benek231 15.03.13, 18:38 konto na Facebooku, a religianckie swiry groza jej prokuratorem. I to ma byc sprawiedliwosc... www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,13570580,_No_i_wybrali_ch_____ktory_donosil___SP_donosi_do.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 18:51 benek231 napisał: > I to ma byc sprawiedliwosc... Sama wyznaczyla poziom "sprawiedliwosci" szczujnoscia proletariacka. Wildstein wpisal na liste "ch...ja który donosił" wiec bawcie sie w swoim gnojowisku. Winny jest ten kto zostal skazany prawomocnie przez (niezawisly) sad. Reszta to rojenia debili. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 19:12 rycho7 napisał: > Winny jest ten kto zostal skazany prawomocnie przez (niezawisly) sad. Reszta to > rojenia debili. i jest to fundament prawodawstwa w Polsce. Nazywa się to: domniemanie niewinności. Więcej powiem! jakiekolwiek wątpliwości Sądu są interpretowane na korzyść oskarżonego. Nie powiem, aby to mnie zachwycało, ale jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 19:10 benek231 napisał: >a religianckie swiry groza jej prokuratorem. jest już dowiedzione ponad wszelką wątpliwość, że nie donosił. I to już przed wieloma laty. jeśli ktoś chce rzucić tak podłe oskarżenie - niech się najpierw doinformuje. Ale tu nie chodzi o prawdę, tylko o to, aby w polską przestrzeń wspólną wmontować zlepek skojarzeniowy: papież-donosiciel- obrońca pedofili - ch....... > I to ma byc sprawiedliwosc... a kto tą sprawiedliwość wymierzył? Tak, jest to głowa państwa, której dobra osobiste mieszczą się w paragrafie. Oszczerstwo te dobra narusza. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 19:26 Powinien być wprowadzony paragraf za rozpowszechnia nie fałszywych oskarżeń. Miło by było zobaczyć po sąsiedzku na ławie np, panią Wójciak i Macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nie Franciszek , tylko Bolek? 16.03.13, 12:25 dachs napisał: > Powinien być wprowadzony paragraf za rozpowszechnia nie fałszywych oskarżeń. > Miło by było zobaczyć po sąsiedzku na ławie np, panią Wójciak i Macierewicza Mają tam ichni IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 20:41 Wiadomo od dawna, ze argentynska hierarchia popierala rezym Videli, i byla temu rezymowi przyjazna. W tej "trzeciej wojnie swiatowej z komunizmem" hierarchia, byla (przynajmniej) obojetna wobec krwawego terroru rozpetanego przez wojskowych Z drobnymi wyjatkami, niemniej wyjatki te takze sa znane, jako ze ci ludzie byli przez rezym przesladowani. Obecnego papcia nie bylo w tym gronie. Nie znalazl sie tez by np. przyjac "matki z placu", po tym gdy glowa argentynskiego kk odmowila im audiencji. Zaden hierarcha ich nie przyjal. 13 lat pozniej goraco przepraszali Zatem powiedz mi prosze, Zerowko, jak wyobrazasz sobie przyjazne stosunki hierarchii z junta, bez sluzenia juncie informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 15.03.13, 22:56 benek231 napisał: > Zatem powiedz mi prosze, Zerowko, jak wyobrazasz sobie przyjazne stosunki hiera > rchii z junta, bez sluzenia juncie informacja? przyjazne stosunki? co przez to rozumiesz? Czasem opłaca się udawać sympatię aby mieć wpływ na uratowanie z opresji ludzi. Nie wiem, jak było - wiem, że jeśli chodzi o walkę z komunizmem - to kościół zawsze będzie ten cel popierał - komunizm to śmiertelny wróg kościoła, z woli Lenina. Tyle, że w kościele walka z IDEOLOGIĄ nie oznacza fizycznej likwidacji ludzi... stąd liczne doniesienia o uratowanych przez kościół. Czy jest winą kościoła, że nie udało się uratować wszystkich? Czy poprawne stosunki między kościołem a państwem oznaczają, że kościół donosi? jedno wiadomo na pewno - wiek XX to bardzo trudny dla Argentyny czas. Ciągły kryzys polityczny, gospodarczy, zamachy stanu, korupcja... taka ciągła wojna domowa. Wyjść z tego zamieszania bez szwanku to trudna sprawa. Nie każdemu się udaje. Film pokazywali, o którymś z przewrotów - akurat lewicowcy byli górą... PIEKŁO!!! tortury, prześladowania... Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 09:59 a000000 napisała: > benek231 napisał: > > > Zatem powiedz mi prosze, Zerowko, jak wyobrazasz sobie przyjazne stosunki > hiera > > rchii z junta, bez sluzenia juncie informacja? > > przyjazne stosunki? co przez to rozumiesz? Przyjazne stosunki z panującymi reżimami to specjalizacja KK. Zawsze patrzą przez pryzmat własnych korzyści. Potem można przeprosić, to nie kosztuje... > Czasem opłaca się udawać sympatię aby mieć wpływ na uratowanie z opresji ludzi. > Nie wiem, jak było - wiem, że jeśli chodzi o walkę z komunizmem - to kościół z > awsze będzie ten cel popierał - komunizm to śmiertelny wróg kościoła, z woli Le > nina. Lenin nie był przyjazny cerkwi prawosławnej, która była przyjazna caratowi a wybitnie nieprzyjazna własnemu ludowi. Rewolucje nie wybuchają z przyjaźni do "ukochanego" cara. Wybuchają, kiedy pod jego panowaniem nie da się żyć. Oczywiście wielu z rewolucjonistów nie zdawało sobie sprawy z tego w co pakują lud, który im zaufał, ale to już zupełnie inna sprawa. Natomiast pod rządami komunistów w Polsce kościółek całkiem ładnie przytył (dieta czeska była bardziej skuteczna) i za lata traktowania z przymrużeniem oka wspierał ruch społeczny, który obalił "znienawidzony reżim". Znienawidzony do tego stopnia, że aż trzeba było przerwać lustrację kleru by wstydu oszczędzić. Komunizmy w Ameryce środkowej i południowej często mają poparcie kleru katolickiego a tamtejsi komuniści nie są znów tak bardzo katolikożerni. Modły w intencji komunisty Chaveza trwały aż do jego zgonu... > Tyle, że w kościele walka z IDEOLOGIĄ nie oznacza fizycznej likwidacji ludzi.. > . stąd liczne doniesienia o uratowanych przez kościół. > Czy jest winą kościoła, że nie udało się uratować wszystkich? > Czy poprawne stosunki między kościołem a państwem oznaczają, że kościół donosi? Parę wyjątków od tej trzeciej prawdy ks. Tischnera by się znalazło, ale znów mi ktoś zarzuci, ze nie trzymam się tematu wątku. Czasem dygresje są, niestety, bardziej pociągające a Azerska prowokuje, że aż strach. > jedno wiadomo na pewno - wiek XX to bardzo trudny dla Argentyny czas. Ciągły kr > yzys polityczny, gospodarczy, zamachy stanu, korupcja... taka ciągła wojna domo > wa. Wyjść z tego zamieszania bez szwanku to trudna sprawa. Nie każdemu się udaj > e. > Film pokazywali, o którymś z przewrotów - akurat lewicowcy byli górą... PIEKŁO > !!! tortury, prześladowania... A jednak światu bardziej wryły się w pamięć krwawe rządy skrajnej prawicy w Argentynie czy Chile niż komunistów. Augusto Pinochet otrzymał od naszych oszołomów ryngraf z Matką Boską. Żaden z hierarchów KK w Polsce nie krytykował tego zbeszczeszczenia wizerunku Matki Boga. To jeden z dowodów na to komu kościół sprzyja. To także dowód pośredni na to komu mógł sprzyjać obecny papież. A poza tym nie przeprasza się za niewinność... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 12:43 pikrat napisał: A jednak światu bardziej wryły się w pamięć krwawe rządy skrajnej prawicy w Arg > entynie czy Chile niż komunistów. Augusto Pinochet otrzymał od naszych oszołomó > w ryngraf z Matką Boską. Żaden z hierarchów KK w Polsce nie krytykował tego zbe > szczeszczenia wizerunku Matki Boga. To jeden z dowodów na to komu kościół sprzy > ja. To także dowód pośredni na to komu mógł sprzyjać obecny papież. A poza tym > nie przeprasza się za niewinność... Kiedyś wołek i kamiński pojechali do Londynu wycałować po dupie , aresztowanego tam pinocheta. Zaproszono ich do polskiej publicznej TV opowiadali kwieciste mowy jakim to biednych schorowanym człowiekiem jest pinochet .Ale do tylko jednej chwili ; zaproszono do rozmowy Chilijczyka uciekiniera z tego cudownego katolickiego raju ,on opowiedział swoją historię ; kiedyś któregoś dnia w Chile ten człowiek czekał na autobus ,jechał do pracy, z przejeżdżającej ciężarówki pełnej pijanych żołdaków pinocheta, ktoś do niego strzelił , raniąc go . No i tu zaczął się dramat tego zwykłego człowiek nie lewicowego zbira !!Nie chciał się zgodzić na zatuszowanie sprawy więc zamknięto go w obozie , jego żonę zgwałcił specjalnie tresowany do tego pies a on sam był systematycznie bity. wołek i kamiński ocipieli wprost , oczywiście wołek od razu zaczął mowę na temat wyjazdu ze on tak z ciekawości /obowiązku dziennikarskiego .No a kamiński na drugi dzień zaprzestał w sejmie zbierać podpisy pod petycją w sprawie uwolnienia pinocheta . Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 12:55 Dzięki mojemu ukochanemu Pinochetowi zginęło kilka tysięcy łachudrów, zamiast kilka milionów porządnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 co ma wisiec nie utonie 16.03.13, 16:46 qwardian napisał: > Dzięki mojemu ukochanemu Pinochetowi zginęło kilka tysięcy łachudrów, > zamiast kilka milionów porządnych ludzi... Sadzisz, ze nauki ida w las? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 21:09 qwardian napisał: > > Dzięki mojemu ukochanemu Pinochetowi zginęło kilka tysięcy łachudrów, zamiast kilka milionów porządnych ludzi... Relatywizm moralny godny katolickiej gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 17.03.13, 02:16 kolter-xxl napisał: > Relatywizm moralny godny katolickiej gnidy. A czegóż się po katolickiej gnidzie spodziewasz jak nie moralności katolickiej gnidy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 17.03.13, 16:13 snajper55 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > Relatywizm moralny godny katolickiej gnidy. > > A czegóż się po katolickiej gnidzie spodziewasz jak nie moralności katolickiej > gnidy? Nie czuję się rozczarowny,jak widać od lat mam rację ze indoktrynacja katolicka jest szkodlwa dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 17.03.13, 02:14 qwardian napisał: > Dzięki mojemu ukochanemu Pinochetowi zginęło kilka tysięcy łachudrów, zamiast k > ilka milionów porządnych ludzi... Niektórzy mówią tak o Stalinie i Katyniu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 13:04 kolter-xl napisał: No a kamiński na drugi > dzień zaprzestał w sejmie zbierać podpisy pod petycją w sprawie uwolnienia pin > ocheta . ZAPRZESTAŁ! czyli nie jest z niego taka ostatnia świnia, skoro powziąwszy WIEDZĘ o facecie - wycofał swe poparcie. Ech, widzę, że tam gdzie rewolucja, tam rządzi szatan. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 21:17 a000000 napisała: > kolter-xl napisał: > > No a kamiński na drugi > > dzień zaprzestał w sejmie zbierać podpisy pod petycją w sprawie uwolnienia pinocheta . > > ZAPRZESTAŁ! czyli nie jest z niego taka ostatnia świnia, skoro powziąwszy WIEDZ > Ę o facecie - wycofał swe poparcie. Szkoda ze z prezesem się też w tedy nie pożegnał . > Ech, widzę, że tam gdzie rewolucja, tam rządzi szatan. No tak i Szatan tą rewolucje miał wprowadzić na cały świat ) (18)Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (19) I tobie dam klucze królestwa niebieskiego; cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane w niebie.(..) (22) A Piotr wziął Go na bok i począł robić Mu wyrzuty: Panie, niech Cię Bóg broni! Nie przyjdzie to nigdy na Ciebie. (23) Lecz On odwrócił się i rzekł do Piotra: Zejdź Mi z oczu, szatanie! Jesteś Mi zawadą, bo nie myślisz o tym, co Boże, ale o tym, co ludzkie." Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 12:05 a000000 napisała: > benek231 napisał: > > > Zatem powiedz mi prosze, Zerowko, jak wyobrazasz sobie przyjazne stosunki > hierarchii z junta, bez sluzenia juncie informacja? > > przyjazne stosunki? co przez to rozumiesz? > Czasem opłaca się udawać sympatię aby mieć wpływ na uratowanie z opresji ludzi. No tak a szczególnie jak udaje się sympatie dla ludzi o tych samych skrajnie prawicowych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 13:05 kolter-xl napisał: > No tak a szczególnie jak udaje się sympatie dla ludzi o tych samych skra > jnie prawicowych poglądach. oficjalne poglądy nie mają znaczenia, gdy CZYNY (po których poznacie!!!) temu przeczą. Kościół NIE MOŻE popierać mordów i przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 mistrzowie obludy 16.03.13, 16:44 a000000 napisała: > Kościół NIE MOŻE popierać mordów i przemocy. Kościół nauczony reakcjami na rzez w Beziers konsekwentnie uzywa slownictwa jedynie slusznego. Przybliza do Boga, zleca swieckim kary bezkrwawe. Ja tez Cie kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: mistrzowie obludy 16.03.13, 21:27 rycho7 napisał: > a000000 napisała: > > > Kościół NIE MOŻE popierać mordów i przemocy. > > Kościół nauczony reakcjami na rzez w Beziers konsekwentnie uzywa slownictwa jedynie slusznego. Przybliza do Boga, zleca swieckim kary bezkrwawe. Ja tez Cie kocham. Piotr z Dusburga kronikarz Zakonu Szpitala Najświętszej Maryji Panny , Opisuje jak Zakon podbijał Inflanty ; " I łapali wszystkich ludzi we wsiach w całej Wironii, i zabijali ich ,od dorosłych po dzieci ,nie oszczędzając , dopóki znajdowali płeć męską, a kobiety i małe dzieci wzięli do niewoli " Piotr Suchenwirt o wspólnej krucjacie ( rejzie) Zakonu Krzyżackiego oraz Albrechta III Habsburga w 1377 roku na Litwę "Poganie w opałach, gromki w zaroślach wrzask, kiedyśmy wielu z nich zadawali śmierć, w niewole biorąc niewiasty i dzieci ,i wszystkie im przynależne sługi ! Widać tam było liczne niewiasty z przywiązanymi do ciała dziećmi , dwoje ich miały ,z tyłu i z przodu, na jednym koniu bez ostróg pędziły boso. " Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 21:22 a000000 napisała: > kolter-xl napisał: > > > No tak a szczególnie jak udaje się sympatie dla ludzi o tych samyc > h skra > > jnie prawicowych poglądach. > > oficjalne poglądy nie mają znaczenia, gdy CZYNY (po których poznacie!!!) temu przeczą. Prawica zawsze miała luzy u kleru katolickiego > Kościół NIE MOŻE popierać mordów i przemocy. Już nie może , jeszcze niedawno na wojny wysyłał ; Sobór Laterański I X. O podejmujących wyprawę do Jerozolimy lub do Hiszpanii Tym, którzy wyruszają do Jerozolimy i udzielają skutecznej pomocy dla obrony ludu chrześcijańskiego i walki z tyranią niewiernych, darowujemy odpuszczenie grzechów oraz, jak to zostało postanowione przez pana naszego papieża Urbana [II], bierzemy ich domy, rodziny i wszystkie dobra pod opiekę świętego Piotra i Kościoła rzymskiego. A zatem ktokolwiek ośmieliłby się trwonić te majątki albo grabić podczas ich pielgrzymowania, będzie ukarany ekskomuniką. Mocą naszej władzy apostolskiej polecamy, ażeby ci, którzy umieścili na swoich płaszczach krzyże z zamiarem udania się do Jerozolimy albo do Hiszpanii, a potem zrezygnowali, muszą na nowo podjąć krzyż i udać się w ową podróż w czasie od najbliższej Wielkanocy do następnej. W innym przypadku zabraniamy im od tego momentu wstępu do kościoła i na mocy interdyktu pozbawiamy wszystkie ich ziemie świętych czynności kościelnych z wyjątkiem chrztu dzieci i [sakramentu] pokuty umierających." soborowa.strefa.pl/code-9/ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 19.03.13, 16:56 a000000 napisała: > oficjalne poglądy nie mają znaczenia, gdy CZYNY (po których poznacie!!!) temu p > rzeczą. > Kościół NIE MOŻE popierać mordów i przemocy. Jak nie może, skoro przez stulecia popierał i sam ich dokonywał? Przez stulecia ręce członków kościoła, ba hierarchów, spływały krwią. Na stosikach skwierczały ciała palonych żywcem grzeszników. Ty się czasem zastanów, co piszesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 20.03.13, 13:49 snajper55 napisał: > Jak nie może, skoro przez stulecia popierał i sam ich dokonywał? kościół NIE MOŻE. A skoro niektórzy jego członkowie dopuścili się zbrodni - znajdą się tam, gdzie ich miejsce - w piekle. >Ty się czasem zastanów, co piszesz. bardzo dobrze wiem, co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 20.03.13, 20:34 a000000 napisała: > snajper55 napisał: > > > > Jak nie może, skoro przez stulecia popierał i sam ich dokonywał? > > kościół NIE MOŻE. Nie może ??? czy od jakiegoś wieku nie bardzo chce bo już prasa istniała ?? >A skoro niektórzy jego członkowie dopuścili się zbrodni - zna > jdą się tam, gdzie ich miejsce - w piekle. No to znajdź tam miejsce dla większości papieży i kilku soborów , choćby tych które zmuszały świeckich do mordowania heretyków .lub posyłały na liczne krucjaty, zmuszając krzyżowców pod groźbą ekskomuniki do uczestnictwa w tych krwawych wojnach . > >Ty się czasem zastanów, co piszesz. > > bardzo dobrze wiem, co piszę. Nie bardzo wiesz jak widać . Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 17.03.13, 03:27 Wiesz, mnie tam nie bylo. Opieram sie na literaturze ktora wertowalem na przelomie 80/90ch ub. stulecia. Z kilkunastu uznanych w swiecie uczonych ani jeden nie powiedzial, ze hierarchia nie miala z rezymem nic wspolnego. Wiekszosc z nich twierdzila, ze wspolpracowala, a nieliczni tylko (bardziej konserwatywni) mowili to samo tylko bardziej oglednie. Osobiscie jest mi obojetne kogo sobie na papieza wybierzecie teraz - po tym obludnym bydlaku Wojtyle. Zaden Polsce zaszkodzic bardziej nie moze. Junta Vidala owszem zajela sie komunistami, ale przy okazji i za tych ktorzy zwiazani byli z Teologia Wyzwolenia, ktora jednak z komunizmem miala wspolnego niewiele, a duzo z zyczliwym wyjsciem do ludu. Zwalczal ja Watykan, ktory takze nie potepil rezymu. Ow bral tymczasem pod noz wszystkich ktorym rezym sprobowal sie nie podobac - ci ktorzy cos kiedys powiedzieli, dzialacze spoleczni, zwolennicy zwiazkow zawodowych, i wszyscy pozostali rezymowi niewygodni. Ich zony, rodzice, mezowie... To byl wyjatkowo brutalny rezym, a kk z nim wspolpracowal. Moze i dzisiejszy papcio ma czyste rece, ale znacznie wyzsze prawdopodobienstwo jest, ze jednak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 12:09 a000000 napisała: > benek231 napisał: > > >a religianckie swiry groza jej prokuratorem. > > jest już dowiedzione ponad wszelką wątpliwość, że nie donosił. I to już przed wieloma laty. > jeśli ktoś chce rzucić tak podłe oskarżenie - niech się najpierw doinformuje. "Ksiądz Francisco Jalics, porwany przez wojskową juntę w Argentynie w 1976 roku, przekazał w piątek w oficjalnym komunikacie, że nie ma żalu do papieża. Siostra drugiego księdza, zmarłego już Orlanda Yorio, krytykuje wybór kardynałów. (...) Hiszpański dziennik "El Pais" opublikował w czwartek wiadomość, którą wysłała do mediów Graciela Yorio, siostra drugiego porwanego księdza. Powiedziała o Bergogliu, że jest "odpowiednią osobą do ukrywania zepsucia, to ekspert od ukrywania". - Nazywa się go teraz papieżem biednych, ale wiele lat temu prosił mojego brata i Jalicsa, żeby porzucili pracę w slumsach. Oni przyłączyli się do teologii wyzwolenia, a on, jako prowincjał jezuitów, zostawił ich bez opieki - napisała Yorio. Kobieta przywołuje również książkę "El Jesuita" (jezuita), w której Bergoglio opisuje swoje działania na rzecz uwolnienia obu księży. - Zadaję sobie pytanie, dlaczego naszym rodzinom nigdy nie powiedział o tych działaniach? Okłamał zarówno nas, jak i trybunał, przed którym zeznawał na ten temat w 2010 roku - zaznaczyła." wiadomosci.onet.pl/swiat/burza-wokol-papieza-franciszka-nadal-nie-cichnie,1,5445707,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 12:58 kolter-xl napisał: > - Nazywa się go teraz papieżem biednych, ale wiele lat temu prosił mojego brata > i Jalicsa, żeby porzucili pracę w slumsach. Oni przyłączyli się do teologii wy > zwolenia, a on, jako prowincjał jezuitów, zostawił ich bez opieki a powinien wyrzucić z zakonu! teologia wyzwolenia została oficjalnie odrzucona przez kościół. Trudno mieć pretensje do księdza, że nie wspiera komunistycznej drogi i nie zgadza się na robienie z Jezusa polityka , wywrotowca, rewolucjonisty walczącego o sprawy ziemskie. Zadaję sobie pytanie, > dlaczego naszym rodzinom nigdy nie powiedział o tych działaniach? a musiał? A przed trybunałem odmówił zeznań. Więc nie okłamał. Dlaczego odmówił? Bo KSIĄDZ o grzechach cudzych nie rozprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 16.03.13, 21:14 a000000 napisała: > kolter-xl napisał: > > > - Nazywa się go teraz papieżem biednych, ale wiele lat temu prosił mojego > brata > > i Jalicsa, żeby porzucili pracę w slumsach. Oni przyłączyli się do teolog > ii wy > > zwolenia, a on, jako prowincjał jezuitów, zostawił ich bez opieki > > a powinien wyrzucić z zakonu! teologia wyzwolenia została oficjalnie odrzucona > przez kościół. No pewno ze kościół to potępił, przecież amerykański koncern da więcej kasy niż klerowi biedak który w tym tym koncernie za 50 US centów 12 godzin zapieprza. > Trudno mieć pretensje do księdza, że nie wspiera komunistycznej drogi i nie zga > dza się na robienie z Jezusa polityka , wywrotowca, rewolucjonisty walczącego > o sprawy ziemskie. Problem w tym ze to akurat Jezus, mówił o sprzedawaniu majątku i pójścia za nim .No ale przecież Jezus nie miał na myśli bogaczy w sutannach . > Zadaję sobie pytanie, > > dlaczego naszym rodzinom nigdy nie powiedział o tych działaniach? Bo nic nie zrobił . > a musiał? A przed trybunałem odmówił zeznań. Więc nie okłamał. > Dlaczego odmówił? Bo KSIĄDZ o grzechach cudzych nie rozprawia. Nie rozmawia o swoich grzechach ? , może je wyznać komu chce , tu go tajemnica spowiedzi nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 no i ..... 15.03.13, 22:50 forum.gazeta.pl/forum/w,13,143157763,143189488,pedaly_zawyja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl I zawyl pedal i klamca Kretyn 52! 16.03.13, 02:58 A kto to w ogole jest ta baba, ktorej skasowano konto na FB? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 ostatnia nadzieja to 16.03.13, 07:22 wybory naczelnego szamana kikujów w w kenii. może ten będzie za ślubami homosiów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ten Górski to jest super gość 16.03.13, 12:29 "Głowa obcego państwa to osoba, która zgodnie z przepisami prawa międzynarodowego publicznego oraz przepisami wewnętrznymi danego państwa traktowana jest jako jego najwyższy przedstawiciel i reprezentant w stosunkach zewnętrznych" - pisze Górski. Argumentuje, że "użycie słowa powszechnie uznanego za wulgarne stanowi niewątpliwie znieważenie głowy Państwa Watykańskiego". Ja czułbym się znieważony niesłusznym oskarżeniem o donosicielstwo , a c.h.u.j...? Toż kazdy chłop nim jest, a niektórzy maja tam nawet móżdżki, o co podejrzewam Górskiego A. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: ten Górski to jest super gość 17.03.13, 19:13 andrzejg napisał: > "Głowa obcego państwa to osoba, która zgodnie z przepisami prawa międzynarod > owego publicznego oraz przepisami wewnętrznymi danego państwa traktowana jest j > ako jego najwyższy przedstawiciel i reprezentant w stosunkach zewnętrznych" - p > isze Górski. Argumentuje, że "użycie słowa powszechnie uznanego za wulgarne > stanowi niewątpliwie znieważenie głowy Państwa Watykańskiego". > > Ja czułbym się znieważony niesłusznym oskarżeniem o donosicielstwo , a c.h.u.j. > ..? > Toż kazdy chłop nim jest, a niektórzy maja tam nawet móżdżki, o co podejrzewam > Górskiego > > *Pewnie dlatego, ze dla Ciebie donosicielstwo to cos paskudnego... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 19.03.13, 14:58 poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,13587698,Grobelny_o_Wojciak__Wolalabym__zeby_ktos_taki_nie.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Przez "ch...ja który donosił" skasowano jej : 19.03.13, 17:37 Dostanie wilczy bilet jak za komuny? Co za popieprzony kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: No Ben us. 20.03.13, 12:42 Czy chamka moze byc dyrektorkom placowki kulturalnej. Oczywiscie chciala baba zaistniec i zakonczy jako babcia klozetowa w kierowanym przez nia teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś