Dodaj do ulubionych

Siła spokoju

04.05.12, 19:01
Robią co chcą a zawdzięczamy to sile spokoju, która zatrzymała Ciemnogród, to dzięki tej sile ludzie kiszczakajaruzela mają koncesje i rządzą mediami. To właśnie dzięki sile spokoju nasz kraj ogląda Kiepskich, podziwia Palikota, sika na modlące się staruszki. To pupil tej siły Dworak walczy z siłami ZŁA. Lata tresury wydają owoce. Pełzający rokosz nie przejdzie.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/28914/sierp_mlot_pochod_600.jpeg
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:08
      off_nick napisała:

> Robią co chcą a zawdzięczamy to sile spokoju, która zatrzymała Ciemnogród, to d
      > zięki tej sile ludzie kiszczakajaruzela mają koncesje i rządzą mediami. To właś
      > nie dzięki sile spokoju nasz kraj ogląda Kiepskich, podziwia Palikota, sika na
      > modlące się staruszki. To pupil tej siły Dworak walczy z siłami ZŁA. Lata tresu
      > ry wydają owoce. Pełzający rokosz nie przejdzie.

Weź jakieś tabletki na uspokojenie i pomódl sie o zdrowie. Na rozum za późno.
      Tylko uważaj jak sie będziesz modliła żeby nikt cie nie obsikał.
      • off_nick Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:13
        Стaлин гoвaривaл: 'гoрбaтoгo и мoгилa не выпрямит'.
        • wikul Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:23
          off_nick napisała:

> Стaлин гoвaривa

> 83;: 'гoрбaтoгo и мoги
          > 083;a не выпрямит'.

Po polsku brakuje słów więc sięgasz do języka ojczystego ?
          • off_nick Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:38
            wikul napisał:

Nie brakuje mi słów, chciałam tylko abyś pojął, że idee Stalina są wiecznie żywe w III RP.
            • wikul Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:50
              off_nick napisała:

> Nie brakuje mi słów, chciałam tylko abyś pojął, że idee Stalina są wiecznie żywe w III RP.

Raczej w waszej wirtualnej IV RP

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=IV_RP
              • wkkr eksponowanie lub propadowanie 05.05.12, 07:35
                symboli bolszewickich jest równie naganne jak obnoszenie się z symbolami faszystowskimi.
                Pomyśl jaka histeria by wybuchła gdyby w czasie Marszu Niepodległości jakiś idiota wywiesiła swastykę? Jeden debil (i to poza głównym nurtem manifestacji) z celtyckim krzyżem był namiętnie pokazywany w TV i stanowił koronny dowód na faszystowskie konotacje 30tyś ludzi którzy manifestowali radość z powodu odzyskania niepodległości i dumę z RP!
                A tu proszę - SIERP I MŁOT, bolszewizm w najczystszej postaci i nikogo to nie rusza....
                Uważam taki relatywizm za skandal!
                • sz0k Re: eksponowanie lub propadowanie 05.05.12, 10:44
                  No i z ryjem Hitlera jeszcze ofkoz. Adolfik to przeca przy Leninie mały pikuś.
                • wikul Re: eksponowanie lub propadowanie 05.05.12, 15:56
                  wkkr napisał:

> symboli bolszewickich jest równie naganne jak obnoszenie się z symbolami faszys
                  > towskimi.
                  > Pomyśl jaka histeria by wybuchła gdyby w czasie Marszu Niepodległości jakiś idi
                  > ota wywiesiła swastykę? Jeden debil (i to poza głównym nurtem manifestacji) z c
                  > eltyckim krzyżem był namiętnie pokazywany w TV i stanowił koronny dowód na fasz
                  > ystowskie konotacje 30tyś ludzi którzy manifestowali radość z powodu odzyskania
                  > niepodległości i dumę z RP!
                  > A tu proszę - SIERP I MŁOT, bolszewizm w najczystszej postaci i nikogo to nie
                  > rusza....
                  > Uważam taki relatywizm za skandal!

Sądząc po twoim komentarzu rusza. Powinno ruszyć również tych którzy mają dbać o przestrzeganie prawa. Sądząc po zdjęciu pochód ma miejsce chyba w Łodzi, gdzie komunistyczne resentymenty są zawsze żywe.
                  Tylko zwróć uwagę na komentarz autorki wątka. Wszystko pakuje do jednego wora, tworząc pisi galimatias i sugerując że żyjemy w zniewolonym komunistycznym kraju.
                  • wkkr jaka jest offnickowa 05.05.12, 20:09
                    każdy widzi.
                    Najgorsze że prawdopodobnie chodzi do tego samego kościoła co ja....
                    • off_nick Re: jaka jest offnickowa 05.05.12, 20:32
                      wkkr napisał:

Chyba jednak nie, ja chodzę do kościoła w Śródborowie.
                      • wkkr A to nie :) 07.05.12, 09:11
                        ja w Świdrze.
                        No cóż.
                        Otwock to miasto 10 kościołów....
                        • ada08 wkkr, a czy w Świdrze jest 07.05.12, 16:46
                          restauracja Nadświdrzańska? Znana mi z literatury polskiej. Zaglądasz tam po kościele? smile
                          a.

wkkr napisał:

> ja w Świdrze.
                          > No cóż.
                          > Otwock to miasto 10 kościołów....
                      • wariat_z-pis Re: jaka jest offnickowa 10.05.12, 22:42
                        oFFca_kacza - ja chodzę do kościoła w Śródborowie.

aHa.
                    • marouder.com.pl Ty, Abstrakt chodzisz do kosciola? 06.05.12, 04:18
                      I Bog to wiedzi? I nie grzmi?uncertain
                      • wkkr chodze regularnie i 07.05.12, 09:13
                        z pełnym przekonaniem.
                        W głowie mi się nie mieści, że można nie chodzić.....
                        PS
                        Gdyby Bóg grzmiał z byle powodu, to ciebie już dawno szlag by trafił.
                  • ada08 Wikul 07.05.12, 16:30
                    wikul napisał:

> Sądząc po zdjęciu pochód ma miejsce chyba w Łodzi, gdzie komunistyczne resentymenty są zawsze żywe.

Resentymenty?!
                    a.
                    • wikul Re: Wikul 07.05.12, 19:44
                      ada08 napisała:

> wikul napisał:
                      >
                      > > Sądząc po zdjęciu pochód ma miejsce chyba w Łodzi, gdzie komunistyczne re
                      > sentymenty są zawsze żywe.
                      >
                      > Resentymenty?!
                      > a.

Masz rację, poddałem sie potocznej niepoprawności. A sam nie lubię jak używają okreslenia spolegliwy w znaczeniu uległy.
      • pikrat Re: Siła spokoju 04.05.12, 19:17
        Ja bym nie byl dla off-nick taki niewyrozumialy. Propogowanie idei komunistycznych jest naganne ale czy zastapienie jednego badziewia innym, te pisowskie haselka, krzyze i pochodnie jest lepsze?
        Pytanie retoryczne.
    • piq na pewno... 07.05.12, 14:01
      ...skoro ludzie noszący tzw. "symbole faszystowskie" (które to są owe symbole - o tym decyduje jednoosobowo Sewek Blumsztajn) są rozganiani przez policję, to tych chui z komunistycznymi transparentami powinna natychmiast ta sama policja skleić i powinni mieć zarzuty.

Mógłbym jeszcze każdego z nich od siebie prywatnie kopnąć w düpę za głupotę i całokształt.

Ciekawe, że krzyż celtycki jest be, choć jest celtycki a nie hitlerowski, a "sierp i mołot", który jest oczywisty, komunistyczny i pjerdolony, to dla państwa polskiego nic takiego strasznego. Dla mediów tak samo.
      • piq dodam, że moim zdaniem... 07.05.12, 14:05
        ...powinno być wolno każdemu nosić po ulicy na kiju co tam chce.
        Powinno się tylko chronić moralność publiczną przed zboczeńcami.
        • jaceq Re: dodam, że moim zdaniem... 07.05.12, 21:11
          Zgadzam się. Idiotyzm tych zakazów najlepiej widać było na przykładzie dwóch "szkół" redukcyjnego modelarstwa lotniczego.

Szkoła "niemiecka" - w modelach samolotów niemieckich 36-45 sprzedawanych na terenie Bundesrepubliki zestawy kalkomanii zawierały czarne krzyże, ale nie miały prawa zawierać swastyk (na usterzenie pionowe). Nie wiem, czy posiadanie w niemieckim domu modelu np. Bf-109 ze swastyką na ogonie było w Niemczech legalne. Nie wiem, jak jest teraz, 70 lat po wojnie.

Szkoła "radziecka" - za czasów pierestrojki w CCCP zaczęły się pokazywać kopiowane z Revelli, Matchboxów i in. modele zachodnich samolotów: Thunderboltów, Kittyhawków, Airacobr, Hurricane'ów i innych, ale zawsze z zestawem kalkomanii złożonym tylko z czerwonych gwiazdek. Potem zaczęło to się zmieniać, ale przynajmniej wygląd tych samolotów (o jakości nie mówmy) był bardziej zgodny z prawdą historyczną, niż w przypadku szkoły "niemieckiej".

Nie rozumiem, dlaczego kolekcjoner nie mógłby sobie kupić na pchlim targu legalnie np. gwiazdki Bohatera Związku Radzieckiego, czy np. kordziku Waffen SS.
          • snajper55 Re: dodam, że moim zdaniem... 10.05.12, 23:13
            jaceq napisał:

> Nie rozumiem, dlaczego kolekcjoner nie mógłby sobie kupić na pchlim targu legal
            > nie np. gwiazdki Bohatera Związku Radzieckiego, czy np. kordziku Waffen SS.

Niektórzy się nie szczypią. Ale cicho, bo IPN nie śpi...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/yE7JSDY3RmFv9r2BrB.jpg

S.
          • krates-8 Re: dodam, że moim zdaniem... 10.05.12, 23:27
            jaceq napisał:

> Nie rozumiem, dlaczego kolekcjoner nie mógłby sobie kupić na pchlim targu legal
            > nie np. gwiazdki Bohatera Związku Radzieckiego, czy np. kordziku Waffen SS.

chcesz rozumieć
            przepisy
            będziesz się męczył
            w nowym wspaniałym świecie
            może nie jesteś niemcem
            ani trochę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka