Dodaj do ulubionych

Podwójne standarty aquanetowego gno.NSDAP IQ-uja

13.04.11, 23:51

Autor: pan.scan 04.04.11, 08:07
Gnojarka Śląsk miał konstytucyjną autonomię ze swoim 48 osobowym sejmem i własnym skarbem. Dla władz centralnych była zastrzeżona polityka zagraniczna i obronna. Ślązacy dowód swego przywiązania do Polski dali w latach 1939-1945.

-------------------------------------------------------------------

pan.scan 13.04.11, 17:44 Odpowiedz
Od dawna mówi się, żeby krajową daninę do budżetu UE zastąpić unijnymi podatkami, co zagwarantuje uniknięcie humorów jednego czy drugiego potenta, który w tym roku chce dać mniej (GB), przez co tegoroczny budżet jedzie na prowizorium.

---------------------------------------------------------------------

Moje pytanie więc IQ-uju brzmi. Jeżeli tak obiektywnie prawisz nam o unikaniu humorów poszczególnych państw, dlaczego z takim entuzjazmem wypowiadasz się o własnym skarbie przedwojennego autonomicznego Śląska?
Obserwuj wątek
    • pan.scan W j. polskim pisze się "standardy" złodzieju, 13.04.11, 23:57
      alfonsie i nosicielu gonokoków z tijuańskich burdeli.
    • janusz2_ Re: Podwójne standarty aquanetowego gno.NSDAP IQ- 13.04.11, 23:59
      qwardian napisał:

>
      > Autor: pan.scan 04.04.11, 08:07
      > i własnym skarbem.

>
      > -------------------------------------------------------------------
      >
      > [i]pan.scan 13.04.11, 17:44 Odpowiedz
      > Od dawna mówi się, żeby krajową daninę do budżetu UE zastąpić unijnymi podat
      > kami

> ---------------------------------------------------------------------
      >
      > Moje pytanie więc IQ-uju brzmi. Jeżeli tak obiektywnie prawisz nam o unikani
      > u humorów poszczególnych państw, dlaczego z takim entuzjazmem wypowiadasz się o
      > własnym skarbie przedwojennego autonomicznego Śląska?

Sądzę, że ten żałosny pajac sam nie rozumie co pisze.
      Nie mówiąc już o tym, że nie rozumie znaczenia słow, których używasmile
    • qwardian IQ-uju.. 14.04.11, 00:03

W dziesięć dni z regionalisty stałeś się centralistą fiskalnym? IQ-uju nie rozśmieszaj mnie...
    • pan.scan Żebyś mógł zasnąć. 14.04.11, 01:02
      Widzisz, nosicielu gonokoków z mojej informacji jak niżej nie wynika żaden entuzjazm dla regionalizmu a tym bardziej „entuzjastyczna wypowiedź o własnym skarbie przedwojennego, autonomicznego Śląska”. Jest to stwierdzenie pewnego faktu z historii Polski, m.in. dla takich osłów jak ty nie znających historii swej ziemi, osłów, dla których Hołd Pruski odbył się w Poznaniu.

„W II RP, gdzie rządzili madrzejsi od Gnojarka Śląsk miał konstytucyjną autonomię ze swoim 48 osobowym sejmem i własnym skarbem. Dla władz centralnych była zastrzeżona polityka zagraniczna i obronna. Ślązacy dowód swego przywiązania do Polski dali w latach 1939-1945.
      Nie żebym był zwolennikiem autonomii, bo mnie , jako nie Ślązaka specjalnie ten problem nie rusza, ale przedwojenny przykład Śląska mówi, że gnojarkowe strachy niech idą na Lachy”.

Fragment od "nie żebym" raczyłeś pominąć bo nie pasował ci do twego wywodu.

Ponieważ zależy mi na rozwoju Polski to poprę każdy projekt, który zagwarantuje jej stałe unijne pieniądze. Jest mi obojętne w związku z tym jak ogolą Hansa Pierr’a czy Johna w banku, na bilecie lotniczym czy emisji dwutlenku węgla. Ty masz, jak widać Polskę w dupie, więc stać cię na antypolskie brednie i obcisłe, różowe spodnie bez kieszeni, żeby do nich nie zaglądać. Podobnie jak i twojego ideolo kolegę Jasia_Fasolę_2_
      • pro100 tragedio umysłowa 14.04.11, 08:21
        pan.scan napisał:

> Ponieważ zależy mi na rozwoju Polski to poprę każdy projekt, który zagwarantuje
        > jej stałe unijne pieniądze. Jest mi obojętne w związku z tym jak ogolą Hansa P
        > ierr’a czy Johna w banku, na bilecie lotniczym czy emisji dwutlenku węgla

jak kowalskiego co zarabia 1000 i smitha co zarabia 5000 ogolą po 200 to kto relatywnie mocniej w dupsko dostanie? z tych 200 to ze 100 zeżre administracja brukselska 50 krajowa i w końcu 50 trafi do polaka na ochronę czajki (która wymiera z powodu kwot mlecznych dla polskiego rolnictwa).
      • jaceq Uważam, Scanie, 14.04.11, 10:30
        że szkoda czasu na pisowski bolszewizm.
        • pan.scan Re: Uważam, Scanie, 14.04.11, 10:52
          Nie mam najmniejszego zamiaru polemizować z tymi indywiduami. To pokłosie tego, gdzie tijuański alfons i złodziej dał upust swej ekonomicznym pryncypiom i czekistowskiej pamięci wobec Lewandowskiego a moimi odpowiedziami do Mann'ego, bo ja z tym polskojęzycznym przygłupem w zasadzie nie rozmawiam. 3 im w 4.
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,124277947,,Dziekujemy_Platfusiory_.html?v=2
      • yost2 Czyli sam jesteś złodziejem, platfusiany 17.04.11, 02:40
        Patryjoto, Biczu Na Antypolaków, Prawdziwku Nieprzejednany. Zajebać innym, by mieć dla siebie. OK, konta w banku nie masz i samolotami nie latasz, więc wisi ci to, że Hansa, Pierre'a czy mnie Towarzysz Lewandowski chce orżnąć. Ale prundu chyba od czasu do czasu używasz? Więc zabulisz i Ty. Znaczy nie dość, że złodziej, toś i idiota. Idiota, i to skomuszaly, także dlatego, bo myślisz, że na wyżebranej czy ukradzionej kasie przechodzącej dodatkowo przez lepkie łapki całych zastępów urzędasów można zbudować jakikolwiek dobrobyt.

Swoją drogą ależ zmianę przeszły platfusy. Jeszcze niedawno wielkie liberały, sceptyczne wobec unijnego socjalizmu i gotowe poprzeć Angola w znoszeniu centralnie sterowanych absurdów typu WPR. Teraz gorliwa bolszewia chcąca jeszcze większej centralizacji, unijnych podatków i przedstawiająca Angola jako czarnego luda, który chce przyjść i podstępnie zabrać polskiemu fornalowi piniundze. No ale cóż, dobro Partii wymaga nie lada poświęceń, włącznie ze zmianą poglądów o 180 st., hłe, hłe.
    • rycho7 diabel tkwi w szczegolach 14.04.11, 09:37
      qwardian napisał:

> Moje pytanie więc IQ-uju brzmi.

Diabel tkwi w szczegolach.

1. Panstwo centralistyczne "silne" pobiera podatki i z nich przekazuje laskawie budzety samorzadom.

2. Panstwo zdecentralizowane pobiera podatki automatycznie przekazujac czesc samorzadowa samorzadom. W tej wersji zazwyczaj samorzady swoja czesc uchwalala same. Mozliwym wariantem jest to, ze poborca podatkowym sa samorzady.

3. Autonomiczny Slask byl poborca i sam uchwalal ile przekaze centrali.

4. Bruksela polega na poborcach panstwach. Dotychczas corocznie negocjuje woluntaryzm przekazywania przez panstwa. Chce byc traktowana tak jak samorzady w wariancie 2, jak powyzej.

Jest faktem, ze powyzsze wersje Slaska i Brukseli nie sa identyczne. Zasadniczym problemem jest jednak praktyka. Slask o ile mi wiadomo nie dazyl do bankructwa Polski. Angole wspolczesnie robia sobie jaja.
      • qwardian Re: diabel tkwi w szczegolach 14.04.11, 14:34
        rycho7 napisał:

> Jest faktem, ze powyzsze wersje Slaska i Brukseli nie sa identyczne...

Wykluczają się. Cała idea regionalizmu opiera się na argumencie, że lokalne władze wiedzą lepiej, który program finansować. Regionalizm jest podobno kwintesencją polityki Platformy Obywatelskiej. Oczywiście byłbym naiwny gdybym wierzył w szlachetne intencje Platformy, czy powyższych wypowiedzi IQ-uja, któremu wystarczyło 10 dni, żeby zmienić sympatie dotyczące fiskalizmu o 180 stopni. Na marginesie Merkel w ogóle ich nie popiera wychodząc ze słusznego stanowiska, że wpłacanie bezpośrednio do Brukseli to studnia bez dna, podobnie jak inwestycje w obligacje satelit zwanych popularnie PIGS...
        • rycho7 Re: diabel tkwi w szczegolach 14.04.11, 22:50
          qwardian napisał:

> rycho7 napisał:
          >
          > > Jest faktem, ze powyzsze wersje Slaska i Brukseli nie sa identyczne...
          >
          > Wykluczają się.

Nie przekonuje mnie Twoje przekonanie. Moze promieniujesz za malo swietosci bo argumentow zadnych.

> Cała idea regionalizmu opiera się na argumencie, że lokalne władze wiedzą lepiej,
          > który program finansować.

Wladze Warszawy oddajac janosikowe wiedza na co nie starcza im pieniedzy. Bruksela placac na Polske B jedynie slusznie inwestuje w bloto.

Ja w tym cyklu od dluzszego czasu dopytuje sie gdzie wplacac datki na bagnety KBW deportujace z terenow zalewowych.

Czyzby wladze lokalne wiedzialy lepiej gdzie krasc? To czym sie roznia od wladz centralnych, jewropejskich lub MFW, ONZ ?

> wpłacanie bezpośrednio do Brukseli to studnia bez dna

Ma swiadomosc istoty podatkow.
    • snajper55 PiS doda ci skrzydeł 16.04.11, 22:03
      https://4.bp.blogspot.com/-SxD-RuA1-RY/TaI4mBmjtHI/AAAAAAAAAJ0/FwvWsB4pEs8/s320/pis%2Bdoda%2Bci%2Bskrzydel.bmp

S.
      • gini Re: PiS doda ci skrzydeł 16.04.11, 22:49
        https://wzzw.files.wordpress.com/2010/05/hold-tuski.jpg?w=720&h=510
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka