perla 06.08.15, 11:25 posłowie PO buczeli podczas orędzia nowego prezydenta. I to chyba było buczenie słuszne, bo buczenie kilka dni temu na premier Kopacz posłowie PO uznali za buczenie niesłuszne właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
copyleftist Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 11:31 Wet za wet, kolego - Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Na Kopacz buczeli ludzie prości a głupi.:) 06.08.15, 11:58 A na Dudę z wyższej półki a głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 11:43 Nie ma to jak poczuć na własnej skórze... A ja dziś postanowiłem nie włączać telewizora by w ten sposób uczcić dzień narodowej tragedii właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla w sumie to wybuczane zostały głodne dzieci 06.08.15, 12:08 bo wzmianka prezydenta o tych dzieciach spowodowała wściekłość posłów PO właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: w sumie to wybuczane zostały głodne dzieci 06.08.15, 12:16 Bo głodnym dzieciom mógłby przkazać środki szef, wydający ok. 100 000 PLN miesięcznie na ochronę swej cennej osobistości. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: w sumie to wybuczane zostały głodne dzieci 06.08.15, 12:25 Można by też wykarmić niemałą gromadkę z tego co się marnuje na księżowskich stołach... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 13:14 Nie da się ukryć, że nasz Sejm to cmentarzysko rozumu, ale jakaś tam różnica między prawdziwym cmentarzem, a Sejmem jest, własnie. P.S. Czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między buczeniem na osobę,która własnie oddaje cześć zmarłym, a buczeniem na bezczelne szkalowanie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 13:28 dachs napisał: > Czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między buczeniem na osobę,która własnie odd > aje cześć zmarłym, a buczeniem na bezczelne szkalowanie Polski? rozumiem, że jak Hanka powiedziała, iż w Warszawie most się spalił, to było to bezczelne szkalowanie Polski i stolicy. Widać fakty mogą być szkalowaniem, na dodatek bezczelnym właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 14:09 perla napisał: > Widać fakty mogą być szkalowaniem, na dodatek bezczelnym właśnie. Facet plecie dyrdymały o głodujących dzieciach. Głodują to dzieci w Sahelu. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 14:15 dachs napisał: > Facet plecie dyrdymały o głodujących dzieciach. tak po prawdzie to powiedział o niedojadających dzieciach. PO znalazła na to radę słowami Niesiołowskiego Stefana - niech jedzą szczaw i mirabelki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 14:25 perla napisał: > dachs napisał: > > > Facet plecie dyrdymały o głodujących dzieciach. > > tak po prawdzie to powiedział o niedojadających dzieciach. > PO znalazła na to radę słowami Niesiołowskiego Stefana - niech jedzą szczaw i m > irabelki właśnie. Niech będą niedojadające, ja tam jestem zgodliwy. W każdym razie rozwiał nadzieje, że będzie czymś więcej niż laufrem Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
dachs P.S. 06.08.15, 14:39 nie znaczy to, że jestem za buczeniem, a i Tusk też nie powinien grać primadonny i mógł przyjść Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 14:39 dachs napisał: > W każdym razie rozwiał nadzieje, że będzie czymś więcej niż laufrem Kaczyńskiego zawszeć to lepiej niż bycie pionkiem Tuska siedzącym pod żyrandolem. Teraz do mnie dotarło, że jak to przyjemnie jest w kraju gdy nie ma Bula-Komorowskiego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 15:30 Możesz się oprzeć na słupie. Odpowiedz Link Zgłoś
piq jak ktoś pier doli o głodnych wiejskich dzieciach, 06.08.15, 15:44 ...to nie wybuczałbym go, tylko dał mu z piąchy w Bułę na Polepszaczach, czyli w Budyń. Na polskiej wsi dzięki dotacjom do lenistwa z UE marnuje się tyle jedzenia, że ja bym wprowadził kary za marnowanie darów Bożych, a zwłaszcza, jeśli dzieci nie dojadają. Ty, perła, siedząc na Lubelszczyźnie, która rolniczo powinna być mlekiem i miodem płynąca, powinieneś wiedzieć o tym najlepiej, obserwując, jak na wsiach kurka staje się okazem wymierającym, krów się nie hoduje, bo się nie chce wstawać i wyprowadzać na pastwisko, a wieczorem idzie serial w tiwi, więc też nie ma czasu wydoić, a powszechnym widokiem jest, że jabłka gniją pod drzewami. Ja z działki małe parszywe jabłuszka z małej parszywej jabłonki przesmażam na powidła albo konfitury, bo mi żal i moi przodkowie by mi nie wybaczyli, gdybym zmarnował jedzenie. Choć stać mnie na kupienie w sklepie. Na żyznym terenie na pograniczu Krakowskiego i Świętokrzyskiego, gdzie mieszka mój brat, jest to samo: odpie rdolony tłum w kościele, dwie bryki na rodzinę, zero pracy w polu czy w ogrodzie i... dokarmianie dzieci w szkołach. Jak się tym ludziom mówi, i to przez prezydenta, że państwo zadba o te dzieci, to jest qrvva skandal. Więc słusznie Bułę na Polepszaczach wybuczano. Jak ktoś prdoli szkodliwe, demoralizujące i kłamliwe brednie, zwłaszcza na pierwszym stanowisku w Polsce, to mu się należy buczenie, i to jest najniższy wymiar kary. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: jak ktoś pier doli o głodnych wiejskich dziec 06.08.15, 16:26 zasadniczo piq to masz rację. Degeneracja wsi to wynik euroidiotów. Krowa musi mieć paszport, jak się czegoś za dużo wyprodukuje, to dają karę. Marchewka to owoc, ślimak to ryba lądowa, a Polska to kraj bez dostępu do morza (to zdobycz PSL-u, bo wtedy dopłaty są wyższe). A za produkcję cukru to jest chyba kara śmierci. No i jest KRUS. To i nie dziw, że chłopi są zdezorientowani, i wiedzą, że na pewno będzie dopłata ale zbiory to igranie z karą. Na wsi nie ma już kur, kaczek, gęsi, indyków czy krów. O koniach nie wspominając. Za to w zagrodach stoją po 2 bmw 20 letnie. Żywność się produkuje w potężnych rolnych fabrykach. A o tych dzieciach to chyba chodziło o małe miasteczka. Ty piq w Krakowie tego nie widzisz, ale małe miasteczka to syf. Największym pracodawcą z reguły są urzędy gminy. A najbliższa robota to jest w Londynie na zmywaku. Nie znam problemu niedojadających dzieci, ale chyba coś w tym jest skoro Niesiołowski Stefan mówił aby jadły szczaw i mirabelki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 rarytasy Okrasy 06.08.15, 16:47 perla napisał: > Nie znam problemu niedojadających dzieci, ale chyba coś w tym jest skoro Niesio > łowski Stefan mówił aby jadły szczaw i mirabelki właśnie. Tez nie znam problemu. Natomiast ogolnym problemem kamieniokupy jest stan swiadomosci. Okrasa opowiadal o komunistycznym horrorze jego wiejskiego dziecinstwa. Ubecy gonili dzieci do lasu, katorzniczo zbieraly grzyby, borowiki. Kontraktacje przynosily do PGRowskiego blokowiska abo kurnej chatki. Kobieta ze zbiorowej prokreacji gotowala im ziemniaki lub kasze z borowikami. Obecnie luksus nad luksusy. Kulczyki zatrudniaja Ukrainki pod lufami banderowcow do zbierania grzybow. Najwiecej z katowickich domow. Wspolczesnym dzieciom luksusow nikt nie gotuje. Przymieraja otyloscia po smieciowym zarciu dla bachorow. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Degeneracja wsi to wynik euroidiotów. 06.08.15, 18:00 perla napisał: > Degeneracja wsi to wynik euroidiotów. Masz zludzenia, ze to w Brukseli pracuja idioci. Oni sa wybitnie inteligentni pozyczajac pieniadze, ktore zostana zmarnowane przez euroidiotow. Pozyczone trzeba bedzie oddac. Nawet ja sa to dotacje. Po ustaniu dotacji bilans wplat i wyplat stanie sie bolesny. Eurocwaniacy inwestowaliby w przyszlosc. Tak jak wlasciciele fabryk zywnosci. Folwark zapatrzony w dwor jest problemem, balastem kamieniokupy. Gdzie te folwarki i dwory w Holandii? Jak rzyc Panie Premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
piq robota jest bliżej, tylko trzeba się ruszyć,... 06.08.15, 18:27 ...wiele firm ma problem z naborem do roboty, ale utarło się z peerelu, że robota musi być na miejscu i pod nosem. A jak jej nie ma, to z publicznej kasy ma się nakarmić dzieci (ale na flaszkę jakoś jest). Polska cierpi na nikłą mobilność siły roboczej. Za chwilę na te wolne miejsca pracy ściągną Ukraińcy, bo ktoś je musi zająć. Dzieci nierobów uczą się nierobienia i dziedziczą biedę oraz niskie aspiracje i roszczeniowość. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 wina komuny 06.08.15, 19:58 piq napisał: > Dzieci nierobów uczą się nierobienia i dziedziczą biedę oraz niskie aspiracje i roszczeniowość. Uczciwie musze przyznac, ze jest to wina komuny, szczegolnie roszczeniowosc, klas wiodacych. Komunisci usilowali wykreowac etos pracy. Spotkali sie jednak ze zmasowanym atakiem przeciwnikow z roznych stron. Takze ze strony przemoznych sil, ktore w kraju pozostaly. Sily te nie potrafily wyjsc ze swej destrukcyjnej roli. Kto dolki kopie ten sam w nie wpada. Komuna zrobila sprytny manewr znikajac. Zastawila na ja ogrywajacych pulapke ofsajdowa. Przemozna sila bedzie dalej wprowadzala w maliny, bedzie dekomunizowala i walczyla z ubecka agentura. Szantazowanie agentow Watykanu nie jest i nie bedzie zauwazane. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: jak ktoś pier doli o głodnych wiejskich dziec 06.08.15, 16:30 piq napisał: > marnuje się tyle jedzenia Sam widze, szczaw zbieraja nieliczni koneserzy, na ogol ci sami co pokrzywy. Mirabelki rozdeptane na chodnikach. Wczesniej morele takoz. A barackpalinke by sie wypilo. Ja na Dude glosowalem, ale nie cenie go az tak aby sluchac mowy tronowej i buczec. Licze, ze sp.erdoli co sie jeszcze da sp.erdolic. Chyba tyle mozna od niego wymagac? Dialog wszystkich (98%) "Polakow" szalenie mi sie podoba. Bedzie osobiscie sprawdzal zaswiadczenia od spowiednikow? Czy tez Kaminszczyki beda lomotaly kolbami o 04:00 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: buczenie słuszne i niesłuszne 06.08.15, 16:25 Wkrótce ja będę buczeć jak pierwszy kaffir z Afryki przyjedzie i każę zaryglować na cztery spusty sejm, po czym wspólnie z biskupami będę gonił po sali czcigodnych posłów, włącznie z Dudusiem i okładał z rozmachem żelaznym prętem ich gołe nogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Cmentarz i cyrk na wiejskiej 08.08.15, 00:05 Cmentarz: miejsce, gdzie na miejscu jest powaga i szacunek. Okrągły murowany namiot cyrkowy z 460 clownami: już niekoniecznie, chociaż buczeć tym gnojom też bym tam nie pozwolił - aczkolwiek zwyczaj ten ma w tym miejscu długą tradycje, o wiele dłuższą, niż buczenie małp na Powązkach. Odpowiedz Link Zgłoś