Dodaj do ulubionych

Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki

09.01.16, 22:56
komunistycznej partii SED po 1989 r. masowo przekształcały się w struktury CDU:

https://4.bp.blogspot.com/-qLIVWE5eNL0/VpDckJ-nhcI/AAAAAAAAAj4/pGXBRznY8w4/s640/merkelstasi.jpg

"Niemiecka policja przestała już ukrywać fakt, że sprawcami masowych gwałtów w sylwestrową noc byli przybysze z Bliskiego Wschodu. Lewicowa burmistrz Kolonii mówi, że ofiary napaści seksualnych same są sobie winne. Szef niemieckiego MSW twierdzi, że krytycy programu imigracyjnego są tak samo źli jak gwałciciele. Feministki oskarżają o gwałty "mężczyzn urodzonych w Niemczech". ( Na podobnej zasadzie niemieccy kronikarze o przegraną pod Grunwaldem obwiniali... Węgrów.) Enerdowska dywersantka Angela Dorothea Merkel już w 2011 r. mówiła zaś, że Niemcy będą musieli zaakceptować wzrost przestępczości związany z masową bliskowschodnią imigracją."

"O co w tym wszystkim chodzi? O to, że Niemcy nie są krajem demokratycznym. To kraj rządzony przez oligarchię. Proponuję zajrzeć do książek Juergena Rotha - a szczególnie do "Cichego puczu" oraz "Europy mafii", by przekonać się, że Niemcy są rządzone przez biznesową arystokrację i powiązane z nią klany urzędnicze oraz mafie. Ta oligarchia ma dość silne korzenie nazistowskie, postkomunistyczne (w dawnym NRD komórki komunistycznej partii SED po 1989 r. masowo przekształcały się w struktury CDU) i związki mafijne (Roth wskazuje m.in. chcącego objąć nadzorem Polskę komisarza Oettingera jako człowieka niemieckiej filii sycylijskiej mafii.) Niemiecka oligarchia dąży do tego, by płace realne w Niemczech spadały - stąd pomysł z przyciągnięciem do Reichu imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, którym można kiepsko płacić. Opłacani przez oligarchów lewacy i feministki realizują zaś inżynierię społeczną - tłamszą białego mężczyznę i tresują społeczeństwo tak, by się nie buntowało i nie miało niewłaściwych myśli. Społeczeństwo ma jednak tego dosyć i stąd wzrost poparcia dla Alternative fur Deutschland czy Pegidy."
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Przesadzasz 09.01.16, 23:16
      Elity niemieckie sa, na ogol, OK. Pani Merkel jest uczciwa wobec wyborcow a kazdy w wieku 50-60 lat ma jakas fotografie z ktorej nie jest dumny. Ta najgorsza fotorafia pani Merkel jest z FKK, czyli z plazy nudystow.

Roth to chyba taki autor - poszukiwacz skandali. W Niemczech jest skandali malo, bo sa tlumione w zarodku. Kto sie pomyli dostaje szybko w morde i jest out.

Obecny problem jest taki, ze sie pomylila lubiana i szanowana kanclerzyna.

Dobranoc

PF
      • jaceq Nie ja przesadzam, tylko autor 09.01.16, 23:29
        Ja tylko kseruję. Gdy wyrażam własne opinie, chyba to widać?
        Do Rotha zaufanie mam ograniczone.
        • uu1 Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 09.01.16, 23:56
          jaceq napisał:

> Ja tylko kseruję. Gdy wyrażam własne opinie, chyba to widać?
          > Do Rotha zaufanie mam ograniczone.
          W takim razie po co kserujesz?

------------------
          • dachs Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 08:32
            uu1 napisała:

> W takim razie po co kserujesz?
            Bardzo dobrze postawione pytanie.
          • jaceq Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 22:01
            uu1 napisała:
            > W takim razie po co kserujesz?

1. Bo wiedziałem, że o to zapytasz, Moja Droga.
            2. Dla jaj.
            3. Bo mi się spodobała Makrel maszerująca w szeregach tej DDRowskiej Hitlerjugend. I spodobało mi się celne spostrzeżenie, że kadry CDU w Ostlanden wywodzą się w dużej mierze z szeregów honeckerowskiej SED (tak jak w Westlanden wywodzą się w dużej mierze z szeregów NSDAP).

Wybierz sobie coś, wg gustu.
            • polski_francuz Make love not war 10.01.16, 22:19
              Mnie sie takie zdjecia podobaja. Alem Francuz, przyznaje, i to czyni roznice.

PF
            • uu1 Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 23:14
              > Wybierz sobie coś, wg gustu.
              Dobrze. Wybieram maksymę - bez szczucia dzień stracony.
              ------------------------
              Nie ma bowiem takiej podłości, dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia
        • benek231 Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 00:24
          jaceq napisał:

> Ja tylko kseruję. Gdy wyrażam własne opinie, chyba to widać?
          > Do Rotha zaufanie mam ograniczone.
          >
          A mozna wiedziec skad to skopiowales, skoro z rozpedu zapomnialo ci sie podac zrodlo?
          • jaceq Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 21:56
            Można.
            Okazuje się jak zwykle, że było na samym wierzchu.

Jest to blog osobnika zwącego się Foksem Mulderem, który określa go "Głosem Radykalnego Centrum Pacyficznych Atlantystów". Jako motto zamieścił "POPIERAM TRANSATLANTYCKĄ JEDNOŚĆ. ŚMIERĆ KREMLINOFILSKIM EUROAZJATOM!". Proamerykański, antyrosyjski (zatem także mocno probanderowski), chyba piłsudczyk, mocno nienawidzi endecji. Ja bym go określił krótko jako "neokoszerwatystę".

Ale zamieszcza dość ciekawe wpisy o historii, z teoriami spiskowymi i antyspiskowymi, wysuwa ciekawe hipotezy (np. o terroryźmie i ludobójstwie Kedywu na Niemcach). Pisze ładnie po polsku, zrozumiale i (chyba?) nie kasuje nieprzychylnych komentarzy.

Aha, link do Foksa (zbieżność nazwisk z wiadomo kim chyba przypadkowa):

foxmulder2.blogspot.com/
            • jaceq Re: Nie ja przesadzam, tylko autor 10.01.16, 22:10
              Aha, do laurki dołożę: erotoman, miłośnik mangi i Daenikena.
      • xiazeluka Re: Przesadzasz 11.01.16, 08:33
        Ta najgorsza fotorafia pani Merkel jest z FKK, czyli z plazy nudystow.

Raczej najlepsza...
        • benek231 WON z forum hitlerku :O) 11.01.16, 08:37
          n/t
          • xiazeluka Ciszej, Nazisto52. Dzieci i ryby straszysz /nt 11.01.16, 14:11

• oleg3 Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 15:02
      jaceq napisał:

> komunistycznej partii SED po 1989 r. masowo przekształcały się w struktury CDU:

To taka niemiecka tradycja. W 1933 komórki KPD przechodziły do NSDAP, w 1945 komórki NSDAP (w strefie radzieckiej) przechodziły do późniejszej SPJN.
      • kalllka Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 15:18
        Rzeczywiście, blog napisany ciekawie- przyciąga
        sprytnie podrasowanymi zdjęciami i prawdopodobnie ujętymi, w ciąg przyczynowo- skutkowy, faktami.
        Dla sensatow za mało, ale w sam raz na piaskownice. I chyba dla zwabienia dzięciołów.

• kalllka Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 15:51
          O jeszcze a' propo, niesensacyjnych wpisów
          Zmarł , David Bowie -rockman.
          • polski_francuz Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 16:06
            To jest news. Bo:

a) wydal plyta nowa
            b) nie zdradzal swojej choroby.

RIP chociaz nie byl moim ulubiencem.

PF
            • kalllka Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 16:12
              Heh, wyglada na to, ze nie będąc twoim ulubieńcem, nie znalazł miejsca nawet na zwykła wzmiankę na forach.

Ps. A jak jest RIP po francusku?
              • polski_francuz Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 16:15
                Réposez en paix ou qu'il répose en paix.

Przeceniasz moj wplyw na GW i to bardzo.

PF
                • polski_francuz BTW 11.01.16, 16:17
                  Cos w tym jest, ze mimo ze wielu forumowiczow za PiSem stoi, to pisza to na GW. Wniosek: ta gazeta chyba jest duchem bardziej otwarta...

PF
                • kalllka Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 16:25
                  No, tak kiedyś się emotikowalo: {*}
                  Teraz się ripuje.
                  Jest tez zabawne, w tym niezabawnym internetowym, akronimie-
                  Ripley.

W sprawie wpływu ., to koincydencja znaczeniowa.ot i tyle.
    • jaceq Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 23:29
      W sumie to Makrel trochę wygląda jak ogolony z wąsów Adolf ufarbowany na rudo:

https://bi.gazeta.pl/im/b8/8d/12/z19455928IH,Okladka--Wprost-.jpg
      • kalllka Re: Kim jest Makrel? - w dawnym NRD komórki 11.01.16, 23:34
        Ciekawe jak sobie poradzisz bez obrazków.,
        indifferent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka