Dodaj do ulubionych

Tango down - czyli trafiony, zatopiony

22.01.12, 00:48
Twitter aż huczy od meldunków tango down. w reakcji na plany rządu.

W tej chwili status tango down mają między innymi witryny:
premier.gov.pl/
sejm.gov.pl
mkidn.gov.pl/

Z rąk do rąk przechodzi witryna Tusk.pl (hehe, fajny adres: partia to ja, państwo to partia - ergo państwo to ja).

Stay tuned!
Obserwuj wątek
    • off_nick Jakie tango down? 22.01.12, 13:20
      jenisiej napisał:

Rzecznik rządu Paweł Graś uważa, że nie można mówić o ataku hakerów na rządowe strony, żadna z zablokowanych stron nie została naruszona. Jego zdaniem to, że zgasły strony rządowe...wynika z ogromnego zainteresowania tymi stronami.
      • jaceq Obawy Cymańskiego 22.01.12, 13:58
        Cytat
        Obawiam się, że wygrywa wolność - mówił.

Graś, to pierwszy kłamca w rządzie. Podobnie jak numerem jeden w sejmie pod względem liczby i wagi kłamstw jest marszałkinia sejmu. Ta zademonstrowała też ubeckie skłonności do donosicielstwa.

Platfuseria z pewnością definitywnie straciła mój głos. Pokibicuję jeszcze trochę Gowinowi, który podobno ma zderegulować listę tzw. zawodów reglamentowanych (absolutne pierwszeństwo w Europie dzierży tu Polska) i ułatwić dostęp do, przepraszam za brzydkie wyrażenie, tak zwanych zawodów społecznego zaufania, opanowanych przez mafie korporacyjno-rodzinne, które z dość zrozumiałych względów nie życzą sobie konkurencji. ACTA była ostatnią kropelką, która w moim przypadku zatrzasnęła na głucho drzwi do głosowania na tych komuchów i neoubeków.
        • off_nick Jest wsparcie:):):) 22.01.12, 17:27
          KasiaTusk protestuje...

https://makelifeasier.pl/stopacta.jpg
    • jenisiej Minęła doba. Aktualnie status tango down mają: 22.01.12, 22:31
      www.premier.gov.pl
      www.cbs.policja.pl
      www.psl.org.pl
      • jaceq Odpowiedź na łgarstwa tego Grasia 22.01.12, 23:11
        Cytat
        To, co dzieje się od czwartku w internecie jest bardzo smutne. Nie dlatego, że nie działają na przemian strony Sejmu, Prezydenta, Grasia lub Departamentu Sprawiedliwości USA czy RIAA. Mało komu ich brakuje.
        Smutne jest to, jak bardzo ludzie stanowiący prawo oddalili się od tych, dla których to prawo jest ustanawiane. Bo przecież przepisy mają służyć temu, by obywatele byli bezpieczni, mogli pracować, zarabiać i współistnieć z ludźmi o innych poglądach.

Technologie.gazeta.pl
    • jenisiej Rybołówstwo 22.01.12, 23:20
      Rada UE decyzję o podpisaniu go podjęła za polskiej prezydencji na posiedzeniu 15-16 grudnia 2011 z udziałem ministrów rolnictwa i rybołówstwa, pod przewodnictwem Marka Sawickiego.
      (...)
      Rzecznik prasowy Stowarzyszenia Wikimedia Polska:
      ...Ustalenia trwały od 2007 r., ale były tajne. Nie było żadnych konsultacji społecznych. Decyzja o podpisaniu umowy została ogłoszona na 40 stronie komunikatu prasowego, dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa. To świadczy o tym, jak politycy nas szanują.

Co się Pan czepiasz tego rybołówstwa? Wszak chodzi o sieć, więc sprawa z natury rzeczy podlega min. Sawickiemu, czyż nie?

Ale teraz rozumiem, czemu zaatakowano także serwer PSL, którego Prezes jest wielkim fanem nowych technologii.

wink
      • jaceq Re: Rybołówstwo 22.01.12, 23:29
        > czemu zaatakowano także serwer PSL

Plus Kloppottek. Plus Struzik, zwany roboczo Zakałą Województwa Mazowieckiego.
        • marouder.com Wobec tego jest dla mnie niezrozumiale... 23.01.12, 05:40
          ...dlaczego Jacqu ty, czlowiek ode mnie cokolwiek starszy ale o podobnym pojmowaniu znaczenia swobod mimo wielu sygnalow, ze rzadzacy zdecyduja sie na infiltracje, cenzure i ograniczanie dostepu do sieci nie decydowales sie na jasne okreslenie sie przeciw ordynarnemu qrewstwu Platfusiarni?!

Ja rozumiem Mateo, legalista i oportunista w kazdych czasach, ale Wikul, Borsuk, Ada, Ewa, ty?

Co to do khuja pana jest?
          Mamy co zjesc, za kolnierz tez nam nie peezdzi, jezdzimy tym, czy tamtym...pisales o paru zydkach z Holyłudu, pod ich starania w ciagu dziesieciolecia podpielo sie znacznie wiecej osob i organizacji majacych realne znaczenie dla ksztaltu tego swiata..oto ebie sie Paniom i Panom pomysl z ocipieniem klimatycznym, dotychczasowe wojny przy obecnym ksztalcie obiegu informacji zdechly bez spodziewanych dzieciat..ja nie wiem, idziemy ku wojnie, gdzie nie bedziemy mieli nic do powiedzenia?

Moim zdaniem nalezy porozumienie zablokowac bez wzgledu z jakich kto z nas wychodzi przeslanek!
          Partie polityczne, ktore przez wlasne rzady negocjowaly za naszymi plecami jego ksztalt nalezy pochowac!
          • jaceq Re: Wobec tego jest dla mnie niezrozumiale... 23.01.12, 08:11
            marouder.com napisał (w skrócie):

> ...dlaczego ty, (...) decydowales sie na jasne okreslenie
            > sie przeciw ordynarnemu qrewstwu Platfusiarni?!
            [skróty pochodzą od redakcji]

Przecież wyżej jasno się określiłem na decydowanie!
          • dachs Re: Wobec tego jest dla mnie niezrozumiale... 24.01.12, 07:57
            marouder.com napisał:

> Ja rozumiem Mateo, legalista i oportunista w kazdych czasach, ale Wikul, Borsuk
            > , Ada, Ewa, ty?

Borsuk jest tez wku...ony, ale głównie na to, że nasi rządzący podpisują umowy bez uprzedniego dania ich do przeczytania specjalistom. ACTA jest typowym przykładem aktu, w którym chciano dobrze, a wyszło jak zwykle. Nikt przecież nic nie ma przeciw walce z podróbkami Rolexów i Vuittonów, a i tanie płytki z dobrą muzyką kupujemy na bazarku z niezupełnie czystym sumieniem.
            Założenia więc były do przyjęcia.
            Urzędasy, jak zwykle zresztą, chciały objąć przepisem wszystkie aspekty no i wyszło jak wyszło. Jak widać mentalność urzędnicza jest międzynarodowo jednolita.
            Dobrze, że się w rządzie jednak ktoś - poniewczasie - zorientowal o co chodzi i "dał odpór".
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,132586439,132594922,Re_Po_cichu_po_kryjomu_majac_zdanie_obywatela.html
            Dawajcie i Wy odpór, a borsuk sobie siedzi zasypany po uszy śniegiem w pięknym Tux i Was pozdrawia.
          • jureek Re: Wobec tego jest dla mnie niezrozumiale... 24.01.12, 13:29
            marouder.com napisał:

> Partie polityczne, ktore przez wlasne rzady negocjowaly za naszymi plecami jego
            > ksztalt nalezy pochowac!

Czyli zostawić tylko SLD i UP?
            wyborcza.pl/1,75248,11017884,ACTA__Lista_hanby_i_chwaly.html#ixzz1kJJRWEEB

• dachs Jest gorzej, niż myślicie 24.01.12, 18:37
              To jest dokładnie to, o co chodzi, Jura.
              Niedawno przyglądałem się bliżej ustawie, która mnie wkurzyła, bo temat mi bliski. Tej o bezpieczeństwie i ratownictwie w górach i na zorganizowanych terenach narciarskich. To kretyństwo do kwadratu przeszło prawie jednogłośnie. Prawie jednogłośnie przechodziły też kretyńskie poprawki Senatu, które senatorzy przyjmowali też prawie jednogłośnie.
              Dlatego wkurza mnie dowalanie za każdym razem rządowi.
              Skretyniali są po równi członkowie wszystkich partii, w niedającej się pojąć solidarności.
              Jeżeli któryś chwilowo okazuje rozsądek, to tylko przypadkiem, bo tak naprawdę, to chciał akurat dowalić konkurencji. No, to był przeciw.
              • dachs Jarkacz potwierdza wprost moją diagnozę 24.01.12, 19:15
                dachs napisał:

> Jeżeli któryś chwilowo okazuje rozsądek, to tylko przypadkiem, bo tak naprawdę,
                > to chciał akurat dowalić konkurencji. No, to był przeciw.

CytatPiS nie chciał projektu "komunistyczno-socjalistycznego"

www.polskatimes.pl/artykul/497533,kaczynski-popelnilismy-blad-ws-acta-bo-rezolucja,id,t.html
                Gnoje!
                • sz0k Nie rozumiem o co wam chodzi 24.01.12, 19:22
                  Przecież mamy demokrację.
                  • dachs Re: Nie rozumiem o co wam chodzi 24.01.12, 21:51

sz0k napisał:

> Przecież mamy demokrację.

Nie podzielam Twojej wiary w to, że król byłby mądrzejszy.
                    W najlepszym razie, co drugi król.
                    Któryś z mądrych Anglików powiedział, że prawdziwym przedstawicielstwem ludu jest Izba Lordów.
                    Albowiem...
                    by dostać się do Izby Gmin trzeba mieć o czymkolwiek, jakiekolwiek pojęcie. smile
              • jureek Re: to w ramach oszczędnosci 24.01.12, 20:08
                Po co wydawać pieniądze publiczne na jakichś prawników, skoro prawnicy korporacji w czynie społecznym wezmą na siebie trud pisania ustaw. Potem wystarczy tylko podnieść rękę w głosowaniu i jest git. Nie jest to wcale tylko polska specjalność.
                Jura
                • oleg3 Re: to w ramach oszczędnosci 24.01.12, 20:39
                  Migalski napisał szczerze.

"Dlatego można nazywać nas nieukami i leniami, można wieszać na nas psy, można uznać nas za klasę zbędną, ale należy przyjąć do wiadomości, że 90 proc. posłów w 90 proc. przypadków nie ma najmniejszego pojęcia o tym, nad czym głosuje. To więcej mówi o współczesnej demokracji".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11026458,Migalski__Poslowie_nie_wiedza_za_czym_glosuja__Glosowalem.html?lokale=lublin
                  • sz0k Re: to w ramach oszczędnosci 24.01.12, 22:46
                    Że tak powiem normalka:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,125765422,125774294,_my_nawet_nie_wiemy_co_uchwalamy_.html
            • marouder.com LSD to juz tylko masa upadlosciowa, nie.. 25.01.12, 02:54
              ..partia sensu stricto, przynajmniej moim zdaniem, zas Ruch Palikota podobnie jak niegdys UPR sluzy swojemu przywodcy, by ten nie tyle byl zreszta znaczacym politykiem, co celebryta.
      • kalllka Re: Rybonukleinowy host 24.01.12, 04:39
        a ja mysle jeniseju, ze celowo nawpuszczano egzotycznych piranii do Wisly.
        bo sam ACT, a nie byl wystarczajacym corpus delicti.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka