Dodaj do ulubionych

Solidaryzuje sie z prezesem GPW

04.01.13, 06:14
Pan Sobolewski jest (in maj epinin) dobrym prezesem Gieldy. To, iz wspieral swoja Przyjaciolke oraz znajomego rezysera a czynil to nienachalnie, swiadczy o nim ladnie.
Sam, gdybym znalazl sie w jego sytuacji, postapilbym analogicznie, jeslibym projekt uznal za sensowny artystycznie i/lub komercyjnie/

Nie wyobrazam sobie, by majac mozliwosci, by popchnac cos sensownego a przynoszacego zyski zarowno moim bliskim jak i szerszemu kregowi osob, nie korzystalbym z tej szansy tylko dlatego, ze wyniklyby z mojego dzialania watpliwosci natury kauzyperdzkiej!

Nadto!
Czy nie wydaje sie Panstwu, iz Prezes S., ktory przeciez mogl juz wczesniej ulegac naleganiom swojej Ukochanej, ulegl jej wlasnie teraz, po to by zaspokoic czyjs specyficzny glod?

Opowiem fragment historii wlasnej..znalem doktoresse (obrazilaby sie za to imie, jest konserwatywna) w instytucie Fizyki na UJ..kiedy Konrad, moj mlodszy syn zaczal przejawiac zainteresowanie ta dziedzina nauki poszedlem do niej i poprosilem o "poholowanie go", szczegolnie, ze miala tam jakis program zwiazany ze wspieraniem wybitnych uczniow szkol srednich..ba, Konrad chodzil jeszcze do podstawowki, wiec Dagmara wpisala go nieprawnie na liste osob korzystajacych..
Konrad dzis wraca jako Raulerat z miedzynarodowej ilimpady fizycznej, ktora odbywala sie w Jakarcie (stolica Indonezji) a z Dagmara sie przyjazni..ja tezsmile
Obserwuj wątek
    • ada08 "Ona barwna a on szary..." 04.01.13, 09:06
      Taki wierszyk mi się przypomniał na widok tej pani z tym panem. Autor, nie pamiętam kto, ułożył tę rymowankę bodajże z okazji ślubu Rytarda z Rojówną.

Ona barwna
      A on szary.
      Ona młoda
      On niestary

Cytuję z pamięci (*)

Ona ma nazwisko Szarek, a to miano do niego bardziej pasuje. Taki szary myszek i taka blond piękność, to się nie mogło dobrze dla niego skończyć.
      Pomijam fakt, że on się tłumaczy wybitnie głupio, zakochani ludzie często plotą bzdury smile
      a.

(*) Chciałam znaleźć ten wierszyk w sieci, wklepałam do gugla "ona barwna a on szary" i wyskoczyło mi:

czy chodziło ci o: ona baran a on szary?
      smile))
      No kto jak kto, ale ona na pewno nie jest baran smile
      a.
      • marouder.com.pl Wole wierzyc w rzeczy bardziej skomplikowane Ado:) 04.01.13, 09:33
        Oto dla przykladu mam Przyjaciolke..ale taka Przyjaciolke-Przyjaciolke..przyjaznimy sie juz ponad rok..ma 23 lata jest zaebista blondynka..przy niej panna prezesa jest jak sniedz na srebrze..konczy jedne studia, kontynuuje drugie..jedne, to biotechnologia, wtore nanotechnologia..nigdysmy sie nie bzykneli ani nawet nie zaczynali tematu..potrafimy sie razem napjordolic i bawic po jednym piwie..smiac sie i plakac, jesli chcemy..czesto smiejemy sie z siebie nawzajem i z siebie samych..takze z naszych aktualnych Ukochanych..za ich plecamismile)
        • polski_francuz Pijackie wywody 04.01.13, 11:09
          "ma 23 lata jest zaebista blondynka..przy niej panna prezesa jest jak sniedz na srebrze..konczy jedne studia, kontynuuje drugie..jedne, to biotechnologia, wtore nanotechnologia..nigdysmy sie nie bzykneli ani nawet nie zaczynali tematu..potrafimy sie razem napjordolic i bawic po jednym piwie."

Co za belkot! Co za chamstwo w odniesieniu do znajomej. Co by sie stalo gdyby ta pani to przeczytala?

Co za swinia!

PF
          • marouder.com.pl Won, francowata choloto! 04.01.13, 16:51
            A Pania te miales, Biedo-z-nedza okazje sluchac w utworze utrzymanym w konwencji kabaretowej pt "Poebalo", ktory ci dedykowalem. Jest bowiem takze wokalistka i autorka tekstowsmile

Wroze, ze przy spotkaniu, jeslibys nie zaniemowil na jej widok, to stracilbys glos po kilku wygloszonych na twoj temat jej zdaniachsmile Ba, sadze, ze afazji dostalbys wczesniej,niz jej zwykles zaznawac po moich komentarzach.

Kobiety, to ty francowaty znasz..z widzeniasmile
            • polski_francuz Nie chowaj sie 05.01.13, 13:10
              "kiedy Konrad, moj mlodszy syn zaczal przejawiac zainteresowanie ta dziedzina nauki poszedlem do niej i poprosilem o "poholowanie go"

szmaciarzu za twoim synem. Wez sie za siebie.

PF
              • marouder.com.pl Prosta rzeczy koleja pisze otwarcie 05.01.13, 14:35
                , czego taki bauwan jak ty pojac nie potrafi. Nie dziwie sie. Masz corki, z ktoymi zapewne rozmawiasz z rzadka, bo i o czym mialyby z toba mowic? O formach wtryskowych, o Mickiewiczu, o twoim "szlachectwie". Dales, mendozo, podobniesz sprowokowany przez mnie popis dziadowstwa w watku n/t roznic mentalnych miedzy kobietami i mezczyznami. Mialki (delikatnie rzecz ujmujac) buc z ciebie. Gdybys byl zamiast profesorem w Lille, kierownikiem produkcji gowna w toalecie, jeszcze bym to jakos akceptowal...
                • polski_francuz Dotykamy wreszcie sedna sprawy 05.01.13, 15:42
                  "Gdybys byl zamiast profesorem w Lille, kierownikiem produkcji gowna w toalecie, jeszcze bym to jakos akceptowal..."

Kieruja toba zazdrosc. Zwykla zazdrosc.

O rodzinie na forum publicznym normalny czlowiek nie rozmawia.

PF
                  • marouder.com.pl Liczb sie naucz.. 05.01.13, 16:16
                    ..Nas jest jeden..nie, nie jestem zazdrosny..zniesmaczony tak
    • wolo Re: Solidaryzuje sie z prezesem GPW 04.01.13, 23:17
      W pewnym sensie też się z nim solidaryzuję, ale uważam, że był nieostrożny. Jak się zajmuje takie eksponowane stanowisko, to jednak trzeba mieć świadomość, że nie będzie żadnego zmiłuj ani ze strony mediów, ani ludzi związanych z branżą. I o prywatność trzeba dbać a on jednak nie dopilnował tego żeby bliska mu osoba została nie została uwikłana w jego sprawy zawodowe. Takie rzeczy często źle się kończą. Nie zawsze tak źle jak w przypadku Enei lub tutaj, która to sprawa naprawdę źle się skończyła..
      I chociaż dwie sprawy są nieporównywalne ze względu na ciężar gatunkowy, osobowości, nawet postępowanie obwinianych to jednak mają jedną rzecz wspólną - naganne postępowanie mediów i postronnych kibiców pragnących dokopać człowiekowi ze świecznika.
      Życzę mu aby to była tylko nauczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka