Dodaj do ulubionych

Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"?

15.04.13, 18:02
Tak sobie pomyślałem, że gdyby taki się pojawił, znaczy, wyjawiłby prawdę po święceniach to by w tym piekielnym kotle zawrzało z pożytkiem dla ludzkości, czyli ze zmianą podejścia do problemu. Zainspirowany zostałem decyzją o apostazji Agnieszki Ziółkowskiej, pierwszej Polki poczętej metodą "in vitro", która nie znalazła u siebie "charakterystycznej bruzdy" ks.Franciszka Longchampsa de Berier.

"Hierarchowie kościelni mają prawo przekonywać wiernych, by nie korzystali z tej metody leczenia niepłodności. Jednakże zabierając tak zdecydowanie głos w debacie publicznej, apelując już nie do sumienia wiernych, tylko do polityków o zakazanie in vitro w Polsce, powinni stosować te same zasady, które obowiązują wszystkich uczestników dyskursu publicznego: trzymać się faktów oraz nie piętnować i nie obrażać innych ludzi, tu - dzieci poczętych tą metodą i ich rodziców.

Nie, in vitro nie jest wyrafinowaną aborcją (oraz nie, w Polsce nie prowadzi się aborcji selektywnej), nie, dzieci z in vitro nie są upośledzone ani nie mają wad rozwojowych z powodu sposobu poczęcia, i nie, nie mają specjalnych bruzd dotykowych na czołach... I nie, dzieci z in vitro nie są poczęte w sposób niegodny, nie, in vitro nie jest "procedurą znaną w hodowli roślin i zwierząt", a dzieci w ten sposób poczęte nie są "wyprodukowywane" i nie są dziećmi Frankensteina. Po takich nadużyciach i stosowaniu degradującego, piętnującego języka późniejsze tłumaczenie rzecznika KEP, że Kościół kocha wszystkie dzieci, w żaden sposób nie załatwia sprawy."

Okazuje się, że stanowisko polskiego kościoła jest bardziej rygorystyczne niż watykańskich etalonów. Zamiast zajmować się bzdurami mogliby, wielebni ojcowie, robić porządek we własnych szeregach. W sprawie 'in vitro" polegną na polu hipokryzji.
Obserwuj wątek
    • off_nick Błąd 15.04.13, 18:38
      Myślenie nie jest Twoją najsilniejszą stroną, weź się skoncentuj na nienawiści ponieważ to jest Twoja domena.
      I to byłoby na tyle.
      • pikrat Re: Błąd 15.04.13, 18:50
        Przykładałaś swoją miarę? - wiedziałem... Niestety, opinia starej dewoty, rozkochanej w pisowskich wariatach, Rydzyku i Gaziecie Polskiej nie jest dla mnie miarodajna. Zajmij się grzechami twoich pasterzy. Nawet gdybyś miała żyć jeszcze sto lat czasu ci nie starczy...
        A teraz spadaj.
        • rycho7 tresura od zlobka 15.04.13, 19:17
          pikrat napisał:

> Przykładałaś swoją miarę?

Una majum monopol definiowania dobra i zla. Jahwe wypedzajac ich z Edenu pomieszal im rozum aby nie mysleli jak bogowie. Chrystus gnostycki wskazal droge do tego myslenia. Ume myslum zgodnie z etatystycznym interesem.
        • off_nick Re: Błąd 15.04.13, 21:13
          Chyba jednak bardziej preferuję Rydzyka niż Karola Laptera, aktywistę KPZU, po wojnie profesora Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, autora wiekopomnego dzieła pod jednoznacznym tytułem 'Pakt Piłsudski-Hitler'.

Nie spadnę Janku .
          • pikrat Re: Błąd 15.04.13, 21:36
            off_nick napisała:

> Chyba jednak bardziej preferuję Rydzyka niż Karola Laptera, aktywistę KPZU,
            > po wojnie profesora Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, autora wiekop
            > omnego dzieła pod jednoznacznym tytułem 'Pakt Piłsudski-Hitler'.
            >

Po raz pierwszy czytam o tym Lolku wink Nie znam, nie słyszałem o tym komuniście i dziwię się, że tak niekontekstowo go przywołujesz.

A trzymając się kontekstu właśnie pozwolę sobie zauważyć, że metoda zapłodnienia, o której piszę przyczyniła się do powstania milionów już istnień ludzkich. To, że któryś z tych "Frankensteinów" zostanie księdzem jest bardziej prawdopodobne niż uderzenie jutro komety, która zniesie życie z naszej planety.

Janek to bardzo ładne imię, jednak mylisz mnie z kimś innym co w ogóle nie dziwi biorąc pod uwagę, że mylisz się notorycznie.smile
          • ewa8a Re: Błąd 15.04.13, 22:26
            Ty biedaczko wciąż wolny czas spędzasz w maglu ?
            • pikrat Re: Błąd 16.04.13, 19:40
              smile

A nagrodę otrzymujesz, Ewo, "święty obrazek".

https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/529252_421528944610023_918400824_n.jpg
          • rycho7 prawowita wladza jedynie z Zamachu Majowego 16.04.13, 06:17
            off_nick napisała:

> dzieła pod jednoznacznym tytułem 'Pakt Piłsudski-Hitler'.

Kwestionujesz podpisanie paktu pomiedzy Polska Pilsudzkiego a Niemcami Hitlera?

Ciekawe jest jak katobolszewickie baranki podczepiaja sie pod kalwina Pilsudzkiego. Pasterz musi miec silna reke i jak kocha to bije?

Zolnierze wykleci bronili do upadlego Zamachu Majowego.
          • kolter-xl Re: Błąd 16.04.13, 21:51
            off_nick napisała:

> Chyba jednak bardziej preferuję Rydzyka niż Karola Laptera, aktywistę KPZU,
            > po wojnie profesora Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR, autora wiekop
            > omnego dzieła pod jednoznacznym tytułem 'Pakt Piłsudski-Hitler'.

No a też jak sadzę opowiesz nam o Rajmundzie Kaczyńskim ?
        • benek231 Pasterze zajmuja sie tym czym zawsze sie :O) 15.04.13, 21:22
          zajmowali, i czym zajmowali sie przede wszystkim.

www.youtube.com/watch?v=7Tu8Y5g8pXg&context=C45a7605ADvjVQa1PpcFMJR505dHcOGXDCPF4TmFXlNgHjt-MLuHU=&noredirect=1
      • rycho7 Re: Błąd 15.04.13, 19:13
        off_nick napisała:

> Myślenie nie jest Twoją najsilniejszą stroną

Zawsze raczej koncentrowalem sie na skutecznosci.
    • rycho7 podziwiam w Tobie komsomolska zarliwosc 15.04.13, 19:12
      pikrat napisał:

> Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"?

Pytanie wprew pozorom nie jest banalne i nie jest zartem. Odpowiedz jest jeszcze trudniejsza. Jedyna przekonywujaca odpowiedza moze byc empiria. Gdy mam nadzieje bedzie juz za pozno.

> Zamiast zajmować się bzdurami

Oni nie zajmuja sie bzdurami. Oni pokazuja kto tu rzadzi. Oni pokazuja ogrom swych zawlaszczen. Jak to bylo z tym Herkulesem przeciwko wielu? My Szatany mamy wiare poradzic sobie z V kolumna Belzebuba z Watykanu. O ile to w ogole konieczne to my zdefiniujemy dobro i zlo.
    • ewa8a Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 15.04.13, 22:22
      Wypowiedzi księdza de Bruzdy chyba skutecznie zniechęcą chłopaków z in vitro do wyboru takiego zawodu.
      • rycho7 mlodziencza przekora 16.04.13, 06:08
        ewa8a napisała:

> skutecznie zniechęcą chłopaków

Cos takiego w ogole istnieje? Jeden z drugim moze zapragnac sprawdziec na ile czarna struktura potrafi rozpoznawac bruzde.
      • pikrat Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 16.04.13, 19:42
        ewa8a napisała:

> Wypowiedzi księdza de Bruzdy chyba skutecznie zniechęcą chłopaków z in vitro do
        > wyboru takiego zawodu.
        >

Pecunia non olet... wink
    • qwardian Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 16.04.13, 20:15

Kiedy pierwsze procesy przeciw klinikom in vitro? Uzębienie pierwszej Polki poczętej taką metodą pozostawia wiele do życzenia...
      • pikrat Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 16.04.13, 20:25
        E tam, uzębienie... ty jesteś głupszy od walonek piqa czy to znaczy, ze narodziłes sie w wyniku partenogenezy jako samiec z przewagą genów żeńskich? wink

A poważnie... rodzi sie tyle kalek... twój Bóg, jako stwórca nie ma czym się chwalić. Stworzył człowieka jako istotę słabą, chorowitą i ułomną. Twór ludzki ma tylko problemy ortodontyczne i bruzdę...
        • qwardian Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 16.04.13, 21:13

Wytłumacz to sędziemu. Dentysta kosztuje, a rachunki kierowane do Bozi będzie trudniej wyegzekwować niz od klinik in vitro..
      • kolter-xl Re: Kiedy pierwszy ksiądz z "in vitro"? 16.04.13, 22:02
        qwardian napisał:

>
        > Kiedy pierwsze procesy przeciw klinikom in vitro? Uzębienie pierwszej Polki poc
        > zętej taką metodą pozostawia wiele do życzenia...

No to czemu PIS nic w tej sprawie , zasad korzystania ze stomatologi nie zmienił ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka