Dodaj do ulubionych

RPP podniosła stopy procentowe

• Gość: ekonom BRAWO dla Leszka Ścierwojada!! Teraz nam będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 00:37
      lepiej, będzie żyło się weselej. Czyż nie jesteście szczęśliwi z tej nowiny
      prostaczkowie?
    • Gość: Alf 51-szy Stan Ameryki Polnocnej IP: *.nyc.rr.com 01.07.04, 04:00
      no chyba nikt mi nie powie ze to czysty zbieg okolicznosci ze Greenspan oglosil
      dzisiaj w USA .25 %podwyzke stop procentowych. Zydzi kazali bushowi , bush
      kazal kwasniewskiemy a my "GOJE" musimy zaplacic.
      • Gość: janek_kos Re: 51-szy Stan Ameryki Polnocnej IP: *.cable.mindspring.com 01.07.04, 05:09
        Co zostaje powiedziec, szacowny Alfie-e rodzima planeta Melmak czeka.

janek_kos
    • Gość: Pi Towarzyszowi Balcerowiczowi przepowiednia nie IP: 82.139.15.* 01.07.04, 09:39
      Towarzyszowi Balcerowiczowi przepowiednia nie wyszła. W jakim systemie żyjemy
      towarzysz dobrze wiedział (nasz system biurokratyczno postkomunistyczny i nowy
      komunizm UE). Przepowiadał wzrost cen o 0,5% albo mniejszy, uruchomił INFOLINIĘ
      do PILNOWANIA CEN. To teraz chyba trzeba zadzwonić na tę infolinię i donieść na
      podwyżkę stóp procentowych (na RPP).
      Góralskie przepowiednie pogody są trafniejsze niż prognozy ekonomiczne
      towarzysza Balcerowicza.
    • Gość: Rosomak Re: Cholera jestem Bankrutem?!?!?!?! IP: 157.25.139.* 01.07.04, 11:47
      Wyrównywanie cen trwa nadal. Niech się nie łudzi ktoś że sama regulacja stopy
      coś da na dłuższą metę. Po prostu artykuły z polski cenowo są bardziej
      atrakcyjne dla naszych sąsiadów. A cierpieć będziemy my, gdyż płace będą stały
      nadal. I tak za ten sam czas przepracowany zamiast 1 kg cukru kupuję pół kila,
      zamiast 1 kurczaka kupuje pół itd. Dobrze że jest jeszcze zupa z pokrzyw i
      placki ziemniaczane, resztę płacy zeżre fiskus, ZUS i Bank naliczając więcej
      odsetek od niewypłacalnej pożyczki……
      Cholera jestem Bankrutem………..?!?!?!?!
    • Gość: Archimedes Re: RPP podniosła stopy procentowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.04, 20:41
      Na miłość boską czy nie mozna po ludzku określić wielkość stop procentowych,
      których jak sama nazwa wskazuje wyrażana jest w procentach. Czy zawsze musi się
      znaleść jak pseudo uczony kołek podający bazowe stopy procentowe bądź inne
      wymyślone dyrdymały ? Ja mogę zrozumieć a nawet mi się podoba przenośnie
      używane przez Boccacia w Dekameronie, np. "kołek do sadzenia ludzkich
      latorośli".Prawda że piknie to brzmi !Ale bazowe stopy procentowe to używane są
      własnie prze takich kołków .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka