horwicz 20.02.02, 19:52 Cieszycie się podatnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Indris Re: papież zwów nawiedza... IP: *.ibspan.waw.pl 20.02.02, 19:59 Owszem, cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: papież zwów nawiedza... IP: 195.116.62.* 21.02.02, 10:45 Ja się cieszę cholernie, w końcu dawno (jakieś 2 lata) faceta nie było w naszym rozmodlonym kraju, a i podatnicy się ucieszą, wszak nie mamy na co wydawać pieniędzy. Pobuduje sie znowu (oczywiście zaraz ktoś okrzyknie, że społecznie) masę nikomu niepotrzebnych budowli (jakieś badziewiarskie platformy, wzgórza, czy też ołtarze) i będzie pięknie. A najbardziej wkurza mnie fakt, że odbędzie się to za rządów ludzi, których nigdy nie podejrzewałbym o taką głupotę jak zapraszanie papieża do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen Re: papież zwów nawiedza... IP: 153.19.176.* 22.02.02, 15:45 Jakim rozmodlonym?Jakim rozmodlonym? To towarzystwo tylko klepie pacierze na pokaz a nie modli się. Gdyby było inaczej mniej by było całego kurestwa wszelkich rodzajów. I jeszcze z tej okazji trzeba za to słono płacić - zastaw sie a postaw się! Papa wyjedzie i wszyscy dalej robią swoje....przekrety!Gówno! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Panie Horowicz.. 20.02.02, 20:04 co dolega ? innych zmartwień w raju podatkowym PRL-bis Pan ni ma ? nurni Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: Panie Horowicz.. 20.02.02, 20:21 Właściwie to się cieszę. Ot i będzie letni teatrzyk objazdowy... Trupa teatralna... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni dolega czy nie dolega ? zdecyduj sie Pan !!! 20.02.02, 20:25 a może tak być że nie pomyślał a napisał prędki trochę pan Horowicz nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Panie Horowicz.. IP: 195.116.62.* 21.02.02, 10:49 Trupa ... to właściwe określenie, ale chyba lepiej pasuje tu określenie, które w czasie ostatniej "gospodarskiej" wizyty sformułował mój przyjaciel - FARAON. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Panie Horowicz.. IP: 213.25.60.* 21.02.02, 12:58 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Trupa ... to właściwe określenie, ale chyba lepiej pasuje tu określenie, które > w czasie ostatniej "gospodarskiej" wizyty sformułował mój przyjaciel - FARAON. To Ty masz przyjaciół ? Koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Panie Horowicz.. IP: 195.116.62.* 21.02.02, 15:55 To fascynujące co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Panie Horowicz.. IP: *.zigzag.pl 05.03.02, 16:34 Przeczytałem pierwszych 10 wypowiedzi i pieprze ten temat ponieważ widze same prwokacje tempych idiotów. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: papież zwów nawiedza... IP: *.abo.wanadoo.fr 20.02.02, 20:13 A co wolisz zeby nawiedzili Cie arabowie z dziesiatkami dzieci w kolejce po pomoce socjalne i z islamem w kieszeni - vide La France. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: papież zwów nawiedza... IP: 195.116.62.* 21.02.02, 10:52 Aleś palnął. Co to ma do rzeczy ? Czasami zastanawiam się, czy niektórzy rozumieją to co się pisze ? Może trzeba prościej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: papież zwów nawiedza... IP: *.abo.wanadoo.fr 21.02.02, 14:55 No coz, kiedy rozumu brak, ale dziwic sie, do tego samego doprowadzilbys, gdyby szanse taka Ci dano: lecz nikt Ci jej nie da , chwala Bogu za to i papiezowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Rzut na taśmę to jest jego ostatni... IP: *.metronet.pl 20.02.02, 20:48 Tylko trochę płaczu jeszcze będzie ...i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: papież zwów nawiedza... 20.02.02, 20:52 Horwicz, tu w tym dziale na Forum ostatnio nie widac ani Krzysia00 and Kagana i w zasadzie jest sporo porzadnych ludzi. Tak, ze nie masz czego tu szukac. Jesli natomiast potrzebujesz kompana do tego tematu, to zobacz, moze Siwiec ma swoja strone internetowa, albo na jakim innym portalu go zastaniesz. Postaraj sie. Bedzie Ci sie z nim przyjemnie konwersowalo. Jak to sie kiedys mowilo, jak czekista z czekista... Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: papież zwów nawiedza... 21.02.02, 10:00 Wolisz "płacz i płać". Rozumiem. Należałoby wprowadzić wyjątek w teorii hierarchii potrzeb Maslova. Przed potrzebami fizjologicznymi trzeba by umieścić poddaństwo wobec papieża (ograniczone terytorialnie, dotyczące części populacji zamieszkującej dorzecze Wisły). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perli I kto to mówi trzy! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 21.02.02, 10:25 potrzeby maslowa nieśweiże odrobinę tak mówi środkowy dopływ wisły duszno duszy bez Oddechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: I kto to mówi trzy! IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 10:39 Ja tam sie ciesze na przyjazd autora nowej powiesci science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem dryn... dryn... IP: *.tgory.pik-net.pl 21.02.02, 11:03 -halo? czy to zakład oczyszczania? -tak, w czym mogę Panu pomóc? -potrzebowałbym wywrotke gaszonego wapna. Ścierwo po Doku się rozkłada i trupi jad kiełbasiany po tym 'prawicowcu' wyłazi w kilku miejscach i nickach. -z transportem czy bez? -... 7,00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perli Re: dryn... dryn...:) IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 21.02.02, 14:39 Gość portalu: siedem napisał(a): > -halo? czy to zakład oczyszczania? > -tak, w czym mogę Panu pomóc? > -potrzebowałbym wywrotke gaszonego wapna. Ścierwo po Doku się rozkłada i trupi > jad kiełbasiany po tym 'prawicowcu' wyłazi w kilku miejscach i nickach. > -z transportem czy bez? > -... > > 7,00 obywatel X w doku.. mentach chyba jako hydra z podgrupy hydrantów występuje! może hydraulik herkulis abo donald ze stajni disneja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: I kto to mówi trzy! IP: 195.116.62.* 21.02.02, 11:15 Jakie tam science fiction, przecież to tylko fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: papież zwów nawiedza... IP: 195.116.62.* 21.02.02, 11:02 A ja bardzo się cieszę, że temat ten pojawił się na forum i z mojej strony bardzo za to dziękuję Horwicz'owi ('ównie). Tylko gamonia nie poruszy ten temat w powiązaniu z sytuacją gospodarczą naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku To akurat musimy akceptować, bo Papież jest głową IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 11:03 innego państwa, z którym utrzymujemy przyjazne stosunki. Komu nie podoba się ta wizyta niech po prostu myśli o niej jak o wizycie Busha czy Putina. Powinnismy się zresztą cieszyć że suweren zaszczycił swojego lennika wizytą. Poprzedni suwerenowie (ci z Moskwy) nie byli dla nas tacy łaskawi. Wizyty głów państw są kosztowne, ale nic na to nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: To akurat musimy akceptować, bo Papież jest głową IP: 195.116.62.* 21.02.02, 11:35 I jeszcze jedno. Nikt nigdy w naszym kraju nie przesiadywał tak długo jak szef Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: To akurat musimy akceptować, bo Papież jest głową IP: *.desy.de 22.02.02, 22:46 Gość portalu: szczepik napisał(a): > I jeszcze jedno. > Nikt nigdy w naszym kraju nie przesiadywał tak długo > jak szef Watykanu. wypadaloby tez dodac: nikogo nie witalo tylu ludzi, niczyje wystapienia nie gromadzily wielomilionowych tlumow. -mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: To akurat musimy akceptować, bo Papież jest głową IP: 195.116.62.* 21.02.02, 11:36 Dobra, dobra. Wizyta Putina i Busha lub innych mężów stanu zawsze wiąże się z rozmowami biznesowymi i zazwyczaj daje jakiś korzystny (ekonomicznie) wynik. Co może przynieść wizyta papieża w naszym kraju ??? Co najwyżej zwiększenie prędkości budowy nowych kościołów, kórych mamy chyba najwięcej na świecie. A może zacząć je eksportować ? W kontenerach, takie małe "zrób to sam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 11:56 więc, bo teraz jest o niebo lepiej (oczywiście głównie dzięki Reganowi, ale Papież też miał swój wkład) Gość portalu: szczepik napisał(a): > > Co może przynieść wizyta papieża w naszym kraju ??? > Co najwyżej zwiększenie prędkości budowy nowych kościołów, kórych mamy chyba > najwięcej na świecie. Może w przyszłości (np. za 150 lat) będziemy wreszcie atrakcją turystyczną. "Zwiedzajcie Krainę Mrocznego Katolicyzmu - horror fantasy na żywo". "Oryginalna polska myśl architektoniczna - neoeklektyczny socrealizm sakralny". "Tylko w Polsce zobaczysz, jak przeżyć w mrówkowcu ocienionym katedrami". "Tylko w Polsce zobaczysz żywy pomnik - Nieustająca Wizyta Papieża - zawsze milion dyżurnych statystów wciąż od nowa od ponad stu lat odtwarza powitanie Papieża z niezmiennie szczerym entuzjazmem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 195.116.62.* 21.02.02, 12:57 Genialne. Lecę to opatentować. Oczywiście dzielimy się zyskami fifty-fifty, w końcu jestem Twoim agentem no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 213.25.60.* 21.02.02, 13:01 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Genialne. Lecę to opatentować. Oczywiście dzielimy się zyskami fifty-fifty, w > końcu jestem Twoim agentem no nie. Uczepiło się gówno statku i woła : płyniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys52 teraz Watykan nas mniej kosztuje, radujmy się wiec IP: *.proxy.aol.com 21.02.02, 14:59 A. > Uczepiło się gówno statku i woła : płyniemy. .. .... ..K.P. O to chodzi Adamsie. O to wlasnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: teraz Watykan nas mniej kosztuje, radujmy się wiec IP: 213.25.60.* 21.02.02, 15:32 Gość portalu: krzys52 napisał(a): > > A. > > Uczepiło się gówno statku i woła : płyniemy. > .. > .... > ..K.P. > O to chodzi Adamsie. O to wlasnie chodzi. > Widzę , że towarzysz kretyn 52 stosuje stare UB-eckie metody manipulowania tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: teraz Watykan nas mniej kosztuje, radujmy się wiec IP: 195.116.62.* 21.02.02, 15:59 A kolega Adams to pewnie chciałby zastosować stare chrześcijańskie metody jak palenie na stosie, pławienie w wodzie , co nie ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 195.116.62.* 21.02.02, 15:57 Adams, Adams .... acha Adams family !!!! Teraz wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 213.25.60.* 22.02.02, 09:44 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Adams, Adams .... acha Adams family !!!! > Teraz wszystko jasne. Znasz tylko tych Adamsów ? To Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 195.116.62.* 22.02.02, 11:05 Co nie stać Cię na rzeczową dyskusję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 213.25.60.* 22.02.02, 11:17 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Co nie stać Cię na rzeczową dyskusję ? Przepraszam nie zrozumiałem. Jaką dyskusję ? Rzeczową ? Nie zauważyłem abyś rzeczowo dyskutował . Poczytaj swoje "rzeczowe" posty krzysiowo- dokuowy klakierze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 195.116.62.* 22.02.02, 11:28 Klakierze ????... Hmmm...I like it !!!! Pisz tak więcej to mnie stymuluje. Wow baby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Kiedyś Moskwa nas więcej kosztowała, radujmy się w IP: 213.25.60.* 22.02.02, 11:40 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Klakierze ????... Hmmm...I like it !!!! > Pisz tak więcej to mnie stymuluje. Wow baby !!! Napisałem "klakierze" . Więcej pisał nie będę . Podeślę mojego syna . Jest teraz w pierwszej klasie. Tylko zastanawiam się czy poziom dla ciebie nie za wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Podzielę się z Tobą nawet wcześniej IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 15:19 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Genialne. Lecę to opatentować. Oczywiście dzielimy się zyskami fifty-fifty, w > końcu jestem Twoim agentem no nie. Hojny luka dorzuca mi stówę dziennie do pensji. Spraw (w końcu jesteś moim agentem), aby mnożył te pieniądze szybciej, a połowę Ci będę odpalał zanim jeszcze rozkęcimy ten sakralny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: To akurat musimy akceptować, bo Papież jest głową 21.02.02, 12:19 Gość portalu: doku napisał(a): > Wizyty głów państw są kosztowne, ale nic na to nie poradzimy. Niektórzy sobie radzą. Jeśli chcą, modlą się (do Boga, a nie liżą łapy "nieomylnemu" uzurpatorowi) za swoje pieniądze i sprawa jest jasna. Natomiast to "zamówienie publiczne" jest okradaniem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Przestań się modlić choć na chwilę, ulży Ci IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 12:44 horwicz napisał(a): > > Niektórzy sobie radzą. Jeśli chcą, modlą się (do Boga, a nie liżą > łapy "nieomylnemu" uzurpatorowi) za swoje pieniądze Czy do Busha też się modlisz, a może do Putina? Wizyta głowy państwa to nie modły, wizyta głowy kościoła to modły. Papież ma dwa oblicza, patrz na to, które Ci się bardziej podoba i nie przejmuj się tymi, którzy wolą to gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mq Co na to Papież ? 21.02.02, 11:38 Ciekawe, co myśli Papież patrząc na ten cyrk w związku z jego wizytą i targowisko próżności i kiczu towarzyszące pielgrzymce. Chyba, gdyby nie to, że jest Polakiem, dawnoby nas / was doprowadził do porządku. Co myśli o tym, że niektórzy traktują Go jak superprezydenta Polski, a Kościół jak Najwyższą Izbę Parlamentu i Superrząd, piątą władzę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Co na to Papież ? IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 12:00 Ja go traktuje jak Michaela Jacksona. Jest jednak roznica: Michal, wizytujac Polske, sam wyklada kase lub robia to sponsorzy, tak czy inaczej nie my, podatnicy. Kiedy przyjezdza Karol, to w mediach slyszymy (czytamy): Karol przylatuje na koszt AlItalii, a wraca liniami wizytowanego kraju. Nie licze oczywiscie kosztow 5-7-dniowego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Papież ma swój świat IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 12:10 mq napisał(a): > Ciekawe, co myśli Papież patrząc na ten cyrk >... > Co myśli o tym, że niektórzy traktują Go jak superprezydenta Polski, a Kościół > jak Najwyższą Izbę Parlamentu i Superrząd, piątą władzę ? On duchem żyje w świecie aniołów, diabłów, dusz, świętych ("kogo by tu jeszcze?"), papieży innych kościołów ("z którym się przeprosić?"), biskupów, klonowania ("czy Człowiek stał Stwórcą?"), powołania ("jak tu werbować nowych kleryków?"), działalności misyjnej ("jak tu się wycofać z twarzą z tego uświęconego jawnogrzesznictwa?"), ... Tego cyrku o którym piszesz on w ogóle nie dostrzega, tak jak nie słyszy się śpiewu ptaków podczas grzybobrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Papież ma swój świat IP: 217.67.196.* 21.02.02, 12:36 Gość portalu: doku napisał(a): > mq napisał(a): > > > Ciekawe, co myśli Papież patrząc na ten cyrk > >... > > Co myśli o tym, że niektórzy traktują Go jak superprezydenta Polski, a Koś > ciół > > jak Najwyższą Izbę Parlamentu i Superrząd, piątą władzę ? > > On duchem żyje w świecie aniołów, diabłów, dusz, świętych ("kogo by tu > jeszcze?"), papieży innych kościołów ("z którym się przeprosić?"), biskupów, > klonowania ("czy Człowiek stał Stwórcą?"), powołania ("jak tu werbować nowych > kleryków?"), działalności misyjnej ("jak tu się wycofać z twarzą z tego > uświęconego jawnogrzesznictwa?"), ... Tego cyrku o którym piszesz on w ogóle ni > e > dostrzega, tak jak nie słyszy się śpiewu ptaków podczas grzybobrania. Bierz się do roboty, złodzieju. Kiedy oddasz mi moje 5100 PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Papież ma swój świat IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 12:41 Luka, kto ma ci zwrocic 5100 - Doku czy Karol? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Papież ma swój świat 21.02.02, 12:48 Gość portalu: Jizi napisał(a): > Luka, kto ma ci zwrocic 5100 - Doku czy Karol? Oczywiście ta fiskalna pijawka z MinFinu, która wypisuje brednie za nasze pieniądze w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Papież ma swój świat IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 12:56 Doku, nie badz dziad, oddaj kase! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Jesteśmy mistrzami od mnożenia kasy IP: *.mofnet.gov.pl 21.02.02, 14:10 Gość portalu: Jizi napisał(a): > Doku, nie badz dziad, oddaj kase! Kasę, o której mowa, już wydałem z odsetkami. W tym właśnie jestem mistrzem. Gdy ktoś mi da np. 6000 żebym przehulał, to ja z tego wydaję przynajmniej 6600 bez pożyczania. Na tym polega nasza sztuka i tę satysfakcję dajemy naszym dobroczyńcom - ich pieniądze spożytkowujemy przynajmniej w 110%. A głupi luka obawia się, że nie umiem wydawać. Gdybym nie umiał, to byłbym mu winien rzeczywiście, ale skoro wydałem tak dobrze, to nic mu się nie mależy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Jesteśmy mistrzami od mnożenia kasy 21.02.02, 14:53 Gość portalu: doku napisał(a): > Kasę, o której mowa, już wydałem z odsetkami. W tym właśnie jestem mistrzem. Gd > y > ktoś mi da np. 6000 żebym przehulał, to ja z tego wydaję przynajmniej 6600 bez > pożyczania. Na tym polega nasza sztuka i tę satysfakcję dajemy naszym > dobroczyńcom - ich pieniądze spożytkowujemy przynajmniej w 110%. A głupi luka > obawia się, że nie umiem wydawać. Gdybym nie umiał, to byłbym mu winien > rzeczywiście, ale skoro wydałem tak dobrze, to nic mu się nie mależy. Przynajmniej już wiadomo z pierwszej ręki, w jaki sposób doszło do powstania dziury budżetowej - ci doliniarze po prostu żyją ponad stan. Ja się właśnie tego obawiałem - że złodzieje z MinFinu potrafią wydawać pieniądze (jak wiadomo, najłatwiej gospodaruje się cudzą forsą). Dlatego natychmiast należy dokukratów pozbawić władzy nad naszym szmalem - bo zobaczymy figę, za którą jeszcze będziemy musieli zapłacić. Oddawaj moje pieniądze, pajęczarzu! Z odsetkami, skoro się napraszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: nie samym chlebem... IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 21.02.02, 13:47 zyje czlowiek. ja sie bardzo ciesze z wizyty Papieza. I na pewno nie jestem w tym odosobniona. Co do kosztow wizyty wcale mi sie nie wydaje, zeby one byly az tak duze, jako to sugeruje wiele osob. Poza tym nie wszytsko da sie przeliczyc na pieniadze. Ciekawa jestem, na co wg was powinny pojsc te pieniadze? Na cele charytatywne? To w takim razie spojrzcie na siebie ile wy sami wydajecie na te cele. A moze jednak wiekszosc Polakow chce tej wizyty i godzi sie z jej kosztami? Zalamuja mnie takie wypowiedzi jak powyzej. Zaluje, ze ludzie wyksztalceni i inteligentni tak glupio sie wypowiadaja w sprawach, o ktorych za bardzo nie maja pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: nie samym chlebem... IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 14:43 Gość portalu: Anka napisał(a): > zyje czlowiek. ja sie bardzo ciesze z wizyty Papieza. I na pewno nie jestem w > tym odosobniona. Co do kosztow wizyty wcale mi sie nie wydaje, zeby one byly az > > tak duze, jako to sugeruje wiele osob. Poza tym nie wszytsko da sie przeliczyc > na pieniadze. Ciekawa jestem, na co wg was powinny pojsc te pieniadze? Na cele > charytatywne? To w takim razie spojrzcie na siebie ile wy sami wydajecie na te > cele. A moze jednak wiekszosc Polakow chce tej wizyty i godzi sie z jej > kosztami? > Zalamuja mnie takie wypowiedzi jak powyzej. Zaluje, ze ludzie wyksztalceni i > inteligentni tak glupio sie wypowiadaja w sprawach, o ktorych za bardzo nie > maja pojecia. Te koszty sa naprawde ogromne. A poza tym - jaka wiekszosc? 95 %? A moze 98? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: nie samym chlebem... IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 21.02.02, 15:59 Gość portalu: Jizi napisał(a): > Te koszty sa naprawde ogromne. A poza tym - jaka wiekszosc? 95 %? A moze 98? > Wiekszosc? Wystarczy 50% +1. Wiekszosc, to nie oznacza: wszyscy, wcale, madralo. Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: nie samym chlebem... 21.02.02, 15:35 Gość portalu: Anka napisał(a): > zyje czlowiek. ja sie bardzo ciesze z wizyty Papieza. I na pewno nie jestem w > tym odosobniona. W Polsce jest dużo ludzi, którzy głodują, napewno więcej niż Ci się wydaje. Więc jak myślisz, co wolałoby głodne dziecko, kromkę chleba czy białego misia? > Co do kosztow wizyty wcale mi sie nie wydaje, zeby one byly az > tak duze, jako to sugeruje wiele osob. Sama wizyta może i nie (jakieś kilkadziesiąt milionów zł, wg ostrożnych szacunków), ale to i tak wyrzucanie - przez złodziei - pieniędzy w błoto (moich). > Poza tym nie wszytsko da sie przeliczyc > na pieniadze. Ciekawa jestem, na co wg was powinny pojsc te pieniadze? Na cele > charytatywne? To w takim razie spojrzcie na siebie ile wy sami wydajecie na te > cele. Napewno wydałbym je na te lub podobne cele, gdyby mi siłą ich nie zabierano w postaci podatków (w tym wypadku na kościół). > A moze jednak wiekszosc Polakow chce tej wizyty i godzi sie z jej > kosztami? To niech płaci na tacę za to z własnej kieszeni. > Zalamuja mnie takie wypowiedzi jak powyzej. Zaluje, ze ludzie wyksztalceni i > inteligentni tak glupio sie wypowiadaja w sprawach, o ktorych za bardzo nie > maja pojecia. Nie załamuj się, bo wizyta przed Tobą. Rzecz w tym, że dla jednych to co jest strawą, dla innych - zwykłymi pomyjami. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: nie samym chlebem... IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 21.02.02, 16:01 Wiesz co, nie chce mi sie odpowiadac na takie banialuki i demagogiczne hasla, ktore sa wytworem umyslu homo sovieticusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: nie samym chlebem... IP: 195.116.62.* 21.02.02, 16:05 Tak jest ... jak ktoś nie lubi białego papy to zaraz sovieticus, a może od razu komuch ... co. Tak nie można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Wierzący - to prawicowiec, ateista - lewicowiec IP: *.mofnet.gov.pl 22.02.02, 10:51 Nie wiedziałeś?! Zaraz potwierdzą to najaktywniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: urzędas to złodziej 22.02.02, 12:13 Gość portalu: doku napisał(a): > Nie wiedziałeś?! Zaraz potwierdzą to najaktywniejsi Potwierdzam. Dokubiurkow to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: nie samym chlebem... 21.02.02, 16:09 Gość portalu: Anka napisał(a): > Wiesz co, nie chce mi sie odpowiadac na takie banialuki i demagogiczne hasla, > ktore sa wytworem umyslu homo sovieticusa. To po co ten post? Przyznaj się (to chyba trudne w Twoim przypadku) - jest inna przyczyna... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: nie samym chlebem... IP: 195.116.62.* 21.02.02, 16:03 Wcale się głupio nie wypowiadam, tylko rzeczowo. A jeśli chcesz podejmować papieża gościną, to Twoja prywatna sprawa. Ja jako skończony pieprzony egoista po prostu nie chcę, by choćby grosik z płaconych przeze mnie podatków poszedł na sfinansowanie rozbijania się papieża po kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dziekuje. Milo bylo. 21.02.02, 15:38 Pozwola Panstwo, ze nie bede kontynuowal dalszej dyskusji z grupa kalkulatorow i sie wycofam, oddajac niejako pole. Innych, myslacych zachecam tez do pojscia moim sladem. Niestety, moj kodeks honorowy, przekazywany z pokolenia na pokolenie, nie pozwala mi na uczestniczenie w tych watkach, gdzie wystepuja osobnicy o takiej mentalnosci i kulturze osobistej jak np. krzys00. Na odchodnym mam jednak uwage do kolegi Jizi, ktory utyskuje nad kosztami, nic nie dajacej jego zdaniem, wizyty Papieza. To sie Kolego niestety zdarza w spoleczenstwach, ze pewne inwestycje okazuja sie chybione. Wez dla przykladu samego siebie. Ilez to pieniedzy poszlo w Twoja edukacje... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Uzupelnienie 21.02.02, 16:07 Za przyklad zmarnowanych spolecznych pieniedzy uwazam rowniez casus Kolegi Szczepika. Przepraszam, ze pominalem w mym poscie powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Uzupelnienie IP: 195.116.62.* 21.02.02, 16:12 Wcale się nie gniewam. Jestem wręcz zaszczycony, ży wymieniłeś mnie w gronie światłych ludzi. Powinieneś jednak dodać tam jeszcze kilka osób np. Kopernika, Giordano Bruno itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Uzupelnienie IP: *.desy.de 22.02.02, 22:39 Gość portalu: szczepik napisał(a): > Wcale się nie gniewam. Jestem wręcz zaszczycony, > ży wymieniłeś mnie w gronie > światłych ludzi. Powinieneś jednak dodać tam jeszcze > kilka osób np. Kopernika, Giordano Bruno itp. no bez falszywej skromnosci, gdziez tam Kopernikowi do Ciebie. Wzmiankowany Mikolaj Kopernik czy Giordano Bruno to w sumie intelektualne petaki, popadli w nielaske Kosciola Katolickiego niejako przypadkowo, bo zamiast dzielnie opluwac papieza zajmowali sie prostacka astronomia. Ty natomiast nie trwonisz chyba energii na jakies bzdurne dysputy kosmologiczne, tylko od razu trafiasz w sedno. -mikron ps. dodac moze jeszcze warto, ze nie powinienes cieszyc sie tak bardzo z towarzystwa Kopernika (on pewnie bylby poruszony Twoim), jako ze byl to typ na uslugach biskupa warminskiego, zdaje sie z nim jakos skoligacony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Drogi sceptyku IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 16:54 Świetna riposta. Szkoda, że niczego nie wnosi do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepik Re: Dziekuje. Milo bylo. IP: 195.116.62.* 21.02.02, 16:07 Pozwolę sobie dokończyć Twoje wywody. A popatrz ile pieniędzy zostało zmarnotrawionych na Twoje wychowanie. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahheb Lot to jego będzie ostatni... IP: *.metronet.pl 21.02.02, 20:41 ...stary jest już dziad. Ciekawe, czy on wogóle wie co się dzieje na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Lot to jego będzie ostatni... IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 09:37 Obstawiam, ze zemrze w czerwcu 2003. A wtedy papiezem zostanie czarny skosnooki Zyd-homoseksualista. Ciekawe, co na to wielebny Rydzyk i Liga Polskich Rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: Lot to jego będzie ostatni... IP: *.desy.de 22.02.02, 22:53 Gość portalu: Jahheb napisał(a): > ...stary jest już dziad. Ciekawe, czy on wogóle wie co > się dzieje na świecie? na ogol ludzie intelektualnie aktywni starzeja sie wolniej. Jak sadzisz, dociagniesz 60-tki? -mikron Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel1 Re: papież zwów nawiedza... 22.02.02, 09:48 szkoda czasu na czytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: papież zwów nawiedza... IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:14 Cóż za elokwencja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: papież zwów nawiedza... IP: *.desy.de 22.02.02, 22:59 Gość portalu: Jizi napisał(a): > Cóż za elokwencja! do czego tu elokwencja przedac by sie mogla? Do dyskusji z siermieznymi pogladami typu: "papiez stary i nie wie co sie wokol niego dzieje", "nie chce placic na wizyte glowy kosciola, do ktorego nie naleze", "od wizyty papieza nie przybedzie pieniedzy,a wrecz przeciwnie - ubedzie" ? Nie wysypuje sie perel przed wieprze. -mikron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedź Br Do Anki IP: 2.2.STABLE* / 10.10.10.* 22.02.02, 13:37 Do Anki - współczuję. Jako chyba jedyna próbowałaś poważnej dyskusji i teraz już chyba wiesz, że rozmawianie z gronem osób... jak by tu to najdelikatniej określić... nieustabilizowanych emocjonalnie mija się z celem. Lepiej ograniczyć się do śledzenia ich wypocin. To śmieszne i pouczające zarazem - widzieć, jak ich bolą te tłumy na papieskich mszach. Do jakiego szału ich to doprowadza. Pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Do Anki IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 13:55 Nie przypuszczałem, że czytelnicy "Naszego Dziennika" odwiedzają ten portal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: Do Anki IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 17:52 Tak, Aniu, to przykre: Charles przyjeżdża na mój koszt. I twój. Karol przyjeżdża na naszt koszt. Jebać Karola!!!!!!!!!!!! Ratlerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Do Anki IP: 217.96.2.* 23.02.02, 12:14 Dzieki za slowa empatii. Ja Cie rowniez bardzo serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Czy jeszcze ktoś nie rozumie, z czego opłaca się k IP: *.mofnet.gov.pl 22.02.02, 14:28 koszty pobytu głów państw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka to przykre... IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 22.02.02, 16:08 Odpowiadam ogolnie moim adwersarzom: przypominacie mi ratlerki, ktore ujadaja glosno jak tylko moga. Problem w tym, ze nikt za bardzo ich nie slucha. I stad cala frustracja, opluwanie autorytetu, proba szokowania. Poziom dyskusji - gleboka podstawowka. Co do waszego wyksztalcenia, to zaczynam miec watpliwosci, gdzie i czy w ogole zostalo one zdobyte: czlowiek swiatly jest umiarkowany w sadach i najpierw sie zastanowi, zanim cos napisze. Wracajac do homo sovieticusa, to wcale nie napislam, ze jest to komuch, ani taki co nie lubi papieza. Homo sovieticus, to czlowiek przesiakniety propaganda socjalistyczna. Niestety, wiele jeszcze takich okazow mamy. Pierwszy raz zabralam glos na tym forum, ale jak widze, pospieszylam sie. Nie moze w tym przypadku mowy o rzeczowej dyskusji, bo takowa opiera sie na faktach a nie na insynuacjach. Podsumowujac: szczekajcie sobie ile chcecie, a papiez jak ma przyjechac, to i tak przyjedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Homo sovieticusów trzeba leczyć, a nie tylko ... IP: *.mofnet.gov.pl 22.02.02, 16:18 ... się odszczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horwicz to optymistyczne... IP: *.metronet.pl 22.02.02, 17:52 Gość portalu: Anka napisał(a): > Odpowiadam ogolnie moim adwersarzom: przypominacie mi ratlerki, ktore ujadaja > glosno jak tylko moga. Problem w tym, ze nikt za bardzo ich nie slucha. Oj, słucha, słucha... I to coraz więcej! Nie bez powodu ubywa "owieczek". Tendencja ta będzie się umacniać (patrz: Europa Zachodnia, z którą się integrujemy). Zostaną tylko puste - szpecące swą architekturą (niejednokrotnie przypominające krematoria) - kościoły. > I stad > cala frustracja, opluwanie autorytetu, proba szokowania. Rada (wybór należy do Ciebie): nie walcz ze sobą i postaw na własny rozwój, a nie na wiernopoddańcze zapatrzenie na swego "idola". > Poziom dyskusji - > gleboka podstawowka. Co do waszego wyksztalcenia, to zaczynam miec watpliwosci, [...] ciach ) bredzisz dziecko... > Pierwszy raz zabralam glos na tym forum, ale jak widze, pospieszylam sie. Zawsze musi być "pierwszy raz"... > Nie moze w tym przypadku mowy o rzeczowej dyskusji, bo takowa opiera sie na > faktach a nie na insynuacjach. Jeśli uważasz, że jeszcze za wcześnie na dyskusję, to może rzeczywiście zaczekaj. Zwracaj, w międzyczasie, uwagę na fakty. > Podsumowujac: szczekajcie sobie ile chcecie, a papiez jak ma przyjechac, to i > tak przyjedzie! Kiedyś gdzieś słyszałem o "ujadających kundelkach" z kręgów zbliżonych do papieża. Nie dziwię się przeto, że posługujesz sie tym samym językiem, bo to Twoi "nauczyciele". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jizi Re: to optymistyczne... IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 18:13 Jebać ratlerki. Jebać Karola! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni pokaz klasy Pana Horowicza 22.02.02, 19:15 Gość portalu: horwicz napisał(a): > ) bredzisz dziecko... tak do kobiety mówi tylko cham z głupiego postu Pan Horowicz zrobił po prostu chamski wygrałeś Pan Pani Anka została pokonana gratulacje nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka to zalosne IP: 217.96.2.* 23.02.02, 16:14 Gość portalu: horwicz napisał(a): > > ) bredzisz dziecko... Nie trafiles (nie pierwszy raz zapewne...). Nie jestem dzieckiem i nie bredze. Jestem mloda, wyksztalcona i w dodatku atrakcyjna kobieta! Z dobrego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horwicz to podniecające... IP: *.metronet.pl 23.02.02, 16:41 Gość portalu: Anka napisał(a): > Nie trafiles (nie pierwszy raz zapewne...). Nie jestem dzieckiem i nie bredze. > Jestem mloda, wyksztalcona i w dodatku atrakcyjna kobieta! Z dobrego domu. > A więc masz (rozumiem, że przeszliśmy Ty) cenne atuty! Do wykorzystania we własnej parafii... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: to podniecające...chama tylko 23.02.02, 16:46 cham horwicz napisał: ..... .... .... a coś tam napisał o przeprosinach nie pomyślał o przepraszam, napisałem "pomyślał" ? nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzaca Re: to przykre... IP: *.metronet.pl 22.02.02, 20:26 Jestem osoba wierzaca, ale jak patrze na to co wyprawia kler, to sie zastanawiam czy Bog istnieje. On to przeciez widzi. Kazania nie maja nic wspolnego z wiara, ludzie stoja ze spuszczonymi glowami i sluchaja tego, wychodza z kosciola i zamiast dostac ukojenia duszy sa jeszcze bardziej nerwowi i zli. Wymuszane "darowizny" od nie-prywatnych firm, czy to tak musi byc? O "zainteresowaniu" kobietami juz nie wspomne (rozbite malzenstwo przez ksiedza). To wszystko znam z wlasnego podworka, a gdzie indziej jest pewnie podobnie. Jesli dodac do tego, to co sie mowi w gazetach i telewizji, a mianowicie przekrety ksiezy i ich nieczyste interesy, coraz wiecej spraw pedofilskich, to obraz rysuje sie naprawde w czarnych kolorach. Jak tak dalej bedzie to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: to przykre... 22.02.02, 20:32 Pani wierząca ! dziekuje za Pani głos nurni ps. hm.. ciekawe dlaczego z Panem Horowiczem zgadza się np. Pan Duch, Pani Wierząca czyżby adres..... ach te moje paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzaca Re: to przykre... IP: *.metronet.pl 22.02.02, 20:59 Ja wiem swoje, bo widze co sie dzieje, co kler wyprawia. Jestem wierzaca i moze jak Ojciec Swiety przyjedzie, to zrobi cos z tym zeby nie bylo tak dalej. W nim jeszcze cala nadzieja, tylko on zostal. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni to przykre...i to jak ! 22.02.02, 22:15 Gość portalu: wierzaca napisał(a): > Ja wiem swoje, bo widze co sie dzieje, co kler wyprawia. Jestem wierzaca i moze > > jak Ojciec Swiety przyjedzie, to zrobi cos z tym zeby nie bylo tak dalej. W nim > > jeszcze cala nadzieja, tylko on zostal. wcześniej powiedziała Pani: "Jestem osoba wierzaca, ale jak patrze na to co wyprawia kler, to sie zastanawiam czy Bog istnieje. On to przeciez widzi. Kazania nie maja nic wspolnego z wiara, ludzie stoja ze spuszczonymi glowami i sluchaja tego, wychodza z kosciola i zamiast dostac ukojenia duszy sa jeszcze bardziej nerwowi i zli. Wymuszane "darowizny" od nie-prywatnych firm, czy to tak musi byc? O "zainteresowaniu" kobietami juz nie wspomne (rozbite malzenstwo przez ksiedza). To wszystko znam z wlasnego podworka, a gdzie indziej jest pewnie podobnie. Jesli dodac do tego, to co sie mowi w gazetach i telewizji, a mianowicie przekrety ksiezy i ich nieczyste interesy, coraz wiecej spraw pedofilskich, to obraz rysuje sie naprawde w czarnych kolorach. Jak tak dalej bedzie to nie wiem..." prosze wybaczyć ale czytając Pani wypowiedzi myślę ze mój podpis taki winien być: nurni niewierzący Odpowiedz Link Zgłoś
morow Re: papież zwów nawiedza... 24.02.02, 17:11 Eh, gdyby nie ten acybiskup "erectus" Paetz... Ta cała atmosfera i to zamieszanie... Czy starczy sił? Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: papież zwów nawiedza... 02.03.02, 19:09 ...a ty nurni? jak i inni durni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni gratuluje ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 21:19 odnalazłeś bezbłednie wątek w którym powinieneś przeprosić Panią Ankę zapytaj rodziców co mężczyzna powiniem teraz zrobić i nie rób im wymówek że nie nauczyli cię tego jak młodszy byłeś nurni Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nie widzę problemu 02.03.02, 22:13 horwicz napisał(a): > Cieszycie się podatnicy? Nie rozumiem co ci to przeszkadza. Jeżeli uważasz zabezpieczenie wizyty przez zapraszających za nieuzasadnione , to masz proste wyjście. Nie głosuj na nich następym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: nie widzę problemu 02.03.02, 22:56 andrzejg napisał(a): > > Nie rozumiem co ci to przeszkadza. > Jeżeli uważasz zabezpieczenie wizyty przez zapraszających > za nieuzasadnione , to masz proste wyjście. > Nie głosuj na nich następym razem. > > Sądzisz, że Rydzyk z Lepperem nie zaproszą? No chyba, że nie zdążą. A jak zdążą jednak!? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: nie widzę problemu 02.03.02, 23:06 horwicz napisał(a): > andrzejg napisał(a): > > > > > Nie rozumiem co ci to przeszkadza. > > Jeżeli uważasz zabezpieczenie wizyty przez zapraszających > > za nieuzasadnione , to masz proste wyjście. > > Nie głosuj na nich następym razem. > > > > > Sądzisz, że Rydzyk z Lepperem nie zaproszą? No chyba, że nie zdążą. A jak zdążą > > jednak!? Czyli jak? Miller i Kwaśniewski zapraszają to na pewno i ci z prawej strony zaproszą. Bunt przeciw wszystkim? Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: nie widzę problemu 02.03.02, 23:14 Żartowałem - ci drudzy nie żdążą i to nie z własnej winy. Biedaki... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: nie widzę problemu 02.03.02, 23:18 horwicz napisał(a): > Żartowałem - ci drudzy nie żdążą i to nie z własnej winy. Biedaki... Bardzo możliwe , jednak jacyś inni wypłyną. Co do wizyty papieża , myślę że nie należy aż tak się tym emocjonować.Są też dodatnie cechy tej wizyty. Do tego , następny papież nie odwiedzi nas już chyba przez 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: nie widzę problemu 03.03.02, 00:58 andrzejg napisał(a): > Do tego , następny papież nie odwiedzi nas już chyba przez 100 lat. > > Za 100 lat o czymś takim jak papież można będzie się dowiedzieć z książek i to tylko z tych, z ostatniej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedź Br Wielu tak mówiło IP: 2.2.STABLE* / 10.10.99.* 05.03.02, 08:48 Wielu tak mówiło. Przez całe 2000 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Re: Wielu tak mówiło 05.03.02, 12:08 Gość portalu: Miedź Br napisał(a): > Wielu tak mówiło. Przez całe 2000 lat... Nic nie trwa wiecznie. Naturalne prawo. Ktoś/Coś zawsze musi być ostatnie, by po nim było nowe. Przekonasz się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wielu tak mówiło IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 05.03.02, 13:40 horwicz napisał(a): > > Nic nie trwa wiecznie. Naturalne prawo. > Ktoś/Coś zawsze musi być ostatnie, by po nim było nowe. Przekonasz się... A skad ta pewnosc? Moze masz jakies nadprzyrodzone zdolnosci przewidywania? Kie licho, Pytia jakas na forum czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
horwicz Mówiło i nie tylko... 05.03.02, 15:44 Gość portalu: Anka napisał(a): > > A skad ta pewnosc? > Nie, nie - to nie dogmat, to tylko przypuszczenie, które w moim mniemaniu sprawdzi się w najbliższej przyszłości. Należę do tych, którym na tym zależy. A jak wiesz zapewne - jako kobieta wykształcona - że takich jak ja jest bardzo wielu. Ba, zdecydowana większość! Nie widzę więc najmniejszych szans. Papież musi odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedź Br Re: Mówiło i nie tylko... IP: 2.2.STABLE* / 10.10.99.* 05.03.02, 16:46 Powtarzam to, co napisałem powyżej. A sens tego był tak: lepsi od ciebie próbowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku No i gdzie on jest? Już drugi tydzień mija i nic. IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.02, 16:21 A może już był, a ja nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni czyżby ... 05.03.02, 19:28 cham horowicz uznał że pora przeprosić Panią Ankę ? proszę proszę... nurni Odpowiedz Link Zgłoś