Dodaj do ulubionych

Nasz drogi Prezes

19.08.12, 18:37
Prezes PiS Jarosław Kaczyński z prywatnej ochrony korzysta od co najmniej dwóch lat. Płaci za to partia. I to dużo. - Dotarliśmy do faktur, z których wynika, że miesiąc pracy ochroniarzy wynajętych przez Prawo i Sprawiedliwość może kosztować nawet ponad 100 tys. zł - pisze "Newsweek".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12330762,Ile_PiS_placi_za_ochrone_Kaczynskiego__Nawet_100_tys_.html

"Płaci za to partia". Nie partia a podatnicy.
Zaraz przylezie gó...-48 żeby opluć autora wątka, który śmiał coś powiedzieć na świętość.
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 19:07
      Straszny ten Kaczor. Nie dość że rządzi, więzi Tuska, to jeszcze ma czelność wydawać partyjną subwencję na PiS a nie na PO... Skandal.

wikul napisał:
      • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:04
        off_nick napisała:

> Straszny ten Kaczor. Nie dość że rządzi, więzi Tuska, to jeszcze ma czelność wy
        > dawać partyjną subwencję na PiS a nie na PO... Skandal.

Puknij sie w czółko. Tą część wydaje na swoją ochronę a nie na PiS. Żalosna ta ironia.
        • off_nick Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:14
          Ty się puknij i zaproponuj, żeby jutro w trybie pilnym zebrał się Komitet Stabilności Finansowej pod przew. PDT.
          Temat- wydatki na ochronę J.Kaczyńskiego.

wikul napisał:
          • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:17
            off_nick napisała:

> Ty się puknij i zaproponuj, żeby jutro w trybie pilnym zebrał się Komitet Stabi
            > lności Finansowej pod przew. PDT.
            > Temat- wydatki na ochronę J.Kaczyńskiego.

Wiem żebyś wybaczyła wszystko swojemu Drogiemu Przywódcy, ale co ma do tego Powszechny Dom Towarowy (PDT) ?
    • superspec Trzeba chronić prezesa bo nie jest popularny w 19.08.12, 19:17
      społeczeństwie polskim.
    • sz0k nie wiem czy to nie za mało 19.08.12, 19:26
      Cholera wie co kolejni członkowie PO po Ryszardzie C. tam planują.
    • qwardian Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 19:34

To jest zrozumiałe zważywszy, że po kraju grasuje samobójca...
      • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:12
        qwardian napisał:

> To jest zrozumiałe zważywszy, że po kraju grasuje samobójca...

I terroryści żydowscy. Pozwolę sobie ciebie zacytować.

Zydki sa zawsze mile widziani na tym forum i ciesze sie, ze znajdujecie czas miedzy mordowaniem Palestynczykow i kolacja. No ilu tam Palestynczykow zamordowales. Nie krepuj sie. Jestes bezkarny. Podobno wasza armia stosuje
        teraz metody hitlerowcow z powstania warszawskiego. Zawsze mowilem, ze wy jestescie zdolni i szybko sie uczycie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,1295764,1295868,Re_Prof_Kieres_to_agent_Uni_Wolnosci_Czyli_Zydko.html
    • dachs Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 21:24
      wikul napisał:

> Zaraz przylezie gó...-48 żeby opluć autora wątka, który śmiał coś powiedzieć na
      > świętość.

A po co autor pluje na świętość? Prawo przewiduje finansowania partii politycznych, Nie narzucając jej stuktury wydatków
      > "Płaci za to partia". Nie partia a podatnicy.
      Już w momencie znalezienia się na koncie PiSu, przestają być pieniędzmi podatników, a stają się pieniędzmi partii.
      Osobiście byłbym bardzo zadowolony, gdyby PiS wydawało na ochronę Prezesa całe swoje pieniądze.
      • andrzejg Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 21:33
        dachs napisał:

> Osobiście byłbym bardzo zadowolony, gdyby PiS wydawało na ochronę Prezesa całe
        > swoje pieniądze.
        >

Czytając sz0ka i qu.rwadiana przyszło mi na myśl, że należałoby podsycać zagrożenie Pana Prezesa , choćby wyskakując co trochę zza winkla z okrzykiem 'huhu'

Niech wydają jak najwięcej. W końcu Polska to kraj bandycki
        Tak mi sie nasuwają na myśl te wycieczki z Izraela chronione przez uzbrojonych ochroniarzy
        Co gorsza, to ci młodzi wierzą święcie , że jak wyjdą za kordon , to dostaną w pysk
        Pewnie z prezesem jest podobnie
        • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 21:43
          Myślę, że to jest promil wydatków na ochronę Donaldzia, czy jego dworzan. Osób, które naród przecież miłuje i których członkowie opozycji, czy też zwolennicy partii opozycyjnej nie mordują.
          • andrzejg Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 21:50
            sz0k napisał:

> Myślę, że to jest promil wydatków na ochronę Donaldzia, czy jego dworzan. Osób,
            > które naród przecież miłuje i których członkowie opozycji, czy też zwolennicy
            > partii opozycyjnej nie mordują.
            >

swoje myślenie poprzyj dowodami i ogranicz się do samego Donaldzia
            Tak prawdę mówiąc, to wyszperaj dane dotyczące ochrony przewodniczących innych partii
            Donaldzio jako premier podlega innym prawom.Jak będzie w opozycji , gdy będzie rządził Jaruś , to jestem pewny, zę wydatki na ochronę będą musiały wzrosnąć drastycznie
            • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:13
              andrzejg napisał:

> sz0k napisał:
              >
              > > Myślę, że to jest promil wydatków na ochronę Donaldzia, czy jego dworzan.
              > Osób,
              > > które naród przecież miłuje i których członkowie opozycji, czy też zwole
              > nnicy
              > > partii opozycyjnej nie mordują.
              > >
              >
              > swoje myślenie poprzyj dowodami i ogranicz się do samego Donaldzia
              > Tak prawdę mówiąc, to wyszperaj dane dotyczące ochrony przewodniczących innych
              > partii
              > Donaldzio jako premier podlega innym prawom.Jak będzie w opozycji , gdy będzie
              > rządził Jaruś , to jestem pewny, zę wydatki na ochronę będą musiały wzrosnąć dr
              > astycznie

Wtedy musiałbym napisać "wiem", a nie "myślę".
              • andrzejg Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:21
                no to rusz tyłek i napisz 'wiem' , a nie jak ostatni leming opieraj się na GWnie
                • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:27
                  andrzejg napisał:

> no to rusz tyłek i napisz 'wiem' , a nie jak ostatni leming opieraj się na GWni
                  > e

A gdzie ja opieram się na GWnie? Jak poczuję potrzebę to się ruszę, aktualnie nie czuję. Natomiast ty wyglądasz na strasznie podnieconego. Możesz ruszyć.
                  • andrzejg Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:34
                    jak to nie opierasz się na GWnie? Informację o wielkości wyrzuconych w błoto pieniędzy nie zakwestionowałeś. Wręcz potwierdziłęś swoim pierwszym wpisam, a powinieneś zdecydowaqnie zaprotestować i zadać kłą GWnu...czyż nie?
                    • andrzejg kłą=kłam /nt 19.08.12, 22:36
                    • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:43
                      andrzejg napisał:

> a pow
                      > inieneś zdecydowaqnie zaprotestować i zadać kłą GWnu...czyż nie?

A dlaczego? Czasami wolę posłużyć się złośliwą ironią.
          • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:00
            sz0k napisał:

> Myślę, że to jest promil wydatków na ochronę Donaldzia, czy jego dworzan. Osób,
            > które naród przecież miłuje i których członkowie opozycji, czy też zwolennicy
            > partii opozycyjnej nie mordują.

Nie dasz złego słowa powiedzieć na swego pupila stosując nawet najbardziej absurdalne porównania.

• sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:11
              wikul napisał:

> Nie dasz złego słowa powiedzieć na swego pupila stosując nawet najbardziej absu
              > rdalne porównania.

Co w nich jest absurdalnego?
              • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:15
                sz0k napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > Nie dasz złego słowa powiedzieć na swego pupila stosując nawet najbardzie
                > j absu
                > > rdalne porównania.
                >
                > Co w nich jest absurdalnego?

Aktualne role jakie pelnią w państwie. Znasz drugiego przewodniczącego polskiej partii wydającego tyle na swoja ochronę ?
                • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:25
                  wikul napisał:

> sz0k napisał:
                  >
                  > > wikul napisał:
                  > >
                  > > > Nie dasz złego słowa powiedzieć na swego pupila stosując nawet najb
                  > ardzie
                  > > j absu
                  > > > rdalne porównania.
                  > >
                  > > Co w nich jest absurdalnego?
                  >
                  > Aktualne role jakie pelnią w państwie. Znasz drugiego przewodniczącego polskiej
                  > partii wydającego tyle na swoja ochronę ?

Środki przeznaczane na ochronę są raczej wynikiem poziomu stanu zagrożenia danej osoby z czego aktualnie zajmowana pozycja stanowi tylko jeden z elementów.
                  Nie znam niestety wydatków, które przewodniczący innych partii przeznaczają na swoją ochronę, natomiast wiem, że żaden członek innej partii nie został zamordowany przez oszalałego z nienawiści wobec opozycji (nieustannie kreowanej i podsycanej), byłego członka partii rządzącej.
                  • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:45
                    sz0k napisał:

> Środki przeznaczane na ochronę są raczej wynikiem poziomu stanu zagrożenia dane
                    > j osoby z czego aktualnie zajmowana pozycja stanowi tylko jeden z elementów.
                    > Nie znam niestety wydatków, które przewodniczący innych partii przeznaczają na
                    > swoją ochronę, natomiast wiem, że żaden członek innej partii nie został zamordo
                    > wany przez oszalałego z nienawiści wobec opozycji (nieustannie kreowanej i pods
                    > ycanej), byłego członka partii rządzącej.

Nie rżnij głupka. Poziom stanu zagrożenia można zaobserwować wśród zbiórek wyznawców PiS, GP, TV trwam itp.
                    A o bandycie który jest aktualnym posłem i członkiem PiS, zapomniałeś ?

spoleczenstwo.newsweek.pl/tato-go-zmiksowal,91007,1,1.html
                    • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:49
                      wikul napisał:

> sz0k napisał:
                      >
                      > > Środki przeznaczane na ochronę są raczej wynikiem poziomu stanu zagrożeni
                      > a dane
                      > > j osoby z czego aktualnie zajmowana pozycja stanowi tylko jeden z element
                      > ów.
                      > > Nie znam niestety wydatków, które przewodniczący innych partii przeznacza
                      > ją na
                      > > swoją ochronę, natomiast wiem, że żaden członek innej partii nie został z
                      > amordo
                      > > wany przez oszalałego z nienawiści wobec opozycji (nieustannie kreowanej
                      > i pods
                      > > ycanej), byłego członka partii rządzącej.
                      >
                      > Nie rżnij głupka. Poziom stanu zagrożenia można zaobserwować wśród zbiórek wyzn
                      > awców PiS, GP, TV trwam itp.

No właśnie. Nie wśród zbiórek, ale wśród "nieustannie kreowanej i podsycanej" w mediach atmosferze nienawiści, o której pisałem.

> A o bandycie który jest aktualnym posłem i członkiem PiS, zapomniałeś ?
                      >
                      > spoleczenstwo.newsweek.pl/tato-go-zmiksowal,91007,1,1.html

Aha, a to ponoć ja "rżnę głupka"...
                    • andrzejg Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:53
                      JAckiewicza zostawiłbym w spokoju
                      • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 23:06
                        andrzejg napisał:

> JAckiewicza zostawiłbym w spokoju

Też bym go zostawił ale jak przywołuje się absurdalne przykłady z absurdalnymi zarzutami ?
                        • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 23:12
                          wikul napisał:

> andrzejg napisał:
                          >
                          > > JAckiewicza zostawiłbym w spokoju
                          >
                          >
                          > Też bym go zostawił ale jak przywołuje się absurdalne przykłady z absurdalnymi
                          > zarzutami ?

Jedyną osobą poruszającą się w oparach absurdu jesteś na razie Ty. Prosiłem żebyś wskazał co absurdalnego było w moich wypowiedziach.
                          • wikul Re: Nasz drogi Prezes 20.08.12, 00:55
                            sz0k napisał:

> Jedyną osobą poruszającą się w oparach absurdu jesteś na razie Ty. Prosiłem żeb
                            > yś wskazał co absurdalnego było w moich wypowiedziach.

To prawda o tych oparach. Rozsiewasz je chojnie na tym forum i trudno sie znich wydobyć.
                            • sz0k Re: Nasz drogi Prezes 20.08.12, 07:45
                              wikul napisał:

> sz0k napisał:
                              >
                              > > Jedyną osobą poruszającą się w oparach absurdu jesteś na razie Ty. Prosił
                              > em żeb
                              > > yś wskazał co absurdalnego było w moich wypowiedziach.
                              >
                              > To prawda o tych oparach. Rozsiewasz je chojnie na tym forum i trudno sie znich
                              > wydobyć.

Szkoda tylko, że nie jesteś wstanie wskazać tych absurdów.
      • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 21:55
        dachs napisał:

> A po co autor pluje na świętość? Prawo przewiduje finansowania partii polityczn
        > ych, Nie narzucając jej stuktury wydatków
        > > "Płaci za to partia". Nie partia a podatnicy.
        > Już w momencie znalezienia się na koncie PiSu, przestają być pieniędzmi podatni
        > ków, a stają się pieniędzmi partii.
        > Osobiście byłbym bardzo zadowolony, gdyby PiS wydawało na ochronę Prezesa całe
        > swoje pieniądze.

A w którym miejscu ja "pluję na świętość" ? Chyba się zagalopowałeś. Nie prawda że te pieniądze tracą pochodzenie. To że prawo nie narzuca struktury wydatków nie znaczy że właściwym jest marnotrawienie pieniędzy podatników. Każdy cwaniak który bezmyslnie przepuszcza jakieś dotacje mógłby tak napisać. Gdyby władze PiS wydawały "własne" pieniądze np. na usługi seksualne też byś tak napisał ? To mi śmierdzi na kilometr lepperyzmem.
        • andrzejg to kwestia zrozumienia 'świętości' 19.08.12, 22:02
          JAREK='ŚWIĘTOŚĆ'

tak?
        • dachs Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:17
          wikul napisał:

> A w którym miejscu ja "pluję na świętość" ? Chyba się zagalopowałeś.

Podejrzewam, Wikulu, że pod wieczór opuszcza Cię poczucie humoru. Odniosłem sie do Twych własnych słów. No, zagalopowałem się strasznie.

> Nie prawda że te pieniądze tracą pochodzenie. To że prawo nie narzuca struktury
          > wydatków nie znaczy że właściwym jest marnotrawienie pieniędzy podatników.

Marnotrawienie pieniędzy podatników, zupełnie inny problem. Ja np. uważam, ża każdy grosz wydany na PiS jest zmarnotrawiony. Tak samo zresztą, jak na każą inną partię
          Ale jeżeli jest już wydany to lepiej, żeby partia konkurencyjna wydawała go na głupoty niż np. na mądrą kampanię wyborczą. Nie uważasz?

> Gdyby władze PiS wydawały "własne" pieniądze np. na usługi seksualne też byś tak napisał?

Oczywiście. Chyba nawet bym się ucieszył.

> To mi śmierdzi na kilometr lepperyzmem.

Z tak wrażliwym nosem perfumiarzem mógłbyś zostać. Ale Twoich kompozycji chyba bym nie kupił. smile
          • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:33
            dachs napisał:

> Podejrzewam, Wikulu, że pod wieczór opuszcza Cię poczucie humoru. Odniosłem si
            > e do Twych własnych słów. No, zagalopowałem się strasznie.

Być może, ale to skutek twojej opinii na ten temat. Zaskoczyłeś mnie.

> Marnotrawienie pieniędzy podatników, zupełnie inny problem. Ja np. uważam, ża k
            > ażdy grosz wydany na PiS jest zmarnotrawiony. Tak samo zresztą, jak na każą inn
            > ą partię
            > Ale jeżeli jest już wydany to lepiej, żeby partia konkurencyjna wydawała go na
            > głupoty niż np. na mądrą kampanię wyborczą. Nie uważasz?

Nie, coraz bardziej przekonany jestem do zniesienia dotacji partyjnych.

> > Gdyby władze PiS wydawały "własne" pieniądze np. na usługi seksualne też
            > byś tak napisał?

> Oczywiście. Chyba nawet bym się ucieszył.

> Z tak wrażliwym nosem perfumiarzem mógłbyś zostać. Ale Twoich kompozycji chyba
            > bym nie kupił. smile

Podziwiam zawsze twoją logiczna przewrotność ale czasem przesadzasz.
      • wikul Re: Nasz drogi Prezes 19.08.12, 22:51
        dachs napisał:

> wikul napisał:
        >
        > > Zaraz przylezie gó...-48 żeby opluć autora wątka, który śmiał coś powiedz
        > ieć na świętość.

Widzisz, niezawodny. A może ma dyżur.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,138295029,138299499,Re_Rece_opadaja_.html
    • g-48 Re:Rece opadaja.. 19.08.12, 22:25
      ...drogi platfusie:
      wynalazki.slomniki.pl/images/stories/nowe/maczuga.jpg
      Wez te dwie pigulki i poddaj sie konteplacji u Grzesia Sc hetyny.
    • snajper55 Ich drogi Prezes 20.08.12, 02:02
      wikul napisał:

> Prezes PiS Jarosław Kaczyński z prywatnej ochrony korzysta od co najmniej dw
      > óch lat. Płaci za to partia. I to dużo. - Dotarliśmy do faktur, z których wynik
      > a, że miesiąc pracy ochroniarzy wynajętych przez Prawo i Sprawiedliwość może ko
      > sztować nawet ponad 100 tys. zł - pisze "Newsweek".

Prezes PiS potrzebuje zasługuje najlepszej, najbardziej fachowej ochrony. Przecież to jest szef partii, któremu zamordowano brata - Prezydenta. Mimo ochrony BOR. A porządna ochrona kosztuje. Sądzę, że Newsweek się myli i na tę ochronę wydawane są, i słusznie, dużo większe pieniądze. Jak podaje strona z cenami usług ochrona VIP kosztuje od 1401 PLN/h. Wystarczy przemnożyć.

www.cennik-uslug.pl/inne/detektywi-i-ochrona/ceny-ochrona

Nie masz też racji, że sumy te idą z, jak je nazywasz, pieniędzy podatników. Można się domyślać, że ciężar ochrony Prezesa wzięły na siebie SKOKi, traktując to jako dającą im ogromne zyski inwestycję.

S.
    • perla bo to jest ochrona ciebie Wikul 20.08.12, 09:38
      przecież ty na widok Jarka stajesz się nieobliczalny.
      Dostajesz furii, nienawiść cię zatyka, i gdybyś w Wawie spotkał go na ulicy to byś się rzucił na niego w szale.
      Jarek mały ale jary. Dostałbyś od niego w ryj, i byłbyś poszkodowany.
      Słowem, ochrona Jarka w rzeczywistości chroni ciebie, cobyś nie dokonał szaleńczego ataku, a następnie musiał leczyć podbite oko właśnie.
      • wikul Jak sobie Miinhausen z Lublina wyobraża świat real 20.08.12, 12:22
        perla napisał:

> przecież ty na widok Jarka stajesz się nieobliczalny.
        > Dostajesz furii, nienawiść cię zatyka, i gdybyś w Wawie spotkał go na ulicy to
        > byś się rzucił na niego w szale.
        > Jarek mały ale jary. Dostałbyś od niego w ryj, i byłbyś poszkodowany.
        > Słowem, ochrona Jarka w rzeczywistości chroni ciebie, cobyś nie dokonał szaleńc
        > zego ataku, a następnie musiał leczyć podbite oko właśnie.

Twego Pepe idola i jego kompanionów widziałem niedawno na Powązkach na wyciągnięcie ręki. Jego strach przed ludźmi jest tak widoczny że tylko mitomanom w rodzaju Perły może się wydawać że jest inaczej. Żeby mógł mi dać, jak to elegancko po pisiacku ująłeś, w ryj, musiałby mu ktoś podnieć rękę. Lepiej jednak gdyby ciebie nie było w tym czasie w pobliżu.
    • oleg3 Odruch Pawłowa 20.08.12, 13:24
      Wystarczy wrzucić do mediów jakiekolwiek info o jarkaczu i wytresowany odbiorca bez jakiejkolwiek refleksji uważa to za skandal. Może być o kocie.

Teraz padło na koszty ochrony. I taki obrońca publicznego grosza nawet się nie zastanowi, że budżet na prywatnej ochronie prezesa zyskuje. Gdyby Kaczyński chciał to chroniłby go BOR na koszt podatników, a dotacje dla PiS nie uległyby zmniejszeniu.
      • wikul Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 13:37
        oleg3 napisał:

> Wystarczy wrzucić do mediów jakiekolwiek info o jarkaczu i wytresowany o
        > dbiorca bez jakiejkolwiek refleksji uważa to za skandal. Może być o kocie.
        >
        > Teraz padło na koszty ochrony. I taki obrońca publicznego grosza nawet się nie
        > zastanowi, że budżet na prywatnej ochronie prezesa zyskuje. Gdyby Kaczyński chc
        > iał to chroniłby go BOR na koszt podatników, a dotacje dla PiS nie uległyby zmn
        > iejszeniu.

O, to, to. Wystarczy wrzucić na forum jakiekolwiek info o jarkaczu i wytresowany obrońca bez jakiejkolwiek refleksji uważa to za skandal.
        Aktualnie Kaczyńskiemu nie przysługuje ochrona ale on musi być, jak zwykle, lepiej traktowany od innych opozycjonistów.
        P.S. Moje pretensje nie dotyczą ochrony jako takiej a jej skali i kosztów. Ale to trudno obrońcom z odruchem Pawłowa zrozumieć.
        • oleg3 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 14:01
          wikul napisał:

> Aktualnie Kaczyńskiemu nie przysługuje ochrona ale on musi być, jak zwykle,
          > lepiej traktowany od innych opozycjonistów.

Nie wiem co u ciebie oznacza pojęcie "opozycjonista". Kaczyński jest szefem największej partii opozycyjnej i na tym się skupmy. Ponieważ jest tylko posłem ochrona mu nie przysługuje. Gdyby jednak wystąpił z takim wnioskiem z pewnością by ją otrzymał. Po mordzie dokonanym przez Ryszarda Cybałę dostał taką propozycję. Łatwo to możesz wygooglować.

> P.S. Moje pretensje nie dotyczą ochrony jako takiej a jej skali i kosztów. Ale
          > to trudno obrońcom z odruchem Pawłowa zrozumieć.

Nie rozśmieszaj. Koszty podane przez Newsweeka, o ile są prawdziwe, są skromne.
          Poza tym, to nie twoja czy moja broszka. PiS albo jarkacz wydali dotacje niezgodnie z prawem?
      • andrzejg Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 13:50
        to w Polsce jest tak źle ,że Jarek musi się chrońić jak Izraelczyk odwiedzający Auschwitz?

A.
        • oleg3 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 14:07
          andrzejg napisał:

> to w Polsce jest tak źle ,że Jarek musi się chrońić jak Izraelczyk odwiedzający
          > Auschwitz?
          Z pewnością jarkacz może być obiektem ataku różnych wariatów. Ma prawo do ochrony, do poczucia bezpieczeństwa i nic nam do tego.

Słyszałeś może o Andrzeju Śmietance? To jeden z setki PSL-owskich notabli. Wydał podobno 340 tys. zł na delegacje w ciągu 4 lat. Jeden lot premiera do Gdańska kosztuje ponad 20 tys. zł. A ty będziesz się czepiał kosztów ochrony jarkacza ze środków pozabudżetowych.
        • snajper55 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 14:13
          andrzejg napisał:

> to w Polsce jest tak źle ,że Jarek musi się chrońić jak Izraelczyk odwiedzający
          > Auschwitz?

Według pislamistów jest jeszcze gorzej.

S.
          • oleg3 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 14:16
            Ryszard C. przecież chciał zabić Niesiołowskiego. wink
            • snajper55 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 19:41
              oleg3 napisał:

> Ryszard C. przecież chciał zabić Niesiołowskiego. wink

No właśnie. Strach, panie, wyjść na ulicę, gdy się jest zwolennikiem PiS.

S.
              • oleg3 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 19:51
                Wątek nie jest o sympatykach PiS. Snajperujesz wink
                • snajper55 Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 23:38
                  oleg3 napisał:

> Wątek nie jest o sympatykach PiS. Snajperujesz wink

Skoro zwykłemu sympatykowi PiS strach wyjść na ulicę to jak musi się bać Prezes? Toż on musi się czuć jak zając na polu w sezonie łowieckim. Mnie nie dziwi taka ochrona. Nawet uważam, że powinna ona być jeszcze silniejsza. Może jakiś czołg albo chociaż transporter opancerzony?

S.
                  • oleg3 Re: Odruch Pawłowa 21.08.12, 08:28
                    Prezentujesz skrajny infantylizm, Snajper. Jeżeli potrafisz jeszcze myśleć abstrakcyjnie, to wyabstrahuj sobie, że nie idzie o PiS i jarkacza tylko o przywódcę opozycji parlamentarnej. W demokracji - w systemie parlamentarno-gabinetowym - przywódca opozycji ma status następcy tronu, nawet jeżeli jest hodowcą zwierząt futerkowych.

Z tym cię zostawiam.

--
                    Oleg
                    • snajper55 Re: Odruch Pawłowa 21.08.12, 10:13
                      oleg3 napisał:

> Prezentujesz skrajny infantylizm, Snajper. Jeżeli potrafisz jeszcze myśleć abst
                      > rakcyjnie, to wyabstrahuj sobie, że nie idzie o PiS i jarkacza tylko o p
                      > rzywódcę opozycji parlamentarnej. W demokracji - w systemie parlamentarno-gabin
                      > etowym - przywódca opozycji ma status następcy tronu, nawet jeżeli jest
                      > hodowcą zwierząt futerkowych.

Dlatego też powinien być zdecydowanie bardziej chroniony niż obecnie chroniony jest Kaczyński. Może przynajmniej jaki używany ZOMOwski Skot?

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSvIcRzv_JepJ9wn5buH2p8iNzM5V_BXrCp44UcPts3HHbnya72FA

S.
        • dachs Re: Odruch Pawłowa 20.08.12, 17:03
          andrzejg napisał:

> to w Polsce jest tak źle ,że Jarek musi się chrońić jak Izraelczyk odwiedzający Auschwitz?

Ja myślę, że obie te paranoje są porównywalne.
          Obie są kojone pieniędzmi, które polskiego podatnika nie interesują.
          • superspec W przypadku Kaczyńskiego to nie paranoja 20.08.12, 17:15
            "Sondaż CBOS miał również za zadanie wskazać polityka, któremu społeczeństwo ufa najmniej. Na pozycji lidera niezmiennie znajduje się Janusz Palikot z wynikiem 54 proc.

Pozostałe miejsca zajmują Jarosław Kaczyński (49 proc.) oraz Donald Tusk (42 proc.). "

Ilu z tych co go darzą nieufnością chciałoby go zabić.Wystarczy jeden.
            • superspec Link 20.08.12, 17:16
              www.wiadomosci24.pl/artykul/komorowski_najbardziej_godny_zaufania_kto_otwiera_ranking_238366.html
            • dachs W myśl takiej arumentacji, Palikot 20.08.12, 17:23
              powinien jeszcze więcej wydawać.
              Ale on jest tylko porabany, a nie paranoiczny

superspec napisał:
              > Ilu z tych co go darzą nieufnością chciałoby go zabić.Wystarczy jeden.
              • superspec Pewnie Palikot też ma ochronę 20.08.12, 17:38
                ale GW o tym nie donosi.A jak nie ma to jest głupi.
            • snajper55 Re: W przypadku Kaczyńskiego to nie paranoja 20.08.12, 19:43
              superspec napisał:

> "Sondaż CBOS miał również za zadanie wskazać polityka, któremu społeczeństwo uf
              > a najmniej. Na pozycji lidera niezmiennie znajduje się Janusz Palikot z wynikie
              > m 54 proc.
              >
              > Pozostałe miejsca zajmują Jarosław Kaczyński (49 proc.) oraz Donald Tusk (42 proc.). "
              >
              > Ilu z tych co go darzą nieufnością chciałoby go zabić.Wystarczy jeden.

Zabijamy tych, którym nie ufamy? Ciekawa teza.

S.
              • superspec Ten zaniedbał ochronę i zginął: 20.08.12, 20:39
                Olof Palme został śmiertelnie postrzelony 28 lutego 1986 w centrum Sztokholmu, na skrzyżowaniu ulic Sveavägen i Tunnelgatan, około godziny 23.21. Premier Szwecji bez eskorty agentów ochrony osobistej wracał w towarzystwie swojej żony Lisbet do domu po seansie w kinie "Grand" przy Sveavägen.
                pl.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme
                • snajper55 Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 20.08.12, 23:40
                  Kennedy rozpoczynając swoją kampanię wyborczą udał się wraz z żoną Jackie do Dallas, w stanie Teksas. O godzinie 12:30, podczas przejazdu otwartą limuzyną marki Lincoln wcześniej zaplanowaną trasą, na zakręcie z Houston Street w Elm Street, obok budynku składnicy podręczników, do Kennedy'ego oddano kilka strzałów. Został trafiony w szyję i w głowę. Poważnie ranny został także gubernator Teksasu, John Connally. Rannego Kennedy'ego odwieziono do Parkland Hospital w Dallas gdzie ogłoszono zgon o 13:00. 25 listopada pochowany na Narodowym Cmentarzu w Arlington.

pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_na_Johna_F._Kennedy%27ego

S.
                  • pikrat Re: Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 21.08.12, 09:26
                    Zaniedbal jednak. Powinien jezdzic w szklanej klatce.uncertain
                    • snajper55 Re: Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 21.08.12, 10:15
                      pikrat napisał:

> Zaniedbal jednak. Powinien jezdzic w szklanej klatce.uncertain

Wtedy papamobile jeszcze nie wymyślono. Ale Kaczyński nie powinien ryzykować i mógłby takiego pojazdu używać. Miałby większy kontakt ze społeczeństwem niż teraz, gdy jeździ w pancernej limuzynie.

S.
                      • pikrat Re: Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 21.08.12, 12:12
                        Nazwanie tej grupki zdezorientowanych kretynkow spoleczenstwem jest jednak naduzyciem smile
                        • snajper55 Re: Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 21.08.12, 12:14
                          pikrat napisał:

> Nazwanie tej grupki zdezorientowanych kretynkow spoleczenstwem jest jednak nadu
                          > zyciem smile

Nie. Ja myślałem o całym społeczeństwie. Ja, na przykład, chętnie zobaczyłbym Kaczyńskiego podróżującego papamobile czy Skotem. smile

S.
                          • pikrat Re: Ten nie zaniedbał ochrony i zginął: 21.08.12, 12:36
                            Takie cus to i ja bym chetnie zobaczyl. Gdyby jeszcze zalozyl sobie torbe po mace na lepetyne to by calkiem zabawnie wygladal.smile
                          • superspec Panowie a ten: 21.08.12, 12:39
                            W czasie wyborów parlamentarnych w 2002 roku został zastrzelony przez lewicowego aktywistę Volkerta van der Graafa.
                            pl.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka