Dodaj do ulubionych

PO come la Piovra:)

03.08.11, 22:32
Coz wy na to, Mateo, Wikul, Scan, Snajper oraz Dachs?

www.youtube.com/watch?v=uTNBS4F3fXg&feature=player_embedded
Obserwuj wątek
    • manny-jestem To juz jest tu 03.08.11, 22:36
      forum.gazeta.pl/forum/w,13,127590890,127607451,Niech_bedzie_ze_usprawiedliwiam.html
      • marouder_eu A, to przepraszam, nie czytam forum od deski.. 03.08.11, 22:40
        ...do deski.
        Moze jednak jako osobny watek temat doczeka sie, mam nadzieje, refleksji Panow milosnikow Danalda T.
        • manny-jestem Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 22:43
          marouder_eu napisał:
          refleksji Panow
          > milosnikow Danalda T.

To ze uwazasz ze taka refleksja jest mozliwa to dowod wlasnie wink
          • marouder_eu Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 22:48
            Moj boze, Maniek, to inteligentni ludzie, a ze sie czasem zaperzaja?
            Kazdemu sie zdaza jak chocby tobie, gdy wobec Sz0ka powtarzasz te glupstwa o Somalii.
            • manny-jestem Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 22:53
              Jakie glupstwa. Przeciez ten warlord co mysli ze tam rzadzi pewnie tez mysli ze jest nomokrata wink
              • marouder_eu Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 22:56
                Zestawiasz hipotetyczne, bo przeciez nigdzie od dawna nie istniejace panstwo swiadomego wyboru obywateli z obszarem poddanym od dziesiecioleci anarchii.

Czego tu bronic?
                • manny-jestem Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:02
                  Niech pomysle co potrzebne jest dla idealnego panstwa kolibrow z pelna wolnoscia:

Tyran- W Somalii tyransko rzadzi watazka
                  brak ingerencji panstwa w gospodarke
                  • marouder_eu Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:09
                    Jesli ci wskazac na to, ze panstwo kolibrowskie jest silne prawem i zdeterminowane, by szybko i bezwglednie egzekwowac prawo w kazdej z warstw, gdzie to ono stanowi o ksztalcie relacji miedzyludzkich, nie uznasz tego za argument za absurdalnoscia swoich analogi?
                    • manny-jestem Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:14
                      Marouder, marksista tez wykaze ze Sowiety w rzeczywistosci odbiegly od Marksowskiej utopii.

Problem w tym ze tak utopie w zycie wprowadzaja ulomni ludzie. Jakies skladniki utopii moze sie w systemi znajda, ale w kancu kancow owoc pada daleko od drzewa.

Tak naprawde krajem ktory byl najblizszy korwinowskiej teorii i dzialal w miare ok to byla I RP, ale pewnie kazdy korwinowiec tem zaprzeczy i jeszcze mnie wysmieje wink

A co do Somalii. No nie zdziwilbym sie wcale gdyby tak z 90% tamtejszych warlordow podpisalo sie pdo teoriami Korwina gdyby je znali wink
                      • marouder_eu Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:21
                        Ja zas uwazam, ze panstwem najblizszym wzmianowanego idealu byly przedroosveltowskie USA.
                        W I RP egzekucja prawa kulala, nie byla ani szybka, ani niehybna.
                        • manny-jestem Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:31
                          Przedroosveltovskie USA nie bylo katolickie smile a prawo w niektorych stanach dzialo lepiej a w niektorych gorzej niz w I RP . Nomokracja bym go nie nazwal. Choc sie zgodze ze wolnosci wtedy bylo niewatpliwie wiecej , no jesli nie bylo sie Murzynem.

Imperium brytyjskie w 19 wieku tez bylo niczego sobie jesli sie bylo brytyjskim obywatelem z prawem glosu. Tylko wiesz , to bylo takie 3 procent do 1832 roku wink
                          • marouder_eu Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 03.08.11, 23:52
                            Coz, powiem szczerze, ze pelne prawa wyborcze, ktorymi dysponuje pan zul na rowni z toba, czy ze mna nie ciesza mnie. Nie traktuje ich jako szczegolne cywilizacyjne osiagniecie.

Roznie sie od Sz0ka spojrzeniem na miejsce religii w panstwie, na status KK, bowiem uwazam, ze wyczerpuje sie jej funkcja jako sprzymierzonego z panstwem spolecznego stabilizatora.
                            Co w praktyce oznacza, ze wraz postepem czasu a przy zachowaniu formalnego znaczenia instytucja Kosciola bedzie na panstwo dzialala destabilizujaco.
                            • manny-jestem Zapominasz o jednym 04.08.11, 04:29
                              Ta przedroosveltovska Ameryka nie spelnia podstawowego warunku kolibrowskiego idealu. To nie byla monarchia. Tak, tak. Ten ideal panowal w d...kracji jezykiem Korwina sie poslugujac. Demokracji za ktora kazdy prawie Amerykanin dalby sie zabic.
                          • oleg3 Re: Dowiodles ze Ci padlo jednak :) 04.08.11, 08:41
                            manny-jestem napisał:
                            > bylo niczego sobie jesli sie bylo brytyjskim obywatelem z prawem glosu.

Walisz Manny z armaty do wróbli nie zadając sobie trudu rozróżniania ziarna od plew. Ani JKM ani żaden z kolibrów nie stworzył całościowej koncepcji państwa czy społeczeństwa. Stąd krytyka po całości jest całkowicie bezsensowna. Spróbuj krytykować konkretne tezy. Przyjmuję, że dla Ciebie prawo głosu (czynne prawo wyborcze) jest istotne skoro je przywołujesz. Nie wiem jaki jest stosunek JKM czy kolibrów do tej sprawy, ale odpowiem we własnym imieniu.

Dla mnie jest to sprawa drugorzędna. Ważniejsza od powszechnego prawa głosu jest praworządność i sfera wolności osobistej, swoboda stanowienia o sobie. Cóż z tego, że mam prawo wrzucenia kartki do urny skoro nie mam prawa zapalenia papierosa we własnym ogrodzie czy zwolnienia plotkującej sekretarki. Nie mam żadnych szans by poznać całe obowiązujące prawo, nie mówiąc już o jego przestrzeganiu. Nawet gdybym każde swoje posunięcie konsultował ze sztabem prawników to i tak mogę trafić do więzienia czy zostać zrujnowany przez urzędnika lub sędziego.
    • matelot Re: PO come la Piovra:) 03.08.11, 22:55
      marouder_eu napisał:

> Coz wy na to, Mateo, Wikul, Scan, Snajper oraz Dachs?
      >
      > www.youtube.com/watch?v=uTNBS4F3fXg&feature=player_embedded
      =====================
      Wywołany do tablicy odpowiadam: To, co się stało w Wałbrzychu to ogromne świństwo.
      Pocieszam się jednak, że nie odbywało się z inspiracji przywódców Platformy i jak w każdym środowisku, stanowi margines. Do każdej partii próbują podczepić się różnego rodzaju cwaniacy, których przynależność partyjna ma im ułatwić załatwiania własnych spraw.
      Jak widać takie postawy są wcześniej czy później wykrywane a "bohaterowie" tych afer stają przed obliczem Temidy. Nikt zdrowo myślący nie postawi Platformie zarzutu, że próbowała tuszować sprawę niczym biskup, który zamiata pod dywan uczynki księdza pedofila. Przeciwnie, rzecz spotkała się z potępieniem i trafiła gdzie należy. Myślę, że wszystkie partie mogą brać przykład z Platformy jak załatwia się takie sprawy.
      • marouder_eu Re: PO come la Piovra:) 03.08.11, 22:59
        Podobnych przykladow na prowincji mozna znalezc wiecej. Nie sklania cie to jednak do przekierowania swoich sympatii.
        Nawet to, ze wspolczesna PO przypomina w swoim profilu ideowym i osobowym dawny ZCHN niczego nie zmienia w Tobie.

Zastanawiam sie nad przyczyna takiego stanu rzeczy.
        • matelot Re: PO come la Piovra:) 03.08.11, 23:35
          marouder_eu napisał:

> Podobnych przykladow na prowincji mozna znalezc wiecej. Nie sklania cie to jedn
          > ak do przekierowania swoich sympatii.

A w którą stronę miałbym je przekierować? Na Berdyczów? PO jest jedyną w Polsce realną siłą zdolną do kierowania państwem.

> Nawet to, ze wspolczesna PO przypomina w swoim profilu ideowym i osobowym dawny
          > ZCHN niczego nie zmienia w Tobie.

Nie specjalnie to widzę, ale jeśli nawet to pewien element narodowy powinien być, chrześcijańskiego za to jest w nadmiarze.wink
          >
          > Zastanawiam sie nad przyczyna takiego stanu rzeczy.

Jede warum hat seine darum*

*Być może napisałem z błędem za to z pamięci wink
    • dachs Re: PO come la Piovra:) 03.08.11, 22:57
      Jeżeli o dachsa chodzi, to dachs spyta czy przypadkiem nie rozwiązano struktur PO w Wałbrzychu?
      Dobranoc.
      • marouder_eu Re: PO come la Piovra:) 03.08.11, 23:00
        Rozwiazano..i coz, zalatwia to twoim zdaniem sprawe?
        Wdrozono partyjne sledztwo, by odpowiedziec na pytanie jak czesto w tzw. terenie mamy do czynienia z podobnymi praktykami?
        • pro100 Re: PO come la Piovra:) 04.08.11, 05:19
          marouder_eu napisał:

> Rozwiazano..i coz, zalatwia to twoim zdaniem sprawe?
          > Wdrozono partyjne sledztwo, by odpowiedziec na pytanie jak czesto w tzw. tereni
          > e mamy do czynienia z podobnymi praktykami?

więksi wpadkowicze (no jak można tak dać się złapać, no jak?) mogą liczyć na oficjalne potępienie i nieformalne wsparci CAŁEJ ferajny. panie waldku, pan się nie boi....naiwniacy słabo podwiązani, na surową rękę sprawiedliwości ludowej. czyli jest jak należy, nawet ćpun transwestyta startuję w poczuciu straszliwej krzywdy.
        • dachs Re: PO come la Piovra:) 04.08.11, 08:49
          marouder_eu napisał:

> Rozwiazano..i coz, zalatwia to twoim zdaniem sprawe?
          > Wdrozono partyjne sledztwo, by odpowiedziec na pytanie jak czesto w tzw. tereni
          > e mamy do czynienia z podobnymi praktykami?

Nie wiem czy wdrożono. Wiem natomiast jakie byłyby reakcje na publiczne ogłoszenie o wdrożeniu. Mianowicie, że to "pijar".
          Napewno sprawa wałbrzyska uczuliła partię na takie wypadki.
          Może też i strach padł na lokalnych działaczy, który zezowali w stronę korupcji.
          W każdym razie dobrze, że sprawa wyszła na jaw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka