Dodaj do ulubionych

dodek u monisi

04.01.11, 22:23
MO: - Czy na posiedzeniu Rady Ministrów w kwietniu mówiono na temat tego, w jaki sposób prowadzone powinno być śledztwo?

DT: - Nie.

MO: - W ogóle państwo tego nie omawiali? A kto panu zaproponował Konwencję Chicagowską?

DT: - Ona była wynikiem... yyy...

MO: - Ale ktoś musiał panu powiedzieć fizycznie, że będzie śledztwo prowadzone tak a nie inaczej.

DT: - No, za całość tych spraw eksperckich odpowiada Komisja do Badania Wypadków Lotniczych...

MO: - No, ale jak pan rozmawiał z Miedwiediewem 10 kwietnia, z Putinem, to zaproponował...

DT: - Rozmawiałem z Miedwiediewem i z Putinem. Z Miedwiediewem telefonicznie, z Putinem i telefonicznie i później osobiście tam już po przylocie do Smoleńska i myśmy nie rozmawiali o szczegółach. Padła tylko w tej rozmowie taka...

MO: - Deklaracja...

DT: - Deklaracja, że istnieje Konwencja Chicagowska. No, obustronnie wiedzieliśmy że póki co nie mamy innych przepisów prawa międzynarodowego, które mogłyby nam pomóc.

MO: - Prezydent Miedwiediew
Obserwuj wątek
    • pro100 czesc obcięło 04.01.11, 22:28
      pro100 napisał:

MO: - Prezydent Miedwiediew powiedział, że powinniśmy pracować wedle Konwencji Chicagowskiej?

DT: - Nie, w czasie spotkania w Smoleńsku i tych pierwszych dni ta decyzja nie miała charakteru ostatecznego i nie była wynikiem jakiejś oferty czy propozycji ze strony rosyjskiej. Edmund Klich, który jest szefem Komisji do Badania Wypadków Lotniczych nie miał też wątpliwości, że to jest optymalny wybór, jedyny możliwy.

MO: - Tak, ale czy któryś z liderów rosyjskich powiedział: dobrze – ta konwencja?

DT: - Yyy... była rozmowa, ale nie w charakterze ustalenia czy zobowiązania na gruncie jakiego prawa będziemy się poruszali. Ale trudno mi w tej chwili powiedzieć, czy w samym Smoleńsku, wtedy przy szczątkach samolotu czy ta rozmowa miała jakiś taki precyzyjny, konkretny charakter. Szczerze powiedziawszy, akurat w tych pierwszych czterech godzinach miałem co innego na głowie.

www.wpolityce.pl/view/5739/_Tusk___Nie_wiem__kto_podpisal_polskie_uwagi_do_raportu_MAK__Nie_wiem_kto_zaproponowal_Konwencje_Chicagowska__.html

• pro100 leninowskie ideały - kucharka prezydentem 04.01.11, 22:36
      a pijany menel z ciepłociągu premierem, patrząc na osiągi dodka i i ćwierć hrabka poradzili by sobie na tych stołkach bez trudu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka