manny-jestem 25.04.12, 18:07 No a teraz przyznajcie sie. Ilu z Was temu wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: Papale zabili zlodzieje... 25.04.12, 18:12 manny-jestem napisał: > No a teraz przyznajcie sie. Ilu z Was temu wierzy? To nie jest kwestia wiary tylko udowodnienia winy. A od tego są sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Papale zabili zlodzieje... 25.04.12, 19:11 A dlaczego ktos mialby sie przyznawac. Lepiej niech sie Ziobro przyzna do kolejnej porazki i przeprosi Mazura von USA. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Papale zabili zlodzieje... 25.04.12, 19:27 Papale zabili zlodzieje a katastrofa samolotu prezydenckiego wynikla z nieudolnosci pilotow i ich przelozonych. Ale to sa prawdy o wiele zbyt proste by inteligentny narod temu uwierzyl. PF Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Papale zabili zlodzieje... 30.04.12, 15:08 Ale to sa prawdy o wiele zbyt proste by inteligentny narod temu uwierzyl. > No a w co ma wierzyc ten biedny Narod jezeli cala inteligencja z Kresow zwiala do Francji. www.dosenpapst.de/tl_files/dosenpapst/bilder/bonbons/Kanold_01.jpg Kanold do geby i juz slodziutka "prawda" zamyka dostep do mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs To już jest was dwóch 25.04.12, 21:45 manny-jestem napisał: > No a teraz przyznajcie sie. Ilu z Was temu wierzy? No to już jest was dwóch fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/rewelacje-prokuratury-w-sprawie-smierci-gen-papaly,1789456 Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: To już jest was dwóch 25.04.12, 22:04 dachs napisał: > No to już jest was dwóch Jachowicz to nie Bertold Kittel "(...) Ta sprawa kompromituje prowadzących postępowanie bezpośrednio po zabójstwie. Już w pierwszych dniach, kiedy opracowywano możliwe wersje przebiegu wydarzeń, było wiadomo, że cała ta sprawa może być następstwem przypadkowego napadu. Prokuratorzy skoncentrowali się całkowicie na tym, co wydało się najbardziej atrakcyjne." (Bertold Kittel) ... podkreslenie moje. tete Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To już jest was dwóch 25.04.12, 22:09 t_ete napisała: > "(...) Ta sprawa kompromituje prowadzących postępowanie bezpośrednio po zabójst > wie. Już w pierwszych dniach, kiedy opracowywano możliwe wersje przebiegu wydar > zeń, było wiadomo, że cała ta sprawa może być następstwem przypadkowego napadu. > Prokuratorzy skoncentrowali się całkowicie na tym, co wydało się najbardzie > j atrakcyjne." (Bertold Kittel) ... podkreslenie moje. Manny, jako rasowy Amerykanin, ma szczególne wyczucie tego, co atrakcyjne i co najlepiej da się sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: To już jest was dwóch 25.04.12, 22:15 dachs napisał: > Manny, jako rasowy Amerykanin, ma szczególne wyczucie tego, co atrakcyjne i co > najlepiej da się sprzedać. Podejrzewam ze sie nie ucieszy ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: To już jest was dwóch 26.04.12, 16:00 Papale zabito w 1998 roku. 14 lat zajelo zeby wyciagnac w przestrzen publiczna wariant nieatrakcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To już jest was dwóch 27.04.12, 03:34 manny-jestem napisał: > Papale zabito w 1998 roku. 14 lat zajelo zeby wyciagnac w przestrzen publiczna > wariant nieatrakcyjny? Co w tym dziwnego, że wariant atrakcyjny jest bardziej atrakcyjny? S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Papale zabili zlodzieje... 25.04.12, 21:57 manny-jestem napisał: > No a teraz przyznajcie sie. Ilu z Was temu wierzy? Dla mnie to nie jest kwestia 'wiary'. To rownie prawdopodobne jak wczesniejsze watki, ktorymi zajmowala sie prokuratura. Tyle ze bardziej banalne. Poczekam na zakonczenie sledztwa. tete Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Sąd oficerski 25.04.12, 22:13 po drobiazgowym śledztwie stwierdził że pułkownikowa wychłostała się sama Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Sprzedam 25.04.12, 23:48 12 cm sznurka, na którym powiesiła się "Baranina", a który dziwnym trafem wpadł w moje łapy ubrudzone praniem pieniędzy. Cena wywoławcza - 10 000 euro za centymetr. Tylko poważne oferty itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
piq Maniek zlituj się,... 26.04.12, 01:42 ...w kwestiach faktów nie ma wiary, co najwyżej istnieje wiarygodność ich interpretacji. Albo jest tak, albo jest tak, albo jest inaczej. Czy zamierzasz kwestionować każde ustalenie polskiej prokuratury czy tylko niektóre oraz na jakiej podstawie? Widzimisię??? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 piq zlituj się,... 26.04.12, 15:37 Wiara w tym kontekście nie jest szczytem wyrafinowania intelektualnego, ale , to jest forum czyli stosujemy zwykle język potoczny. Ja też nie wierzę, że Papałę załatwił Patyk. To mi wygląda na grę operacyjną jakiś grup w policji i prokuraturze. A sceptycyzm jest chyba uzasadniony: tyle mieliśmy już przypadków błędów policji czy prokuratury, tajemniczych zejść kluczowych świadków. Zobaczymy jak sąd potraktuje dowody prokuratury odnośnie wersji "Patyk". Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Ludzie zloci... 26.04.12, 15:58 Oczekujesz ze mam pisac proza i z wyrafinowaniem Kolakowskiego albo Mackiewicza w kazdym poscie? Przeciez wiadomo o co chodzi wiec po co sie czepiasz glupstw? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spiskowych 26.04.12, 12:27 mają nie lada zagwozdkę, ponieważ jedna z czołowych pożywek istnienia spisków na skalę masową padła śmiercią naturalną. Niejednemu pewnie zakiełkuje w głowie (to nie o Tobie Manny) ,że z innymi teoriamy może być tak samo. Takie samo banalne wytłumaczenie??? A. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spisk 26.04.12, 16:18 A moze celem tej prasowki jest wlasnie to co sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spisk 26.04.12, 18:57 manny-jestem napisał: > A moze celem tej prasowki jest wlasnie to co sugerujesz. Są spiski Manny, ale nie tak powszechne i do tego łatwe do sprawdzenia Jak nie będzie sprawy w sądzie,to podywagujemy A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spisk 26.04.12, 19:11 andrzejg napisał: > Jak nie będzie sprawy w sądzie,to podywagujemy Nikt na to nie czeka. Patyk ma obalić smoleńskie spiskowe teorie. Prawda o Smoleńsku banalna jak sprawa Papały To tytuł na wp.pl Prawda o Papale może być banalna, a prawda o Smoleńsku niekoniecznie. Albo odwrotnie. Na razie nie widzę prawdy w żadnej z tych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spisk 26.04.12, 20:00 Ciekawą rzeczą wynikającą z artykułu jest fakt, że przekonanych i tak nic nie przekona. Wierzący w zamach w Smoleńsku będą się dopatrywać zgodnego działania służb (czyli znów spisku) celem osłabienia siły ich argumentów. Dla widzących katastrofę w Smoleńsku jako splot wielu pechowych wydarzeń ,przedstawienie sprawy Papały jako zwykłego bandyckiego napadu, tylko utwierdzi ich we własnym poglądzie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: a tak swoją drogą ,to zwolennicy teorii spisk 26.04.12, 20:08 andrzejg napisał: Machina propagandowa ruszyła! Większość czyta tylko tytuły. Niewielu jest takich, którzy zapytają o związek pomiędzy sprawą Papały, a sprawą smoleńską. A jeszcze chyba nikt nie widział dowodów prokuratury. Ja, jak już pisałem jestem sceptyczny, ale do przekonania dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ba! 26.04.12, 22:36 andrzejg napisał: > Papałę też rozwaliła bomba Helowa! Mnie trochę śmieszy argumentacja przekonanych zwolenników morderczego spisku politycznego. 1. "Jak złodziej zdolny zabić mógł się połaszczyć na takiego rzęcha jak dełu espero". Żyłem w tamtych czasach i trochę pamiętam że Espero było wówczas synonimem "lymuzyny dla ubogich", takiej namiastki Passata za niewielkie pieniądze. Funkcję tę przejęła później Skoda Octavia. Aerodynamiczna sylwetka, ponadstukonny silnik, mogło być zamówienie od jakiegoś "byznesmena", który chciałby się dowartościować czymś takim. 2. "Złodziej kradł na zamówienie?" Być może. I być może nie. Może Espero ukradziono by "na części". Nie mam pojęcia skąd teza, że Espero Papały nie mogło być ofiarą przypadkowego wyboru obiektu do kradzieży. 3. "Drobny złodziejaszek samochodów miał broń z tłumikiem". Wtedy broń miał każdy, kto chciał. Sam przez krótki czas byłem właścicielem pistoletu PSM kal. 5.45, egzemplarz niklowany i grawerowany, nabyty drogą kupna za niewielkie pieniądze wraz z amunicją od żołnierza wiadomej armii, który się z nami żegnał. Liczyłem naiwnie, że za "demokracji" władza poluzuje postkomunistyczne absurdy w zakresie posiadania broni. Jak wiadomo, poszło to w dokładnie odwrotnym kierunku, więc poczułem się zmuszony sprzedać PSM'a kolekcjonerowi z Brukseli i tyle mojego, co wyszedłem na transakcji sporo do przodu. "Patyk" mógł nie mieć takich skrupułów i uznać, że broń mu się jednak przyda. 4. Drobny złodziejaszek samochodowy by nie zabił, tylko się poddał, bo by się wymigał niską (symboliczną) karą". No, nie wiem. Jeden by się poddał, inny by miał naturę Clyde Barrowa. Byli i tacy i tacy. 5. "Sprawca musiał wiedzieć kim była ofiara, wszak czytał gazety". G. prawda. Sprawca mógł używać gazet tylko w innym celu. Ja czytałem gazety i nie poznałbym Papały na ulicy. Jak było - na razie trudno powiedzieć (z wyjątkiem spiskowych lemingów, którym jak zwykle łatwo). Jeszcze jedna sprawa: waga zarzutu. Jeśli dowody są dęte, (a jak sądzę - obronę "Patyk" będzie miał bardzo dobrą) adwokat rozpieprzy oskarżenie na pierwszej rozprawie na strzępy. Prokuratura by coś takiego ryzykowała? Jedno pewnie mnie przekona do wersji spiskowej: jeśli "Patyk" powiesi się w więzieniu. Wtedy sprawa będzie raczej jasna. I uznam, że polityczne knowania i spiski mają swoją dobrą stronę: jednak oczyszczają bezboleśnie świat z "Patyków", "Baraninów", Dębskich, "Nikosiów", Franiewskich, Kościuków, Pazików i reszty całej tej "gangsterskiej" menażerii. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ba! 26.04.12, 22:48 jaceq napisał: > Mnie trochę śmieszy argumentacja przekonanych zwolenników morderczego spisku po > litycznego. A mnie smieszy przekonanie że to jest nieprawdopodobne. A co maja powiedzieć od wczoraj, hiszpańscy kibice ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ba! 27.04.12, 03:35 andrzejg napisał: > Papałę też rozwaliła bomba W sztucznej mgle. S. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Baba sie ustawila! 27.04.12, 00:15 www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/inka-wysza-za-milionera_95602.html niniwa2.cba.pl/mafianiebezpieczne.htm "Gratuluje" ministrom pieknego robiewnia ludzi w konia. Ale sukces im zaliczam! Odpowiedz Link Zgłoś
piq było poważne zapotrzebowanie na części... 30.04.12, 00:53 ...do daewoo. www.fakt.pl/Macierewicz-zmienil-auto-Czym-teraz-jezdzi-,galeria-artykulu,80433,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: było poważne zapotrzebowanie na części... 30.04.12, 15:40 piq napisał: > ...do daewoo. > www.fakt.pl/Macierewicz-zmienil-auto-Czym-teraz-jezdzi-,galeria-artykulu,80433,1.html Musiał wziąć sobie do serca słowa swojego prezesa. Kaczyński, odnosząc się do tych ustaleń, powiedział, że "to co w tej chwili czyta na ten temat uważa w najwyższym stopniu za mało prawdopodobne". Przekonywał, że za samo posiadanie broni osoba taka mogłaby dostać dodatkową karę więzienia, a za jej użycie ze skutkiem śmiertelnym - dożywocie. - Nikt przy zdrowych zmysłach, a ci zawodowcy są przy zdrowych zmysłach, tego rodzaju rzeczy by nie zrobił dla kradzieży, co tu dużo mówić, jakiegoś marnego samochodu - ocenił prezes PiS. ja, PAP Odpowiedz Link Zgłoś