Dodaj do ulubionych

Tusk: PiS chce zabić Monikę Olejnik

15.03.11, 11:32
Premier obiecał, że obroni dziennikarkę przed śmiertelnym zagrożeniem.

Początkowo uznałem to za jakąś pomyłkę lub przejęzyczenie. To samo jednak słyszało wiele osób – Donald Tusk rozmawiając wczoraj z Moniką Olejnik całkiem serio zapewnił ją o niebezpieczeństwie ze strony PiS. Między politykiem a dziennikarką miała
miejsce następująca wymiana zdań:

Tusk: Zagadkowe jest dla mnie to źródło satysfakcji w pani głosie, z tego tytułu, że wojsko Jarosława Kaczyńskiego potężnieje. Nie wiem, czy to dla pani dobra wiadomość
.
Olejnik: A dlaczego? Myśli pan, że jakiś wyrok będzie na mnie?

Tusk: Nie, od tego jestem, by nikt pani nie zabił, ale jak patrzę na pani przygody z PiS, to jest pani zdaje się na pierwszej linii frontu.

Mówiąc o wyroku na siebie dziennikarka ewidentnie żartowała, lecz szef rządu odpowiedział jej jak najbardziej poważnie. Czy Donald Tusk naprawdę uważa, że politycy lub zwolennicy PiS mogliby zrobić krzywdę Monice Olejnik? Czyżby uwierzył, że ma misję ratowania polski przed jakimiś zbrodniarzami (w domyśle: z PiS)?

Jeśli tak, to Tusk powinien pamiętać o tym, że jak na razie, to były członek
jego partii dokonał kilka miesięcy temu pierwszego w historii III RP mordu o podłożu politycznym.

++++++++++++++++++++++++++++++++++
mnie najbardziej intryguje zwrot użyty przez tow. Tuska - "wojsko Jarosława Kaczyńskiego".
Oraz intryguje mnie milczenie Adasia Michnika na ten temat.
No bo jak kiedyś prymas Glemp powiedział - "oddział złożony z siedmiu Żydów dokonał napadu na klasztor w Oświęcimiu", to Adaś grzmiał, że militarystyczna retoryka w debacie publicznej świadczy o ksenofobii i zamachu na demokrację.
A tak poza tym to spoko. Tow. Tusk nie dotrzymuje obietnic. Dlatego Monika powinna raczej sobie zapewnić gwarancje bezpieczeństwa u Rutkowskiego właśnie.
Obserwuj wątek
    • jaceq Zabić to podobno chcą 15.03.11, 11:48
      Głupiegojasia Pospieszalskiego jakieś siły. Sam Głupijasiu tak powiedział właśnie i trzeba Mu oddać sprawiedliwość, że natychmiast dodał, że Mu to nie przeszkadza właśnie, co wskazuje, że posiada On poczucie humoru, o jakie go nie podejrzewałem właśnie.
      • hasz0 _______dno szamba PRowego! PO_______ 15.03.11, 12:02
        • hasz0 Re: _______dno szamba PRowego! PO_______ 15.03.11, 12:52
          Zauwazyliscie

decyzje Niemców

decyzje Francuzów?

PO zagłosuje dowodami babć w rekach POełnonocników Zmiennych z 1992 roku?

A kto ich przypilnuje w nocy w 2 dniowych wyborach? Ich CBA?

Już przeabialiśmy z Mąką tę makę mękę.

Patrz Scan piq maruda Hymenos Jaceq AG i wielu wielu innych "uczciwców"
      • snajper55 Re: Zabić to podobno chcą 15.03.11, 13:06
        jaceq napisał:

> Głupiegojasia Pospieszalskiego jakieś siły. Sam Głupijasiu tak powiedział właśn
        > ie i trzeba Mu oddać sprawiedliwość, że natychmiast dodał, że Mu to nie przeszk
        > adza właśnie, co wskazuje, że posiada On poczucie humoru, o jakie go nie podejr
        > zewałem właśnie.

No i młodą Kochanowską chcą ciemne siły zabić. Coraz więcej osób w śmiertelnym niebezpieczeństwie jest właśnie.

S.
        • wikul Zabrakło Tymińskiego to mamy Perłę 15.03.11, 21:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka