Dodaj do ulubionych

Nekromarketing - słowo roku.

17.02.11, 08:11
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jaroslaw-Kaczynski-popelnil-najwiekszy-blad,wid,13141035,komentarz.html
Wprawdzie żadnych oryginalnych myśli tam nie ma i nie zachodzi obawa, że ktokolwiek
w PiSie weżmie to sobie poważnie do serca, ale za "nekromarketing" przyznałbym nagrodę "Słowo Roku".
smile
Obserwuj wątek
    • andrzejg słowo miodzio 17.02.11, 08:17
      doczytałem sie takiej informacji:

Receptą na poprawę notowań zarówno wśród wyborców, jak i potencjalnych koalicjantów ma być powrót do strategii prezydenckiej.

i tak sobie przypominam,że podstawą tamtej strategii były prochy na jakich był prezes.
      Czy teraz pójdą dalej i wstrzykną mu coś?

• dachs Re: słowo miodzio 17.02.11, 08:27
        andrzejg napisał:

> Czy teraz pójdą dalej i wstrzykną mu coś?

Jeżeli strategia ma być "miękka", to może będzie tylko wąchał. smile
        • hasz0 Kaczorowi jajko wyszło ze sPOdni? śmieszne? 17.02.11, 08:29
          • hasz0 a jak głupio sie śmieje! Kempa marszczy! Kurski g 17.02.11, 08:32
            • jott-ka Re: a jak głupio sie śmieje! Kempa marszczy! Kur 17.02.11, 08:40
              hasz0 napisał:

>Wróbel to POciąg pancerny...

na PO
              i z czego tu sie smiac?
              • matelot Re: a jak głupio sie śmieje! Kempa marszczy! Kur 17.02.11, 09:07
                jott-ka napisała:

> hasz0 napisał:
                >
                > >Wróbel to POciąg pancerny...
                >
                > na PO
                > i z czego tu sie smiac?
                ====================
                Jesteś, Danuś, masochistką, czy czekasz na kolejny "komplement" od POtwora?
                • hasz0 Re: a jak głupio sie śmieje! Kempa marszczy! Kur 17.02.11, 09:57
      • jaceq Re: słowo miodzio 17.02.11, 09:32
        andrzejg napisał:

> > i tak sobie przypominam,że podstawą tamtej strategii były prochy

Nie, Andrzeju. Prochy były wyłącznie środkiem do celu. Podstawą, na której opierała się tamta strategia było oszustwo.
        • rycho7 maslo maslane 17.02.11, 09:43
          jaceq napisał:

> Podstawą, na której opierała się tamta strategia było oszustwo.

Ja odbieram to inaczej. Celem partii jest wladza. Srodkiem jest przekonanie elektoratu, ze jak da sie wydymac to zrobi sobie dobrze. Oszustwem jest co najwyzej wmawianie elektoratowi, ze postepuje rozumnie i kieruje sie strategia, ktora ponoc istnieje. PO popelnilo blad odnosnie prochow walczac z dopalaczami. W ramach monopolizacji nie chce aby elektorat robil sobie dobrze sam.

Nikt nie pobije Pierwszego Pedala IVRzeszy, u ktorego rzyc to je bajka.
          • jaceq O ile zrozumiałem Cię, Rychu, 17.02.11, 09:51
            to napisałeś "Ja odbieram to inaczej", by potem, za pomocą kilkudziesięciu słów (bardzo zresztą zgrabnie) uzasadnić tezę, którą wyżej postawiłem?
            • rycho7 Re: O ile zrozumiałem Cię, Rychu, 17.02.11, 11:37
              jaceq napisał:

> to napisałeś "Ja odbieram to inaczej", by potem, za pomocą kilkudziesięciu słów
              > (bardzo zresztą zgrabnie) uzasadnić tezę, którą wyżej postawiłem?

Ciekawe, ze nie dotarlo do Ciebie to, ze do mnie odmiennie dotarlo to Co Ty "postawiles". Cos tak jak ze wzwodem ZOMO.

Mnie wydaje sie, ze sformulowanie "Ja odbieram to inaczej" nie jest tozsame z "jestes glupi i masz wszy". Niezaleznie od tego, ze wszystko sie z jednym kojarzy.
    • oleg3 Borsuku 17.02.11, 09:36
      Nie szkoda czasu i energii na zajmowanie się głupstwami.
      • dachs Re: Borsuku 17.02.11, 09:37
        oleg3 napisał:

> Nie szkoda czasu i energii na zajmowanie się głupstwami.

Szkoda. smile
        Ale mam słabość do ładnych neologizmów.
      • rycho7 Re: Borsuku 17.02.11, 09:45
        oleg3 napisał:

> Nie szkoda czasu i energii na zajmowanie się głupstwami.

Polska szczeznie bez wyjasnienia zamachu smolenskiego po mysli Brata Wiekszego.
    • jaceq Re: Nekromarketing - słowo roku. 17.02.11, 09:57
      Dr Norbert Maliszewski jest ekspertem ds. marketingu politycznego.
      Podejrzewam, że "nekromarketing" nie jest jakimś tam neologizmem, tylko gałęzią tej dziedziny wiedzy, jednej z najważniejszych dla Polaka na początku XXI wieku.
      • snajper55 Re: Nekromarketing - słowo roku. 17.02.11, 10:18
        jaceq napisał:

> Dr Norbert Maliszewski jest ekspertem ds. marketingu politycznego.
        > Podejrzewam, że "nekromarketing" nie jest jakimś tam neologizmem, tylko gałęzią
        > tej dziedziny wiedzy, jednej z najważniejszych dla Polaka na początku XXI wieku.

15.10.2010: "Wiesław Gałązka: Politycy uprawiają nekromarketing. Jeżdżą na miejsca katastrof, by się pokazać"

16.09.2008: "Nie przywiązywałbym jednak do tych książek większej wagi. Są celowo bardzo kontrowersyjną i tendencyjną publicystyką, a nie pracami historycznymi. To po prostu nekromarketing, dzięki któremu Gross robi grube pieniądze na nadpalonych kościach swoich przodków."

www.se.pl/wydarzenia/opinie/wiesaw-gaazka-politycy-uprawiaja-nekromarketing_156780.html
        www.pardon.pl/artykul/6252/_/17

S.
        • jaceq Re: Nekromarketing - słowo roku. 17.02.11, 10:37
          Tak coś czułem, że nekromarketing wymyślili Fenicjanie jeszcze przed urbe condita.
        • dachs Re: Nekromarketing - słowo roku. 17.02.11, 10:52
          snajper55 napisał:

> 15.10.2010:
          > 16.09.2008:

No to się Maliszewskiemu nagroda nie należy.
          smile
          • jaceq Re: Nekromarketing - słowo roku. 17.02.11, 11:00
            My tu gadu-gadu, a nekrobiznes kręci się w najlepsze:

"- Gdyby pani Marta Kaczyńska, córka pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego, rzeczywiście zechciała wstąpić do Prawa i Sprawiedliwości to osobiście czułbym się zaszczycony - powiedział dzisiaj w RMF FM niezrównany Joachim Brudziński, poseł Prawa i Sprawiedliwości."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9121770,Kaczynska_w_PiS__Brudzinski___Czulbym_sie_zaszczycony_.html?order=najstarsze#opinions

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka