Dodaj do ulubionych

Syria - oraz USA i Rosja

15.02.12, 06:43

Właśnie przeczytałem. Niestandardowa interpretacja zdarzeń. Dalszy etap arabskiej Wiosny Ludów - czy droga do Armageddonu?

<<Western politicians and media are not yet fighting World War III, but they are talking themselves into it.>>

Zachęcam do lektury i zostawiam link:

www.counterpunch.org/2012/02/13/road-to-damascus-and-on-to-armageddon/
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Armageddonu : znaczy sie do wojny jadrowej? 15.02.12, 09:26
      Tego to nie wiem.

Ja widze Assada jako protektora familii na czele 130 mld US$ majatku, ktory broni stan posiadania rodziny. Podobnie jak Kaddafi.

Tym niemniej, lekcje z Libii trzeba wyciagnac i burdelu po wywaleniu Assada nie zostawiac.

Jak dzialac? ano naciskac pewnie na to scierwo u wladzy. Zaloze sie, ze trzyma forse w Szwajcarii. Zamrozic albo zamrozeniem zagrozic.

Ostatnie slowo o roli Rosji. Blokuja wraz z Chinami potepienie Assada dla swoich egoistycznych interesow. Bylbym za tym, zeby i ich nacisnac bo Putin przygotowuje sie do trudnych wyborow i wyborcom obiecuje zlote gory i pokazuje miesnie na arenie miedzynarodowej. Zlotych gor nie bedzie a miesni nie ma. Mozna go zmusic do wspolpracy.

PF
    • rusec11 Re: Syria - oraz USA i Rosja 15.02.12, 20:00
      duraku przestan srac propagandowo, mash tu do poczytania journal-neo.com/

nie zasmiecaj tego przybytku mysli emigracyjnej, kretyn antysemickij, hehe
      • cepekolodziej Re: Syria - oraz USA i Rosja 15.02.12, 20:12

Kosmopolityczny kretyn czy -
        • rusec11 Re: Syria - oraz USA i Rosja 27.02.12, 14:15
          mash dziadziu problem nie lada kalina,hehe
          wlasciwie to na muj chamski wpis osoba w miare psychicznie zdrowa wyprubuje wykazac ze muj poglond sie kluci ze wnioskami dla jej rozumowania rzeczywistosci wzglendem intelektualektualnosi, albo intelektelegentonosci, albo elitarestestejanosci, albo wybiurciornosolidarnosci, albo jakis inny bzdet.
          a ty to nic, brzdzisz o nacyi, nimash zadnych zastrzezen co do wpisow nimitytorycznycznych, tylko do nacyonalnych przejawow symptomatycznych mash zastszezenia.
          prawde piszonc to ty durakiem nie jestes bo jako tako mi sie kojarzysz z jednom internautkom (ona akurat z tobom sie nie kojarzy) poza tym jestes przyklad do antychartyzmatyczny roku gdyz jestes nijaki, nic, null, nol, a durakiem jednak byc trzeba bezwarukowo jakos tak.
          z tym ze ciebie zawsze unikalem wlasnie ze wzgledu na tfoj mizerny charyzmatyzm, czuwaj i zyj zdrowo a nie choruj a bondz zdrof pizdziuku smirdzoncyj.
          smile

cepekolodziej napisał: > Kosmopolityczny kretyn czy -
          • cepekolodziej Re: Syria - oraz USA i Rosja 27.02.12, 14:23

O -
            • rusec11 Re: Syria - oraz USA i Rosja 27.02.12, 14:30
              a morze kosmopolityczny kretyn?
              zgaduj przecientosc polskojezyczna,hehe

cepekolodziej napisałsuspicious O -
              • cepekolodziej Re: Syria - oraz USA i Rosja 27.02.12, 14:43

Może morze ci pomoże --
                • rusec11 Re: Syria - oraz USA i Rosja 27.02.12, 14:48
                  wlasnie, wlasnie, trzym sie mocno.
                  smile
                  p.s. bondz zdrof i bolej czelowieku.
    • romrus Wiosna? :-)) 15.02.12, 20:17
      cepekolodziej napisał:
      > Właśnie przeczytałem. Niestandardowa interpretacja zdarzeń. Dalszy etap arabskiej Wiosny Ludów - czy droga do Armageddonu?

P@rdole taka wiosne i wole jesen czy zime smile)

> Zachęcam do lektury i zostawiam link:

Tez zachecam i zostawiam pare innych:

forum.gazeta.pl/forum/w,87,133280017,133280017,Sojusznik_Zachodu_w_Arabskiej_Wiosnie.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,87,133280017,133312234,Goebbels_sie_klania_Panie_Redaktorze_.html
      P.S. Do PF - przestan byc naiwny, wiek do tego zmusza.
      • polski_francuz Wiek 15.02.12, 22:27
        moze.

Pozycja nie. Mnie placa za myslenie to i mysle.

I jak sie postawie w Twoje sytuacje to powiem, ze Putin bedzie o jedna kadencje za duzo jak wygra. Wykopcie go poki czas bo jego czas juz minal.

Pozostawicie go jeszcze i bedzie trzeba wywalac go jak rodzine Assadow.

PF

• cepekolodziej Re: Wiek 15.02.12, 22:51

Osobiście uważam, że w Stanach jest zbyt wielu mądrali uważających, że mogą zmieniać świat na własne życzenie, i nie oglądając się na skutki.

Irak - po Husajnie, wrogu Al-Kajdy, burdel i Al-Kajda w działaniu. W Libii i Egipcie - podobnie. Radykalizacja islamskich fundamentalistów.

W Syrii ma być tak samo?

A co do Putina -
        • romrus Re: Wiek 16.02.12, 00:32
          polski_francuz napisał:
          > moze.
          > Pozycja nie. Mnie placa za myslenie to i mysle.

Co ty masz za pozycje, ze Cie placa za to zeby myslalesz, ale naiwnie?
          Nawet Cie zazdroszczie, mi za naiwnosc nie placa, raczej zabiora to co mam za naiwnosc.

> I jak sie postawie w Twoje sytuacje to powiem, ze Putin bedzie o jedna kadencje za duzo jak wygra. Wykopcie go poki czas bo jego czas juz minal.

Jedna moze i bedzie za duzo, nie wiem ale i nie zaprzeczam.
          Czas wskaze.

> Pozostawicie go jeszcze i bedzie trzeba wywalac go jak rodzine Assadow.

PF, jestes wyksztalczony, doswiadczony, nie glupi czlowiek.
          Chyba czytalesz klassike rosijka, polecam Bulgakowa "Psie serce", tam byla wspaniala fraza:

"I nie daj Boże - nie czytajcie przed obiadem radzieckich gazet. Pacjenci, którzy nie czytają gazet, czują się świetnie. Ci, którym specjalnie dawal do czytania "Prawde" - straciłi w wadze".

Wiec z calego sierca zycie Cie, PF, nie czytac przed obiadem zachodniej prasy.
          Czasy sie zmienili. teraz ona jest gorsza od "Prawdy".

Jeszcze na jedna kadencje Wolodia jest niezbedny, dalej zycie pokaze.

Smiesy mi i moze nawet obraza porownanie go do Mubaraka, Kaddafiego i Assada, bo to jest bzdura propogandowa - raz, a naiwazniesze ze to proba porownac Rosjan z Arabami.

Wiesz ze jestem internacjonalista, ale z Arabami jednak my troche sie roznime smile))
          • polski_francuz A co powiesz 27.02.12, 16:12
            o tym zamachu. Tak na kilka dni przed wyborami?

Cos trudno uwierzyc.

PF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka