Dodaj do ulubionych

Najgorszy sort Polaków

12.12.15, 12:43
Prezes PiS mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Polskę" za jej granicami. Internauci potraktowali te słowa bardziej ogólnie i tym samym "najgorszym sortem Polaków" zostali przeciwnicy PiS i zwolennicy otwartości, wolności i demokracji.

Wykształciuchem byłem i jestem, teraz mogę należeć do najgorszego sortu. Z jednej strony rozumiem prezesa, bo sam też nie zawracałbym głowy zagranicznym ośrodkom politycznym, ale należałoby sprawdzić, czy przypadkiem politycy PiS nie robili tego samego wcześniej.

Najprawdopodobniej określenie najgorszego sortu Polaków obejmie przeciwników PiSu. W związku z tym zgłaszam swój akces do tej grupy.

Mogę być trędowatym.

A.

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Andrzeju 12.12.15, 12:54
      szukaj konsensusu. To wypada wyksztalciuchom.

Pozdro

PF
      • andrzejg Re: Andrzeju 12.12.15, 13:00
        polski_francuz napisał:

> szukaj konsensusu. To wypada wyksztalciuchom.
        >
        > Pozdro
        >
        > PF

Leszku

Konsensus to ja znajdę ma spokojnie. Mogę nawet powiedzieć, że tu na forum też i to z kolegami sympatyzującymi z PiS.

Ponadto wyjaśniam:

Nic mi nie dolega, nie przeżywam porażki, cieszę się życiem, a częścią tej radości jest też zaglądnięcie na forum i pokazanie bezsensów, i zakłamań dzisiejszej polityki. Można mnie nazwać sierotą po PO, chociaż jeszcze istnieje. Ogólnie rzecz biorąc, to jestem sierotą po KLD-UD-UW-PO. Do Petru mi nieśpieszno.

A u Ciebie? Normalizuje się we Francji?

A.
        • polski_francuz Re: Andrzeju 12.12.15, 13:12
          Daj mi kilka dni bym doszedl do siebie. I do rozsadnych opinii.

PF
    • andrzejg Najlepszy sort Polaków 12.12.15, 12:55

Bardzo zła i zaskakująca decyzja... Nowy szef PKP rejestrowany jako TW Mieczysław, związany z Janem Engelgardem i Myślą Polską, więc poglądy delikatnie mówiąc "anty-antykomunistyczne", "anty-PiS" i "pro-Moskwa"... Osłona kontrwywiadowcza szczególnie niezbędna...

Sprawa Lecha Wałęsy, str. 286:

"Dobrym przykładem konsekwencji orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego z 1998 r. jest sprawa posła Bogusława Kowalskiego z PiS, który w latach 1987-1990 pozostawał w ewidencji operacyjnej SB jako TW ps. „Mieczysław” i TW ps. „Przemek”. Wprawdzie do naszych czasów nie zachowała się jego teczka personalna i teczka pracy, ale inne dokumenty dość jednoznacznie wskazują na jego związki z SB. Można na przykład ustalić, że w latach 1987-1989 „Mieczysław”/„Przemek” odbył co najmniej 60 spotkań z oficerem prowadzącym i został 20 razy wynagrodzony za współpracę".

Autor
      Sławomir Cenckiewicz
    • ewa8a Re: Najgorszy sort Polaków 12.12.15, 14:04
      Kilka lat temu ten najgorszy sort (w języku wolskim sport ?) w osobach Macierewicza i Fotygi, nieupoważniony przez parlament, ani rząd, poleciał do USA w celu nakłonienia kongresmenów amerykańskich do powołania komisji do zbadania zbrodni smoleńskiej, czym skompromitował nie tylko siebie, ale nas wszystkich, a w szczególności polski rząd.
    • sz0k projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 15:39
      andrzejg napisał:

> Internauci potraktowali te słowa bardziej o
      > gólnie i tym samym "najgorszym sortem Polaków" zostali przeciwnicy PiS i zwolen
      > nicy otwartości, wolności i demokracji.
      >

Cudowne smile)))) Martyrologia urojona, "internauci potraktowali", Kaczor mówił coś, a ci dmuchani męczennicy się pod to sami podciągają. Koszule jeszcze rozerwijcie i rzućcie się na ziemię bezmózgi...
      • andrzejg Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 17:38
        Piszesz, ze Kaczor mówił coś....mówił, to fakt
        Nie odniesiesz się do tego co mówił srając również w swój matecznik, PiS?

Coś taki wybiórczy? Przecież człowiek prawy nie może byc takim.

A.
        • sz0k Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 19:48
          andrzejg napisał:

> Piszesz, ze Kaczor mówił coś....mówił, to fakt
          > Nie odniesiesz się do tego co mówił srając również w swój matecznik, PiS?
          >
          > Coś taki wybiórczy? Przecież człowiek prawy nie może byc takim.

Chłopie czy Ty straciłeś już kompletnie kontakt z rzeczywistością? Sam nie wiesz co cytujesz? Przecież ja się do tego odnosiłem:

Prezes PiS mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Polskę" za jej granicami.

Nie wiem co tam dokładnie wygadywał Kaczyński, bo nie śledzę z wypiekami na twarzy wszystkich jego wypowiedzi (a raczej medialnych komentarzy do nich), jak co poniektórzy.
          Z cytatu wynika, że mówił tak o kapusiach, lecących z płaczem do Brukseli, bo nie mogą się pogodzić z demokratycznym wyborem Polaków wg. zasad, których sami są przecież gorącymi wyznawcami. Że PO wje bało się w dół, który sam zaczęło (K)opać(z) i zostało potraktowane metodami, które same z lubością stosowało jak było u władzy.

A Ty na to wszystko przybijasz się do pluszowego krzyża z grupą jakichś innych półgłówków, którzy najwyraźniej mają olbrzymią potrzebę cierpiętnictwa w obronie czegokolwiek, nawet jeśli miałoby to być wyimaginowane ("Kaczor nie powiedział tego on nas konkretnie, ale przecież mógł!". Jak w tym dowcipie o Leninie: "A mógł zabić!"). Kontynuujesz notabene cyrk, który zapoczątkowałeś już w poprzednim wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,159552293,159609723,Re_Bez_honoru.html
          Doprawdy przekomicznie wyglądasz rozpięty na tym pluszowym krzyżu.
          • andrzejg Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 20:12
            Nie sz0ku

Skoro nie jesteś w temacie, to nie znaczy, że tematu nie ma

Patrz na mój pierwszy wpis w poście otwierającym, w którym zgadzam się z oceną prezesa co do kapusiów. Następne pytanie było, czy kapusie z PiS nie robiły tego samego wcześniej. Stąd pytanie o Twoją ocenę o sranie w gniazdo (bo jest udokumentowane,że kapusie z PiS robiły to samo, patrz chociażby wpis Ewy)

No to jak?
            Mamy dwie skale?

• sz0k Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 20:37
              andrzejg napisał:

> Nie sz0ku
              >
              > Skoro nie jesteś w temacie, to nie znaczy, że tematu nie ma
              >
              >
              > Patrz na mój pierwszy wpis w poście otwierającym, w którym zgadzam się z oceną
              > prezesa co do kapusiów. Następne pytanie było, czy kapusie z PiS nie robiły teg
              > o samego wcześniej. Stąd pytanie o Twoją ocenę o sranie w gniazdo (bo jest udok
              > umentowane,że kapusie z PiS robiły to samo, patrz chociażby wpis Ewy)
              >
              > No to jak?
              > Mamy dwie skale?

Aha, czyli o to Ci chodzi, no dobrze postaram się odnieść więc do tego co napisałeś:

"ale należałoby sprawdzić, czy przypadkiem politycy PiS nie robili tego samego wcześniej."

Proszę, sprawdzajcie. Kwestia wycieczki Macierewicza do USA nie jest mi szczególnie znana, bo sprawą Smoleńska przestałem się interesować w kilka miesięcy po katastrofie. Natomiast na chłopski rozum nie są to dla mnie sprawy porównywalne. O ile wiem Macierewicz nie zamierzał się skarżyć na rząd polski, ba nawet na ustalenia komisji, czy żądać od USA jakichś działań mających na celu wpłynięcie na polski rząd, a jedynie szukał pomocy w przeprowadzeniu własnego, międzynarodowego śledztwa. Może się mylę, ale ja tu żadnego "kapowania" nie dostrzegam.
              • andrzejg Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 21:41
                Tu nie zgodzę się z Tobą.

PiS w tamtym czasie był w opozycji i każde zwracanie się do obcych służb/administracji było tym samym co obecne skamlanie w PE. Zresztą , politycy PiS również skamlali w PE

Jednym słowem - Jarkacz strzelił sobie w goleń
                • sz0k Re: projekcje zdebilałych lemingów 12.12.15, 23:36
                  andrzejg napisał:

> Tu nie zgodzę się z Tobą.
                  >
                  > PiS w tamtym czasie był w opozycji i każde zwracanie się do obcych służb/admini
                  > stracji było tym samym co obecne skamlanie w PE. Zresztą , politycy PiS równie
                  > ż skamlali w PE

Ale w jakim celu zwracanie się? To jest istotne, a nie sam fakt zwracania się. Podaj mi analogiczne przykłady i przyznam Ci rację, bo na razie analogii nie widzę. Prośba o pomoc w śledztwie, a płacz, że "demokracja jest zagrożona i faszyzm puka do bram, ratunku mordują!" (tym bardziej, że jest to kuriozalne bo PiS wygrał demokratycznie i dostał legitymizację swojej władzy, tak samo jak wcześniej PO i robi to samo co i poprzednicy), to jednak inna liga.
                  • andrzejg Re: projekcje zdebilałych lemingów 13.12.15, 19:47
                    W takim razie wypisz listę celów zezwalających na zwracania się o pomoc do obcych mocarstw. To przecież bez sensu.

Czytałem artykuł o podobnych wystąpieniach polityków PiS w PE. Na pewno znajdziesz. Sytuacje są podobne. Wtedy PiS był w opozycji i skamlał w PE o zagrożeniu demokracji i tak samo teraz robi PO. Kaczyńskiemu należałoby przypomnieć przypowieść o belce w oku.

A.

• xiazeluka Sz0k ma rację 12.12.15, 18:23
      Banda upośledzonych amatorów taniej martyrologii dowartościowuje samych siebie tworząc mit założycielski swojego pociesznego ruchu oporu. Kaczyński powiedział jedno, "internauci" (czyli kto konkretnie?) wymyślili drugie - czyli coś innego, niż to powiedział Kaczyński - i na tej fałszywej, kłamliwej podstawie stawiają zarzut Kaczyńskiemu.

Andrzej zgłasza więc akces do grupy konfabulantów i zdaje się być z tego żałosnego czynu dumny. Czy naprawdę szaleństwo antypisiackie odbiera masowo rozum? Ludzie na poziomie nie rozumieją tego, co czytają?

A tak ogólnie - bohaterstwo przejawiające się nienawistną krytyką wyboru demotfukratycznej większości jest groteskowe. Bohaterem to jest ten, kto publicznie nie boi się używać języka polskiego (czyli nie poddaje się terrorowi politpoprawności i hejtu lewackich mediów, usiłujących odczłowieczyć takiego człowieka), herosem jest ten, kto odważnie głosi i broni swoje poglądy - a nie bezmyślny uczestnik owczego pędu, któremu ubzdurało się, demoftukracja jest w potrzebie (jak w Niemczech w 1935), bo jego ulubieńcy przerżnęli wybory, na własne zresztą życzenie.
      • andrzejg errata 12.12.15, 18:32
        czytaj ze zrozumieniem jak to przystało błekitnokrwistym ( jak Ty wytrzymujesz ten czerwony kolor PiSu?)

Napisałem wyraźnie ( wcześniej cytując) , że to określenie zostanie przypisane ogółowi przeciwników PiSu. Jestem w tej grupie, niezależnie kogo tam jeszcze dopisza, albo sami dopiszecie.

Jesteś następnym prawym, który pomija fakt srania w swoje gniazdo przez prezesa.

A.
        • sz0k Re: errata 12.12.15, 19:57
          andrzejg napisał:

> że to określenie zostanie przypisane
          > ogółowi przeciwników PiSu.

Jak to zostanie? Już zostało! Sam się do niego przypisałeś razem z grupką ćwierćgłowych "internautów", najwyraźniej w masochistycznej potrzebie zrobienia z siebie Rejtana. Najzabawniejsze, że to rozdzieranie szat ma miejsce w sprawie, która kompromituje dupokratów, bo oburzają się na stosowanie zasad, których sami są przecież gorącymi orędownikami. Powinni sobie odpowiedzieć swoimi własnymi słowami: "Nie podoba się? Zmieńcie sobie władzę w kolejnych wyborach!".
          • andrzejg Re: errata 12.12.15, 20:08
            władza jest jaka jest
            Tobie odpowiaa, mi nie

Następne wybory?

Mam nadzieje, że będą. W ogóle będą

A co w temacie hipokryzji prezia?

A.

• sz0k Re: errata 12.12.15, 20:43
              andrzejg napisał:

> władza jest jaka jest
              > Tobie odpowiaa, mi nie

Ustalmy jedno - mi jako antydemokracie nie odpowiada żadna władza wybrana demokratycznie. A już na pewno nie na szczeblu państwowym (w społecznościach lokalnych od biedy jeszcze jakoś może przejść). Mając to za sobą mogę co najwyżej z tych wszystkich nie odpowiadających mi mieć takie, które nie odpowiadają mi zupełnie i takie, które nie odpowiadają mi trochę mniej. To tak jak z jedzeniem. Nie znoszę ryb słodkowodnych, ale jeśli już ktoś mnie przymusi do ich jedzenia to są takie, na które nie będę wstanie nawet spojrzeć i takie, które mogę dziubnąć 2 kawałki... Generalna zasada jednak pozostaje.
              • andrzejg Re: errata 12.12.15, 21:38
                OK

sprawa jasna, ale Jarkacz jako monarcha jest do przyjęcia?
                • sz0k Re: errata 12.12.15, 23:17
                  andrzejg napisał:

> OK
                  >
                  > sprawa jasna, ale Jarkacz jako monarcha jest do przyjęcia?

Nie bałdzo, nie ma potomstwa, nawet żony nie ma smile Już Duda bardziej. Ale najbardziej, mój absolutny faworyt, aktualny minister zdrowia:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Konstanty_Radziwi%C5%82%C5%82
                  4 synów i 4 córki! Idzie poznać błękitną krew! smile
        • xiazeluka Jesteś funkcjonalnym analfabetą 12.12.15, 20:00
          Kaczyński nie nazwał Ciebie "gorszym sortem". Sam się tak nazwałeś pod wpływem niezidentyfikowanych internatów, którzy swobodnie przekręcili to, co powiedział prezesunio.

"Prezes PiS mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Polskę" za jej granicami. Internauci potraktowali te słowa bardziej ogólnie"

Czyli:

Kaczyński - X to zdrajca.

Internauci - Y, W, Z, Ż i Ź to zdrajcy.

Andrzej - Kaczyński zbluzgał cały alfabet. Obrażam się na niego.

Pytanie za 1 grosz: Czy Kaczyński mówił coś o alfabecie?

Nie pouczaj Mła, analfabeto. Brak Ci stosownych kompetencji.

Jesteś następnym prawym, który pomija fakt srania w swoje gniazdo przez prezesa

A jaki sposób prezesunio wypróżniał się na swoje gniazdo? O czym mowa?
          • andrzejg Re: Jesteś funkcjonalnym analfabetą 12.12.15, 20:06

> A jaki sposób prezesunio wypróżniał się na swoje gniazdo? O czym mowa?
            >
            >
            >

deszczyk pada?
            Przecież prezesunio nie pluje

• wikul Re: Jesteś funkcjonalnym analfabetą 12.12.15, 20:26
              andrzejg napisał:

>
              > > A jaki sposób prezesunio wypróżniał się na swoje gniazdo? O czym mowa?
              > >
              > >
              > >
              >
              > deszczyk pada?
              > Przecież prezesunio nie pluje
              >

PiS zyskał nowych zwolenników. Nie dadzą złego słowa powiedzieć o Kurduplu. Zapomnieli jak mówił o tych z innej półki i tych gorzej wychowanych, o tych którzy stoją po stronie ZOMO. Zapomnieli o innych obelgach miotanych nieustannie na przeciwników politycznych.
              Oczywiście bronią Kurdupla wylewając na adwersarzy kubły inwektyw. Tylko dlatego że ci mają inne zdanie.
              • xiazeluka Kserokopiarek, Mądrzej wyglądasz, kiedy milczysz 12.12.15, 23:05
                Powyższy wpis to Twoja 324% kompromitacja.
                • wikul A kto cię Xkretynie prosi o zdanie 12.12.15, 23:19
                  Spier'dalaj do swoich śmieciu, korwinowy wyjebku.
                  • xiazeluka Kseropiarek, wyrażasz się 13.12.15, 08:51
                    Nie przystoi takie słownictwu porządnemu urządzeniu.
                    • wikul Xkretynie, wyrażasz się coraz poprawniej 13.12.15, 17:29
                      xiazeluka napisała:

> Nie przystoi takie słownictwu porządnemu urządzeniu.

Musisz jednak pozbyć się tych śmieci językowe z własnego słownictwa. Jak aspirujesz do ludzi lepszego prezesowego sorta i zarzucasz innym analfabetyzm to musisz stanowczo się poprawić.
                      • xiazeluka O jakie śmieci chodzi, Kserokopiarku? 13.12.15, 17:35
                        Kopiowanie jako tako Ci wychodzi. Samodzielne wnioskowanie - to niestety katastrofa. Wiesz, że dwa zdania Twojego autorstwa zawierały trzykrotnie więcej bzdur?
                        • wikul Xkretyn nie rozumie podstawowych pojęć 13.12.15, 17:38
                          A chce być z lepszego sorta.
                          • xiazeluka IQ urządzenia kopiującego 13.12.15, 18:51
                            Co widać, słychać, czuć i drukować.
            • xiazeluka Re: Jesteś funkcjonalnym analfabetą 12.12.15, 23:08
              Na to pytanie także nie umiesz odpowiedzieć?
    • benek231 Najlepszy jest ten oto fragment :O) 12.12.15, 19:04
      Dziennikarka Republiki zapytała go o "zagraniczne media, które szkalują Polskę" i które mówią o "powrocie dyktatury". - To próba podkopania czy obalenia demokracji w Polsce? - dopytywała.

- Kojarzy mi się to z 1968 rokiem, interwencją w Czechosłowacji, i 1956 rokiem, interwencją na Węgrzech. Dziś stosuje się inne metody, ale to są tego rodzaju sytuacje. Czesi i Węgrzy nie mogli się przed tym obronić, ale my się obronimy.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19334126,kaczynski-resortowe-dzieci-sie-bronia-ich-twierdza-to-trybunal.html#ixzz3u8AYxDyq

Trzeba przyznac, ze kolegowanie sie z Rydzykiem pozwolilo Kaczorowi podciagnac sie na szczyty obludy, lawiranctwa, klamstwa i przewrotnosci. Co za wredna, perfidna menda...
    • polski_francuz Na pohybel wrogom 12.12.15, 20:59
      Wywiad prezia mial 40 min. Wysluchalem 20 min. To o TK niezbyt zrozumialem. Brzmialo jak zargon prawniczy. Kilka innych rzeczy, jak m.in., atak na tych Niemcow, ktorym sie obecna wladza w Polsce nie podoba, zrozumialem.

Syntetycznie to widze to tak:
      a) prezio bedzie przeprowadzal czystke komuchow z lat 90. Tyle, ze teraz pogoni ich dzieci.
      b) szykuje sie na Niemcow. Kiedys z Kohlem rozmawial i Kohl mu nie wykazal szacunku. To siem teraz bedzie mscil.
      c) powtarzamy czystki z poprzedniej wersji wladzy:
      *) Olszewskiego
      **) PiSu
      tak dlugo az wrogowie prezia przegraja.

Prezes jest chyba z Litwy. I nie przepusci.

PF
      • piq nie jest z Litwy,... 12.12.15, 21:28
        ...wszystko mi wskazuje na to, że to bękart enkawudowskiego kuzynka spod Odessy, niejakiego Wilhelma Świątkowskiego. Tylko takie założenie tłumaczy nienawiść do oficjalnego ojca, imiona jego i brata, robotę, którą dostała od ręki Mamcia, a zwłaszcza niewiarygodny luksus, w którym żyła nasza Patriotyczna Rodzina w czasach stalinowskich, a potem w poststalinowskim peerelu.
      • andrzejg Re: Na pohybel wrogom 12.12.15, 21:55
        Mój śp. teść miał bardzo negatywnie zdanie o Litwinach
        Ja osobiście nie znam żadnego
      • polski_francuz Re: Na pohybel wrogom 12.12.15, 22:25
        Poznalem jednego w Australii. Trudny charakter. Tyle moge powiedziec.

PF
    • piq ubecka gęba PiSu zostaje ujawniona... 12.12.15, 21:18
      ...już bez skrupułów. Przechowany gdzieś po ujawnieniu ubectwa w 2007 chyba roku Bogusław Kowalski wrócił na lukratywne stanowisko bez zbędnego wstydu. Wstyd jest niepotrzebny, gdy ma się pełnię władzy. To kolejny po ubeckim popychadle i moralnej swołoczy Stanisławie Piotrowiczu, który jest twarzą PiSiej wojny ideologicznej, przykład, gdzie w III RP przechowała się i chroniła agentura.

Przy okazji rytualnie przypomnę, która to swołocz rozmyślnie rozbiła lustrację i dekomunizację, żeby takie typy (i mamcia prezesa) mogły się śmiać narodowi w twarz:
      www.radiomaryja.pl/bez-kategorii/zwyciestwo-frontu-obrony-agentow/
      To napisał Wybranowski, wróg PO, i Marosz, współautor "Resortowych dzieci". Nie da się już tego zdezawuować, można przemilczać, jak robi to na przykład wPiSujący jednocześnie tu i na fk swoje nowogrodzkie trolle teksty a12a2a.

Warto też przypomnieć, że w istocie jedyną partią, która podjęła jakiekolwiek kroki w celu nałożenia sankcji na ubeków byli platfusi, którzy przepchnęli w sejmie i obronili w Sztrasburgu ustawę o obcięciu ubeckich emerytur. Nie "antykomunistyczny" PiS - platfusi. PiS zajmował się zabezpieczeniem dupsk agentury poprzez zamknięcie na klucz archiwów. Nawet eselde tyle nie zrobiło dla ochrony ubeckiej agentury.

I dzisiaj bękart odeskiego enkawudysty i powstanki starachowickiej, agent albo peerelowskiego Biura Studiów SB MSW, albo wprost rosyjski od sierpnia 1982 roku (to wynika wprost z jego zachowanych papierów, choć teczkę zniszczyło SB) uważa siebie ze "lepszy sort Polaków". Ogromnie mi się chce śmiać z moralnego wzmożenia PiSich ćwierćinteligentów, którzy są prowadzeni na smyczy przez rosyjskiego mopsika Jara. PiSi myślą na sposób opisany w bajce Kryłowa:
      Aj, mopsik malusi,
      skoro szczeka na słonia,
      jak silny być musi.
      A to drobny słaby gruby zakompleksiony gnojek, zgłoszony przez dobrze ustawioną w służbach mamusię na agenta.
    • dachs Andrzeju, Kaczor miał rację, gdy 12.12.15, 21:36
      mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Polskę" za jej granicami.

Pomyśl tylko o Dudzie i jego wizycie u Gaucka.
      • andrzejg Re: Andrzeju, Kaczor miał rację, gdy 12.12.15, 21:44
        dachs napisał:

> mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Pols
        > kę" za jej granicami.
        >
        > Pomyśl tylko o Dudzie i jego wizycie u Gaucka.

Andrzeju, może niezbyt wyraźnie się wyraziłem, ale doskonale o tym wiem
        Stąd moje pytania i dyskusja z sympatykami PiSu

Wpisanie się do rejestru wynika z przewidywania życia tego określenia
        Tak już jest. Powiesz jedno, a to żyje inaczej.

A.

A.
      • wikul Re: Andrzeju, Kaczor miał rację, gdy 12.12.15, 21:47
        dachs napisał:

> mianem "najgorszego sportu Polaków" określił polityków, którzy "donoszą na Pols
        > kę" za jej granicami.
        >
        > Pomyśl tylko o Dudzie i jego wizycie u Gaucka.

Jak to u Kaczora, jak my "donosimy" to dobrze jak inni to skandal. Doskonale przecież wie kto organizował tzw. przesłuchania w PE w sprawie Smoleńska. I co wyprawiał Macierewicz żeby umindzynarodowić sprawę katastrofy smoleńskiej.
    • wikul Re: Najgorszy sort Polaków ... 12.12.15, 22:42
      ... niósł m.in. transparent Saska przeprasza za Kępę i śpiewał: Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie ...
      Tak potrafi tylko naprawdę spontaniczna radosna manifestacja.
    • wikul Trochę propagandy 12.12.15, 22:46
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,19337026,demonstracja-kod-93-latka-nie-zgadzam-sie-z-tym-co-robi.html#Czolka3Img
    • krates-8 ja też jestem przeciwnikiem pisu 13.12.15, 02:03
      ale nie biorę tych słów do siebie
      szczerze powiedziawszy, uważam
      że wszyscy popisowcy są siebie warci
      gdyby nie fakt, że w amoku walki pociągną cały kraj w przepaść
      nie miałbym nic przeciwko temu żeby się pozagryzali
      polska już kiedyś okazała się mniej trwała
      niż święta wojna warchołów z farmazonami i farmazonów z warchołami
      może jest nam pisane doświadczyć tego jeszcze raz
      bo nie tylko współpraca miedzy nimi nie jest możliwa
      ale nawet rozejm czy choćby zawieszenie broni
    • benek231 Najgorszy sort Polaków, czyli np. Duda :O) 13.12.15, 04:41
      PiS zwalcza pomysł debaty pod hasłem niewynoszenia polskich spraw na zewnątrz kosztem psucia wizerunku Polski. "Próby umiędzynaradawiania naszych wewnętrznych polskich spraw są w kontekście realiów Polski zupełnie niebywałe" - powiedział we wtorek Ryszard Czarnecki, PiS-owski wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego.

Jednak warto przypomnieć, że to właśnie europosłowie PiS mają spory dorobek w praniu polskich brudów w Brukseli. W 2011 r. w Parlamencie Europejskim "inicjowali" awantury smoleńskie o treść podpisów pod zdjęciami na wystawie na temat katastrofy lotniczej (o ich zaklejeniu zdecydowała europarlamentarna komisja m.in. nadzorująca wystawy). Zorganizowali też kilka wysłuchań, czyli debat o katastrofie, poza główną salą obrad w Brukseli. "Coraz bardziej wygląda to na zamach" - powiedział Jarosław Kaczyński transmitowany z Warszawy do Brukseli w 2012 r.

Natomiast rok temu, 11 grudnia 2014 r., europosłowie PiS zorganizowali wysłuchanie na temat "nieprawidłowości w wyborach samorządowych jako zagrożenia dla demokracji". Czarnecki narzekał w Brukseli na "importowanie do Polski standardów białorusko-rosyjskich". Zdzisław Krasnodębski apelował o udział w demonstracji 13 grudnia 2014 r., bo - ostrzegał apokaliptycznie - "za rok może być za późno". Andrzej Duda sugerował zaś, że motywem domniemanych przekrętów wyborczych mogła być chęć zachowania wpływu na dzielenie unijnych funduszy na poziomie wojewódzkim. "Marszałkowi województwa jedzą z ręki politycy lokalni, bo tam są największe pieniądze do rozdzielenia" - tłumaczył ówczesny europoseł Duda w obecności m.in. brytyjskich torysów.

Kilkanaście dni wcześniej, 25 listopada 2014 r., PiS zabiegał o debatę całego Parlamentu Europejskiego na temat wyborów samorządowych. "Zajmując się na tej sali procesami demokratycznymi w innych krajach poza UE, powinniśmy również zwracać uwagę na standardy, które są zagrożone w samej UE" - przekonywał Krasnodębski. Wniosek o pilne wprowadzenie debaty na temat Polski do porządku obrad upadł w europoselskim głosowaniu.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,19321464,polskie-brudy-w-parlamencie-europejskim.html#ixzz3uAW0yrSM
    • benek231 Takze Frasyniuk jest Polakiem gorszego sortu :O) 14.12.15, 05:58
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19341148,frasyniuk-z-tablica-jestem-gorszego-sortu-prawdziwi-polacy.html?lokale=local#BoxNewsImg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka