Dodaj do ulubionych

Spadek czytelników Gazety Wyborczej w sądownictwie

11.01.16, 12:39

Gusta naszych sędziów gwałtownie pulsują, teraz entuzjastycznie rzucili się na gazetę Ojca Rydzyka. Ojciec Michnik przestał im się podobać...

katowice.wyborcza.pl/katowice/1,35063,19458416,sady-moga-kupowac-tylko-wybrane-gazety-resort-ziobry-stworzyl.html#MT
Obserwuj wątek
    • oleg3 Mam wątpliwości 11.01.16, 12:52
      Po pierwsze nie wiem czy to zgodne z prawem.
      Po drugie po co ten katalog?
      Prościej byłoby wprowadzić limit egzemplarzy 1-go tytułu.
      Po co sądowi egzemplarz Naszego Dziennika?
      • wikul Re: Mam wątpliwości 11.01.16, 12:55
        Wszelkie próby odgórnego sterowania czytelnictwem w przekornym polskim Narodzie są nieskuteczne.
        • qwardian Re: Mam wątpliwości 11.01.16, 17:07

wikul napisał:

> Wszelkie próby odgórnego sterowania czytelnictwem w przekornym polskim Narodzie
          > są nieskuteczne.

Eee widzisz tylko spiski. Popularność Naszego Dziennika eksploduje jak sylwestrowe fajerwerki.
          • wikul Re: Mam wątpliwości 11.01.16, 18:36
            qwardian napisał:

> Eee widzisz tylko spiski. Popularność Naszego Dziennika eksploduje jak sylwestr
            > owe fajerwerki.

Piszesz coraz śmieszniejsze teksty. Nie myślałeś o założeniu kabaretu?
      • jaceq Re: Mam wątpliwości 11.01.16, 19:31
        oleg3 napisał:

> Po pierwsze nie wiem czy to zgodne z prawem.

Niezgodne. Bezpośrednie złamanie art. 14 Konstytucji. Jeżeli prawdą jest, że rozporządzenie dla okręgówek podpisał niejaki Patryk J., to właśnie zarobił na Trybunał Stanu, o ile nie na coś więcej.

> Po drugie po co ten katalog?

Uważam jednak, że taki katalog powinien być. I zawierać TYLKO pozycje fachowe (np. DGP nie jest prasą fachową). Mogę sobie wyobrazić, że jutro zacznę wydawać jakiś nic nie wart periodyk prawny i załatwić sobie z moimi kumplami z polowań, że zaprenumerują po 100 egz. na sąd. Pytanie tylko: kto ma taki katalog stworzyć? Może "większość sejmowa"? To ja już wolę "mój" hipotetyczny periodyk.

> Prościej byłoby wprowadzić limit egzemplarzy 1-go tytułu.

Uważam, że limit 0 (słownie: zero) z pieniędzy podatnika. Sędziów, asesorów itp. stać, żeby sobie kupowali za swoje co tylko chcą. Nawet Hustlera, bo Playboy już nic nie wart.

> Po co sądowi egzemplarz Naszego Dziennika?

Taka społeczna forma komunikacji. Odtąd minister będzie publikował swoje wypoty nie w jakimś Monitorze, Dzienniku Urzędowym, tylko w "Naszym Dzienniku". To też dziennik. No i wspólny język: język wolski.

Dodam, że jeśli Pis zmieni konstytucję i nie będzie w niej art. 14, to taką konstytucją publicznie podetrę sobie dupę, bo tyle będzie ona warta.
    • wikul Re: Spadek czytelników Gazety Wyborczej w sądowni 11.01.16, 12:53
      Jesteś pilnym pisowskim uczniem w odwracania kota ogonem. Tylko czy zachwalanie ograniczeń nakładanych przez Zero przyniesie jakieś skutki? Prawdopodobnie odwrotne od zamierzonego. Podobnie jak i próby bojkotowania akcji Owasiaka doprowadziły do znacznego zwiększenia przychodów z tej akcji. Fejsbuk zareagował natychmiast.
    • perla ból głowy to dopiero będzie 11.01.16, 17:55
      kiedy rząd i spółki skarbu państwa przestaną w pewnych pismach kupować ogłoszenia i reklamy.
      Dlatego też Lis jako naczelny Niusłika wrzeszczy na demonstracjach Komitetu Obrony Dochodów, a dziennikarze GW piszą donosy do Niemców właśnie.
      • wikul Re: ból głowy to dopiero będzie 11.01.16, 18:38
        ... gdy spółki prywatne przestaną korzystać z reklam w mediach publicznych.
        • jaceq Re: ból głowy to dopiero będzie 11.01.16, 20:14
          > ... gdy spółki prywatne przestaną korzystać z reklam w mediach publicznych.

Też mi się wydaje to bardziej prawdopodobne. Reklam np. Orlenu wszędzie jest pełno, ale w prasie - niewiele. LOTOSu - jeszcze mniej. KGHMu wcale. PKP niewiele. Większość reklamy (z 90%) w prasie to spółki prywatne.
      • wikul Re: ból głowy to dopiero będzie 11.01.16, 19:48
        Tak, tak, Niemcy nie wiedzą co się w Polsce dzieje. Nie mają przedstawicielstw dyplomatycznych, korespondentów itp. Potrzebują "donosów". I to wszystko w epoce internetu i mediów społecznościowych. Zacznij myśleć samodzielnie bo powtarzanie pisowskich mądrości wyjaławia.
    • qwardian Re: Spadek czytelników Gazety Wyborczej w sądowni 11.01.16, 19:43

jaceq 11.01.16, 19:31

> Uważam, że limit 0 (słownie: zero) z pieniędzy podatnika. Sędziów, asesorów itp. stać, żeby > sobie kupowali za swoje co tylko chcą.

Oczywiście...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka