Dodaj do ulubionych

Operacja się udała, tylko pacjent zmarł:wznowienie

09.02.12, 17:18
Cytat
Wiceszef Biura Ochrony Rządu Paweł Bielawny został odwołany ze stanowiska - poinformowała rzeczniczka MSW Małgorzata Woźniak

B. wiceszef BOR został wezwany do prokuratury w czwartek przed południem. Jak poinformowała rzeczniczka prasowa Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga Renata Mazur, nie przyznał się do winy i odmówił składania wyjaśnień. Bielawny (pracuje w BOR od 1991 r.) wychodząc z prokuratury nie wypowiedział się dla mediów.

Mazur wyjaśniła, że w odniesieniu do niedopełnienia obowiązków, zarzut jest bardzo obszerny i mieści się na pięciu stronach formatu A4. Dodała, że treść zarzutu m.in. współgra z ujawnionymi niedawno wnioskami z opinii biegłych. 30 stycznia prokuratura ujawniła 20 "najistotniejszych uchybień" BOR wskazanych we wnioskach przez biegłych, którzy mieli ocenić działania funkcjonariuszy. Według dwóch ekspertów wyznaczonych przez prokuraturę uchybienia te wpłynęły na obniżenie bezpieczeństwa osób chronionych.

Zarzut niedopełnienia obowiązków - dodała Mazur - dotyczy niewykonania czynności, do których wiceszef BOR był zobligowany przepisami oraz braku nadzoru nad czynnościami ochrony osób. W odniesieniu do drugiego zarzutu prokuratura nie ujawniła żadnych szczegółów.

www.rp.pl/artykul/92106,809344-Wiceszef-BOR-odwolany.html?p=1

Chciałem podnieść stary wątek
forum.gazeta.pl/forum/w,13,126192596,126192955.html?f=13&w=126192596&a=126192955&wv.x=0
ale nie wyszło i założyłem nowy.
Obserwuj wątek
    • manny-jestem To jest groteska 09.02.12, 23:53
      Dymisje dwa lata po fakcie w sytuacji kiedy Platforma kontroluje wszystkie najwazniejsze isntytucje panstwowe. Smiechu warte.
      • trzecikot Re: To jest groteska 10.02.12, 00:09
        Śmiechu warte? Śmiechu warte to było nocne powtórne powołanie Leppera na wicka albo trójki klasowe Giertycha...
        • marouder.com Dolujesz, Promille:/ 10.02.12, 05:58
          PRLowska wladzuchna, niby taka roztwarta na swiat za Gerka, podtrzymywala klamstwo katynskie, wpisala do Konstytucji wieczna przyjazn z ZSRR, choc nikt w Moskwie nie dbal o to, nie pragnal podobnej strofki w ustawie zasadniczej kraju satelickiego..
          Chyzy Roj to samo, zawsze przed szeregiem, wszedy pierwszy a i lgaz niezgorszy..tyle, ze mu to na dobre nie wychodzi. Doluje chlopanio podobnie do ciebie.
          • trzecikot Re: Dolujesz, Promille:/ 10.02.12, 09:29
            Czy ja przypadkiem nie napomknąłem we wcześniejszej rozmowie, żebyś mnie pocałował w dupę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka