oleg3 18.12.15, 08:43 matuzalem.salon24.pl/686762,operacja-przenicowanie-i-jej-falszywa-percepcja,2 Autor, nieźle mi znany, jest lekko na prawo od Zandberga. A ja polecam ten tekst. Sie porobiło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krates-8 Re: Polecam 20.12.15, 03:22 chodziło mi to po głowie i brakowało właściwego sformułowania reakcja nomenklatury Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Godne polecenia, ale: 20.12.15, 10:54 1. Nie zaczajam, dlaczego Autor jest "lekko na prawo od Zandberga"? Moim zdaniem on jest sporo na prawo od gospodarczych "ekspertów" PiSu. 2. Termin "Nomenklatura" (wg Aurora - 500 tys., ja sądzę, że "tylko" około 100 tys., pół baniaka to już nie jest elita, a to ma być elita) - jak najbardziej się utrzyma. "Jednych" zastąpią "drudzy", od lat przebierający nóżkami na tę okoliczność. Potem znowu wymiana, owo "przenicowanie", potem znowu i tak dalej. Tylko każde kolejne "przenicowanie" jest i będzie gorsze. W końcu przebijemy może i owo 500 000. 3. Nie bardzo kumam, czemu każesz czytać od drugiej strony. Zanim się zorientowałem, że to "bez sensu" ma jednak sens, niepotrzebnie dojechałem do końca drugiej strony. Oto prawidłowy link. Odpowiedz Link Zgłoś