Dodaj do ulubionych

Wizja silnego państwa.

28.06.10, 16:03
kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8069061,Tak_skarbowka_wykonczyla_milionera__Bedzie_proces.html

Dlaczego skarbówka niespodziewanie zaatakowała jego firmę? -
Walczyli wtedy z mafią paliwową, chrzczonym paliwem i fikcyjnymi
transakcjami. Może jakiś trop od hurtowników prowadził do mnie.
Tylko że ja byłem uczciwy, ale oni nie słuchali - podejrzewa Żogała.

Zapytaliśmy rzeczniczkę Izby Skarbowej w Kielcach, czy ktoś z
urzędników poniósł odpowiedzialność za błędy w tej sprawie. Czekamy
na odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • marudna.menda Re: Wizja silnego państwa. 28.06.10, 16:06
      Urząd skarbowy jak CIA - pisze gazeta i pachnie mi to Trybuna Ludu.wink
    • rycho7 Klusce zasadzili g.wno 28.06.10, 17:04
      hymenos napisał:

> Tak_skarbowka_wykonczyla_milionera__Bedzie_proces

Rzeczykatobolszewicka mozna jedynie unicestwic wraz z poplecznikami. To Ty
      placisz podatki na premie dla biurw skarbowki. Udajesz, ze nie czujesz sie
      wspolwinny.

Panstwo to zalegalizowana mafia. Twa "Wojna z terroryzmem", takze panstwowym.
      • hymenos Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 10:41
        rycho7 napisał:

> To Ty
        > placisz podatki na premie dla biurw skarbowki. Udajesz, ze nie
        czujesz sie
        > wspolwinny.

A za gwałt odpowiada ofiara gwałtu.
        • rycho7 Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 11:49
          hymenos napisał:

> A za gwałt odpowiada ofiara gwałtu.

A co j.bia Cie bez Twojego przyzwolenia? Operasz sie? O szafe?

Jedna z form przestepstwa jest zaniechanie. Walczysz, czy sie powstrzymujesz?
          Bardzo kochasz swoje postkomunistyczne panstwo.
          • hymenos Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 11:54
            rycho7 napisał:

> A co j.bia Cie bez Twojego przyzwolenia? Operasz sie? O szafe?

Nie daję przyzwolenia i opieram się w trdycyjny sposób. Nie głosuję
            na państwowych mafiozów.

>
            > Jedna z form przestepstwa jest zaniechanie. Walczysz, czy sie
            powstrzymujesz?
            > Bardzo kochasz swoje postkomunistyczne panstwo.

A co? Nie płacisz podatków i pozwalasz na sobie trenować środki
            przymusu?
            • rycho7 Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 12:12
              hymenos napisał:

> A co? Nie płacisz podatków i pozwalasz na sobie trenować środki
              > przymusu?

Ja przynajmniej place innej mafii, zza Odry. Doceniam tez jej dbalosc o moje
              dobre sapopoczucie podatnika. To sa dwa przeciwstawne swiaty.

Nawet w swiecie czarno bialym mozna dostrzec wiele odcieni szarosci. Co nie
              oznacza, ze nie knuje nad wyleczeniem z daltonizmu.

Biurwy przywisla najlepiej zaglodzic.
              • hymenos Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 12:19
                rycho7 napisał:

> To sa dwa przeciwstawne swiaty.

Gratuluję dobrego samopoczucia wink Państwo to mafia, niezależnie od
                tego czy nad Renem czy nad Wisłą panuje, nadmieniam.

> Biurwy przywisla najlepiej zaglodzic.

Dobrze, tylko dlaczego koniecznie chcesz moją pierś nadstawić?
                • rycho7 Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 13:33
                  hymenos napisał:

> Gratuluję dobrego samopoczucia

Dziekuje, tego nigdy za malo.

> Państwo to mafia, niezależnie od
                  > tego czy nad Renem czy nad Wisłą panuje, nadmieniam.

1. Tak, panstwo to mafia.

2. Tak, niezaleznie gdzie.

3. Bywaja mafie przyjemniejsze, znosniejsze. Przeciwiczylem to. Nie podejmuje
                  sie przekonywac inaczej niz empiria.

> Dobrze, tylko dlaczego koniecznie chcesz moją pierś nadstawić?

Poniewaz nie licze, ze sie do mnie przylaczyc. To znaczy licze ewentualnie jako
                  TW i prowokatora.

Naigrywam sie z Ciebie jak z kazdego liberala. Retoryka JKM, kasa z zamowien
                  rzadowych.

> > Biurwy przywisla najlepiej zaglodzic.

Jak ja nie place podatkow w przywislu to biurwom od ryja odejmuje. Ty wrecz
                  przeciwnie.
                  • hymenos Re: Bo z przedawnienia skorzystali 29.06.10, 13:46
                    rycho7 napisał:

> 3. Bywaja mafie przyjemniejsze, znosniejsze. Przeciwiczylem to.
                    Nie podejmuje
                    > sie przekonywac inaczej niz empiria.

Hedonista. Wolisz jak Ci kasę zabiorą z wytrenowanym uśmiechem na
                    twarzy? Empira wykazuje, że tak czy inaczej kasę Ci zabiorą wink

>
                    > > Dobrze, tylko dlaczego koniecznie chcesz moją pierś nadstawić?
                    >
                    > Poniewaz nie licze, ze sie do mnie przylaczyc. To znaczy licze
                    ewentualnie jako
                    > TW i prowokatora.
                    >
                    > Naigrywam sie z Ciebie jak z kazdego liberala.

Niczym anarchista fatalista w silnym państwie nad Renem
                    położonym. wink

>
                    > > > Biurwy przywisla najlepiej zaglodzic.
                    >
                    > Jak ja nie place podatkow w przywislu to biurwom od ryja odejmuje.
                    Ty wrecz
                    > przeciwnie.

Istota miejsca płacenia nie zmienia faktu, że biurwom do ryja
                    wkładasz wink I nie tylko. Więcej kasy do Watykanu idzie z nad Renu
                    czy znad Wisły?
                    • rycho7 empiria cywilizacji 29.06.10, 16:03
                      hymenos napisał:

> Empira wykazuje, że tak czy inaczej kasę Ci zabiorą wink

Empira wykazuje, że jak potrzeba to wyekzekwuja zwrot nadplaty. Oni zwracaja.
                      Wyjasniam bo w przywislu takie zjawiako jest nadnaturalne. Dotyczy jedynie
                      Episkopatu.

> Niczym anarchista fatalista w silnym państwie nad Renem
                      > położonym.

A co to wnosi do dyskusji?

> Istota miejsca płacenia nie zmienia faktu, że biurwom do ryja
                      > wkładasz

Biurwy niemieckie mieszcza sie na granicy negatywu. To prawie doskonalosc.
                      Dobroc w zlu wcielonym. Ponadto maja narzedzia. Czesto wygodniej im przy Tobie
                      za Ciebie robote wykonac.

> Więcej kasy do Watykanu idzie z nad Renu

Ja mam mozliwosc w deklaracji zaznaczyc czy godze sie aby szlo ode mnie. To
                      jednak jest roznica. No i katabasy prowadza ksiegowosc a nie kradna co laska.
                      • hymenos Re: empiria cywilizacji 30.06.10, 00:52
                        rycho7 napisał:

> hymenos napisał:
                        >
                        > > Empira wykazuje, że tak czy inaczej kasę Ci zabiorą wink
                        >
                        > Empira wykazuje, że jak potrzeba to wyekzekwuja zwrot nadplaty.
                        Oni zwracaja.
                        > Wyjasniam bo w przywislu takie zjawiako jest nadnaturalne. Dotyczy
                        jedynie
                        > Episkopatu.

Twoja empiria jakby nie z tego świata pochodziła. Doświadczalnie, na
                        podstawie autopsji stwierdzam, że biurwy znad Wisły zwracają.

>
                        > > Niczym anarchista fatalista w silnym państwie nad Renem
                        > > położonym.
                        >
                        > A co to wnosi do dyskusji?

Dokładnie to samo, co poniektóre Twoje stwierdzenia.

>
                        > > Istota miejsca płacenia nie zmienia faktu, że biurwom do ryja
                        > > wkładasz
                        >
                        > Biurwy niemieckie mieszcza sie na granicy negatywu. To prawie
                        doskonalosc.
                        > Dobroc w zlu wcielonym. Ponadto maja narzedzia. Czesto wygodniej
                        im przy Tobie
                        > za Ciebie robote wykonac.

Normalne bałwochwalstwo.

>
                        > > Więcej kasy do Watykanu idzie z nad Renu
                        >
                        > Ja mam mozliwosc w deklaracji zaznaczyc czy godze sie aby szlo ode
                        mnie. To
                        > jednak jest roznica. No i katabasy prowadza ksiegowosc a nie
                        kradna co laska.

Ale to nadwiślańską skarbówką taca gó... obchodzi. Księgowość
                        katabasów to chyba nieco inny temat, ale zgadzam się, zapędzenie ich
                        do rachunków to dobry pomysł. Ja zaznaczam instytucję, na którą ma
                        iść kasa charytatywnej działki.
                        • rycho7 podsumowanie 30.06.10, 08:07
                          hymenos napisał:

> Twoja empiria jakby nie z tego świata pochodziła.

Odnoszac sie do wszystkich Twoich wypowiedzi, pytam sie siebie i Ciebie, po co
                          zaczales ten watek?

Ja osobiscie jestem tym zainteresowany. Akcja wywoluje reakcje. Kara musi byc
                          nieuchronna, jak w Pasztunwali. Jest to wojna asymetryczna. Jest totalna,
                          nieuzasadniona nierownosc stron. To wymusza totalna, nieuzasadniona nierownosc
                          srodkow reakcji. Srodkow, ktore strona aktualnie silniejsza bedzie NAZYWALA
                          niehonorowymi, niehumanitarnymi, psychiatrycznymi, ludobojczymi. Zapominajac o
                          teorii tarczy i miecza. Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo.

PS. NAZYWANIE wynika z nawyku zawlaszczen semantycznych dysponenta sil
                          zbrojnych, wymiaru sprawiedliwosci, mendiow, lecznictwa psychiatrycznego itd.
                          itp. Silniejszy ma zawsze racje, zwyciezcow sie nie sadzi.
                          • hymenos Re: podsumowanie 30.06.10, 08:22
                            rycho7 napisał:

> hymenos napisał:
                            >
                            > > Twoja empiria jakby nie z tego świata pochodziła.
                            >
                            > Odnoszac sie do wszystkich Twoich wypowiedzi, pytam sie siebie i
                            Ciebie, po co
                            > zaczales ten watek?

By podyskutować o wskazanym incydencie i do jakich wniosków mozna na
                            jego podstawie dojść. Dla mnie to incydent, dla Ciebie
                            symptomatyczny objaw siły państwa nad Wisłą. Tyle tytułem
                            podsumowania.
                            • rycho7 Re: podsumowanie 30.06.10, 08:59
                              hymenos napisał:

> Dla mnie to incydent, dla Ciebie
                              > symptomatyczny objaw siły państwa nad Wisłą.

Jasne. Dziekuje.

> By podyskutować o wskazanym incydencie i do jakich wniosków mozna
                              > na jego podstawie dojść.

A jakie sa sluszne wnioski?

Kontekstem tego "incydentu" jest to, ze biurwy empirycznie wykazaly, iz sa
                              silniejsze od komisji Palikota. Kontekstem jest zwyciestwo silniejszego nad
                              uluda demokracji. Sprawa jest absolutnie jasna. Zawlaszczenie semantyczna nie
                              pozwala nazywac zbioru incydentow symptomem. Daj mi w zyle koktajl uludy
                              demokracji w psychuszce.

Trwa wojna z terroryzmem. Oczywiscie zawlaszcza sie semantycznie mozliwosc
                              nazywania po imieniu terroryzmu panstwowego.
                              • rycho7 szczegolne podziekowanie 30.06.10, 09:03
                                rycho7 napisał:

> hymenos napisał:
                                >
                                > > Dla mnie to incydent, dla Ciebie
                                > > symptomatyczny objaw siły państwa nad Wisłą.
                                >
                                > Jasne. Dziekuje.

Szczegolne podziekowanie ode mnie nalezy Ci sie za to, ze jestes przeciwienstwem
                                Hasza. Odpowiadasz na pytania, odpowiadasz krotko, zrozumiale, odpowiedz pozwala
                                na to aby sie z nia i z Toba zgodzic.

Oczywiscie chodzi o zgode z Twoimi intencjami i wypowiedziami. Roznica pogladow
                                pozostaje. Obaj nie szczegolnie nalegamy na zniwelowanie roznicy pogladow.
                              • hymenos Re: podsumowanie 30.06.10, 09:05
                                Jedno zastrzeżenie, słabość komisji Palikota nie wynika z siły
                                biurw.
                                • rycho7 retoryka 30.06.10, 09:09
                                  hymenos napisał:

> Jedno zastrzeżenie, słabość komisji Palikota nie wynika z siły
                                  > biurw

Liczy sie skutek.

Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. My szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO
                                  zdarlismy kopyta na szlifowaniu brukow.

Jest ewidentne ujawnienie nieskutecznosci demokracji. Sam tego chciales
                                  Grzegorzu Dyndalo.
                                  • hymenos Re: retoryka 30.06.10, 09:18
                                    rycho7 napisał:

> Jest ewidentne ujawnienie nieskutecznosci demokracji. Sam tego
                                    chciales
                                    > Grzegorzu Dyndalo.

Nigdy nie wierzyłem w skuteczność demokracji, bo niby w jaki sposób
                                    idea demokracji ma wpływać na sposób działania urzędów
                                    skarbowych???? Poza tym, siła biurw wynika raczej ze słabości
                                    państwa a nie jego siły. Jakiż to władca pozwoliłby sobie na
                                    samowolę poborcy podatkowego?
                                    • rycho7 co stanowi sile panstwa? 30.06.10, 09:30
                                      hymenos napisał:

> siła biurw wynika raczej ze słabości państwa a nie jego siły.

Empiria wykazala, ze sila IVRP miala polegac na wzacnianiu SWOICH biurw. Nie
                                      reflektuje.

Pelniacy obowiazki prezydenta empirycznie pokazal na czym bedzie polegala
                                      kontynuacja. Co bylo oczywiste i dlatego nie mam zastrzezen w postaci darcia ryja.

Rzeczkatobolszewicka PO nie jest moim panstwem. Podmiana PO ja inna jelite nie
                                      zmienia sytuacji. Klasa polityczna nie reprezentuje moich interesow. Biurwy nie
                                      oddaja premii za niesluszne decyzje. Klasa polityczna walczy o geszefciki biurw.
                                      Za bledy ja place w podatkach. Za bledy biurw ja place bankructwami. Sad nie
                                      przyzna mi odszkodowania za bankructwa od skarbowki. W podatkach zapalce
                                      odszkodowania dla nieubezpieczonych ze cwaniactwa.
                                      • hymenos Re: co stanowi sile panstwa? 30.06.10, 09:35
                                        No cóż, pozostaje mi tylko z nadzieją oczekiwać na wyrok sądu.
                                        Argumenta mnie się skończyły.
                                        • hasz0 _________Co Było Do ...przewidzenia! (i okazania!) 30.06.10, 09:44

ubeki rechocą trzymajac sie za OPasłe Piqcze brzyszyska
                                          • hymenos Re: _________Co Było Do ...przewidzenia! (i okaza 30.06.10, 13:17
                                            hasz0 napisał:

>
                                            > ubeki rechocą trzymajac sie za OPasłe Piqcze brzyszyska

A Ty o tym wiesz, bo gorzałę z nimi chlasz. Stąd te urojenia.
                                  • hasz0 _Nie myl retoryki z erystyką jaką obaj stosujecie! 30.06.10, 09:33
                                    Na poczatku, w pierwszych słowach mego postu chcę obu Wam podziekawać
                                    za modelową ilustrację udwanej polemiki nazwanej przez jednego z Was
                                    mylnie retoryką zamiast poprawnie;- erystyką!

Daliscie mi tutaj obaj dobitne dowody swej pozorowanej wielkości
                                    Waszych IQ!

KRYTERIUM OCENY JEST PROSTE:

Biorąc całe oba zbiory "przesłanek" jaki sie posłużyliscie
                                    - nei sposób roztrzygnać KTÓRY Z AWAS MA RACJĘ!

I nie sposób tą Waszą erystyką dojść w poblizę prawdy!
                                    Nie da sie zdiagnozować na czym polega rżónica w urzadzeniu obu
                                    państw Polski i Niemiec. Bo obaj jesteście UNIKOWYMI szubrawcami
                                    pojęć omijacych skrzętnie sedno spraw - zamiast tego dość sprytnie
                                    mataczycie po marginesach.

A wystarczy przyłożyć

PRL/NRD
                                    IIIRP/Niemcy

coś w 21-leciu sie stało? coś zasadniczego
                                    o co tutaj toczymy spór? i co nas #-a i obu Was
                                    R7 i Hymenosa różni?

namawiam...wydukajcie nareszcie...
                                    ___________________IQ=?_____________________
                                    • rycho7 niestety nie rozumiem 30.06.10, 10:48
                                      hasz0 napisał:

> Na poczatku

Niestety Tadeuszku nie chce sie domyslac dlaczego Ty masz racje. Wole abys to Ty
                                      wyjasnil.

> Daliscie mi tutaj obaj dobitne dowody swej pozorowanej wielkości
                                      > Waszych IQ!

Rozmawialismy ze soba. Nie Ty byles celem. Aczkolwiek Ciebie nie wykluczam. No i
                                      co z tego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka