Dodaj do ulubionych

Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy finans

29.06.10, 07:38
- Wynik wyborów wisi na włosku, a stawka jest ogromna. Obawiam
się, że wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tej stawki - powiedział
w poniedziałek prof. Leszek Balcerowicz. Jego zdaniem wybór
Jarosława Kaczyńskiego na prezydenta to prawdopodobieństwo blokady
naprawy finansów publicznych, Bronisław Komorowski zaś daje
przynajmniej szansę na potrzebne działania

Jak tam Oleg?
Może posłuchasz swojego profesora?
Tym bardziej,że dostał juz rozgrzeszenie od Kaczyńskiego za swoją
PZPRowską przeszłość.

A.
Obserwuj wątek
    • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 07:53
      andrzejg napisał:
      > Jak tam Oleg?
      > Może posłuchasz swojego profesora?

Swego czasu przywoływałem tutaj wywiad Boniego o planach PO. Nie będzie żadnych cięć wydatków budżetowych. Ba, rząd uprawia dalej propagandę sukcesu choć poziom deficytu budżetowego jest niepokojąco wysoki i Polsce grozi obniżenie kategorii przez agencje rattingowe.

Głos Balcerowicza jest typowo wyborczy. Prawdą jest, że -o ile- Tusk zdecydowałby się na cięcia, to Komorowski nie zawetuje. Ale czy PO chce i z kim je przegłosuje w Sejmie?

Sądzę, że i bez mego udziału Komorowski zostanie prezydentem i będziemy mogli zobaczyć co z tego wyniknie.
      • andrzejg Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 08:07
        Sądzę, że i bez mego udziału Komorowski zostanie prezydentem i
        będziemy mogli z obaczyć co z tego wyniknie.

ale dodałbys takiego smaczku wyborom, gdyby było to z Twoim
        udziałem smile

Wynika z tego,że PO musi jeszcze wygrać przyszłoroczne wybory.
        Jak przegra, to czeka nas koalicja PiS z SLD, do której Jarosław
        mentalnie szykuje swoich zwolenników . Wtedy Komorowski będzie
        ostatnią deska ratunku przed populizmem. Te mikroodchylenia PO
        będziesz wspominał z rozrzewnieniem

A.
        • rycho7 koniec swiata ma byc dopiero w 2012 roku 29.06.10, 08:35
          andrzejg napisał:

> czeka nas koalicja PiS z SLD

Przy takiej perspektywie wyborcy SLD muslieliby jeszcze umozliwic przekroczenie
          progu wyborczego. Olejniczaka to by przynajmniej biskupi wybrali.

> Wtedy Komorowski będzie ostatnią deska ratunku przed populizmem.

Chetnie mu podam brzytwe. Aby robil za Macierewicza. PO i PiS roznia jedynie
          ambicje jelit.

Kryzys spekulacji kredytami hipotecznymi uswiadomil mi jak sie wspolczesnie
          rzadzi swiatem. Polska pozbawila sie jakichkolwiek narzedzi takiego rzadzenia. A
          ktos przeciez musi poniesc kare za szalbierstwa beneficjentow. Bo przeciez nie
          beneficjenci. Az tak glupio przeciez ten swiat nie jest urzadzony.
        • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 08:46
          andrzejg napisał:

> Wtedy Komorowski będzie ostatnią deska ratunku przed populizmem.
          Nie zauważyłem żadnych istotnych różnic w polityce fiskalnej pomiędzy SLD, PiS i PO. Zwykle kłopotem są wybory: wtedy rząd rozrzuca pieniądze. A jak prezydentem będzie Kaczyński to częściowo to uniemożliwi.

• hasz0 PO obnażyla bezradność indolencję i obłudę na MAXA 29.06.10, 09:02
            Polityka zagraniczna:

1
            - tarcza blamaż pod każdym względem...rozbuchane OBIETNICE

SIkorski: ja wam pokażę jakie mam chody i ile MRD wywalczę
            za intalację tarczy i ile patriotów bedzie bronić Polski

2
            obraził Niemców i Rosję JEDNOCZESNIE..jak ostatmia
            RURA
            Ribbentrop-Mołotw

3
            nie pojechał na ustalanie ambasadoró unijnych....
            efekt ILOSC amb. dla NARODU POSLKIEGO = ...zgadnijcie?...

4
            ...G20?....Kaczyński załatwiłby zamiane na G21 albo G22...a nawet
            G23...
            a ta dupa tylko chce PO=klepania

5...
            o zgodzie na wczesniejszą o..........KU..aRVA MAT"Ć...

ale okres czasu wielki...CAŁE 3 dni w jednej rozmowie sie
            ch...uj...a kawał zgodził....OD RAZU...zrobił ORGANOZATOREM
            Uroczystosci członka Katyńskiej pardon KATOWSKIEJ ORGANIZACJI
            KGB...żeby tą z 3 dni później pies z kulawa nogą sie nie...
            .kto na świecie zainteresuje DRUGĄ UROCZYSTOSCIA nastepującą za 3
            dni bez Putina?...jak sie miały czuc RODZINY KATYŃŚKIE...wy cholerni
            durnie? jak was nazwać?.........splunąć nie warto...prawdziwy Polak
            to dla was epitet...

kończę już na pol. zagranicznej bo gdybym sie ział za reszteto

nei mam już ciśnienie mi rośnie.,....zaraz wewę karetke niech was ..l

jeszzce wklepię cos mam w schowku

Wynika z tego,że PO musi jeszcze wygrać przyszłoroczne wybory.
            Jak przegra, to czeka nas koalicja PiS z SLD, do której Jarosław
            mentalnie szykuje swoich zwolenników . Wtedy Komorowski będzie
            ostatnią deska ratunku przed populizmem. Te mikroodchylenia PO
            będziesz wspominał z rozrzewnieniem

A.

• hasz0 Re: PO obnażyla bezradność indolencję i obłudę na 29.06.10, 09:08

..zajęty numer pogotowia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

qrde mol TYLKO ZDYCHAĆ NA STARE LATA z Waszymi platfusami!!!!!!!!!
              a ...neich to jeden wielki szlag trafi!!!

...położę się.................

[size] MOZE KTOS WIE Z WAS KIEDY I GDZIE MA BYĆ DZIŚ KACZYŃSKI
              AJROSŁAW
              we wROCŁAWIEU??////////...troche bym sobie humor PO-pr

...............karpha mat'Ć co ja piszę...poprawił
              • hasz0 jak tam KASA zielonej wyspy wystarczą na POzwyPO 29.06.10, 09:13

dziowe za zaspanie

rządu przez 3 lata w sprawie wałów....

i ZASPANIE rzadowe z OSTRZEŻENIEM LUDZI OD PIĄTKU DO PONIEDZIAŁKU
                ...po czym wyziagano z wody piec utopionych trupów...

W TVP słyszałem Waszego Drogiego Bronka Donka i tego co pilnuje
                pałacu Niemca oraz tego co jeździ co rusz do Moskwy po KOLEJNE
                KAWĄŁKI TAŚM Z CZARNYCXH SKRZYNEK Tu154 który ma iść do huty w Rosji
                bo u nas juz wygasiliscie...

że POWÓDŹ ZAKOŃCZYŁA

SIE SUKCESEM!!!!!!!
                .......a państwo donaldowie poradzili
                sobie doskonale z katastrofą SMOLEŃŚKĄ!!!!!!!11
                • hasz0 wczoraj widziałem Stowarzyszenie POpowodziowe Sand 29.06.10, 09:14

wzięli tego Hamburga od Nart jako adwokata.
                  • hasz0 __________a .......Dachs śpi? 29.06.10, 09:16
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,113535747,113535747,_Dachsu_wyjatkowo_bez_ironii_.html
                    • andrzejg a sio Haszu, paskudź swoje wątki 29.06.10, 09:20
                      ileż razy można to samo powtarzać

A.
                      • hasz0 iq Ci nie spuchło od tych bredni? jak tam syn? 29.06.10, 09:24

• hasz0 o PO-parańcach nic nei napiszesz? dziury są nadal 29.06.10, 09:25

• hasz0 piq-a gdzieś nie widziałeś chętnie z nim PO.. 29.06.10, 09:26

• hasz0 paskudziłeś gnojku gnojem piczaście moje 3 lata! 29.06.10, 09:28

• hasz0 w sposób raczej ohydny i obleśny -przyznasz? 29.06.10, 09:29

• hasz0 PO-każ co POtrafisz! tylko nie kłam! 29.06.10, 09:29

• hasz0 Kłamco! Oszcerco! Pakudziłeś moje? to opdowiadaj m 29.06.10, 11:51

erytorycznie!

ja najwyzej stosuję lekką IRONIĘ bo tete zapewniala iz Wy ja
                        ROZUMIECIE.....

okazuje sie, że nie...w twoim przypadku!
                        ###############################

Nie agituj mi tu dla swoich pryatnych lodów

RZĄDU OBŁUDY I POZORANCTWA - dla którego to

Kamiński i Ziobro z PiS-u są przestepcami w oczach Pitery

...choć sąd wskazała inaczej... a dr G...Sawicka i...rózni tacy co
                        krecą lody na całego POdziwianymi liberałami

PYTAM CIĘ w formie dużo uprzejmiejszej niż Twoja
                        jaką mnie latami częstowałeś
                        co Ty na to ŻE PO z 2 MILIARDÓW nie wydało ani 1 ZŁ na ocgrone
                        przeciwpowodziową...

na klamstwa POw kampanii o partii konserwatywnej w Angli z którą
                        PiS ma alians

jakoby miała plan a "kartofel" ten plan pozbawienia wsi dochodów
                        popierał...sąd wydał już też wyrok!!!!!!!!!!!

Chamie nazywasz to ...te pytania jak?

nei odpwoiesz bo...? np. na to?

migasz sie nie nazywasz mnie POPAPRAŃĆEM...NIEFACHOWCEM..GŁUPCEM BEZ
                        IQ?...a sam kim jesteś? ...sr'ałeś w moje wątki? pytam?

Zawiadomienie złożyła wdowa po Sławomirze Skrzypku. Poszukiwany jest
                        drogi, złoty zegarek i eleganckie spinki do koszuli.

Brak owych przedmiotów rodzina zauważyła już podczas identyfikacji
                        zwłok w Moskwie. Zastanawiające było to, że rękawy koszuli były
                        nieuszkodzone, a mimo to brakowało spinek. Denat nie miał też,
                        wspomnianego, eleganckiego zegarka.
                        • andrzejg Re: Kłamco! Oszcerco! Pakudziłeś moje? to opdowia 29.06.10, 11:54
                          z tobą nie da sie inaczej jak tylko użerać,dlatego zgadzam się co do
                          nazwy ...tak srałem w twoich wątkach

Dlatego proszę cie jako katolika,odstąp od srania w moich.

Ponadto. Nie mam zamiaru z toba dyskutować na żadne tematy.
                          Jedynie od czasu do czasu pacne cie w ten ...... łeb i popatrzę jak
                          podskakujesz zasliniony

pa

A.
                          • hasz0 ładnie POparańcu.... prawie jak Bronek... 29.06.10, 14:13
                            stary durny wyzwiskowy Ośle...wybierz sobie bronia
                            z "bronkami" dla kórego DYKTATOR ważniejszy od praw człowieka...

WYSZYDZASZ SAM SIEBIE WPISUJAC SIĘ w MOJ IRONICZNY PASTISZ Waszych
                            typowych PO-lemik
                            polemik...wzywiskowych..."Mieciu"..."poparaniec'..."bolszewik"

nie na ragumenty!

POrównaj wypowiedzi Klicha:

1.
                            TRZEBA RPOZMAWIAĆ Z PUTINEM NA TEMAT BIALORUSI i praw mniejszosci
                            polskiej...to wypowiedx symilarna do wypowiedzi Bronka

wczesniejszej, której sie wyparł w czasie debaty!!~
                            mało tego zrobił ze swojej...TAK ZE SWOJEJ ZARZUT pod adresem
                            konkurenta!!!

________________jakie to wasze!__________

identycznie sie zachowujesz opozycji w Twoim zasranym wątku ma
                            niebyć.

tak jak Scan...tnie wycina cenzuruje i banuje..

wzywali mnie cenzorzy w banach bym e-mailowo POPROSIŁ go o
                            odbanowanie!
                            ....nie ze mna te numery!..sami odbanowali

..i tak odbanujecie rządzenie Polską dla i w interesie sobiesiaków
                            kosztem reszty. Jesteście zwyczajną Podwórkową
                            hołotą...kompromitujecie sie RAZ ZA RAZEM..

i dlatego musi Wam ktoś podsikiwać wątki PRAWDĄ!

Rozumiesz Ośle!...co to prawda!?
                  • rycho7 granat sprawiedliwosci 29.06.10, 09:49
                    hasz0 napisał:

> wczoraj widziałem Stowarzyszenie POpowodziowe
                    > wzięli tego Hamburga od Nart jako adwokata.

Stawiam sprawe jasno, jak sad zasadzi, ze ja mam zaplacic poprez podatki za to,
                    ze sie nie ubezpieczyli, to za glowny cel uznam unicestwienie przywisla. Dosc
                    lewa. Dintojre niech sad se w kiblu stosuje.
                    • hasz0 u lekarza byłeś? ja Ci kaząłem wały wybierać? 29.06.10, 09:52

czy PRZECIWNIE...........!!!!!!!!!!

PO-głębiać Odrę1305...nie wyszydzać dobrego!
                    • hasz0 __________nie kłam!!!!! Rychu! nei kłam! na Boga! 29.06.10, 11:54

Stowarzyszenie pokazało raport NIK adresowany do marszałka

o ...szkodach i zaniechaniach, ktore doprowadziły do POWODZI...nawet
                      ich nei ostrzeżono... potem wyciągali 5 trupów z wody...
                      po co kłamiesz..tak bronisz swego"taniego państwa"

b y Ci sie w Niemczech naszym kosztem herr donia lepiej ŻYło?
                      • rycho7 Re: __________nie kłam!!!!! Rychu! nei kłam! na 29.06.10, 16:10
                        hasz0 napisał:

> Stowarzyszenie pokazało raport NIK adresowany do marszałka

Ostrzegam, ze za pomawianie poniesiesz konsekwencje. Pasztunwali juz dyszy zadza
                        zemsty.

Jak zaplace za to, ze sie nieubezpieczyli to doprowadze do likwidacji tego
                        scierwa. Dosyc "solidarnej" mojej kieszeni.
          • dachs Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 09:51
            landknecht napisał:

> i PO. Zwykle kłopotem są wybory: wtedy rząd rozrzuca pieniądze.
            > A jak prezydentem będzie Kaczyński to częściowo to uniemożliwi.

A jak prezydentem będzie Komorowski, to nie będzie takiej potrzeby smile
            • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 09:54
              dachs napisał:

> A jak prezydentem będzie Komorowski, to nie będzie takiej potrzeby smile

To Tusk nie chce być dalej premierem?
              • hasz0 _____chce! ale z opozycją nieudawaną na cmentarzu! 29.06.10, 09:59

• hasz0 tak sie domyślam po ich sposobie POlemiki..:-( 29.06.10, 10:00

• dachs Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 10:01
                landknecht napisał:

> To Tusk nie chce być dalej premierem?

smile
                • hasz0 :)______:))__________:)))____________:))))) 29.06.10, 10:05

• hasz0 ________POtrzeby nie będzie? żadnej? 29.06.10, 09:55

lekko się pisze z Niemiec o POtrzebach POlskich...
      • snajper55 Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 10:42
        landknecht napisał:

> Prawdą jest, że -o ile- Tusk zdecydowałby się na cięcia, to Komorowski
        > nie zawetuje. Ale czy PO chce i z kim je przegłosuje w Sejmie?

Prawdą jest też, że gdyby Tusk zdecydował się na cięcia, to Kaczyński je
        zawetuje. W imię przedwyborczego dbania o interesy najbiedniejszych, Polski B
        czy powodzian. W imię Polski solidarnej i silnego państwa.

S.
        • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 10:46
          snajper55 napisał:

> Prawdą jest też, że gdyby Tusk zdecydował się na cięcia, to Kaczyński je
          zawetuje.

To tylko hipoteza. Pokaż mi jakąś jaskółkę z PO o ratowaniu budżetu, a
          natychmiast likwiduję konto landknecht i namawiam do głosowania na Komorowskiego.
          • snajper55 Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 11:32
            landknecht napisał:

> To tylko hipoteza. Pokaż mi jakąś jaskółkę z PO o ratowaniu budżetu, a
            > natychmiast likwiduję konto landknecht i namawiam do głosowania na Komorowskiego.

Nie widzisz różnicy w podejściu do budżetu jednych i drugich ? Na przykład jedni
            chcą komercjalizować służbę zdrowia, co odciąży budżet, drudzy - są zwolennikami
            silnego państwa z lecznictwem finansowanym z budżetu.

S.
            • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 11:38
              snajper55 napisał:

> Nie widzisz różnicy w podejściu do budżetu jednych i drugich ?
              Nie

> Na przykład jedni chcą komercjalizować służbę zdrowia, co odciąży budżet,
              drudzy - są zwolennikami silnego państwa z lecznictwem finansowanym z budżetu.

Zaraz, zaraz. A jak to komercjalizacja służby zdrowia ma ulżyć finansom
              publicznym? To tylko zmiana sposobu księgowania strat. PiS chce by straty
              pokrywał budżet państwa, a PO by robił to budżet samorządów.
              • snajper55 Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 16:43
                landknecht napisał:

> Zaraz, zaraz. A jak to komercjalizacja służby zdrowia ma ulżyć finansom
                > publicznym? To tylko zmiana sposobu księgowania strat. PiS chce by straty
                > pokrywał budżet państwa, a PO by robił to budżet samorządów.

PO chce, aby szpitale się nie zadłużały i, jak widać po szpitalach
                skomercjalizowanych, jest to możliwe.

"W Polsce 60% szpitali jest zadłużonych na 2,7 miliarda złotych. (...) Obecnie
                żaden z 65 skomercjalizowanych szpitali nie jest zadłużony, wszystkie bardzo
                dobrze prosperują i podnoszą poziom świadczonych usług." 02.2009

"W 2000 roku władze powiatu kluczborskiego oddały zadłużony szpital w ręce
                spółki prawa handlowego. Samorząd, jako jego organ założycielski, przejął dług
                placówki i go spłacił. Dziś szpital nie ma zobowiązań i radzi sobie dobrze." 10.2008

www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/co;dziesiaty;polski;szpital;jest;juz;skomercjalizowany,151,0,379799.html
                "– W 2007 r. szpital przynosił około 700 tysięcy zł straty miesięcznie. Jego
                zadłużenie w momencie przekształcenia sięgało kilkunastu milionów zł. Pierwszy
                rok po przekształceniu, czyli rok 2008, był pierwszym od kilkunastu lat, w
                którym szpital przyniósł zysk, około 1,5 miliona zł – mówi prezes Więckowska.
                Skąd ta zmiana? – W publicznych ZOZ-ach marnuje się mnóstwo pieniędzy – uważa
                pani prezes. Według niej, na przykład stosowanie przy zakupach ustawy o
                zamówieniach publicznych daje oszczędności 10–30 proc. wartości zakupu.
                Dodatkowe środki uzyskano też dzięki poszerzeniu oferty szpitala." 03.2009

S.
                • landknecht Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 17:56
                  snajper55 napisał:

> Obecnie żaden z 65 skomercjalizowanych szpitali nie jest zadłużony,

Bo zostały oddłużone przy komercjalizacji (długi zostały przy starej firmie), a
                  właściciel corocznie pokrywa ewentualną stratę.

• mate_lot Re: Balcerowicz: Komorowski daje szansę naprawy f 29.06.10, 18:12
                    Nie przekonasz Olega, że białe jest białe a czarne jest czarne. Ciekawe, ze kit
                    z ambony przyjmowany jest bez mrugniecia okiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka