Dodaj do ulubionych

Pożegnanie Waldemara Milewicza

IP: 161.52.159.* 14.05.04, 09:42
[i]
Obserwuj wątek
    • Gość: wienek REQVIESCAT IN PEACE IP: *.ci.nsw / 217.153.83.* 14.05.04, 09:55
      wyrazy wspóczucia dla rodziny !!!!
      • Gość: kk Re: REQVIESCAT IN PEACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:32
        jak juz zaczynasz po lacinie to i dokonczsmile)) PACEM! pozdro600
        • Gość: glos z xsyza I nie będziemy mieli więcej minaretów, ruszy jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:42
          Załopocą skrzydła i orzeł pokona chmurę ciemnoty, zaporę wolności swiatła i
          kobiet! A z tym orłem przyleci duch Milewicza i Sobieskiego!
          • Gość: za Jak z zagonem Lisowczyków ruszy jazda na pohajca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:45
            Niech żyje Bush i jego Lisowczycy!
            • Gość: Ja BU$H to cykor, wymigal sie od Wietnamu IP: *.ght.iadfw.net 14.05.04, 16:07
              BU$H to cykor, wymigal sie od Wietnamu,

gdy jego koledzy gineli za ojczyzne ten Szwejk latal sobie samolotem, gral w
              golfa. On taki sam "bohater" jak ci na forum lub ci z SLD. Mocni w gebie a
              walczyc to inni. Co za ferajna pajacow, hi hi hi
    • Gość: pacyfista ofiara paranoi Busha i Kwasniewskiego IP: *.115.62.81.cust.bluewin.ch 14.05.04, 09:56
      Wielka szkoda mlodego i utalentowanego czlowieka..
      • Gość: darkus Re: ofiara paranoi Busha i Kwasniewskiego IP: 194.71.86.* 14.05.04, 10:57
        Uważasz, że niebyłoby Gotam, gdyby Kwaśniewski nie posłał wojsk ? W.Milewicz
        był wszędzie tam, gdzie działo się coś ważnego dla świata. Zapeniam Cię, że nie
        jest o "ofiarą paranoi Busha i Kwaśniewskiego", tylko własnej ambicji, no...
        ale ktoś to musi robić, żebyśmy my w bezpiecznych miejscach wiedzieli co się na
        świecie dzieje.
      • Gość: HEHE To Straż Graniczna Go zabiła !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:15
        nie takiego mlodego, poza tym jest on ofiara nie busha i kwasniewskiego tylko
        strazy granicznej na okeciu - gdyby go nie wypuscili z kraju to by nie byl w
        iraku i by nie zginal - PIEPRZYC STRAZ GRANICZNA - MORDERCY !!!!
      • Gość: ja Bu$h i Kwasneski to 2 Szwejki IP: *.ght.iadfw.net 14.05.04, 16:08
      • Gość: . Ofiarą to ty jesteś pacysyfisto,pękniętrgo kondoma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 01:26
    • Gość: Liza Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: 217.11.131.* 14.05.04, 10:08
    • Gość: indy Inne pożegnanie IP: *.chello.pl 14.05.04, 10:12
      poland.indymedia.org/pl/2004/05/6060.shtml
      • Gość: snajper Re: Inne pożegnanie IP: 195.178.215.* 14.05.04, 10:32
        cholera , dlugo mnie nie bylo w internecie. nie wiedzialem ze zginal.zal.byl
        naprawde dobrym wojennym korespondentem.RIP. wyrazy wspolczucia rodzinie.
        +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      • Gość: grarza Re: Inne pożegnanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:53
        dzieki za ten link.
    • Gość: anna Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.05.04, 10:41
      Łapy precz od kamer i fleszów...uczcijcie po chrześcijańsku ten
      moment..przynieście świeczkę i cicho odmówcie modlitwę w imieniu zmarłego.
      Niech zmarły Waldemar Milewicz odpoczywa w spokoju.
      • Gość: Janina Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.05.04, 11:18
        Tak, niech odpoczywa w spokoju. Dobrze, że pogrzeb tylko z rodziną i
        przyjaciómi. Żegnaj Wspaniały Człowieku. Tylko te łzy czemu płyną.
    • Gość: Ja, Polak Zadoscuczynienie IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 14.05.04, 11:17
      Oto bylismy pograzeni w zalobie po naszym Polskim dziennikarzu, który byl nam
      bardzo bliski w swych ujeciach i spojrzeniach na otaczajaca nas i swiat
      rzeczywistosc. Gdzies w pod Bagdadem, zabrano nam bezpowrotnie Waldka, Jego
      Umysl, Dociekliwosc, Unikalne Spojrzenie.
      Pochowajmy Go z najwiekszymi honorami i z bólem jaki kazdy z nas nosi w sobie
      po stracie badzo nam bliskiego czlowieka. Odmówmy pacierz lub poswiecmy mu
      chwile zadumy.

Tak jak byl czas zaloby, tak musi przyjsc czas rozliczenia. Tu nie moze byc
      mowy o tym, ze ta smierc pozostanie bez odpowiedzi. Ta smierc ma byc
      rozliczona, gdzie kare poniosa bandyci z Iraku. Wybaczyc mozna komus, kto
      zaluje tego co zrobil, kto w pelni nie byl swiadomy tego co robi - lecz
      rozliczenie musi dokonac sie jesli uwazamy sie za dumny Naród. Musimy im
      pokazac jak nalezy nas traktowac i co grozi tym, którzy tego nie przestrzegaja.

Musi przyjsc KARA za wyrzadzona nam wszystkim KRZYWDE. Musi przyjsc
      zadoscuczynienie - nie mozna tego odkladac, zapomniec. Bo beda nas traktowac,
      tak jak traktowali nas wtedy, gdy nie bylismy WOLNI.
      • Gość: neo Ty, Polak IP: *.chello.pl 14.05.04, 11:30
        Takis patriota-katolik,ale masz podejrzanie zydowskie myślenie: oko za oko, wet za wet...: dzieki temu takie gówno jak wojna może trwac w nieskończonosc
        • Gość: Ja, Polak Re: Ty, Polak IP: *.228.166.63.ip.tele2adsl.dk 14.05.04, 11:43
          Po pierwsze jako wlasnie Polak jestem dumny z tego, ze wsród nas zyja Zydzi i
          inne wyznania i ze Polska byla ich krajem, zanim Adolf h.. nie wymordowal ich
          (bezkarnie).
          Po drugie nigdy nie mialem w zwyczaju nazywania deszczem pulcia w twarz.
          Uwazam, ze nie mozna sobie na to pozwolic, bo zycie jest nie tylko jalowa
          egzystencja lecz czyms o wiele wiekszym.
          Po trzecie to dzieki wojnie usunieto Saddama (ref. wojna sprawiedliwa)
          Po czwarte nie przeszkadza mi mój katolicyzm w szanowaniu innych religii, tu
          (wspomniana przez ciebie) Religia Zydowska. Wlasnie wielkosc myslenia polega na
          wzajemnym respektowaniu sie.
          Po czwarte nie slyszalem jeszcze o wojnie trwajacej w nieskonczonosc - znasz
          taka? Wojna sprawiedliwa ma na celu wprowadzenie demokracji i poszanowania
          podstawowych praw ludzkich. Nie jest celem lecz srodkiem do celu.
          Po piate najgorsze gówno zawsze znajduje sie w umyslach ludzkich...
      • Gość: pacyfista Re: kara dla najeźdzców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:32
        Kara dla tych co zabijają niewinnych Irakijczyków i pseudo-dziennikarzy którzy
        patriotów nazywają terrorystami.
        • Gość: zBuk Re: kara dla najeźdzców IP: *.resetnet.pl 14.05.04, 11:53
          Aż żal czytać Twoje przemyślenia (?) Ktoś nakładł Ci do głowy ideałów, których
          nie rozumiesz. Ile daliby Polacy, żeby we właściwym czasie ktoś chciał się zająć
          Monsieur Stalinem? I myślisz, że po jego stronie stanęliby Polacy? A jeżeli
          chodzi o tego Dziennikarza, to potrafił odróżniać patriotów od terrorystów. Nie
          oglądałeś zapewne żadnego z jego reportaży ale już szafujesz wyrokami. Zastanów
          się czasem zanim coś napiszesz, ponieważ możesz zranić czyjeś uczucia. A jeżeli
          chcesz trzymać się tego coś napisał, to idź i powiedz rodzinie zmarłego, że jego
          śmierć była sprawiedliwa i na nią zasłużył.
          • dlugi_22 Re: Szkoda chłopa n/text 14.05.04, 11:57
        • Gość: ech... Re: kara dla najeźdzców IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.05.04, 17:30
          ty nie jestes pacyfista
          ty jestes nienormalny
        • Gość: @ Re: kara dla najeźdzców IP: *.proxy.aol.com 14.05.04, 17:38
          A ty jestes pseudo homo sapiens.
    • Gość: Kriss Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: 213.135.35.* 14.05.04, 12:53
      Zapalmy świeczkę [i][i][i]
      wpółczucia dla Rodziny wspaniałego, nieodżałowanego dziennikarza.
    • Gość: gosia Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 14.05.04, 14:38
      czy musiał zginąć mój największy autorytet,osoba,której dokonania tak ceniłam,z
      którą miałam nadzieję w przyszłości się zetknoć na polu zawodowym?to od pana
      milewicza chcialam uczyć się trudnego rzemiosła reportażu wojennego.dziś wydaje
      mi się że nic nie ma sensu.po co ta ofiara?dopiero teraz jesteśmy w stanie
      głośno krytykować w mediach wojnę w iraku!
    • Gość: kotek Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: 80.51.255.* 14.05.04, 14:41
      Nie było godniejszego księdza tylko pijaczyna Głódź ?
      • Gość: Szwejk Re:Nie było godniejszego księdza ? IP: *.sympatico.ca 14.05.04, 15:21
        No coz, jaki kraj taka armia i taki feldkurat.
      • Gość: Moonix Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: 195.187.90.* 14.05.04, 19:53
        Też nie lubię Głodzia, ale przyznasz, że powiedział pięknie. Nie wiem, czy
        zwróciłeś uwagę na taki wpleciony pod koniec cytat - to święty Pawel pisał tuż
        przed śmiercią: W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wierności
        dochowałem. Na ostatek odłożono dla mnie wieniec sprawiedliwości... Nic dodać.
        Serdeczne wyrazy współczucia dla rodziny. Będę pamiętać. Pamięć to nie
        paplanie. Pamięć to myśl i przemiana.
    • yrsa85 Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza 14.05.04, 16:03
      Boli, boli, boli... Nie ma słów, by opisać ten ból. Jest tak silny, że nie
      ustępuje, bo odszedł cudowny człowiek, który ukazywał nam prawdę o złu tego
      świata. Był przeciwny wojnom i wszelkim konfliktom zbrojnym, jednał się z ich
      ofiarami i... sam stał się ofiarą.
      Jestem całym sercem z rodziną śp. Pana Waldemara Milewicza w tych ciężkich dla
      niej chwilach. Stracili kogoś, kogo bardzo kochali, a to jest największa strata
      jaka może spotkać człowieka. Ale pozostanie On na zawsze w ich i naszej
      pamięci, bo był to człowiek wyjątkowy, wspaniały reporter, którego ceniliśmy, i
      który zasługuje na szacunek, szczególnie teraz, kiedy juz Go nie ma wśród nas.
      • Gość: aska Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: *.polarisnet.pl 14.05.04, 18:12
        szkoda.....ś.p.pan Waldemar Milewicz potrafił przekazać wszystko jak było
        naprawdę...Do Iraku też pojechał, aby pokazać prawdziwość dramatu
        Irakijczyków!!! Odpoczywaj w pokoju!
        • Gość: J. Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 21:00
          Masz rację, jeździł tam a dzięki Nieku my nie byliśmy zalewani wyłącznie
          amerykańskimi depeszami, któe czasami naginają prawdę na własny, czyli zachodni
          użytek, w dziwny sposób uzurpując sobie prawo do "właściwego infomowania
          świata".
          Świetny reportażysta, na Jego materiałach uczymy się tej trudnej sztuki.
          Szkoda, że już od tygodnia Go nie ma z nami...
          Wyrazy współczucia dla Rodziny.
    • Gość: aaa Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza IP: 217.153.29.* 14.05.04, 16:24
      proszę sprawdzić w słowniku, czy na pewno jest czasownik "kremować" w tym
      znaczeniu. Czy raczej nie - poddać kremacji
    • Gość: i.d. I feel IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 17:27
      To było niesamowite. To tak jakby zrobił do wszystkich wink"Nie przejmujcie się
      tak bardzo".
      Odpoczywaj w pokoju i żyj w naszej pamięci.
    • indris Najwyższy szacunek... 14.05.04, 18:15
      ...dla Rodziny śp. Milewicza pozwalam sobie wyrazić.
    • Gość: agata oburzające: jak można zamieścić durną reklamę... IP: 62.233.146.* 14.05.04, 18:47
      Jak można umieścić tak walącą po oczach reklamę o magazynie wnętrzarskim, w
      środku tekstu o TYM WSPANIAŁYM CZŁOWIEKU i jego przedwczesnej śmierci???
      • Gość: StanisławMackowiak Re: oburzające: Przesada pojechał dla pracy i kasy IP: 195.94.213.* 14.05.04, 18:59
        Pogrzeb z honorami jak dygnitarz państwowy!? A to zwykły pismak, który pojechał
        tam dla dużej kasy i nie jak mówił "Urbanowski - "flaszka" Głódź z gałązką
        oliwną lecz za okupacyjnymi wojskami amerykańskimi i jego sojusznikami. Ponadto
        pisanie o irackich bandytach nie przystoi, to bohaterowie broniacy swojego
        kraju, o naszych partyzantach niemcy tez mówili "banditen"... O tempora o mores
        • Gość: i.d. powiedział co wiedział IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 21:09
          ... a wiedział niewiele
        • Gość: . Re: oburzające: Przesada pojechał dla pracy i kas IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 01:38
          Gość portalu: StanisławMackowiak napisał(a):

> Pogrzeb z honorami jak dygnitarz państwowy!? A to zwykły pismak, który
          pojechał
          >
          > tam dla dużej kasy i nie jak mówił "Urbanowski - "flaszka" Głódź z gałązką
          > oliwną lecz za okupacyjnymi wojskami amerykańskimi i jego sojusznikami.
          Ponadto
          >
          > pisanie o irackich bandytach nie przystoi, to bohaterowie broniacy swojego
          > kraju, o naszych partyzantach niemcy tez mówili "banditen"... O tempora o
          mores

A kim ty jesteś bucu kartoflany .
    • Gość: Jestem Sceptyczny Bo ja wiem ? IP: *.crowley.pl 14.05.04, 22:01
      Jak Milewicz zginął to TVP zrobiła dzień żałoby, internauci palą mu świeczki
      słowem wrażliwy naród, tylko że tego drugiego człowieka co razem z Waldkiem
      zginął to wszyscy mają to głęboko (wiadomo gdzie) i mało kto zna chociażby jego
      nazwisko...
      Żak mi tego człowieka ale żygać mi się chce od oglądania jasełek które
      urządziły sobie media z jego śmierci, i Gazeta nie jest tu wcale lepsza sad((
      • yrsa85 Re: Bo ja wiem ? 15.05.04, 19:53
        Nie wiem, czemu się dziwisz, że tak wiele osób opłakuje śmierć Waldemara
        Milewicza, a nie zauważa drugiej ofiary tego zamachu- Mundiego Bouamrane.
        Przecież Bouamrane nie był osobą medialną, pracował na "zapleczu", nie znaliśmy
        go, więc jak możemy odczuwać po nim stratę (wiem, brzmi brutalnie). Jednak
        uwierz mi, że ta śmierć również nas dotknęła (i nie mamy tego człowieka -
        śp.zresztą-jak Ty to okresliłeś "głęboko..."), ale zapewne nie tak bardzo jak
        śmierć Waldemara Milewicza. Był on z nami przez kilkanaście ładnych lat i już
        odczuwamy po nim ogromna pustkę, a nie ma go wśród nas od tygodnia. Był on
        osobą wyrazistą...cenioną, podziwianą i lubianą. Wiele osób brało z niego
        przykład, chcieli być tacy jak on, szli na studia dziennikarskie, a niektórzy
        odważniejsi myślieli o wspólnym robieniu reportaży-chcieli, aby to właśnie
        Waldemar Milewicz wprowadził ich w ten jakże trudny zawód. Dletego nie dziw
        się, że na wiadomość o Jego śmierci z tak wielu oczu popłynęly łzy.
    • Gość: Sceptyczny Mnie tam szkoda ludzkiego życia ale... IP: *.crowley.pl 14.05.04, 22:16
      Po śmierci Milewicza TV zrobiło dzień żałoby, internauci palą wirtualne
      świeczki, i niby się wydaje że mamy bardzo wrażliwy naród, ale z Waldemarem
      zginął inny człowiek, i jakimś dziwnym trafem mało kto wie jak się on nazywał -
      wszyscy wydają się mieć go głęboko (wiadomo gdzie), a mnie robi się już nie
      dobrze na samą myśl o (chyba fałszywym) lamencie, w jakim biorą ostatno udział
      polskie media, a w tym i Gazeta)

Pamiętam pełne nienawiści idiotyczne wpisy z forum Onetu kiedy to zginął
      pierwszy polski żołnież w stylu: żona napewno się ucieszy z wypłaty
      ubezpieczena czy zginął za wolność Izraela, ma za swoje po co się pchał...
      Teraz zaś jest zgoła inaczej i wszyscy wypowiadają się tylko jaki ten Waldek
      był kochany że zginął w walce za prawdę i inne bzdety... Naprawdę dobry
      materiał dla Socjologa...
      • ewa9823 Re: Mnie tam szkoda ludzkiego życia ale... 15.05.04, 20:56
        sceptyczny ... odezwij sę ...twoja wypowiedź .. zmusza do refleksji .
        PozdrawiamEwa
    • yrsa85 Re: Pożegnanie Waldemara Milewicza 16.05.04, 19:57
      www.tvp.p./dziwnyswiat/ "...Reportaże z miejsc dotkniętych wojną i głodem, z
      miejsc o których świat dawno zapomniał" On o nich pamiętał!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka