Dodaj do ulubionych

'Ksiydza z kazalnicy zrucić'

18.08.11, 18:39
dlaczego PiS-owi nie podobaja sie teksty zespolu R.U.T.A - tak bardzo - ze zada odwolania koncertu ?

piesni chlopskiego buntu i niedoli (niektore maja podobno kilkaset lat) ... powinny byc wrecz wspierane przez partie opozycyjna wink

tete
Obserwuj wątek
    • oleg3 Doczytałem się, że 18.08.11, 18:52
      radni PiS

Cytat
      Sprzeciwiają się finansowaniu z budżetu miasta "przedsięwzięć kulturalnych mających na celu wyśmiewanie, oczernianie wartości chrześcijańskich, wiary i księży".

To akurat ich dobre prawo. Mam nadzieję, że nie żądają zakazu występów.
      • t_ete Oleg3 18.08.11, 19:38

Lamanie celibatu czy pedofilia - to fakt. Od kiedy to krytyczny glos wobec tego smutnego faktu jest 'oczernianiem wartosci chrzescijanskich, wiary i ksiezy' ?
        Okazuje sie ze kulkusetletnie teksty nie stracily na aktualnosci. Tyle tylko ze wtedy byly zakazane, 'w imie' tego samego o czym Ty piszesz ... Na szczescie dzisiaj otwarcie o tych problemach mowi Papiez - powodowany wartosciami chrzescijanskimi pietnuje pedofilie ksiezy.

<<Księże, księże cóż to za kazanie?! Jak zobaczysz ładne dziewczę ciągle patrzysz na nie. Księże, księże cóż to za kazanie?! Jak zobaczysz małe dziecię ciągle patrzysz na nie.
        Ksiydza, ksiydza z kazalnicy zrucić, ano dać mu ciyżkie cepy do stodoły młócić. Ksiydza, ksiydza z kazalnicy zrucić, ano dać mu ciyżkie cepy do stodoły młócić. Ano dać mu ciyżkie cepy do stodoły młócić>>

Oj Oleg Oleg...

tete
        • oleg3 Re: Oleg3 18.08.11, 19:56
          Napisz jak zrozumiesz co ja napisałem. Nie mam ochoty bić piany.
          • t_ete Re: Oleg3 18.08.11, 20:06
            oleg3 napisał:

> Napisz jak zrozumiesz co ja napisałem. Nie mam ochoty bić piany.

Nie musisz. Nic nie musisz Oleg. Ale Twoja nadzieja ze PiS nie zazada odwolania koncertu jest plonna. Bo zazadal.

Jasne ze PiS ma prawo zadac odwolania koncertow RUTY i brzydzic sie na kilkusetlenie teksty.
            Ja mam prawo skomentowac ich decyzje. A Ty masz prawo uznac ze niczego nie rozumiem smile

tete
            • oleg3 Re: Oleg3 18.08.11, 20:14
              t_ete napisała:

> Ale Twoja nadzieja ze PiS nie zazada odwolania koncertu jest plonna. Bo zazadal.

Może wróć do mojego postu i spróbuj go zrozumieć. Bez urazy.
              • t_ete Re: Oleg3 18.08.11, 21:08
                oleg3 napisał:

> Może wróć do mojego postu i spróbuj go zrozumieć. Bez urazy.

Bez urazy. O co Ci wlasciwie chodzi Oleg ? Nie lubisz bic piany a robisz beze.
                Zrozumialam Twoj post. 'Na nieszczescie' znalazl sie w nim cytat z argumentacji PiS. Do ktorego sie odnioslam.

tete

• oleg3 Re: Oleg3 18.08.11, 21:10
                  > Zrozumialam Twoj post.

Nie sądzę, Tete. Zamiast się zaperzać spróbuj zrozumieć tekst.
                  • t_ete :) 18.08.11, 21:20
                    oleg3 napisał:

> Nie sądzę, Tete. Zamiast się zaperzać spróbuj zrozumieć tekst.

Oleg, za pozwoleniem - Ty chyba nie widziales mnie zaperzonej smile
                    A co do Twojego tekstu - to poza tym ze podkreslasz dobre prawo PiS do protestu oraz przytaczasz ich argumentacje, nie dostrzeglam niczego innego.

tete

• oleg3 Re: :) 19.08.11, 09:54
                      Na wstępie napiszę, że prezentujesz w tym wątku postawę blondynki. Ne idzie mi o poglądy, sympatie czy to ideologiczne czy polityczne. Idzie mi o nieumiejętność - realną bądź erystyczną - zrozumienia jednego, jedynego napisanego przez mnie zdania.

Napisałem: "To akurat ich dobre prawo. Mam nadzieję, że nie żądają zakazu występów". Tylko blondynka (i Snajperowate) może utożsamić "zakaz występów" z "odwołaniem koncertu". Zakaz występów może ustanowić wyłącznie sąd, odwołanie koncertu może nastąpić z b. różnych powodów, m.in. z powodu cofnięcia zgody przez właściciela sali, w której miałby się odbyć. To są różne kategorie logiczne i prawne.

Nie interesuje mnie pozom artystyczny tej grupy, jej repertuar, nie wypowiadałem się na ten temat i nie zamierzam. Twierdzę tylko skromnie, że każdy mieszkaniec gminy, a zwłaszcza każdy radny ma prawo do opinii o celowości wydawania gminnych funduszy (wspólnych pieniędzy) i wykorzystywania majątku gminy. Kwestionowanie tego jest podważaniem sensu istnienia gminy.

Prawo do krytyki przysługuje każdemu mieszkańcowi gminy, każdemu radnemu. Gdyby do Płocka zawitał zespół kojarzony "ze skrajną prawicą" takie prawo przysługiwałoby postępowcom i antyklerykałom, w tym radnym odwołującym się do tego elektoratu.
                      • qwardian Re: :) 19.08.11, 12:03

Olku, nie zauważyłeś, że mój wpis podsumował ten wątek i jest on zakończony. Belzebub nie poinformował Pani Ete, że kij ma dwa końce...
                        • oleg3 Re: :) 19.08.11, 12:07
                          qwardian napisał:

> Olku, nie zauważyłeś, że mój wpis podsumował ten wątek i jest on zakończony. Be
                          > lzebub nie poinformował Pani Ete, że kij ma dwa końce...

Nie czytałem Twojego postu, ale zaraz przeczytam.

smile
                      • t_ete Re: :) 19.08.11, 14:07
                        oleg3 napisał:

> Na wstępie napiszę, że prezentujesz w tym wątku postawę blondynki. Ne i
                        > dzie mi o poglądy, sympatie czy to ideologiczne czy polityczne. Idzie mi o nieu
                        > miejętność - realną bądź erystyczną - zrozumienia jednego, jedynego napisanego
                        > przez mnie zdania.
                        >
                        > Napisałem: "To akurat ich dobre prawo. Mam nadzieję, że nie żądają zakazu wystę
                        > pów". Tylko blondynka (i Snajperowate) może utożsamić "zakaz występów" z
                        > "odwołaniem koncertu". Zakaz występów może ustanowić wyłącznie sąd, [i
                        > ]odwołanie koncertu[/i] może nastąpić z b. różnych powodów, m.in. z powodu cofn
                        > ięcia zgody przez właściciela sali, w której miałby się odbyć. To są różne kate
                        > gorie logiczne i prawne.

Jasne ... logika . Efektem (zakazu czy odwolania) jest to ze zespol NIE WYSTAPI. Kompletnie nie ma znaczenia dla widza / sluchacza - na jakiej podstawie ... zakazu czy odwolania.
                        A czy PiS zamierza ruszyc z tym do do sadu ... czy 'tylko' do wladz miasta - i tak podal argumenty - dlaczego nie chce wystepow R.U.T.Y.

> Nie interesuje mnie pozom artystyczny tej grupy, jej repertuar, nie wypowiadałe
                        > m się na ten temat i nie zamierzam.

Ale w tym przypadku wlasnie repertuar ma znaczenie.

> Twierdzę tylko skromnie, że każdy mieszkaniec gminy, a zwłaszcza każdy radny ma prawo do opinii o celowości wydawania gmin
                        > nych funduszy (wspólnych pieniędzy) i wykorzystywania majątku gminy. Kwestionow
                        > anie tego jest podważaniem sensu istnienia gminy.

Radny ma prawo do opinii. W moim imieniu. Dla mnie - jako mieszkanki miasta bardzo istotne jest uzasadnienie prezentowane przez tego radnego. W powyzszej sprawie uznalabym je za bezsensowne.

> Prawo do krytyki przysługuje każdemu mieszkańcowi gminy, każdemu radnemu. Gdyby
                        > do Płocka zawitał zespół kojarzony "ze skrajną prawicą" takie prawo przysługiw
                        > ałoby postępowcom i antyklerykałom, w tym radnym odwołującym się
                        > do tego elektoratu.

I owszem. Tyle ze nie jest to kwestia kojarzenia zespolu ze 'skrajna prawica' czy 'skrajna lewica'. Nie interesuje mnie co sie komu z czym kojarzy. Ja pisalam o konkretnym przykladzie - tekstach niegdys zakazanych - ktore budza oburzenie PiS.

tete
    • wikul Re: 'Ksiydza z kazalnicy zrucić' 18.08.11, 19:21
      t_ete napisała:

> dlaczego PiS-owi nie podobaja sie teksty zespolu R.U.T.A - tak bardzo - ze zada
      > odwolania koncertu ?
      >
      > piesni chlopskiego buntu i niedoli (niektore maja podobno kilkaset lat) ... pow
      > inny byc wrecz wspierane przez partie opozycyjna wink
      >
      > tete

Złego słowa nie dadzą powiedzieć na żadnego księdza. Chyba że pracuje w TVN lub Tygodniku Powszechnym.
      Ale w tej sprawie sie nie wypowiadam bo nie znam ani zespołu ani jego twórczośći.
      • t_ete Re: 'Ksiydza z kazalnicy zrucić' 18.08.11, 19:48
        wikul napisał:

> Złego słowa nie dadzą powiedzieć na żadnego księdza. Chyba że pracuje w TVN lub
        > Tygodniku Powszechnym.

Nic dziwnego gdy w TVN czy Tygodniku Powszechnym widza diabla.

> Ale w tej sprawie sie nie wypowiadam bo nie znam ani zespołu ani jego twórczość
        > i.

Teksty sa niesamowite. Muzyka, no nie wiem - chyba punk ale bardzo interesujace instrumenty, w zyciu nie widzialam. W sumie - ciekawy projekt.

"Hej! Hej, ty wielebny bracie! Jesteś nietykalny, bo w ornacie? Jesteś nietykalny, bo w ornacie?! Cy na to masz łeb wygolony, byś uwodził dzieci, córki, żony? Byś uwodził dzieci, córki, żony? Byś uwodził dzieci, córki, żony?! Hej, Diable! Hej, Diable!
        Demon! Diable! Bier na widły i do piekła. Bier na widły i do piekła! Bier na widły i do piekła! A uważaj żeby dusza nie uciekła."

www.youtube.com/watch?v=JMIBGbc_fmM
    • benek231 Pedofilia Nygusow to wymysl lewusow, :O) 18.08.11, 20:46
      bo kiedys tego nie bylo. Nie ma zadnych dokumentow na ten temat...

Tak bronili katabasow najwierniejsi z wiernych. A Ty usilujesz sugerowac, ze moglo byc inaczej?
    • matelot Re: 'Ksiydza z kazalnicy zrucić' 18.08.11, 21:33
      Obowiązkowo... smile
    • jaceq Re: 'Ksiydza z kazalnicy zrucić' 18.08.11, 21:56
      No, ale Nergal wygrał proces (nieprawomocnie). Do II instancji będzie moherowy jazgot.
    • qwardian Ach tego kwiatu jest pół światu... 18.08.11, 22:16

www.youtube.com/watch?v=-PwvnDykxG0&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka