jaa_ga 09.10.06, 13:06 "Weź to serce Wyjdź na drogę I nie pytaj mnie d l a c z e g o ?..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konex2 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:08 a serce pozostało z nami,żegnaj Marku duszo ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:20 ;Jeszcze pożyjecie poeci prawdy, Jeszcze pożyjecie padając z nóg, Zobaczycie jeszcze jak inni wstają, Jakby ich prowadził taki sam Bóg.; (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr (*) ostatni koncert Grchuty w niebie 09.10.06, 13:57 Widziałem wspanialy koncert w tegorocznym Opolu, na Festiwalu Piosenki żal że juz nie mogl osobiscie Pan Marek grchuta odebrać nagrody, poprzez żone przekazał pozdrowienia Artystom i widowni - tyle mial szacunku dla ludzi . Wspanialy czlowiek wspaniale teksty i wspanialy glos. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 ['] 09.10.06, 14:06 Panie Marku Dzięki za wspaniałą i niepowtarzalną MUZYKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin [*][*][*][*][*][*][*][*] 09.10.06, 15:02 Szkoda, że na zawsze tak nie jest na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
majak [*][*][*] [*] [*][*][*] 09.10.06, 15:55 "Sen? Doprawdy? Jak z dymu kółka? Sen zmysłowy bladej dziewczynki? Hebanowa lśniąca szkatułka: Pomarańcze i mandarynki." Bardzo smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
lemarcin Re: [*][*][*] [*] [*][*][*] 09.10.06, 16:24 Będzie żył wiecznie, w naszj pamieci i w naszych sercach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylek2 Re: [*][*][*] [*] [*][*][*] 09.10.06, 18:28 do tej pory nie czułem potrzeby zaistnienia na forum, ale dzisiaj stało się coś dla mnie bardzo ważnego, odszedł człowiek dzieki któremu przestałem być tylko materią i reakcjami chemicznymi, jak dobrze, że On był Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: [*][*][*] [*] [*][*][*] 09.10.06, 21:22 Sa ludzie, ktorych ziemia potrzebuje bardziej, niz ...niebo. zal ogromny.Wspieram zone. Dlaczego, za co... Odpowiedz Link Zgłoś
edie_997 [*][*][*][*][*][*][*][*] 09.10.06, 16:31 nie dołujmy się, lecz posłuchajmy jego muzyki- arcydzieła...:) Odpowiedz Link Zgłoś
set111 Re: [*][*][*][*][*][*][*][*] 09.10.06, 16:46 ................................................................................ ................................................................................ ....................................................GLEBOKA CISZA! Odpowiedz Link Zgłoś
ariam3 Re: (*) ostatni koncert Grchuty w niebie 09.10.06, 19:39 To prawda................. Dla mnie był Tym, który uświadomił wrażliwość ....., i podarował - bagaż na całe życie .... Wspaniały człowiek, wspaniały głos, cudowne, głębokie, liryczne piosenki ................ - "wychowałam się na nich" ..... Wielka szkoda, że dziś młodzież - nie ma takich "punktów odniesienia".......... Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 16:17 wielka , wielka szkoda, smutek ściska serce! żegnaj Marku. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rowerek [*] [*] [*] Marek Grechuta [*] [*] [*] 09.10.06, 22:10 Odszedl kolejny WIELKI muzyk, kompozytor, poeta... Osiecka, Niemen, Grechuta... Kto ich zastapi? Sa nie do zastapienia? Tak, nie mozna ich zastapic. To smutne... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
iwwona2 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:41 Spij spokojnie Marku.....My o Tobie bedziemy pamietac..... Odpowiedz Link Zgłoś
danoos2 Re: (*)(*)(*) 09.10.06, 14:24 Ważne są te dni których nie znamy... żegnaj wielki Mistrzu Odpowiedz Link Zgłoś
wanna_be_adored Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 14:42 [`] In pace requiescat Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_katarzyna dni najpiękniejsze 09.10.06, 14:50 "Bo najpiękiejsze są dni, których jeszcze nie znamy". Szerokiej drogi, Panie Marku. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: dni najpiękniejsze 09.10.06, 21:19 Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty. Dziękujemy i chylimy czoła ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
ponury5 Re: Nieśmiertelny (*) 09.10.06, 16:54 Niektórzy ludzie stają się nieśmiertelni już za życia, i tak jest właśnie z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jolla65 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 16:35 Bardzo lubię piosenkę Dni których nie znamy,zawsze była refleksyjna i taka pozostanie w sercach jak Marek Grechuta jola Odpowiedz Link Zgłoś
okruch3 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 16:50 odszedl ktos wielki.... Odpowiedz Link Zgłoś
zyxx Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 17:07 Postawiłeś pomnik trwalszy niż ze spiżu... [`] Odpowiedz Link Zgłoś
jachu54 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 17:37 bardzo, bardzo Marka lubilam!szkoda ze tacy ludzie odchodza.Marek bede sie modlic za ciebie.spiewales cudownie, ale wiem ze tam gdzie jestes teraz jest ci dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
marhewa13 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 18:16 ['] "Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy..." :) będziesz w moim sercu. dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rex19 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 19:19 Zegnaj Marku.graj i ucz nas z prawicy Pana.Ogromny żal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mesiko Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 20:21 [*] nie dokazuj mila nie dokazuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
e-milaa666 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 22:10 w naszych sercach zawsze będziemy słyszeć Twoją muzykę... Odpowiedz Link Zgłoś
irgax Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 22:29 Wyrazy współczucia dla najbliższej rodziny [^] [^] [^] Odpowiedz Link Zgłoś
africa771 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 22:48 "per aspera ad astra..."[*] Odpowiedz Link Zgłoś
1sweter Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 11.10.06, 23:44 wysrosłam na jego muzyce... szkoda że tak szybko odszedł...[*] i nic więcej do dodania.... Margo Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:10 Ech.................................................... [']...................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekmus Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:35 "Ważne są dni, których jeszcze nie znamy"! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wieczne śpiewanie daj Mu Panie! 09.10.06, 13:10 Bardzo lubiłem Jego śpiewanie. Chwała Bogu i ludzkiej technice,ze ono pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 [`] [`] [`] 09.10.06, 13:13 jaa_ga napisała: > "Weź to serce > Wyjdź na drogę > I nie pytaj mnie > d l a c z e g o ?..." Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:13 Jakże mi przykro:(((A czy to potwierdzona informacja? Nie znalazłam jej na Onecie. Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie za Swiatłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 17:27 Wielka Wielka szkoda (')(')(') Odpowiedz Link Zgłoś
grater Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 21:16 "...przecież nie jest z Ciebie znowu taki cud..."gdybyśmy tak na codzień o tych słowach Pana Marka pamiętali...? tego nam wszystkim- życzę![*] TERESA Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Marek Grechuta » Jeszcze pożyjemy 09.10.06, 13:14 Mały jest kraj, Gdy wszystko wszystkim, Wydaje się uboższe. Piękny jest kraj, Gdy wszystko wszystkim, Wydaje się najmłodsze. Ciężki jest kraj, Gdy wszystko wszystkim, Wydaje się najprostrze. Piękny jest kraj Gdy wszystko wszystkim, Wydaje się jeszcze złe. I dla tych, Którzy lubią chleb zdrowy i twardy. I dla tych, Którym szczęście odbiera, zabiera wróg. I dla tych, Którzy noszą zegary w lombardy. I dla tych, Którzy tańczą, gdy inni już padli z nóg. Jeszcze pożyjecie poeci prawdy, Jeszcze pożyjecie padając z nóg, Zobaczycie jeszcze jak inni wstają, Jakby ich prowadził taki sam Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:15 Żal,żal,żalWeż to serce Marku do nieba[*] Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:16 Non omnis moriar ['] Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:17 Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu, tyle było chwil Gdy żałujesz tych z których nie masz nic Jedno warto znać, jedno tylko wiedz Że ważne są tylko te dni Których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil Tych na które czekamy Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majątek prysł, on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że Jak oddzielisz nagle rozum swój od serca Jak usłyszysz siebie w takim szumnym sercu Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak nie wiele Że ważne są tylko te dni... Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych Jak oddzielić nagle serce od rozumu Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu Bo ważne są tylko te dni... Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele Bo ważne są tylko te dni... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:28 Hop, szklankę piwa Na skale czarnej , spadającej w morze stoi mój zamek oplata go galeria w koronki z białego marmuru w koronki z białego marmuru ? w koronki z białego marmuru ? tak ! chciałem coś pisać co ? co ? co ? co ? coś dżwięczy jak daleki gong gong , gong , gong coś dżwięczy jak daleki gong świątyni kiedy ? kiedy ? kiedy ? kiedy , kiedy wieczorne niebo migdałowe sklepi swą kopułę nad miastem Nad zrębem planety , pośród gwiezdnej nocy szereg alefów w nieskończoność pełznie i nieskończoność unieskończoniona zawiera sama w sobie przez siebie zdradzona kłęby ,kłęby , kłęby tytanów i rogate , i rogate widma sypią , sypia , sypią gwiazd roje w wydarte otchłanie myśl własne wątpia zapuściła szpony i gryzie siebie sama w swej własnej otchłani lecz myśl ta czyja ? samo się nie myśli tak jak grzmi samo i samo się błyska punkt się sprężył w "n" wymiarów przestrzeń i przestrzeń klapła jak przekłuty balon Hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop szklankę piwa hop ! dnem mojej duszy jest pierwotna mściwość a moim herbem jest soczysta larwa zdębiałych koni lawiny , lawiny i oficerów zasmucone miny Hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop , hop , hop szklankę piwa hop szklankę piwa hop ! ważę ciężary o jakich nie myślał żaden cezar świata a wszystko ulata , ulata jak wata , ulata jak wata hop szklankę piwa hop Nad zrębem planety pośród gwiezdnej nocy szereg alefów w nieskończoność pełznie i nieskończoność unieskończoniona zawiera sama w sobie przez siebie zdradzona kłęby , kłęby , kłęby tytanów i rogate i rogate widma sypią , sypią gwiazd roje , wydarte otchłanie myśl własne wątpia zapuściła szpony i gryzie siebie sama w swej własnej otchłani :( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:37 Kto pierwszy szedł przed siebie? Kto pierwszy cel wyznaczył ? Kto pierwszy z nas rozpoznał ? Kto wrogów ? Kto przyjaciół Kto pierwszy sławę wszelką i włości swe miał za nic? A kto nie umiał zasnąć nim nie wymyslił granic ? Kto pierwszy w noc bezsenną wymyślił wielką armię ? Kto został bohaterem ? Kto żył i umarł marnie? Kto pierwszy został panem ? Kto pierwszy został królem? Kto musiał wstawać wczesnie , a kto mógł spać za długo ? Stając zapatrzeni w obłoki i niebo Zapatrzeni w tańcu , zapatrzeni w siebie Wciąż niepewni siebie , siebie niewiadomi Pytać wciąż będziemy , pytać po kryjomu Kto pierwszy szedł .... Kto pierwszy był fakirem ? Kto pierwszy astrologiem ? Kto pierwszy został królem ? A kto chciał zostać bogiem? Kto z gwiazdozbioru Vega patrząc za ziemię zgadnie Kto pierwszy był człowiekiem ? Kto bedzie nim ostatni ? Stając zapatrzeni .... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:43 Ocalić od zapomnienia Ile razem dróg przebytych ile ścieżek przedeptanych ile deszczów , ile śniegów wiszących nad latarniami ile listków , ile rozstań ciężkich godzin w miastach wielu i znów upór , żeby powstać i znów iść i dojść do celu ile w trudzie nieustannym wspólnych zmartwień , wspólnych dążeń ile chlebów rozkrajanych pocałunków ? schodków? książek? oczy twe jak piękne świece a w sercu żródło promienia więc ja chciałbym twoje serce ocalić od zapomnienia u twych ramion płaszcz powisa krzykliwy , z lesnego ptactwa długi przez cały korytarz przez podwórze , aż gdzie gwiazda Wenus a tyś lot i górność chmur blask wody i kamienia chciałbym oczu twoich chmurność ocalić od zapomnienia. "Gałczyński" w wykonaniu Marka Grechuty... To jest to! ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:45 Sorry za sygnaturkę! :((( Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 23:08 Zagadki same się zgadują, Wszystko samo siebie tworzy, Póki się śmierć nie umorzy Sama sobą, zagadki się radują, Życie patrzy w zwierciadło Swej własnej głębi. Przerażenie samo się zdębi Ze strachu przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:18 wielka strata teledyski.onet.pl/10174,1001223,teledyski.html Odpowiedz Link Zgłoś
farfocello Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:19 ['] Zostanie z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:20 Jedyny artysta,który potrafił wzruszać mnie do łez Zrobiło się przeraźliwie smutno "...Nie zrobię więcej zdjęć - tak,wiem..." On już wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:31 wiadomosci.onet.pl/1415392,11,item.html a więc to jednak prawda... szkoda go... miał takie piekne nastrojowe piosenki...pozostaną one wsród nas na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 ... 09.10.06, 13:33 Gdziekolwiek będziesz, cokolwiek się stanie, Będą miejsca w książkach i miejsca przy stole. Kasztan kiedy kwitnie lub owoc otwiera Będą drzewa, ulice, ktoś nagle zawoła. Ktoś do drzwi zapuka, pamięć przyniesie Z kwiatem, z godziną, z kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: ... 09.10.06, 13:34 czy to jest miłość czy to jest kochanie? para pam pam... zaraz się popłaczę ... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonnkaa Re: ...(")(") Taki świat............... 09.10.06, 13:38 Troche nas i z nas umarło.......... Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: ...(")(") Taki świat............... 09.10.06, 21:54 Ojciec mojego kolegi zabronil mu dotykac plyt z nagraniami pana Marka... Pozdrawiam cie Przemek... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Marek Grechuta....nie żyje (*)Widzę Cię - tak wiem 09.10.06, 13:36 MAREK: Kraków jeszcze nigdy tak jak dziś nie miał w sobie takiej siły i może to ten deszcz, może przez tę mgłę ale w każdej twarzy ciągle widzę cię wśród turystów rynek tonie znów ktoś zakrzyknął głośno, błysnął flesz na Gołębiej twój płaszcz zaczepił mnie w wystawowym oknie w tłumie gdzieś widzę cię tak wiem nie zrobię więcej zdjęć tak wiem nie będę prosił, lecz tak wiem to przecież żaden grzech tak wiem Kraków hejnał gra tak wita mnie patrzy na mnie jakby wiedział, że wracam po to by choć na kilka chwil zamknąć oczy i móc uwierzyć, że widzę cię tak wiem nie zrobię więcej zdjęć tak wiem nie będę prosił lecz tak wiem to przecież żaden grzech tak wiem widzę cię tak wiem nie zrobię więcej zdjęć tak wiem nie będę prosił lecz tak wiem to przecież żaden grzech tak wiem .....chce mi się wyć...żegnaj, Mareczku...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Re: Marek Grechuta....nie żyje 09.10.06, 13:41 [*] " świecie nasz chcę być z tobą w zmowie... (...)..daj zagubić się wśród drzew poszumu..." :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-asia1 Re: Marek Grechuta....nie żyje (*) 09.10.06, 13:37 I zostały nam tylko Pana wiersze i piosenki... Odpowiedz Link Zgłoś