28.09.12, 15:41
jeżeli
kopacz
nie łże jak najęta
nie jest cyniczną szują
nie pogardza obywatelami
to bardzo przepraszam
Obserwuj wątek
    • wikul Danse macabre 28.09.12, 16:43
      Żyjemy w kraju, w którym postać zamęczonego na krzyżu człowieka towarzyszy nam prawie wszędzie. Dla znakomitej większości naszych rodaków od urodzenia, przez najważniejsze uroczystości życiowe aż do śmierci a i potem.
      Symbol ukrzyżowanego człowieka nasi rodacy umieszczają w wielu miejscach w tym szpitalach, hospicjach. Wisi też w miejscu, który powinien być dla nas Polaków Świątynią Demokracji – Sejmie.
      Przed chwilą obejrzałem fragmenty transmisji z parlamentu. Warto było zobaczyć te, nie bójmy się tego powiedzieć, gęby, które nie mają żadnego poszanowania dla śmierci, cierpienia, współczucia dla innych. Zobaczyć ich głupawe miny, uśmiechy.
      A większość z nich doświadczyła już przecież osobistego przeżycia wynikłego z utraty kogoś bliskiego...
      Zastanawiałem się co dla nich znaczy ten symbol wiszący w Sali obrad.
      Posłanka Ewa Kopacz nie jest politykiem z mojej bajki. Natomiast na taką hucpę jaką jej urządzili politycy i niektórzy dziennikarze nie ma mojej zgody.
      Katastrofa w Smoleńsku pokazała nam jacy MY naprawdę jesteśmy. Jacy jesteśmy MY bo ONI, w Sejmie, bez względu czy na nich głosowaliśmy czy nie, są z NAS.
      turbinowy
    • pikrat Re: jeżeli 28.09.12, 17:13
      krates-8 napisał:

> jeżeli
      > kopacz
      > nie łże jak najęta
      > nie jest cyniczną szują
      > nie pogardza obywatelami
      > to bardzo przepraszam
      >
      >

Przeprosiny zostaly przyjete.
      Wszystkie te madrale, ktore cos tam bredzily o Pani Marszalek powinny zostac skazane na obowiazkowe uczestniczenie w szykowanych ekshumacjach i sekcjach zwlok. Nie powinno sie wielbicielom trupow oszczedzac takich widokow.

Zalosne wczoraj byly proby wyprowadzenia Pani Kopacz a rownowagi przez 'dziennikarzy' z prasy 'patriotycznej'. Nie wyszlo. Ja bym przynajmniej rzucil miesem..........
    • off_nick Re: jeżeli 28.09.12, 17:22
      https://goo.gl/XlGRj
      • pikrat Re: jeżeli 28.09.12, 21:31
        Ooooo! jaki piekny rysuneksmile
        Sama rysowalas, niewolnico Isauro pisowskiej propagandy?
      • snajper55 Ile taliczek miałby Kaczyński? /nt 29.09.12, 12:48

• dachs Re: jeżeli 28.09.12, 18:13
      Obiecałeś, przeproś.
      • krates-8 Re: jeżeli 28.09.12, 18:57
        to były przeprosiny
        a la kopacz
        • astra18 Re: jeżeli 28.09.12, 19:05
          krates-8 napisał:

> to były przeprosiny
          > a la kopacz
          >

...& Sp. z nieograniczoną nieodpowiedzialnościąsmile
      • astra18 Re: jeżeli 28.09.12, 19:02
        dachs napisał:

> Obiecałeś, przeproś.

Sama przeprosiła, że łgała.
        • pikrat Re: jeżeli 28.09.12, 21:29
          astra18 napisała:

> dachs napisał:
          >
          > > Obiecałeś, przeproś.
          >
          > Sama przeprosiła, że łgała.

Wystarczy, ze madra niegdys dziewczyna ulokuje uczucia polityczne po niewlasciwej stronie i natychmiast okazuje sie, ze to glupia ges, dla ktorej pisowska propaganda dla prostakow jest jakby szyta na miare. Jestem zdegustowany.sad
          • astra18 Re: jeżeli 29.09.12, 07:27
            pikrat napisał:

> astra18 napisała:
            >
            > > dachs napisał:
            > >
            > > > Obiecałeś, przeproś.
            > >
            > > Sama przeprosiła, że łgała.
            >
            > Wystarczy, ze madra niegdys dziewczyna ulokuje uczucia polityczne po niewlasciw
            > ej stronie i natychmiast okazuje sie, ze to glupia ges, dla ktorej pisowska pro
            > paganda dla prostakow jest jakby szyta na miare. Jestem zdegustowany.sad
            >
            > Jakiekolwiek twoja odczucia, zapamietaj to RAZ NA ZAWSZE, są mi obojętne.
            Cokolwiek byś napisał, na jakikolwiek temat, choćby najbardziej wulgarnym lub wręcz finezyjnym językiem. "Zlewka".

• pikrat Re: jeżeli 29.09.12, 10:04
              Uwazaj aby od tej 'zlewki' nie pozostalo ci permamentne moczenie sie bo nie nadazysz zmieniac pampersow, pisowkosmile
        • snajper55 Re: jeżeli 29.09.12, 12:50
          astra18 napisała:

> dachs napisał:
          >
          > > Obiecałeś, przeproś.
          >
          > Sama przeprosiła, że łgała.

Możesz zacytować? Ja słyszałem jak mówiła, że uwierzyła Rosjanom.

S.
          • astra18 Re: jeżeli 29.09.12, 14:04
            snajper55 napisał:

> astra18 napisała:
            >
            > > dachs napisał:
            > >
            > > > Obiecałeś, przeproś.
            > >
            > > Sama przeprosiła, że łgała.
            >
            > Możesz zacytować? Ja słyszałem jak mówiła, że uwierzyła Rosjanom.
            >
            > S.

To rozumie się samo przez się. Wtedy nie powiedziała, że uwierzyła, tylko że tak było.
            • snajper55 Re: jeżeli 29.09.12, 15:00
              astra18 napisała:

> snajper55 napisał:
              >
              > > astra18 napisała:
              > >
              > > > dachs napisał:
              > > >
              > > > > Obiecałeś, przeproś.
              > > >
              > > > Sama przeprosiła, że łgała.
              > >
              > > Możesz zacytować? Ja słyszałem jak mówiła, że uwierzyła Rosjanom.
              >
              > To rozumie się samo przez się. Wtedy nie powiedziała, że uwierzyła, tylko że tak było.

To rozumie się samo przez się, skoro wierzyła, że tak było. To nie jest kłamstwo.

S.
              • astra18 Re: jeżeli 29.09.12, 15:07
                snajper55 napisal:

"To rozumie się samo przez się, skoro wierzyła, że tak było. To nie jest kłamstwo."

S.

Mijanie się z prawdą. Równoznaczne.
                • snajper55 Re: jeżeli 29.09.12, 16:51
                  astra18 napisała:

> Mijanie się z prawdą. Równoznaczne.

Można się mijać z prawdą świadomie i to jest kłamstwo, można też z prawdą mijać się nieświadomie i wtedy kłamstwem to nie jest.

S.
                  • astra18 Re: jeżeli 30.09.12, 10:15
                    snajper55 napisał:

> astra18 napisała:
                    >
                    > > Mijanie się z prawdą. Równoznaczne.
                    >
                    > Można się mijać z prawdą świadomie i to jest kłamstwo, można też z prawdą mijać
                    > się nieświadomie i wtedy kłamstwem to nie jest.
                    >
                    > S.

Pani Kopacz mijała się z prawdą świadomie, bo świadomie zawierzyła Rosjanom, co równoznaczne jest kłamstwem.
                    • t_ete Re: jeżeli 01.10.12, 12:42
                      astra18 napisała:

> Pani Kopacz mijała się z prawdą świadomie, bo świadomie zawierzyła Rosjanom, co
                      > równoznaczne jest kłamstwem.

Tu nie tylko o wypowiedz pani Kopacz chodzi ... Czy tylko polityczni przyjaciele maja dobre intencje a polityczni wrogowie zawsze klamia ?
                      Moze bywa odwrotnie ? Moze polityczni przyjaciele czasami klamia a polityczni wrogowie miewaja dobre intencje ?

smile

tete
                      • astra18 Re: jeżeli 01.10.12, 14:16
                        tete napisała:

"polityczni wrogowie zawsze klamia ? "

A w świetle ostatnich 2 letnich poczynań masz więcej optymizmu co do ich prawdomówności?
                        • t_ete Re: jeżeli 01.10.12, 14:44
                          astra18 napisała:

> A w świetle ostatnich 2 letnich poczynań masz więcej optymizmu co do ich prawdo
                          > mówności?

Pytanie dotyczy moich 'politycznych przyjaciol' czy moich 'politycznych wrogow' ? wink
                          Astro, politykom nie wierze bezgranicznie. I nie ma znaczenia czy sa z mojej bajki czy nie.
                          I tak juz mi chyba zostanie. Z dystansem slucham i ogladam.

tete
                          • astra18 Re: jeżeli 01.10.12, 15:13
                            t_ete napisała:

> astra18 napisała:
                            >
                            > > A w świetle ostatnich 2 letnich poczynań masz więcej optymizmu co do ich
                            > prawdo
                            > > mówności?
                            >
                            > Pytanie dotyczy moich 'politycznych przyjaciol' czy moich 'politycznych wrogow'
                            > ? wink
                            > Astro, politykom nie wierze bezgranicznie. I nie ma znaczenia czy sa z mojej ba
                            > jki czy nie.
                            > I tak juz mi chyba zostanie. Z dystansem slucham i ogladam.
                            >
                            > tete

I niech sie dzieje co chce, choćby zło.
                            • t_ete Re: jeżeli 01.10.12, 22:50
                              astra18 napisała:

> I niech sie dzieje co chce, choćby zło.

Nie. Dystans nie oznacza obojetnosci.
                              Mysle ze patrze krytycznie (ale wnioski wyciagam pewnie inne niz Ty).

No i nie jestem materialem na 'wyznawce' jakiejkolwiek partii. Kiedys 'wyznawalam' Solidarnosc smile
                              Ale to byla misja w 'czasach zarazy' i moze troche potem. Wtedy gdy trzeba bylo.

tete

• snajper55 Re: jeżeli 01.10.12, 17:52
                      astra18 napisała:

> Pani Kopacz mijała się z prawdą świadomie, bo świadomie zawierzyła Rosjanom, co
                      > równoznaczne jest kłamstwem.

Skoro zawierzyła to nieświadomie mówiła nieprawdę a więc nie jest to kłamstwo.

S.
                      • astra18 Re: jeżeli 01.10.12, 17:59
                        snajper55 napisał:

> astra18 napisała:
                        >
                        > > Pani Kopacz mijała się z prawdą świadomie, bo świadomie zawierzyła Rosjan
                        > om, co
                        > > równoznaczne jest kłamstwem.
                        >
                        > Skoro zawierzyła to nieświadomie mówiła nieprawdę a więc nie jest to kłamstwo.
                        >
                        > S.

Skłamała,że widziała, a tylko uwierzyła, skłamała, że polscy patomorfolodzy brali udział w sekcjach.
                        Snajper, ona już właściwie się do tego przyznała, więc czuj się zwolniony z usług adwokackich.
                        • snajper55 Re: jeżeli 01.10.12, 20:11
                          astra18 napisała:

> Skłamała,że widziała, a tylko uwierzyła,

Co widziała? Najlepiej zacytuj jej słowa.

> skłamała, że polscy patomorfolodzy brali udział w sekcjach.

Jak wyżej, zacytuj. Ja zapamiętałem jej słowa o polskich patologach obecnych przy identyfikacjach i pracujących ramię w ramię z Rosjanami. Słowa przekręcane potem na różne sposoby przez ludzi jej niechętnych.

> Snajper, ona już właściwie się do tego przyznała, więc czuj się zwolniony z usług
                          > adwokackich.

A teraz zastanówmy się, czy to co napisałaś jest kłamstwem czy jedynie nieprawdą.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka