hasz0 18.12.10, 20:07 co sie Polacy z Wami stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 do dziś nie wyciagacie wniosków? 18.12.10, 20:12 Elbląg......o Elblagu nie pisano. Tak jak o Gdyni, Gdansku Szczecinie. Tragiczna bitwa Inscenizacja historyczna „Grudzień '70. Za chleb i wolność, i nową Polskę” w Gdyni. - Od 40 lat czekamy na sprawiedliwość. Chcemy wreszcie wiedzieć, kto odpowiada za śmierć naszego syna - mówią rodzice Zbyszka Godlewskiego, legendarnego bohatera "Ballady o Janku Wiśniewskim", którzy uczestniczą w sobotnich obchodach Grudnia '70 w Elblągu tam też zginął 22 letni syn matke poinformowano po 3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: do dziś nie wyciagacie wniosków? 18.12.10, 20:13 PRL skazał braci jako terrorystów, dziś ich wspominamy PAP | dodane (16:40) W ramach obchodów 40. rocznicy Grudnia '70 odsłonięto w sobotę w Gdańsku pamiątkową tablicę poświęconą Jerzemu i Ryszardowi Kowalczykom, którzy w 1971 r. wysadzili w powietrze aulę Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Opolu. więcej Rodzice legendy grudnia '70: kto zabił naszego syna?! PAP | dodane (16:25) Od 40 lat czekamy na sprawiedliwość. Chcemy wreszcie wiedzieć, kto odpowiada za śmierć naszego syna - mówią rodzice Zbyszka Godlewskiego, legendarnego bohatera "Ballady o Janku Wiśniewskim", którzy uczestniczą w sobotnich obchodach Grudnia '70 w Elblągu. więcej "Nie ma racji stanu usprawiedliwiającej zbrodnię" PAP | dodane 2010-12-17 (20:05) Nie ma takiej racji stanu, która usprawiedliwia zbrodnię - mówił były przewodniczący NSZZ "Solidarność" Janusz Śniadek na uroczystościach, które odbyły się pod pomnikiem Ofiar Grudnia '70 przed gdyńskim Urzędem Miasta. więcej Wałęsa: świat jest bezradny, nie wiemy co z tym zrobić wp.pl | dodane 2010-12-17 (17:39) W grudniu 1970, w grudniu 1981 i w sierpniu 1980, walczyliśmy, trochę innymi sposobami, o wolność. Kilkadziesiąt lat później musimy się zastanawiać, jak wolność ograniczać. W imię wolności i dobra ludzi. Świat jest w tym bezradny. Rewolucje zaczynają się od świata wirtualnego, a my nie wiemy, co z tym zrobić. więcej "Generał Jaruzelski ma na rękach krew" PAP | dodane 2010-12-17 (12:00) Przewodniczący NSZZ "Solidarność" Piotr Duda powiedział w Szczecinie, że gen. Wojciech Jaruzelski jest odpowiedzialny za wydarzenia Grudnia 1970 r. i "ma na rękach krew". W Szczecinie trwają uroczystości rocznicowe wydarzeń grudniowych. więcej Za jakie słowa wygwizdali dziś prezydenta? PAP | aktualizacja 2010-12-17 (13:53) Pod Pomnikiem Ofiar Grudnia '70 "Aniołem Wolności" na szczecińskim pl. Solidarności rozpoczęły się obchody 40. rocznicy tamtych wydarzeń. Mieszkańcy miasta i przedstawiciele lokalnych władz zebrali się przed monumentem, by oddać hołd ofiarom. Prezydent Bronisław Komorowski podkreślił, że "bolesne i wstydliwe" jest to, iż procesy związane ze zbrodniami czasów komunistycznych ciągną się tak długo i że nie udało się nadal ukarać winnych. "Żyjemy w Polsce praworządnej, aczkolwiek niedoskonałej - po tych słowach prezydenta rozległy się gwizdy zgromadzonych. więcej Komorowski wygwizdany. "Niech żyje Jaruzelski, twój brat" PAP, IAR | aktualizacja 2010-12-17 (09:36) Z udziałem prezydenta Bronisława Komorowskiego rozpoczęły się w Gdyni obchody 40. rocznicy tragicznych wydarzeń w grudniu 1970 r. na Wybrzeżu. Tuż przed głównymi uroczystościami Prezydent zapalił znicz na terenie stacji SKM Gdynia Stocznia. Przemówienie wygłosił prezydent Bronisław Komorowski. Po przemowie głowy państwa słychać było krzyki i gwizdy kilku osób, które przybyły na uroczystości. więcej "Ten poseł wprowadza chamstwo i zdziczenie" Radio Zet | dodane 2010-12-16 (10:53) Stefan Niesiołowski, wicemarszałek sejmu skrytykował Joachima Brudzińskiego, który w TVN24 mówił o "dziadowskim państwie" i "dziadowskim premierze". - Chamstwo i zdziczenie, ale demokracja musi tolerować chamstwo, jak prostytucję i narkomanię. Dziwię się, że Brudziński jest zapraszany. Wprowadza zdziczenie do języka publicznego, to są sformułowania, których wypowiadać nie wolno - powiedział Niesiołowski w programie "Gość Radia Zet". więcej Gdańska "S" żąda osądzenia sprawców Grudnia'70 PAP | dodane 2010-12-15 (16:50) W 40. rocznicę Grudnia'70 władze gdańskiej "Solidarności" domagają się ukarania winnych tej zbrodni. Związkowcy podkreślili, że bez tamtych ofiar nie doszłoby 10 lat później do Sierpnia'80. więcej "Grudzień '70 zjednoczył szczecinian" PAP | dodane 2010-12-15 (07:25) Choć tragiczne, wydarzenia Grudnia 1970 roku w Szczecinie pozwoliły mieszkańcom miasta znaleźć tożsamość i zjednoczyć się - uważa socjolog Paweł Miedziński ze szczecińskiego Oddziału IPN. więcej poprzednia następna [1] 2 3 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Katedra na Wawelu im. Al Kaidy 18.12.10, 22:20 hasz0 napisał: > W ramach obchodów 40. rocznicy Grudnia '70 odsłonięto w sobotę w Gdańsku pamią > tkową tablicę poświęconą Jerzemu i Ryszardowi Kowalczykom, którzy w 1971 r. wys > adzili w powietrze aulę Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Opolu. Nie wiesz Tadeuszku jak mnie rozczuliles. Zimny Lech zagrzebany w szambonecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: wypadek na sankach 18.12.10, 21:57 hasz0 napisał: > co sie Polacy z Wami stało? Tradycja rzecz swieta. Polak przed szkoda i po szkodzie glupi. Hasz0 pluje Wam w twarz jak nie przymierzajac jakis rumunski Cygan. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: wypadek na sankach 18.12.10, 22:14 rycho7 napisał: > Tradycja rzecz swieta. Polak przed szkoda i po szkodzie glupi. Hasz0 pluje Wam > w twarz jak nie przymierzajac jakis rumunski Cygan. A potrafi?? Na moje oko, Hasz pluje na ściereczkę, i widzi muSię, że sprząta. www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Komeraden von Sonschau 18.12.10, 23:00 hasz0 napisał: > 0-letni chłopiec zginął na miejscu, a jego ośmioletnia siostra w ciężkim stanie trafiła do > szpitala po tragicznym wypadku w Sączowie (Śląskie). Dzieci jechały sankami > przyczepionymi do samochodu terenowego, prowadzonego przez ojca. Musi cierpisz, zes nie ojcem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: _na nikogo nie pluję_pisząc o faktach->ko 18.12.10, 23:05 Вы yбили кaрпa yже,Гaшиcт0?? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _na nikogo nie pluję_pisząc o faktach->ko 18.12.10, 23:13 jola.iza1 napisała: > Вы yбили кaрпa Ten tekst mnie rozczulil. Rzeczywistosc skrzeczy. To dla mnie rozbieznosc miedzy dobra wola a rzeczywistoscia. Zezarlem, nigdy nie ujawnilem uczuc. Wyzej cenie dobra wole. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: wypadek na sankach 19.12.10, 05:44 nie wiem o jaki wypadek chodzi ...czy Maciarewicz powola komisje by wyjasnic okolicznosci tego wypadku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ________Re: wypadek na sankach___odpowiadam: 19.12.10, 10:11 hasz0 napisał: > wina jest RÓWNIEŻ oczywista - bezmyślność ORGANIZATORA Organizatorem, od samego zaproszenia sie, byla Kancelaria Prezydenta i osobiscie mamrotek, na szczescie juz zimny i niezdolny do organizowania nam kolejnych klesk narodowych. Jak wjedziesz na skrzyzowanie na czerwonym swietle to nie wciskaj mi, ze jestem organizatorem ludobojstwa Twojej Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś