Dodaj do ulubionych

Biję na alarm!!!

25.07.14, 21:52
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,16378068,Wladyka__W_Polsce_zawiazala_sie_wspolnota__ktora_kwestionuje.html#BoxWiadTxt
Zawiązała się pewna wspólnota poza państwem. Ona się wypisuje, a przynajmniej kwestionuje państwo, włącznie z konstytucją, prawami ludzkimi, które mają być zastąpione przez prawa boskie - mówił w Poranku Radia TOK FM prof. Wiesław Władyka z "Polityki". Publicyści rozmawiali o targającym Polską konflikcie światopoglądowym. Zdaniem Jana Ordyńskiego wyewoluował on z "plemiennych" waśni wokół katastrofy smoleńskiej."

======================================

Bardzo mi miło, że wreszcie ktoś zauważył to, na co ja od dawna

próbuję zwrócić uwagę wszystkich, do których adresuję moje komentarze

na nie tylko tym Forum, że nasze państwo gnije.

Obywatele ! ! Katolicki szariat nadchodzi ! ! ! ! !
Polska, nasza Ojczyzna, gnije!!!!
Gniją wszystkie organy Państwa.
Za sprawą mafijnych układów "zdobywców władzy" (PO - PSL), gnije:
1. Sejm;
2. Rząd;
3. Prokuratura;
4. Sądownictwo;
5. Samorządy....
Kwitnie natomiast produkcja święconych egzorcystów, rozwija się szkolnictwo "katolickie", niebawem "kościółek" przejmie nauczanie we wszystkich likwidowanych szkołach, a potem okaże się, że i tak Państwo będzie musiało je dotować bo będą to obiekty kultu religijnego, które na mocy konkordatu muszą być finansowane przez Państwo!
Tak oto rośnie zdrowa tkanka Narodu, która przejmie władzę!
Kto lekceważy to zjawisko, nie zna perfidii Kościoła.
Kościół nie ingeruje w Państwo otwarcie, na arenie politycznej,
Kościół ma od tego swoich wiernych wyznawców,
do których przemawia w konfesjonale albo z ambony.
Religia w szkołach została wprowadzona w gabinecie ministra (Samsonowicza).
Krzyż w sejmie nie powiesili księża, lecz pobożni, fanatyczni posłowie-katolicy, wiedzeni "nauką Kościoła".
W obłędnym szale fanatyzmu religijnego, dąży się do wprowadzenia ustawowego obowiązku, aby kobiety rodziły wszystko,
co powstało na skutek zapłodnienia - bezmózgie kaleki, potworki, genetyczne zakalce, krokodylki...
W publicznych szkołach, fanatyczni nauczyciele-katolicy, wprowadzają specyficzne, religijne regulaminy wewnętrzne.
Urzędy publiczne obwieszone są krzyżami, powieszonymi przez fanatycznych religijnie urzędników, nie księży czy biskupów.
Prezydent ma swojego kapelana, kapelana mają parlamentarzyści,
są nawet resortowi kapelani w ministerstwach, wojsko ma
ordynariat polowy i biskupa-generała...
Państwowe kuratoria organizują konkursy wiedzy biblijnej...
Katoliccy lekarze, na wezwanie fanatycznej, podobno tylko
zausznicy, świętego JPII, składają uroczyste deklaracje wiary (! ! !)...
Burmistrzowie, "zawierzają" całe gminy jakimś bóstwom...
Tak, tak.
To nie żarty, ja "kościółek" znam.
Państwo, w swoje władanie metodycznie przejmuje Kościół, posługując się w tym "dziele" swoimi wiernymi "apostołami", ulokowanymi we wszystkich strukturach i konstytucyjnych organach władzy! To takie samo perfidne działanie, jak z tym krzyżem w sejmie.
To nie efekt zabiegów księży, oni umywają ręce, to wola "ludu bożego".
...a po następnych wyborach, albo i wcześniej, obudzicie się kiedyś i będziecie musieli rozpocząć dzień, od malowania krzyży na drzwiach, jak podczas rzezi Hugenotów i innych tego typu praktyk religijnych przećwiczonych już w historii "kościoła".
"Demokratycznie" wybrane władze samorządowe, będą mogły podjąć taką uchwałę !!

Natomiast od września, deklaracje wiary będą składać rodzice dzieci uczęszczających
na lekcje religii, potem, na wezwanie parlamentarnego zespołu do przeciwdziałania
ateizacji Polski i osobiście posła Jaworskiego, parlamentarzyści, ministrowie, podlegli
wojewodowie, samorządowcy, sędziowie, prokuratorzy, policjanci...
KIEDY PRZYJDĄ Z KRZYŻAMI PODPALIĆ DOM,

DOM W KTÓRYM MIESZKASZ,

POLSKĘ,

STAŃ U DRZWI ! ! ! ! ! ! ! !

Autor: endrju1521
Obserwuj wątek
    • jenisiej Bijesz na alarm? Za endrju, którego cytujesz? 26.07.14, 00:27
      Polska, nasza Ojczyzna, gnije!!!!
      Gniją wszystkie organy Państwa.
      Za sprawą mafijnych układów "zdobywców władzy" (PO - PSL), gnije:
      1. Sejm;
      2. Rząd;
      3. Prokuratura;
      4. Sądownictwo;
      5. Samorządy....

Cholera, przebudziłeś mnie. No, wiedziałem, że są jakieś błędy i wypaczenia, ale dopiero Twój post uprzytomnił mi ich zakres i skalę.

Panie Premierze, jak żyć?!
      • pikrat Re: Bijesz na alarm? Za endrju, którego cytujesz? 26.07.14, 09:02
        Na wstępie podałem kontekst. Z czym masz problem?
        • jenisiej Z pewnością nie mam problemu z... 26.07.14, 23:53
          ...KK, którym tu od dawna próbujesz straszyć. Wielokrotnie określałem się jako ochrzczony ateista - ale nie fanatyk, w żadną stronę. Czasem chadzam na pasterkę, lubię pośpiewać kolędy. Lubię oglądać procesję Bożego Ciała, zwłaszcza w Łowiczu - bywałem tam, zanim komukolwiek wpadło do głowy, by wpisać to wydarzenie na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO. Do spowiedzi nie chodzę, żaden ksiądz mnie (ani nikogo ze znanych mi osób) nie molestował - jeden mnie kiedyś wytargał za ucho, ale to wówczas nie było jeszcze przestępstwo i wybaczyłem mu.

A z czym mam problem? Z takimi bzdurami:
          Publicyści rozmawiali o targającym Polską konflikcie światopoglądowym. Zdaniem Jana Ordyńskiego wyewoluował on z "plemiennych" waśni wokół katastrofy smoleńskiej.

Oraz - last but not least - z tym, że państwo polskie istnieje tylko teoretycznie (co, jak wiesz, zauważył nie tylko cytowany przez Ciebie endrju).

--
          - To zbyt inteligentne teksty jak na XX i zbyt poprawnie napisane - ortografia, niemal brak literówek, bez chaosu, uporządkowane, czyste cytaty, interpunkcja, ogólna estetyka, dbałość o czytelność. Tego nie da się w jednej chwili nauczyć. Jenisiej?
          - Kompletnie o nim zapomnialem. Moze byc Jeni.wink
          - Też o nim myślałem.
          • pikrat Re: Z pewnością nie mam problemu z... 27.07.14, 10:23
            jenisiej napisał:

> ...KK, którym tu od dawna próbujesz straszyć.

Ooo, to tak jak strusie, które nie maja problemu z wsadzaniem głowy do piasku "myśląc" przy tym, że skoro one nie widzą niebezpieczeństwa to "niebezpieczeństwo" nie widzi także ich.

Wielokrotnie określałem się jako
            > ochrzczony ateista - ale nie fanatyk, w żadną stronę.

To tak jak ja.

Czasem chadzam na pasterk
            > ę, lubię pośpiewać kolędy. Lubię oglądać procesję Bożego Ciała, zwłaszcza w Łow
            > iczu - bywałem tam, zanim komukolwiek wpadło do głowy, by wpisać to wydarzenie
            > na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO. Do spowiedzi nie chodzę, ża
            > den ksiądz mnie (ani nikogo ze znanych mi osób) nie molestował - jeden mnie kie
            > dyś wytargał za ucho, ale to wówczas nie było jeszcze przestępstwo i wybaczyłem
            > mu.
            >
            Dopisz jeszcze, że żaden ksiądz Nie żyje na Twój koszt a jeśli nawet to Tobie to w niczym nie przeszkadza. Nie masz problemu z indoktrynacją dzieci by wychowywać w strachu kolejne rzesze niewolników nie skąpiących na tacę by doczekać "zbawienia". No proszę, wydawałoby się, że inteligent a tu człek zniewolony...

> A z czym mam problem? Z takimi bzdurami:
            > Publicyści rozmawiali o targającym Polską konflikcie światopoglądowym. Zdani
            > em Jana Ordyńskiego wyewoluował on z "plemiennych" waśni wokół katastrofy smole
            > ńskiej.

Dla mnie to nie jest bzdurą.

> Oraz - last but not least - z tym, że państwo polskie istnieje tylko teo
            > retycznie (co, jak wiesz, zauważył nie tylko cytowany przez Ciebie endrju).

To też, niestety, nie jest do końca bzdurą. Nasze państwo słabnie w oczach a biskupi mają się co raz lepiej a i mnożą się, przez paczkowanie chyba. Coraz młodsi i coraz bardziej radykalny. A nie przyszło Ci do głowy, że wierzenia innych co raz bardziej zmniejszają Twój margines wolności, Strusiu? Wszak WIESZ, że bogów nie ma skąd zatem TWOJE przyzwolenie na harce wyznawców Baala?
    • krates-8 Wkręty i śruby z łbem krzyżowym już wyparły inne 27.07.14, 02:15
      a fanatycy po kryjomu
      napełniają baseny wodą święconą
      przez co ateiści nie mają się
      gdzie kąpać
      • pikrat Re: Wkręty i śruby z łbem krzyżowym już wyparły i 27.07.14, 10:02
        https://astra-trade.pl/produkty/acq.jpg

Jak widzisz gwiazdka jest znacznie lepsza od krzyżyka.
        Co do basenów to nie będą się wypowiadał bo niedługo napiszesz, że ateiści sikają do aspersorium przez co przyczyniają się do zwiększenia i tak pokaźnej ilości drobnoustrojów tam bytujacych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka