Dodaj do ulubionych

Łukaszenka też ma wąsy

20.12.10, 20:40
Miłośnicy PO myślą prostymi skojarzeniami, co wykazywali niedawno w wielu wiodących, niezależnych mediach. Chodziło o pisowskie manifestacje, podczas których uczestnicy nieśli pochodnie. U prostych miłośników PO myślących prostymi skojarzeniami powstawał następujący łańcuch - PiS - marsz z pochodniami - NSDAP - faszyzm. I dochodzili do jedynego dostepnego dla nich wniosku, że PiS to faszyści bo maszerują z pochodniami.

Mam dla nich, niestety, złą wiadomość - Komorowski i Łukaszenka mają wąsy.
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Łukaszenka też ma wąsy 20.12.10, 21:22
      janusz2_ napisał:

> Miłośnicy PO myślą prostymi skojarzeniami, co wykazywali niedawno w wielu wiodą
      > cych, niezależnych mediach. Chodziło o pisowskie manifestacje, podczas których
      > uczestnicy nieśli pochodnie. U prostych miłośników PO myślących prostymi skojar
      > zeniami powstawał następujący łańcuch - PiS - marsz z pochodniami - NSDAP - fas
      > zyzm. I dochodzili do jedynego dostepnego dla nich wniosku, że PiS to faszyści
      > bo maszerują z pochodniami.
      >
      > Mam dla nich, niestety, złą wiadomość - Komorowski i Łukaszenka mają wąsy.
      ===============
      Mam dla miłośników PiS znakomita wiadomość: pewien kretyn kreślący się jako Janusz drugi, myślący złożonymi skojarzeniami nie został dopuszczony do podzielenia się swoimi genialnymi myślami w niezależnych mediach wobec tego pozostało mu popisywanie się głupotą na portalu żydowskiej gazety. Ale niech tam. Dla każdego odrzuconego znajdzie się miejsce. Januszu drugi, twój przykład jest tyle samo warty jak stwierdzenie, że Maria Curie Skłodowska też miała wąsy.
    • marouder.eu Ba, ale backa jest lysy:/ 20.12.10, 21:23
      Zebyz tak sobie dosztukowal siersci, wtedy zasob skojarzeniowy by zadzialal.
      • matelot Re: Ba, ale backa jest lysy:/ 20.12.10, 21:52
        No ale to za mało bo nasz białostocki "geniusz" musiałby porównać prezydenta Rzeczypospolitej do Hitlera lub Stalina, którzy tez mieli wąsy. Jak mawiają nawet głupi ma swój rozum i garmonista nie zarydzykuje narazenia się prorokowi.
    • t_ete Brad Pitt 20.12.10, 22:23
      ma wasy ... Johnny Deep tez

oraz John Galliano smile

czy cos ich laczy z Lukaszenka ? zaniepokoilam sie ...

tete
      • janusz2_ Re: Brad Pitt 20.12.10, 22:33
        t_ete napisała:

> ma wasy ... Johnny Deep tez
        >
        > oraz John Galliano smile
        >
        > czy cos ich laczy z Lukaszenka ? zaniepokoilam sie ...

Ci, którzy tworzyli karkołomne łańcuchy skojarzeniowe (PiS-pochodnie- itd) zapewne uważają, że tak.
        • snajper55 Re: Brad Pitt 20.12.10, 22:44
          janusz2_ napisał:

> Ci, którzy tworzyli karkołomne łańcuchy skojarzeniowe (PiS-pochodnie- itd) zape
          > wne uważają, że tak.

Ba, żeby podobieństwa sprowadzały się jedynie do pochodni, to może bym popierał PiS. Może razem z Davidem Irvingiem. A że się nie sprowadzają, to i mnie, i Irvingovi kojarzą się one z tym samym.

S.
          • janusz2_ Re: Brad Pitt 20.12.10, 22:49
            snajper55 napisał:

> to może bym popierał PiS.

Rzeczywiście nie wyobrażam sobie ciebie myślącego samodzielnie. Zawsze musisz kogoś "popierać".
          • absztyfikant Re: Brad Pitt 20.12.10, 22:52
            Irvingowi????????????
            • janusz2_ Re: Brad Pitt 20.12.10, 22:57
              absztyfikant napisał:

> Irvingowi????????????

No tak - bo to, że kojarzą się snajperowi wcale ciebie nie dziwismile
            • snajper55 Re: Brad Pitt 22.12.10, 12:38
              absztyfikant napisał:

> Irvingowi????????????

Jeszcze nie. smile Na razie na tuskomatołka i popychadło Putina awansował Norman Davies:

"Wojna polsko-polska to okres wymiotów - ocenia w wywiadzie dla "Wprost" prof. Norman Davies. - Jak widziałem tu, przed Pałacem, pochód z krzyżem, to myślałem: "Boże, zaczyna się rewolucja". Ta mobilizacja tłumów, to było groźne - mówi Davies. Jego zdaniem trafne jest porównywanie marszów z pochodniami idących Krakowskim Przedmieściem do nazistowskich marszów z lat 30. "

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8802759,Davies__marsze_z_pochodniami_jak_z_czasow_nazistowskich.html?order=najfajniejsze

S.
        • gini Re: Brad Pitt 20.12.10, 23:18
          janusz2_ napisał:

> t_ete napisała:
          >
          > > ma wasy ... Johnny Deep tez
          > >
          > > oraz John Galliano smile
          > >
          > > czy cos ich laczy z Lukaszenka ? zaniepokoilam sie ...
          >
          > Ci, którzy tworzyli karkołomne łańcuchy skojarzeniowe (PiS-pochodnie- itd) zape
          > wne uważają, że tak.

Udalo Ci sie Tete byla pierwsza chyba ktora pisala o marszach z pochodniami, ktore jej sie kojarzyly)))
          pozdrawiam serdecznie Januszu
          • janusz2_ Re: Brad Pitt 20.12.10, 23:24
            gini napisała:

> pozdrawiam serdecznie Januszu

Także pozdrawiam serdeczniesmile
        • t_ete pochodnie Janusz 21.12.10, 09:00
          janusz2_ napisał:

> wne uważają, że tak.

same w sobie - nie kojarza mi sie zle ... ale 'patriotyczne' marsze z nimi - juz gorzej ; gdy do tego dodac hasla - jest jeszcze gorzej ; pojawia sie natychmiast 'czarno bialy dokument' z przeszlosci - z tluczeniem szyb a potem paleniem ksiazek ... i nic na to nie poradze ; pewnie to jakas 'historyczna' skaza ?

nie maszerowalabym z pochodniami Janusz ... i nie potrafie na ten temat zartowac ...

wasy ... coz smile temat lekki ; moje wasate i brodate fascynacje ... to nie byl Che ale Dali ... moge sie na ich temat wyglupiac ...

tete

• janusz2_ Re: pochodnie Janusz 21.12.10, 10:48
            t_ete napisała:

> janusz2_ napisał:
            >
            >
            > > Ci, którzy tworzyli karkołomne łańcuchy skojarzeniowe (PiS-pochodnie- itd
            > ) zape
            > > wne uważają, że tak.
            >
            > same w sobie - nie kojarza mi sie zle ... ale 'patriotyczne' marsze z nimi - ju
            > z gorzej ;

Tak, tak - tak jak wąsy Łukaszenki.
            • t_ete udajesz ze nie rozumiesz 21.12.10, 11:15
              janusz2_ napisał:

> Tak, tak - tak jak wąsy Łukaszenki.

lub naprawde nie rozumiesz sad... niby coz maja wspolnego zamierzchlo-przeszle chlopaki z NSDAP ze swoimi haslami ze wspolczesnymi 'patriotycznymi pochodniarzami' (bo przeciez nie o kulig tutaj chodzi, nie o znicze )... ? jakie emocje przewazaly ? czy to byly manifestacje radosci ? gdybym byla tak odosobniona ze swoimi skojarzeniami - nie byloby wokol tego dyskusji ...

tete
              • janusz2_ Re: udajesz ze nie rozumiesz 21.12.10, 11:31
                t_ete napisała:

> lub naprawde nie rozumiesz sad... niby coz maja wspolnego zamierzchlo-przeszle c
                > hlopaki z NSDAP ze swoimi haslami ze wspolczesnymi 'patriotycznymi pochodniarza
                > mi' (bo przeciez nie o kulig tutaj chodzi, nie o znicze )... ?

Tete, to jest twoj swiat twoich demonow.
                • janusz2_ Re: udajesz ze nie rozumiesz 21.12.10, 11:32
                  No i nie zapominaj, że Komorowski, Łukaszenka, Hitler i Stalin mają wąsy...
                  • t_ete wasy slawnych ludzi 21.12.10, 12:29
                    janusz2_ napisał:

> No i nie zapominaj, że Komorowski, Łukaszenka, Hitler i Stalin mają wąsy...

... 'czy chcesz o tym porozmawiac ?'

wink

tete
                    • janusz2_ Re: wasy slawnych ludzi 21.12.10, 13:32
                      t_ete napisała:

> ... 'czy chcesz o tym porozmawiac ?'

Sądzę, że dobrze by było, gdyby psycholodzy zadali to pytanie ludziom ulegającym prostym łańcuchom skojarzeniowym - PiS-pochodnie-NSDAP- itd.
                      • t_ete Re: wasy slawnych ludzi 21.12.10, 14:11
                        janusz2_ napisał:

> Sądzę, że dobrze by było, gdyby psycholodzy zadali to pytanie ludziom ulegający
                        > m prostym łańcuchom skojarzeniowym - PiS-pochodnie-NSDAP- itd.

Zapytalam jakis czas temu psychologa z czym mu sie kojarza marsze PiS z pochodniami. Powiedzial ze z marszami w nazistowskich Niemczech.
                        Nie przyszlo mi do glowy by pytac o wasy.

tete
                        • janusz2_ Re: wasy slawnych ludzi 21.12.10, 14:19
                          t_ete napisała:

> Zapytalam jakis czas temu psychologa z czym mu sie kojarza marsze PiS z pochodn
                          > iami. Powiedzial ze z marszami w nazistowskich Niemczech.
                          > Nie przyszlo mi do glowy by pytac o wasy.

Następnym razem zapytaj.
                          Mój znajomy mawiał, że psychologię wybierają często ludzie, którzy chcą pomagać innym lub chcą pomagać sobie.
                          Aha, nie dodałem, że ten znajomy był wykładowcą na SWPSie smile

Szanowna tete - na tym proponuję zakończyć dyskusję o twoich łańcuchach skojarzeniowych.
                          • t_ete ma racje 21.12.10, 15:02
                            janusz2_ napisał:

> Następnym razem zapytaj.
                            > Mój znajomy mawiał, że psychologię wybierają często ludzie, którzy chcą pomaga
                            > ć innym lub chcą pomagać sobie.

Ma racje. To sie zdarza. Psychiatrie zas (jako specjalizacje) - bywa - wybieraja ci, ktorzy maja problem (wlasny) i poszukuja sposobu rozwiazania.
                            Ale oprocz stwierdzenia (domyslnego) ze zarowno psycholog jak i psychiatra jest 'nie teges' i nie warto liczyc sie z jego opinia - mozna wyciagnac wniosek inny : oni sa przynajmniej SWIADOMI tego ze maja problem wink A swiadomosc tego ze sie MA problem to juz cos smile Wiekszosc ludzi majacych problemy ze soba - doskwiera sobie, rodzinie i swiatu - nie wiedzac ze moze cos z tym zrobic dla wlasnego i ich dobra.

> Aha, nie dodałem, że ten znajomy był wykładowcą na SWPSie smile

No to zapytaj go o te lancuchy skojarzeniowe z wasami ...

> Szanowna tete - na tym proponuję zakończyć dyskusję o twoich łańcuchach skojarz
                            > eniowych.

Szanowny Januszu, przystaje na twoja propozycje wink

tete
                            • janusz2_ Re: ma racje 21.12.10, 15:07
                              t_ete napisała:

> No to zapytaj go o te lancuchy skojarzeniowe z wasami ...

Ależ skojarzenie "z wąsami" posunąłem tylko miłosnikom PO działającym na podstawie prostych łańcuchów skojarzeniowych.
                              Tak jak pisałem w poście otwierającym wątek:
                              "U prostych miłośników PO myślących prostymi skojarzeniami powstawał następujący łańcuch - PiS - marsz z pochodniami - NSDAP - faszyzm. I dochodzili do jedynego dostepnego dla nich wniosku, że PiS to faszyści bo maszerują z pochodniami."

> Szanowny Januszu, przystaje na twoja propozycje wink

W taki razie pozdrawiam na zakończenie dyskusjismile
                • t_ete Re: udajesz ze nie rozumiesz 21.12.10, 12:12
                  janusz2_ napisał:

> Tete, to jest twoj swiat twoich demonow.

Jasne. I stoje tam gdzie stalo ZOMO ...

tete
                  • hasz0 ZOMO nei chce lustracji Boelk też nie a Ty? 21.12.10, 12:17

> Jasne. I stoje tam gdzie stalo ZOMO ...
                    >
                    > tete

• hasz0 Scan mógłby sie odnieść ile % prawdy jest tu 21.12.10, 12:25
                      forum.hotnews.pl/fpolska,0,1346,32199.html
                      Ja Lech Wałęsa oświadczam, że Stanisław Rybiński jako funkcjonariusz Służby Bezpieczeństwa w latach 82 – 90 w sposób tajny i zakonspirowany udzielał mi informacji o podejmowanych działaniach tej służby wobec członków organizacji podziemnych, a w szczególności związku »Solidarność«” – takie zaświadczenie 7 grudnia 2009 r. napisał noblista byłemu funkcjonariuszowi SB.

Z pisma dowiadujemy się, że Wałęsa wydał je na prośbę samego zainteresowanego z „uwagi na ustawę ograniczającą prawo do emerytury Stanisława Rybińskiego”.

Lex Hodysz
                      PORÓWNAJ TE DWA TEXTY

wyborcza.pl/1,76842,2834741.html
                      Drugi dzień świąt Wielkiej Nocy,17 kwietnia 1995, Gdańsk, ul Wita Stwosza 39. Pod 10-cio piętrowym wieżowcem, wówczas tam stojącym, dokładnie o 5.50 wybuchają ładunki, podłożone w niezwykle precyzyjny sposób. Dwie dolne kondygnacje zamieniają się w ruinę, a budynek, zgodnie z wyliczeniami, nie przewraca się, tylko osiada z minimalnym odchyleniem. Giną 22 osoby. Po co? Ano dlatego, że mieszkał tam na 6-tym piętrze ppłk Adam Hodysz, były szef UOP w Gdańsku, któremu min. Macierewicz powierzył zadanie zweryfikowania, co do autentyczności zawartości, teczki konfidenta SB TW "Bolek". I teczki tej Hodysz min. Milczanowskiemu nie wydał , pomimo kilkukrotnych żądań, wspieranych groźbami pozbawienia życia. Wracając do budynku, co się dzieje po wybuchu, czy przyjeżdża straż pożarna i pogotowie? I tak i nie. Bo niby są, ale...zabroniono im, poza ewakuacją ludzi, których od początku bardzo dokładnie "sprawdzano", cokolwiek innego robić. Do końca dnia budynek przeszukują "cywilni specjaliści", czyli ekipa Milczanowskiego. Ale teczki Bolka w budynku nie ma, pomimo doniesień, że na 100% miała tam być. W związku z tym budynek, dla zatarcia śladów zbrodni, zostaje obłożony materiałami wybuchowymi i za dwie 13-ta dnia następnego wysadzony. Dopiero wówczas pozwolono ratownikom szukać... ciał zabitych. A jako "oficjalną" przyczynę podano wybuch..."gazu". Odpowiedzialność próbowano zwalić na pewnego emeryta, który zginął na parterze, bo...był ubrany i często mówił, że tu "wszystkich załatwi". Tyle, że ubranych było więcej (niektórzy zdążyli szczęśliwie wyjść), bo o 6.00 w pobliskim kościele odprawiana była msza Wielkanocna (drugi dzień Świąt). I w tym bloku nie był to akurat najgorszy typ człowieka. Ale to nikomu nie ze zbrodniarzy i piszących na ich usługach "piesków wolnego dziennikarstwa" nie przeszkadzało, aby pisać takie bzdury i przedstawić ewidentną zbrodnię jako "naturalną katastrofę". A co do wzmiankowanej teczki, kilka dni po tej zbrodni, ppłk Hodysz teczkę oddał. Nie chciał aby przez teczkę agenta TW "Bolek" zginął jeszcze ktokolwiek spośród ludzi, których dobrze znał i cenił. Za tę zbrodnię Milczanowski ani Wałęsa nigdy nie odpowiedzieli. I najprawdopodobniej nigdy nie odpowiedzą, tak długo jak długo będzie istniał państwowy twór żydo-sbecki zwany III RP.----To też zamieszczam na wszystkich forach,także Polonijnych.Już nigdy żaden pomiot zbrodniarza,bandyty parchobolszewickiego pokroju Izaaka Stolzmana-juniora,Bermana,etc,nie zostanie Prezydentem Polski,będę się,o to starał usilnie uświadamiając nieświadomych Polaków.Ponad 3000 enkawudzistów,parchobolszewików,na rozkaz Stalina pozostało w Polsce,zmieniając swe tetełe na polskie nazwiska w tym Izaak Stolzman,pułk.NKWD i Śmierszy ksywa Krwawy Karzeł z Pomorza,tate Izaaka juniora vel Kwaśniewskiego.

• hasz0 Re: Scan mógłby sie odnieść ile % prawdy jest tu 21.12.10, 12:28
                        "Po z górą czterech latach odbywania kary sąd penitencjarny wydał postanowienie o przedterminowym zwolnieniu, na które prokurator wniósł zażalenie. Działo się to tuż przed Okrągłym Stołem. Sąd zażalenie odrzucił. Hodysz spędził w więzieniu 1527 dni i nocy. W południe 30 grudnia 1988 r. otworzyły się przed nim bramy więzienia w Koszalinie. Witali go działacze miejscowej "S". Po półgodzinie odnaleźli się zdezinformowani przez służbę więzienną żona, córka i Bogdan Borusewicz. Około 16 byli już w Gdańsku, na plebanii św. Brygidy. Po godzinie przyjechał Lech Wałęsa z żoną.

"Hodysz: - Ja już kiedyś pana widziałem.

Wałęsa: - Nie pamiętam.

Hodysz: - Pan był w 1979 r. w areszcie na Piwnej, a ja pana wypuściłem po 48 godzinach.

Wałęsa: - "Solidarność" podziwia pana i dziękuje. Próbowaliśmy różnie pana wyciągnąć, przez episkopat itd., ale wyglądało na to, że się na pana zawzięli. Zmiana nastąpiła dosłownie tydzień temu" (biuletyn gdańskiej "S" z 4 stycznia 1989).

Po kilku miesiącach zaczął pracować w Spółdzielni Usług Wysokościowych "Gdańsk". Nowa Polska upomniała się o niego. Najpierw Sąd Najwyższy rewizją nadzwyczajną w 1990 r. oczyścił go z zarzutów. Po wielu namowach przyjaciół Hodysz zgłosił gotowość podjęcia służby w Urzędzie Ochrony Państwa bądź w policji. Dla wszystkich w Gdańsku było oczywiste, że w III RP na czele nowych służb powinni stać ludzie o takich kwalifikacjach moralnych jak Adam Hodysz. Był to akt zwykłej sprawiedliwości.

W 1990 r. Hodysz zostaje szefem gdańskiej delegatury UOP. Chce pracować w zgodzie z własnym sumieniem i dla dobra odrodzonego państwa. Gdy na wiosnę 1992 r. Antoni Macierewicz, realizując uchwałę Sejmu o lustracji, zwróci się do niego o przekazanie zasobów archiwalnych Urzędu - jako lojalny podwładny wykona to polecenie, bez względu na to, co sam myśli o lustracji w wydaniu szefa MSW. Ówczesny prezydent Lech Wałęsa ma mu to za złe. Hodysz dość szybko otrzymuje "awans" do Warszawy. Zostaje w dyspozycji kadrowej szefa UOP Andrzeja Milczanowskiego. Z czasem otrzymuje propozycję "nie do odrzucenia" - przejścia na zasłużoną emeryturę.

Hodysz nie ma z tego powodu specjalnego żalu. Z lubością zanurza się we własny świat. Zanim przeniesie się do wymarzonego domu w Rumii, przejdzie jeszcze jedno doświadczenie, które powiększy jego i tak już wielki dystans do życia, świata i ludzi. Blok, w którym mieszka wraz z rodziną przy al. Wojska Polskiego we Wrzeszczu, na Wielkanoc 1995 r. wylatuje w powietrze na skutek wybuchu gazu. Parter i pierwsze dwa piętra zostają zmiażdżone. Jednak bryła domu utrzymała się w całości. Ginie ponad 20 mieszkańców. Hodyszowie mieszkali na górnych piętrach - dzięki temu ocaleli, ale stracili wszystko, co mieli.

A dzisiaj bzdury i plugastwa

Dziś, w 25. rocznicę "Solidarności", emeryt Adam Hodysz może przeczytać o sobie w publikacjach historyka IPN Sławomira Cenckiewicza. Dowie się z nich, że od wiosny 1980 r. służył jako nieświadome źródło dezinformowania opozycji przez SB, od czasu do czasu przekazując podsuwane mu sprytnie - dla uwiarygodnienia - także informacje prawdziwe. Teza niepoparta nawet cieniem dowodu.

Bogdan Borusewicz mówi krótko: - To bzdura i stawianie sprawy na głowie. Cenckiewicz nie rozmawiał z nikim, kto mógł coś o tym sensownego powiedzieć.

Aleksander Hall mówi wprost: - To haniebne oszczerstwo. Za życiem i dokonaniami Hodysza stoją fakty, za tezami Cenckiewicza plugawe domysły.

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,2834741.html#ixzz3qF8gocao"
                  • janusz2_ Re: udajesz ze nie rozumiesz 21.12.10, 13:29
                    t_ete napisała:

> Jasne. I stoje tam gdzie stalo ZOMO ...

Nie wiem gdzie ty stoisz.
                    Ja pamiętam ZOMO, które brutalnie rozpędzało patriotyczne manifestacje.
                    • hasz0 udajesz ze nie rozumiesz?__kto rozpirza patriotów? 21.12.10, 13:32

z użyciem sił mundurowych?
                      pl.gloria.tv/?media=54
                    • t_ete nie wiesz 21.12.10, 14:08
                      janusz2_ napisał:

> Nie wiem gdzie ty stoisz.
                      > Ja pamiętam ZOMO, które brutalnie rozpędzało patriotyczne manifestacje.

Ty nie wiesz. Ale polityczna grupa organizujaca marsze z pochodniami (oczywiscie patriotyczne) 'wie' gdzie ja stoje. Bo kazdy kto nie jest 'po wlasciwej stronie' (czyt. PiS) - stoi tam gdzie kiedys stalo ZOMO (to nie cytat - ale prawie - z Kaczynskiego). Bzdurne. Ale sporo ludzi w to wierzy. I w to ze sa 'wlasciwa strona'. A reszta swiata - jest wroga.

Wiem czym bylo ZOMO. Zdarzalo mi sie uciekac przed nimi. Skutecznie - wiec nie zaliczylam palami. Krzyze z kwiatow, manifestacje, ulotki i napisy na murach byly w czasach niewoli jedyna szansa na 'swoj glos'.

Na szczescie 'to se ne vrati'. Choc niektorym starszym paniom i panom zdaje sie ze trwa nadal ...

tete
                      • janusz2_ Re: nie wiesz 21.12.10, 14:26
                        t_ete napisała:

> janusz2_ napisał:
                        >
                        > > Nie wiem gdzie ty stoisz.
                        > > Ja pamiętam ZOMO, które brutalnie rozpędzało patriotyczne manifestacje.
                        >
                        > Ty nie wiesz. Ale polityczna grupa organizujaca marsze z pochodniami (oczywisci
                        > e patriotyczne) 'wie' gdzie ja stoje.

Tete, pozostań sobie ze swoimi demonami tam gdzie stoisz.

Ja uważam, że obywatele każdego państwa mają prawo do marszów patriotycznych. Próby odbierania im tego prawa, tworzenie prymitywnych łańcuchów skojarzeniowych i medialne epatowanie nimi, organizowanie bojówek rozbijających legalne marsze patriotyczne i tym podobne działania są wyjątkowo wredne.

• t_ete zartujesz ? 21.12.10, 15:20
                          janusz2_ napisał:

> Próby odbierania im tego prawa, tworzenie prymitywnych łańcuchów skojarzeniowyc
                          > h i medialne epatowanie nimi, organizowanie bojówek rozbijających legalne marsz
                          > e patriotyczne i tym podobne działania są wyjątkowo wredne.

No chyba zartujesz ... Na PiS-owskie marsze bojowki napadaja ? Masz przyklady ze swojego miasta ?

Bo ja doswiadczylam czegos zupelnie innego. Ostatnia 'bojowka' (ze zwinietym sztandarem PiS-u) jaka widzialam - 'rozbijajaca' legalna manifestacje Solidarnosci (mysle ze patriotyczna bo poswiecona pamieci ludzi ktorzy zgineli w grudniu 1970) -wykrzykiwala kilka dni temu pod pomnikiem Ofiar Grudnia 70 do prezydenta Komorowskiego m.in. 'twoj samolot tez spadnie' ... A chwile wczesniej odmawiali 'Ojcze nasz' sad

Daj sobie spokoj Janusz, ja nie zyje w TVN24 ani na Aquanet.

tete
                          • janusz2_ Re: zartujesz ? 21.12.10, 15:37
                            t_ete napisała:

> No chyba zartujesz ... Na PiS-owskie marsze bojowki napadaja ? Masz przyklady z
                            > e swojego miasta ?

Pisałem o marszach patriotycznych. Gdzie wyczytałaś coś o PiS?
    • wikul Janusz2 i Kaczyński nie mają wąsów 21.12.10, 01:48
      janusz2_ napisał:

> Miłośnicy PO myślą prostymi skojarzeniami, co wykazywali niedawno w wielu wiodą
      > cych, niezależnych mediach. Chodziło o pisowskie manifestacje, podczas których
      > uczestnicy nieśli pochodnie. U prostych miłośników PO myślących prostymi skojar
      > zeniami powstawał następujący łańcuch - PiS - marsz z pochodniami - NSDAP - fas
      > zyzm. I dochodzili do jedynego dostepnego dla nich wniosku, że PiS to faszyści
      > bo maszerują z pochodniami.

Są różni "miłosnicy", różnie postrzegający PO. Od przestraszonych ewentualnymi rządami Kaczyńskiego, przez sceptycznie i wrunkowo popierajacych Tuska (nie koniecznie rząd) z braku rozsądnej alternatywy, po bezwarunkowo popierających całą formację. Ty pakujesz wszystkich do jednego wora, bo oczywiście ty wiesz najlepiej że jest to jednorodna grupa, i ma jednorodne skojarzenie. Z upodobaniem tworzysz nową kaczą teorię. Prawdopodobnie ma to usprawiedliwić bezradność wobec bezlitosnego faktu żę większość Polaków w różnych formach popiera PO, czy może raczej nie chce PiS u władzy. A wystarczyłoby zastanowic się dlaczego tak sie dzieje.
      A w temacie swoich własnych skojarzeń, poczytaj kto takie skojarzenia lansował. Czy Daviesa zaliczasz też do "platformianych lemingów" ?

wyborcza.pl/1,75478,8227480,Norman_Davies__PiS_to_sekta_polityczna.html
      • janusz2_ Re: Janusz2 i Kaczyński nie mają wąsów 21.12.10, 10:49
        wikul napisał:

> Czy Daviesa zaliczasz też do "platformianych lemingów" ?

Daviesa nie, ciebie tak.
        • wikul Re: Janusz2 i Kaczyński nie mają wąsów 21.12.10, 22:29
          janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
          >
          > > Czy Daviesa zaliczasz też do "platformianych lemingów" ?
          >
          > Daviesa nie, ciebie tak.

To juz wszystko ci sie popie...ło, to on lansował tak obcy ci pogląd dotyczacy tych smiesznych kaczych pochodów.
          • janusz2_ Re: Janusz2 i Kaczyński nie mają wąsów 22.12.10, 11:47
            wikul napisał:

> To juz wszystko ci sie popie...ło,

Też cie pozdrawiam serdeczniesmile
    • qwardian Re: Łukaszenka też ma wąsy 21.12.10, 13:41

Maszerowanie naparlament w wydaniu białoruskim ma inny wymiar. Zdobycie władzy siłą zasługuje na więcej pałek niż dostali...
    • andrzejg Hitler i Stalin też mieli wąsy 21.12.10, 15:22
      ale to chyba nie o to chodzi.

Chodzi o zachowanie GRUPY ludzi podatnych na wpływy idola i zachowujących w sposób nasuwający wymienione przez Ciebie skojarzenia.

A.
      • janusz2_ Re: Hitler i Stalin też mieli wąsy 21.12.10, 15:35
        andrzejg napisał:

> ale to chyba nie o to chodzi.
        >
        > Chodzi o zachowanie GRUPY ludzi podatnych na wpływy idola i zachowujących w spo
        > sób nasuwający wymienione przez Ciebie skojarzenia.

Jednym z kluczowych działań marketingu politycznego jest tworzenie i uruchamianie tego typu skojarzeń. Niestety, dokładnie widać jak bardzo skuteczne są to działania i jak bezkrytycznie ludzie je "kupują". Dlatego pozwoliłem sobie zażartować w tym wątku z takiego zjawiska, przywołując "wąsy Łukaszenki".
        • snajper55 Re: Hitler i Stalin też mieli wąsy 22.12.10, 12:35
          janusz2_ napisał:

> Jednym z kluczowych działań marketingu politycznego jest tworzenie i uruchamian
          > ie tego typu skojarzeń. Niestety, dokładnie widać jak bardzo skuteczne są to dz
          > iałania i jak bezkrytycznie ludzie je "kupują". Dlatego pozwoliłem sobie zażart
          > ować w tym wątku z takiego zjawiska, przywołując "wąsy Łukaszenki".

Czyż trzeba marketingu politycznego, aby ludzie widzieli, iż białe jest białe a czarne - czarne?

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka