturę mam juz za sobą: "Al-Kaida bractwo terroru" Paul Williams "Osama bin Laden człowiek, który wypowiedział wojnę Ameryce" Yossef Bodansky "Siewcy Smierci" Swetnam i Alexander "Terroryzm Od Asasynów Do Osamy Bin Ladena" szczególnie polecam te pierwszą. Powiem tylko, że absurdalność Twojego twierdzenia polega na tym, że "siatka" Al- Kaidy to dziesiątki luźno połaczonych ze sobą komurek niezależnie od isebie działających komurek terrorystycznych. Każda komurka działa niezależnie od innej, każda samodzielnie i bez wiedzy pozostałych przygotowuje i przeprowadza zamachy terrorystyczne. Jedyna rzeczą wiążąco te komurki w "siatkę" jest wspólne dowództwo na czele którego stoi ben Laden. Złapanie "siatki" co sugerujesz jest równoznaczne z wyłapaniem członków wszystkich komurek należących do Al-Kaidy co jest po pierwsze niewykonalne a po drugie bezsensowne w tym przypadku. Bo za ten zamach odpowida jedna konkretna komurka Al-Kaidy jedna cząsteczka tej siatki. Pozostałe komurki mogły nie miec zielonego pojęcia o tym że taki zamach jest w ogóle przygotowywany nie mówiąc już o znajomości przez nie szczegułow dotyczących sposobu przeprowadzenia tej akcji. Taka struktura Bazy (siatki czy jakkolwiek inaczej to nazwiesz) ma jeden konkretny cel - w przypadku wpadki podczas przygotowywania akcji jedne z komurek, jej członkowie na pewno nie wsypią swoich kolegów z innej ekipy bo nic o nich nie wiedzą. Jest duże prawdopodobieństwo że Al-Kaida ma na jednym terenie kilka nic nie wiedzących o sobie komurek , które równolegle realizują to samo zadanie. W momencie wpadki jednej komurki jej miejsce automatycznie zajmuje inna. Między innymi dlatego Al-Kaida jest tak bardzo niebezpieczna a zarazem skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek brawo Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 14.03.04, 03:42 Zgodne z niedawno przeprowadzonym w Unii Europejskiej sondażem opinii publicznej na temat państw, które stanowią, według niej, największe zagrożenie terrorystyczne dla całego świata okazało się, że na czele tej listy stoi, nie kto inny, tylko „miłujący pokój” (shalom) IZRAEL. Teraz z pewnością widać, że Izrael nasila terror przy pomocy zdezorientowanych arabskich terrorystów (m. in. Hezbolah), których sam wychował do realizacji swoich celów. MOSSAD, który wywodzi się z NKWD i KGB, realizuje stare zasady ich działania. Np: pogromy, ktróre pierwsi stosowali, aby z jednej strony zastraszyć antysemityzmem własną żydowską ludność do udawania się do Palestyny. Jednoczeście roztrąbiali światu, że jest antysemityzm i nakazem jest więc utworzenie państwa Izrael. Tylko przymuły i ćwierćmózgowcy nie pamiętają prowokacyjnego pogromu w Kielcach, który NKVD wysmażyło jako zasłonę dymną do procesu w Norymberdze, gdzie szmoncesi nie zgodzili się na wstawienie na wokandę sprawy zbrodni w Katyniu. Tego typu fałszywymi wiadomościami paraliżowali potem, przez cały czas, sumienia Polaków, Węgrów i wielu innych, jakoby winnych pogromów. Jednocześnie trenując i szkoląc żydów, wysyłali ich do Palestyny, aby nie ustawali w tworzeniu rewolucji i państwa Izrael. Stalin do realizacji planów utworzenia Izraela utworzył nawet oddzielny departament. Izrael od tego czasu w niczym się nie zmienił, co gorsza stał się jeszcze bardziej perfidny i zbrodniczy niż kiedykolwiek. Permanentna rewolucja Trockiego teraz przeniosła się do USA i zaczyna obejmować cały świat. Także, żydowska i polskojęzyczna Gazeta Wyvorcza, bierze czynnie w tym udział. Pieczę nad dostarczaniem na te cele polskich funduszy ma, przeszkolony przez Sachsów i Sorosów, nigdy niczym nie krępowany Leszek Balcerowicz. Kwas będąc w Izraelu odebrał lewego honoris causa i dalsze instrukcje. Polskie przysłowie mówi, dopóty dzban wodę nosi, dopóki się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman forever Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 13:34 A czarne helikoptery tez widziales ? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.internode.on.net.au 14.03.04, 10:48 zalosne jest i to pokrzykiwanie w kolko "a nie mowilem?", i posiecenie 0.5 strony na to jacy to inni sa glupi i nierozgarnieci. No i czym sie tu chwalic? miales 50% szansy wygrac. No bo co to w koncu bylo jak nie spekulacja? dowody miales? cale to forum GW nie grzeszy poziomem, jak i wiekszosc artykulow, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhala Al Kaida - Eta ? IP: *.net 14.03.04, 12:17 Wszystko jedno, wytepić tych wszarzy. Zabijanie dzieci, kobiet i całej reszty niewinnych ludzi potępiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Al Kaida - Eta ?A MOZE TAMTA?>VALHALA IP: *.dial.froggy.com.au 14.03.04, 13:28 a co jesli to zwykla prowokacja? jak wszystkie pozostale zamachy lacznie z bali i n.jorkiem? a co jesli zamachowcami sa ci ktorym tlumy bija poklony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhala Re: Al Kaida - Eta ?A MOZE TAMTA?>VALHALA IP: *.net 14.03.04, 13:51 Do ??? Byłem kiedyś na rozprawie sądowej. Facet próbował odkręcić koła z samochodu (ukraść). Właściciel i jego syn złapali go na "gorącym uczynku". Facet twierdził, że ktoś poprosił go aby odkrecić te koła (za drobną opłatą)i póżniej gdzieś się oddalił. Generalnie czuł się ofiara pomyłki. Sąd wydał wyrok skazujący. Pytam póżniej sędziego - na jakiej podstawie posadził gościa, ja miałem wątpliwości, może rzeczywiście mówił prawdę. Na to sędzia - "znam tego faceta siedem lat temu zgwałcił własna córkę, nawet jeżeli był niewinny jak posiedzi to tylko lepiej dla społeczeństwa. Więc jeżeli któryś z zamachów to prowokacja, może to i dobrze dla całej reszty świata ? Odpowiedz Link Zgłoś
gregor59 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w 13.03.04, 20:57 Okazuje się,że ETA to organizacja międzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.03.04, 21:18 gregor59 napisał: > Okazuje się,że ETA to organizacja międzynarodowa. ----------------------- Nawet więcej - transkontynentalna... Mówiąc poważnie - przypuszczam, że to desperacki chwyt przedwyborczy. Zapudlili kogoś, przeciwko komu świadczą jakieś- tam poszlaki, choćby słabe, żeby tylko mieć przed wyborami jakiś sukces. Potem trzeba będzie gości wypuścić, ale to już po wyborach... Ciekawe, czy się potwierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex. Do Jedrzeja! IP: *.yaonline.ya.com 13.03.04, 21:25 Skad wiesz palancie jeden ze to sa poszlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Do Jedrzeja! IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.03.04, 21:54 Gość portalu: Alex. napisał(a): > Skad wiesz palancie jeden ... etc ------------------------- Co najmniej połowa internautów na forach "Wyborczej" najwyraźniej NIE JEST W STANIE napisać postu bez obelg pod adresem rozmówcy. Osobliwe zjawisko. Ja w to nie wchodzę, bo nie chcę się w szambie taplać. Taplaj się Alex sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Re: Do Jedrzeja! IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 13.03.04, 22:19 Nie chcesz wchodzić do szamba? Ależ juz w nim jesteś i dodatkowo to szambo napełniasz. Ciekawe, czy się potwierdzi, ze mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA Re: Do Jedrzeja! IP: 68.147.188.* 13.03.04, 22:40 Jędrzeju, nie powinieneś się denerwować. Chyba zorientowałeś sie, że obelgi na tym forum należą do swoistego bon genre. Odpowiedz Alexowi spokojnie, możesz również zakończyć paroma soczystymi obelgami pod jego adresem. On również nie powinien się obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor59 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w 13.03.04, 21:34 Przypuszczam,ze się potwierdzi. W Hiszpani podobnie jak w Polsce trwa ostra walka polityczna. Aznar uruchomił służby w obliczu demonstracji antywojennych,i obawy przed przegraną w wyborach. Przegranie oznacza wycofanie wojsk z Iraku i pciągnięcie go do odpowiedzialności za te decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel przeciez to nielogiczne... IP: *.254.203.62.cust.bluewin.ch 13.03.04, 22:49 Taki koziol ofiarny to czysty samoboj do wlasnej bramki. Na reke rzadzacym bylo zeby to zrobila ETA. Jesli bylyby to chwyt przedwyborczy, to aresztowaliby kilku Baskow a nie Marokanczykow... Gość portalu: Jędrzej napisał(a): > gregor59 napisał: > > > Okazuje się,że ETA to organizacja międzynarodowa. > > ----------------------- > > Nawet więcej - transkontynentalna... Mówiąc poważnie - przypuszczam, że to > desperacki chwyt przedwyborczy. Zapudlili kogoś, przeciwko komu świadczą jakieś > - > tam poszlaki, choćby słabe, żeby tylko mieć przed wyborami jakiś sukces. Potem > trzeba będzie gości wypuścić, ale to już po wyborach... > > Ciekawe, czy się potwierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mali Re: przeciez to nielogiczne... IP: *.student.Princeton.EDU 14.03.04, 00:04 Zgadzam sie z Pawlem. A co powiecie na taka wersje: ETA organizuje zamach, robi to w taki sposob by pierwsze poszlaki prowadzily do arabow, PP przegrywa wybory (partia rzadzaca, ktora byla raczej bezwzgledna w walce z ETA). Jesli sie organizuje taki zamach terrorystuczny to raczej uzywa sie telefonow komorkowych, ktore nie porwadza do zamachowcy, i nie zostawia sie Koranu w samochodzie pelnym materialow wybuchowych. Bardzo jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: przeciez to nielogiczne... IP: 193.0.122.* 14.03.04, 00:17 Mi ten scenariusz tez sie najbardziej podoba. Ten Koran w furgonetce mnie zupelnie nie przekonuje. Koran to rzecz osobista - nie trzyma sie tego przy materialach wybuchowych tylko przy sobie lub z innymi rzeczami osobistymi. Dziwne ze zostal w samochodzie a inne rzeczy osobiste nie. Jakbym byl islamista to Koran bylaby pierwsza rzecza ktora bralbym ze soba a tu o nim zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: przeciez to nielogiczne... IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.04, 00:34 Koran i kaseta to podpis złoczyńców. Pytanie, czy prawdziwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lapaj zlodzieja.. Re: przeciez to nielogiczne... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 14.03.04, 03:51 Zgodne z niedawno przeprowadzonym w Unii Europejskiej sondażem opinii publicznej na temat państw, które stanowią, według niej, największe zagrożenie terrorystyczne dla całego świata okazało się, że na czele tej listy stoi, nie kto inny, tylko „miłujący pokój” (shalom) IZRAEL. Teraz z pewnością widać, że Izrael nasila terror przy pomocy zdezorientowanych arabskich terrorystów (m. in. Hezbolah), których sam wychował do realizacji swoich celów. A wiec, im metniej i ciemniej, tym dla nich latwiej bruzdzic, MOSSAD, który wywodzi się z NKWD i KGB, realizuje stare zasady ich działania. Np: pogromy, ktróre pierwsi stosowali, aby z jednej strony zastraszyć antysemityzmem własną żydowską ludność do udawania się do Palestyny. Jednoczeście roztrąbiali światu, że jest antysemityzm i nakazem jest więc utworzenie państwa Izrael. Tylko przymuły i ćwierćmózgowcy nie pamiętają prowokacyjnego pogromu w Kielcach, który NKVD wysmażyło jako zasłonę dymną do procesu w Norymberdze, gdzie szmoncesi nie zgodzili się na wstawienie na wokandę sprawy zbrodni w Katyniu. Tego typu fałszywymi wiadomościami paraliżowali potem, przez cały czas, sumienia Polaków, Węgrów i wielu innych, jakoby winnych pogromów. Jednocześnie trenując i szkoląc żydów, wysyłali ich do Palestyny, aby nie ustawali w tworzeniu rewolucji i państwa Izrael. Stalin do realizacji planów utworzenia Izraela utworzył nawet oddzielny departament. Izrael od tego czasu w niczym się nie zmienił, co gorsza stał się jeszcze bardziej perfidny i zbrodniczy niż kiedykolwiek. Permanentna rewolucja Trockiego teraz przeniosła się do USA i zaczyna obejmować cały świat. Także, żydowska i polskojęzyczna Gazeta Wyvorcza, bierze czynnie w tym udział. Pieczę nad dostarczaniem na te cele polskich funduszy ma, przeszkolony przez Sachsów i Sorosów, nigdy niczym nie krępowany Leszek Balcerowicz. Kwas będąc w Izraelu odebrał lewego honoris causa i dalsze instrukcje. Polskie przysłowie mówi, dopóty dzban wodę nosi, dopóki się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Lewy honoris causa IP: 68.215.225.* 14.03.04, 16:56 Gość portalu: Lapaj zlodzieja.. (dobrze namierzony antysemita z Kanady) napisał (a): > Kwas będąc w > Izraelu odebrał lewego honoris causa i dalsze instrukcje. > Polskie przysłowie mówi, dopóty dzban wodę nosi, dopóki się... Jak śmiesznie się miesza w opętanych łepetynach lewackich antysemitów: Czyżby izraelczycy byli aż tak cwani, że przekręcili Kwasa (Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego) i dali mu "lewy" doktorat honoris causa zamiast prawdziwego? To łobuzy! Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 193.0.122.* 13.03.04, 21:08 > Miejmy nadzieję, że to ci co trzeba... Watpliwe. Jak do tej pory prawie nigdy nie aresztowano wlasciwych na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 21:19 Nie moge tylko pojac co oni tak na to ETA'e prą jak to czarno na bialym, ze to Ci obsrancy z Al-Kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK WYJASNIAM IP: *.sympatico.ca 13.03.04, 21:30 wariant ETA...wybory wygrywa w niedziele ....dotychczasowa partia wariant Al Keida.....wybory wygrywa opozycja...przeciwna wojnie w Iraku... .........stawka wysoka...mysle ,ze wybory powinny byc odwolane...ale!!..tworzy sie kolejny precedens...hmmm..nie ma latwo w polityce mocium panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 21:44 Jak słucham tego ogólnego zgodnego pieprzenia o ETA to tęsknię za Wolną Europą (była taka stacja radiowa, z której można było zawsze usłyszeć odwrotne wiadomości niż oficjalne). No cóż, -rządy USA, UK, Polski i Hiszpanii mają teraz za cel niedopuszczenie do przejawów społecznego niezadowolenia i potępienia interwencji w Iraku. "Konsekwencja" polskich (niezależnych??)mediów w popieraniu rządu jest imponująca. Takiego spektaklu obłudy mediów w traktowaniu odiorców jak dedili nie ogląda się dość często. Ale nawet z pozycji siedzącego przed telewizorem widać, że "hiszpańska" próba kreacji rzeczywistości im się nie powiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: 193.0.122.* 14.03.04, 00:21 > Nie moge tylko pojac co oni tak na to ETA'e prą jak to czarno na bialym, ze to > Ci obsrancy z Al-Kaidy. Poczytaj moje inne posty. To ETA zlapano jakies 5 razy na probach dokladnie takiego zamachu. Al-Kaida ani razu. Wiec ja sie nie dziwnie ze pierwsze slowa rzadu byly "ETA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aramiz Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 21:52 Od razu wiedzialem ze Hindusi stoja za wszystkimi zamachami.,mozecie mi wierzyc ze to najgorsi ludzie jacy sa na ziemi.Nie ma drugicg tak wrednych bezczelnych i zaklamanych,czasami zastanawiam sie czy wiekszosc z nich ma jakies ludzkie odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:10 Gość portalu: aramiz napisał(a): > Od razu wiedzialem ze Hindusi stoja za wszystkimi zamachami.,mozecie mi wierzyc > > ze to najgorsi ludzie jacy sa na ziemi.Nie ma drugicg tak wrednych bezczelnych > i zaklamanych,czasami zastanawiam sie czy wiekszosc z nich ma jakies ludzkie > odczucia Coś ty taki krzyżowiec?? Rozmawiamy o stylu kampanii medialnych, świadomych kłamstw wylewających się z każdego kranu przy okazji zamachu w Hiszpanii a nie organizujemy wyprawy krzyżowej na (sic!!) -Hindusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda malutka manipulacja IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.04, 00:46 Wśród aresztowanych jest trzech Marokańczyków oraz dwie osoby z paszportami hinduskimi - poinformował minister Angel Acebes. *********************************** Inne źródła mówią o trzech Marokańczykach i dwóch obywatelach hiszpańskich pochodzenia hinduskiego. Użyte przez GW sformułowanie wskazuje, że owi Hindusi są świeżymi przybyszami, natomiast informacje innych serwisów wskazują na ich dłuższe zamieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stdye pytanie 13.03.04, 22:11 ...dwie osoby z paszportami hinduskimi" - jakie to sa te paszporty, podobne do zydowskich a moze buddyjskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo demokracja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 22:20 Po raz kolejny okazuje się, że demokracja to zabawa dla cywilizowanych narodów a barbarzyńców trzeba wyrzynać w pień nie dając prawa głosu?? A Polska zasługuje na demokrację??? Bo jak powszechnie wiadomo :dalej na wschód- w Rosji demokracja to lipa. Rządzi Car-Putin i wszyscy są nareszcie zadowoleni. No chyba żeby Polskę wzdłuż Wisły podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 22:15 Przecież wśród tych aresztowanych (związanych z plecakiem, którego nie udało się zdetonowac) NIE MA ANI JEDNEGO BASKA!! To chyba jest wiadomość dla rządu Hiszpanii bardzo niekorzystna. Nie mogli jej widocznie ukryć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Oni handlowali fałszywymi kartami SIM IP: 68.215.225.* 13.03.04, 22:19 Niczego nie można wykluczyć, ale szkoda, że GW podała wiadomość, celowo skróconą przez tzw. "zyczliwych". Agencja EFE podała: "Las detenciones, realizadas en Madrid por efectivos del Cuerpo Nacional de Policía, se han producido por la presunta implicación de estas personas en la falsificación y venta del móvil de tarjeta que se encontró en un bolso que no llegó a explotar." Zatrzymane osoby były, jak im się zarzuca, związane z handlem i fałszowaniem kart SIM. jedna z tych kart była znaleziona w telefonie komórkowym, użytym jako zapalnik bomby. Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Oni handlowali fałszywymi kartami SIM IP: *.gdynia.mm.pl 14.03.04, 01:02 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Zatrzymane osoby były, jak im się zarzuca, związane z handlem i fałszowaniem > kart SIM. jedna z tych kart była znaleziona w telefonie komórkowym, użytym > jako zapalnik bomby. ************************ Nie tylko GW popełniła tę manipulację. Inne serwisy nieco mocniej zaakcentowały słowa hiszpańskiego MSW o możliwej przynależności Morakańczyków do ugrupowań ekstremistycznych (choć nie musi to oznaczać - terrorystycznych), niż ich związek z handlem fałszywymi kartami SIM. Czy zakup karty od tej własnie grupy może być celową zmyłką winnych zamachu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadekG Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 22:53 hiszpanie jestem z Wami. 3majcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.03.04, 23:29 Tych gości co to zrobili powinni skazać na karę śmierci choć dla nich to i tak za łagodny wymiar kary jednocześnie łączę się z rodzinami ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Re: drogie dzieci IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 13.03.04, 23:30 Wszystko sie w biednej głowie pomieszało. Idź spać, jutro obudzisz sie i strachy miną. Ale o 9.00 rano to zamiast radia słuchaj co przeor bedzie mówił. Boże, jak ja zazdroszcze wam, ze macie tak blisko do klasztoru. Zawsze można sie wyspowiadać z tego co sie o bliźnim mówiło grzesznie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu www.ja-pyrdole.da.ru - Super zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl / *.tkdami.pl 13.03.04, 23:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.17.203.62.cust.bluewin.ch 14.03.04, 00:04 Odpowiedz Link Zgłoś
mojedwagrosze Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w 14.03.04, 03:46 Nie raz słyszałem głosy, że terroryzm islamski to odłam, przekłamanie, zwichrowanie i wypaczenie islamu, a sami muzułmanie to jak najbardziej pokojowo nastawiony lud religijny. Dziwnym trafem ta opinia jest sprzeczna z tym co obserwuję kiedy dochodzi do kolejnego ataku terrorystycznego (czyli skierowanego przeciw bezbronnym cywilom), kiedy giną niczemu niewinni zwykli ludzie w Ameryce, Hiszpanii, Egipcie, Turcji czy Izraelu. Dlaczego wtedy cała "arabska ulica" się cieszy, tańczy i ma swą dziką satysfakcję? Jak w końcu to jest? Islam - religią wyznawców pokoju, czy islam - religią wyznawców wendety i śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahomet -pedofil Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.clarica.com 14.03.04, 13:34 za kazdym razem jak slysze jaka to pokojowa religia jest mahometanizm to mnie szlag trafia, ludzie poczytajcie wiecej niz tylko naglowki gazet. pokoj to oczywiscie zapanuje na ziemi (wedlug islamistow) ale dopiero wtedy gdy wszyscy beda wyznawac jednego pierdolonego allacha i jego proroka morderce i pedofila (fakty do sprawdzenia i zaden arab nie bedzie o tym dyskutowal a wrecz przeciwnie, koncza w tym momencie dyskusje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: australijczykxxx Re: Pięciu aresztowanych w związku z zamachami w IP: *.curtin.edu.au 14.03.04, 05:23 a co to znaczy "hinduski paszport"? to bezsensu. katolicki paszport, protestancki..... sadze, ze kolesie Ci sa obywatelami Indi. Hinduizm jest religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Hindusi... IP: 68.215.225.* 14.03.04, 17:12 Gość portalu: australijczykxxx napisał(a): > a co to znaczy "hinduski paszport"? to bezsensu. katolicki paszport, > protestancki..... > > sadze, ze kolesie Ci sa obywatelami Indi. Hinduizm jest religia. Dzisiaj (a może było to wczoraj) prasa hiszpańska podała nazwiska aresztowanych Marokańczyków i Hindusów: Jamal Zougam, Mohamed Bekkalo i Mohamed Chaoui to marokańscy robotnicy, więc raczej nie terroryści, ale zwykli drobni oszuści z szarej lub czarnej sfery gospodarki. Co innego, gdyby to byli studenci lub synkowie bogatych przedstawicieli sfery businessu czy inteligencji. Hindusi (obywatele Indii) to Vinay Kohly i Suresh Kumar. Z imion i nazwisk nie wynika, aby byli to muzułmanie (np. z Kaszmiru), więc znów są to raczej drobni paserzy czy złodzieje, trudniący się kradzieżą telefonów komórkowych i fałszowaniem kart SIM, którzy sprzedali terrorystom telefony komórkowe, użyte jako zapalniki w bombach. Przesłuchanie tych drobnych przestępców może naprowadzić hiszpańską policję na ślad terrorystów, ale nie ma gwarancji. Niestety, lewactwo całego świata (włączając dziwnie dzisiaj tępawych dziennikarzy GW) natychmiast uznało, że złapano terrorystów. Te same lewackie greamia uznały natychmiast, że taśmy Al-Kaidy i innej organizacji islamistów to oczywisty dowód na to, że za zamachami stał Osama bin Laden. Przecież ci sami isalmiści nie tak dawno temu głosili bzdurki, że sabotowali linię przesyłowe wysokiego napięcia w USA! Myślenie ma kolosalną przyszłość! Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Aznat klamal jak jego mistrz Bush Jr IP: *.25.63.81.cust.bluewin.ch 14.03.04, 07:35 manipulujac trupami dla celow politycznych ! Wstretne ale uczen zrobil dokladnie to samo jak jego mistrz Bush Jr z BMR. Kwasniewski & Co zrobilby podobnie.. Znowu wychodzi na moje. Terroryzm panstwowy tylko mnozy terrorystow w coraz to nowych krajach. www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Aznat klamal jak jego mistrz Bush Jr IP: *.internode.on.net.au 14.03.04, 10:53 spragniony pochwal? poglaskaj sie w moim imieniu po glowce (tej gornej, po tej dolnej poglaskaj sie w swoim wlasnym imieniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Pacyfista kłamie jak Lepper IP: *.skynet.org.pl / *.skynet.org.pl 14.03.04, 12:26 Juz wiekszych manipulatorów niż ten cały wasz ruch to nie ma na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś