Gość: ekonom BRAWO dla Leszka Ścierwojada!! Teraz nam będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 00:37 lepiej, będzie żyło się weselej. Czyż nie jesteście szczęśliwi z tej nowiny prostaczkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf 51-szy Stan Ameryki Polnocnej IP: *.nyc.rr.com 01.07.04, 04:00 no chyba nikt mi nie powie ze to czysty zbieg okolicznosci ze Greenspan oglosil dzisiaj w USA .25 %podwyzke stop procentowych. Zydzi kazali bushowi , bush kazal kwasniewskiemy a my "GOJE" musimy zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek_kos Re: 51-szy Stan Ameryki Polnocnej IP: *.cable.mindspring.com 01.07.04, 05:09 Co zostaje powiedziec, szacowny Alfie-e rodzima planeta Melmak czeka. janek_kos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Towarzyszowi Balcerowiczowi przepowiednia nie IP: 82.139.15.* 01.07.04, 09:39 Towarzyszowi Balcerowiczowi przepowiednia nie wyszła. W jakim systemie żyjemy towarzysz dobrze wiedział (nasz system biurokratyczno postkomunistyczny i nowy komunizm UE). Przepowiadał wzrost cen o 0,5% albo mniejszy, uruchomił INFOLINIĘ do PILNOWANIA CEN. To teraz chyba trzeba zadzwonić na tę infolinię i donieść na podwyżkę stóp procentowych (na RPP). Góralskie przepowiednie pogody są trafniejsze niż prognozy ekonomiczne towarzysza Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Cholera jestem Bankrutem?!?!?!?! IP: 157.25.139.* 01.07.04, 11:47 Wyrównywanie cen trwa nadal. Niech się nie łudzi ktoś że sama regulacja stopy coś da na dłuższą metę. Po prostu artykuły z polski cenowo są bardziej atrakcyjne dla naszych sąsiadów. A cierpieć będziemy my, gdyż płace będą stały nadal. I tak za ten sam czas przepracowany zamiast 1 kg cukru kupuję pół kila, zamiast 1 kurczaka kupuje pół itd. Dobrze że jest jeszcze zupa z pokrzyw i placki ziemniaczane, resztę płacy zeżre fiskus, ZUS i Bank naliczając więcej odsetek od niewypłacalnej pożyczki…… Cholera jestem Bankrutem………..?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archimedes Re: RPP podniosła stopy procentowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.04, 20:41 Na miłość boską czy nie mozna po ludzku określić wielkość stop procentowych, których jak sama nazwa wskazuje wyrażana jest w procentach. Czy zawsze musi się znaleść jak pseudo uczony kołek podający bazowe stopy procentowe bądź inne wymyślone dyrdymały ? Ja mogę zrozumieć a nawet mi się podoba przenośnie używane przez Boccacia w Dekameronie, np. "kołek do sadzenia ludzkich latorośli".Prawda że piknie to brzmi !Ale bazowe stopy procentowe to używane są własnie prze takich kołków . Odpowiedz Link Zgłoś