06.12.16, 20:18
Merkel przeciw burkom

www.wsj.com/articles/germanys-merkel-takes-tough-stance-on-full-facial-veil-1481031798

Borsku I piq dowalaja sie do mnie o moj stosunek z Merkel.

Dzis pani Merkel dala powod na to zebym jasno mogl pokazac o co chodzi.

Otoz pani Merkal nie maial problem z tym zeby zaprosic do Niemiec I Europy miliony islamskich uczhodcow z Syrii nie patrzac na to jakie skutki bedzie to miala w kwestiach bezpieczenstwa , polityki i kultury. Borsuk I piq powiedza ze to dowod na to jaka Merkel wielka chrzescijanka jest I w ogole stateswoman.

Dzis Merkel chce zakazu burek ukazajac jak bardzo “wazne” sa dla niej symbole relgijne I jak wielkie ma serce chrzescijanskie.

Otoz nie. Wlasnie sie zupelnie nie.

W kwestii uchodzcow Merkel zachowala sie nie jak chrzescijanka tylko typowa lewaczka, ktora chciala uzyc milionow islamskich uchodzcow po to zeby jeszcze dalej rozmyc chrzescijanskie korzenie Europe y narodowe tradycjie krajow w Europie ktorym tych uchodzcow chcial wmuscic. Zachowala sie jak typowa lewaczka dla ktorej niszczenie tego co tradycyjne I nardowe jest najwazniejsze. Jest podstawa ku stworzeniu na wskros lewackiej Europy bez granic. W tym wlasnie jej I wszystkim europejskim lewakom potrzebne byly te miliony uchodzcow. Nastepne milionyu przyszlych wyborcow za wspolna lewacka Europa.

Dzis szydlo wyszo jasno z worka. Osoba religina, przwdziwa chrzescijanka, nie zrobila tak idiotycznego gestu jao uderzenie w symbol burki. Bo to jest nic jak typowe lewacak odpowiedz na ismamizm. Wpuszczajmy ich tu zeby nam pomogli zniszczyc tradycje a potem symbolicznie pokazamy tym co protestuja ze jestesmy po ich stronie zakazujac burki. A co to da? Govno totalne. Zakaz burki nie ma zadnego znaczenia.

Zadna wierzaca osoba, o glebokiej wierze, nie wzielaby czegos takiego pod uwage. Bo uderzenie w burke to nic innego jak lewackie ataki na krzyz, na modlitwe w przestrzeni publicznej. To nie oznaka ochorny wlasnej kultury , tylko oznaka wojujacego liberalizmu-lewactwa, ktore nie potrafi zniesc symobli religinych w przestrzenie publicznej.

To ze tysiece terrorystow moze wejsc do Europy wsrod tych uchodzcow to nic wielkiego, to ze te miliony kompletenie zmienia europejska culture to tez nic wielkiego, ale burka to symbol wszelkiego zla.

Rzygac mi sie chce.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Merkel 06.12.16, 20:25

> Dzis Merkel chce zakazu burek ukazajac jak bardzo “wazne” sa dla niej symbole r
      > elgijne I jak wielkie ma serce chrzescijanskie.
      >
      Germany—German Chancellor Angela Merkel called for the prohibition in some situations of the full facial veil,

Tam gdzie funkcjonuje państwo, Manny. Gdzie Ty tu widzisz komunizm?
      Nawiasem mówiąc, to państwo jest chrześcijańskie i zakazu noszenia krzyżyka na szyi, jak w Wielkiej Brytanii, w Niemczech nie ma
      • manny-jestem Re: Merkel 06.12.16, 20:50
        Unik stosujesz Borsuku.

A ze wyglada ze to bronisz i akceptujesz to smutne jest.
      • monalisa2016 Re: Merkel 06.12.16, 23:44
        Borsuku gdyby miała chrześcijańskie serce zachowała by sie inaczej wobec zakorzenionej tubylczej społeczności a jednak jest inaczej.
        Merkel osoba bez kompasu, bez wizji, bez planu, wysiadująca problemy jak kwoka na jajkach nastawiając ucho aż ktoś gdzieś coś podszepnie, później okrzykująca sprawę za "Chefsache"

Chef = szef
        Sache = rzecz
        • monalisa2016 Re: Merkel 06.12.16, 23:46
          Zapomniałam dodać, SED zawładnęło sobie BRD, pisze to od czasu kiedy nasza pani doszła do władzy.
    • benek231 Won hitlerku z Manny na forum PiSu :O) 06.12.16, 21:00
      religiancie oraz glupku.
      • pro100 Re: Won hitlerku z Manny na forum PiSu :O) 07.12.16, 11:38
        nudy, wymyśl coś świeżego. np ty syfilityczne truchło lenina, won na forum unia europejska.
    • andrzejg Re: Merkel 06.12.16, 21:05
      Czytam Twój kolejny post, w którym krzyż przesłania Ci myslenie.
      • benek231 Re: Merkel 06.12.16, 21:19
        andrzejg napisał:

> Czytam Twój kolejny post, w którym krzyż przesłania Ci myslenie.
        **
        Nie zwalaj winy na krzyz, Andrzeju - to tylko przedmiot. Gdyby Manna potrafila myslec to zaden krzyz nie bylby w stanie jego myslenia przeslonic. A Manna to bezmyslny glup i dlatego plecie co plecie.

Gdyby Merkel nie zwracala uwagi na te burki, to zarzucalby jej nasz hitlerek, ze jest za bardzo tolerancyjna wobec islamistow. Bo tu o kopanie Merkel idzie, przede wszystkim, jesli nie wylacznie.

Jezeli panstwo w ktorym scieraja sie rozne religie i kultury ma zamiar zachowac wlasna tradycyjna kulture to sila rzeczy musi podjac kroki w celu spacyfikowania najbardziej wojowniczych i zaborczych kultur i religii. A osiagnie to poprzez upodobnianie przedstawicieli tych religii i kultur do wszystkich innych z tlumu. By nie mogli czuc sie na misji, z jednej strony, podczas gdy, z drugiej - przestali byc wystawieni na niechec innych grup etnicznych i spolecznych. Wczesniej wpadli na to Francuzi.

Manna bredzi bo np. w sredniowieczu obowiazkiem chrzescijanina bylo wskoczenie we wlosienice podczas wielkiego postu. A ten siedzi przed komputerem w T-shircie, czyli jaki z niego chrzescijanin.
        Tylko patrzec jak zacznie bronic tradycji wycinania dziewczynkom lechtaczek, z uzyciem kawalka szkla od piwnej butelki.
        • lont12 Re: Merkel 06.12.16, 21:34
          a ty Ubenku kiedy przestaniesz spoglądać na świat przez szkło piwnej butelki?
    • qwardian Re: Merkel 06.12.16, 22:01

Religią białego człowieka w Niemczech jest arbeit, to tytani pracy i budowania lepszego jutra, a także pielęgnowanie pamiątek przeszłości.. Ta kobieta wpuściła śmieć ludzki, którego misją jest burzyć i niszczyć, bo ich mózg kipi od wściekłości na otaczający świat, są zbyt leniwi, żeby pracować fizycznie i zbyt głupi, żeby ich mózg odnalazł piękno w świecie zbudowanym przez białego człowieka...
    • monalisa2016 Re: Merkel 06.12.16, 23:07
      manny-jestem napisał:

> Merkel przeciw burkom
      > Dzis Merkel chce zakazu burek ukazajac jak bardzo “wazne” sa dla niej symbole relgijne I jak wielkie ma serce chrzescijanskie.
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nie zupełnie Manny, burka nie jest żadnym symbolem religijnym, jest symbolem wymyślonym przez Talibanów po to by krzewić ich styl islamizacji na świecie.

Tak samo jest z niqabem, został wymyślony przez beduinów koczujących na pustyniach po to by twarz chronic przed burzami piaskowymi.

Co do "mutti" Merkel mam takie same odczucie jak ja widzę w telewizorni zbiera mi sie zaraz na wymioty. smile
      • monalisa2016 Re: Merkel 06.12.16, 23:24
        Polecam, szczególnie linki pod artykułem.
        Zalewanie Europy islamistami było planowane "długą ręką" przez ONZ zanim zostały otwarte wrota do Europy.

O tym pisało sie w Unser Mitteleuropa / nasza środkowa Europa.

unser-mitteleuropa.com/2016/05/21/die-uno-wie-sie-uns-umzuvolken-gedenkt/
    • piq miałeś stosunek z Merkel?... 07.12.16, 02:42
      > Borsku I piq dowalaja sie do mnie o moj stosunek z Merkel.

Manny, czy coś się stało? Bo wygląda na to, że coś z tobą nie tak. Zwykle miałeś porządnie i uważnie napisane posty, poprawne, a tu mamy byle jak nagwazdrany bełkot. Jesteś chory? Pijesz? Bierzesz środki przeciwbólowe?

A co do meritum: nie obaliłeś żadnego z moich twierdzeń, które wyłożyłem w twoim własnym wątku (który olałeś). Jest kwestia Merkel i jest kwestia polskiego państwowego stosunku do Niemiec w chwiejącej się Europie. Jestem zwolennikiem jedynej rozsądnej opcji w polityce zagranicznej, czyli jak największego zbliżenia z Niemcami, Szwecją i Finlandią - gdzie Niemcy są głównym i najsilniejszym graczem, a przy tym dotychczas wyjątkowo konsekwentnym w obronie nienaruszalności europejskich granic, czyli sankcji na Rosję. Inne opcje to proste drogi do kłopotów. W tym zwłaszcza rosyjski pomysł dla Europy środkowej - "międzymorze". Merkel obecnie wycofuje się ze swoich błędów, a innego równie lojalnego sojusznika w Europie, manny, nie mamy. Ani innej opcji.

Wszelkie wysiłki, żeby złamać sojusz Polski z Niemcami, są inspirowane przez rosyjską agenturę. To oczywiste.

Proszę cię o racjonalne posty, a nie wylewy panikarskiej ideologii, manny, bo zbliżamy się do czasu rozstrzygnięć w świecie i Europie, który od nowa ukształtuje sytuację międzynarodową na następnych 50 lat.
      • manny-jestem Re: miałeś stosunek z Merkel?... 07.12.16, 05:18
        Widzialem niedawnomapke. Kraje z najwieksza iloscia rozwodow, najwieksza iloscia dzieci rodzonych w zwiazkach pozamalzenskich i kraje z najmniejsza iloscia ludzi chodzacych do kosciola. W pierwszej piatce wszedzie Niemcy, Finlandia i Szwecja. Gratuluje sojusznikow.

Merkel wycofuje sie z bledow walczac z burkami a zapraszajac terrorystow.

Kto tu pisze glupie posty?
        • oleg3 Kto tu pisze glupie posty? 07.12.16, 08:53
          manny-jestem napisał:

> Widzialem niedawnomapke. Kraje z najwieksza iloscia rozwodow, najwieksza ilosci
          > a dzieci rodzonych w zwiazkach pozamalzenskich i kraje z najmniejsza iloscia l
          > udzi chodzacych do kosciola. W pierwszej piatce wszedzie Niemcy, Finlandia i Sz
          > wecja. Gratuluje sojusznikow.
          > Merkel wycofuje sie z bledow walczac z burkami a zapraszajac terrorystow.
          > Kto tu pisze glupie posty?

Manny nie będę się zakładał, ale nic głupszego jeszcze nie napisałeś. Tworzenie sojuszy obronnych w oparciu o statystyki religijności to politologiczne novum i - delikatnie pisząc - materiał dla psychologa.
        • piq manny, przepraszam, że spytam,... 07.12.16, 18:04
          ...ale się zacząłem autentycznie martwić twoim stanem. To nie prowokacja z mojej strony, tylko jestem przywiązany do wieloletnich weteranów FAq i traktuję ich jak kolegów. Czy coś się stało? Bierzesz środki przeciwbólowe albo uspokajające? Jakieś nieszczęście? Odpisz, bo trochę inaczej jest, kiedy ktoś ma kłopoty niż kiedy ich nie ma. Naprawdę się martwię. To nie tradycyjne forumowe "zapomniałeś wziąć tabletki" tylko troska o twój stan zdrowia.
      • monalisa2016 Re: miałeś stosunek z Merkel?... 07.12.16, 11:48
        piq napisał:
        >
        > Wszelkie wysiłki, żeby złamać sojusz Polski z Niemcami, są inspirowane przez ro
        > syjską agenturę. To oczywiste.

Mógłbyś być tak uprzejmy i podał tą rosyjską agenturę.
        Jokos dziwnie zachodni przedstawiciele gospodarczych interesów w tym z Stanów nie oglądają sie na krzykaczy z byłego bloku wschodniego i jeżdżą na "zakazany" Krym nawiązując z Rosją interesy. Polski MSZ napisał też list do Kremla że chce dobrych stosunków z Rosja ale pod warunkiem że Rosja zniesie sankcje na słynne jaPka i odda wrak tupolewa, ot zrozumienie międzynarodowej współpracy przez pisowskich polityków.

> Proszę cię o racjonalne posty, a nie wylewy panikarskiej ideologii, manny, bo z
        > bliżamy się do czasu rozstrzygnięć w świecie i Europie, który od nowa ukształtuje sytuację międzynarodową na następnych 50 lat.

Niestety, Merkel (o niej jest mowa) nie wykorzystała niemieckiego przewodnictwa w OBWE dla Europy, aby ta "organizacja" była neutralnym silnikiem zrozumienia pomiędzy UE a Euroazjatycką Unią w tym Rosją. Tu odrzuciła niemiecka strona (znaczy Merkel) oskarżając niesłusznie Rosję o braku dialogu. Rosja była bardzo rozczarowana, że Niemcy pod przewodnictwem Angeli Merkel stały się głównym zwolennikiem polityki sankcji wobec Rosji zamiast grać rolę pośrednika (te stanowisko było przewidziane dla Polski) między Stanami a Rosją. Merkel postawiła się w 100% po stronie USA. Co przyniosła błędna merkelowska polityka dla Europy w ostatnim czasie sami widzimy na przykładzie upadającej, zadłużonej po uszy Europy.

Czego dotknęła sie ta kobieta wszystko zniszczyła nie tylko na płaszczyźnie światowej czy unijnej polityki ale też w samych Niemczech, po prostu zniszczyła opozycje która dopiero powstaje na bazie alternatywnych mediów, nowych partii (AfD, Deutschen Mitte) jak i nowopowstałych trendów np. PEGIDA i jej odłamy, stad zakaz noszenia burki.
        • monalisa2016 Re: miałeś stosunek z Merkel?... 07.12.16, 11:57
          monalisa2016 koryguje:

> Czego dotknęła sie ta kobieta wszystko zniszczyła nie tylko na płaszczyźnie świ
          > atowej czy unijnej polityki ale też w samych Niemczech, po prostu zniszczyła op
          > ozycje która dopiero powstaje na bazie alternatywnych mediów, nowych partii (AfD, Deutsche Mitte) jak i nowopowstałych trendów np. PEGIDA i jej odłamy, stad
          > zakaz noszenia burki.
    • pro100 zawsze jest interes do zrobienia 07.12.16, 11:34
      nawet jeśli wygląda na idiotyzm ściąganie miliona leniwych chłopów w wieku poborowym z wielkim pretensjami z kultury debilomaczismo żeby pracowali na emerytury wymierających szkopków. i jeśli to nie makrela robi interes dla niemców, to pytanie kto wyżej nad makrelą robi interes i dla kogo?
    • monalisa2016 Re: Merkel 07.12.16, 22:42
      Obrona Merkel skończyła sie? smile
      • monalisa2016 Re: Merkel 08.12.16, 01:48
        Dla znających j. niemiecki, jak działa system.

www.youtube.com/watch?v=XXLlrd5dKQc

Człowiekowi nie chce sie aż wieżyc że to leciało w niemieckiej państwowej TV za kadencji i kontroli telewizorni przez system naszej pani.
        Tu widzi sie dokładnie jak działa system jak i oblicze rządów naszej pani.
        Ale wielu osobom na tym forum prawda razi w oczy przez to nie dopuszczają ja do siebie.
    • dachs Re: Merkel 08.12.16, 14:45
      manny-jestem napisał:

>
      > Borsku I piq dowalaja sie do mnie o moj stosunek z Merkel.

Nie tylko, nie tylko. smile

> Otoz pani Merkal nie maial problem z tym zeby zaprosic do Niemiec I Europy mili
      > ony islamskich uczhodcow z Syrii nie patrzac na to jakie skutki bedzie to miala
      > w kwestiach bezpieczenstwa , polityki i kultury.

Kiedy Polska przystępowała do Unii, dokładnie to samo zarzucano ówczesnemu rządowi.
      Że nie patrzy na to jakie skutki będzie to miało w kwestiach bezpieczeństwa , polityki i kultury.
      I rzeczywiście bezpieczeństwo w Niemczech pogorszyło się gwałtownie. Bandy złodziei potrafiły ukraść wszystko, nawet ogołocić park maszynowy wielkiego gospodarstwa z paru kombajnów. Polak potrafi. W dziedzinie polityki nasi genialni złodzieje nie szukali wpływów, natomiast w kwestii kultury nie było żadnego niebezpieczeństwa, bo to byli nasi polscy chłopcy, spod naszych małomiasteczkowych kościółków.
      Dziś kradną już mniej, na tyle, że przestał to już być problem "kradnących Polaków".
      Niemcy odkryli korzyści z kupowania i wypoczywania w Polsce, Polacy są cenieni jako pracownicy, i Polska jest uważana za dobrego, sympatycznego sąsiada.
      Takie obrazy nie są jednak trwałe i to co się budowało przez 26 lat (mam na myśli "Traktat o dobrym sąsiedztwie" można zepsuć w rok.
      Nadzieja w tym, że Niemcy mający parę lat więcej tradycji demokratycznej, (wtłoczonej im siłą przez Amerykanów), zdają sobie sprawę, z przemijania władzy.

> W kwestii uchodzcow Merkel zachowala sie nie jak chrzescijanka tylko typowa lew
      > aczka, ktora chciala uzyc milionow islamskich uchodzcow po to zeby jeszcze dale
      > j rozmyc chrzescijanskie korzenie Europe y narodowe tradycjie krajow w Europie

Nie wiem skąd to wiesz, może z kabaretu jakiegoś. Oficjalne uzasadnienie szło raczej w kierunku nowej siły roboczej. To uzasadnienie było nieugruntowane, gdyż z Arabów siła robocza jest marna, ale z lewactwem miało akurat mało wspólnego.

> Osoba religina, przwdziwa chrzescijanka, nie zrobila tak idiotycznego gestu jao uderzenie w > symbol burki.
      (...)
      > Zadna wierzaca osoba, o glebokiej wierze, nie wzielaby czegos takiego pod uwage
      > . Bo uderzenie w burke to nic innego jak lewackie ataki na krzyz, na modlitwe w
      > przestrzeni publicznej. To nie oznaka ochorny wlasnej kultury , tylko oznaka w
      > ojujacego liberalizmu-lewactwa, ktore nie potrafi zniesc symobli religinych w p
      > rzestrzenie publicznej.

Tu się mogę z Tobą zgodzić. Jako chrześcijanka nie powinna zakazywać innym noszenia swojego symbolu religijnego. Tu zdecydowała nie chrześcijanka lecz polityka.
      Brudna sprawa - polityka. Tylko...

To akurat nie wojujące liberalne lewactwo domagało się zakazu burki. Żądania przyszły od nacjonalistów i ksenofobów, niezależnie od barwy politycznej. Tych ksenofobów popierają nawet niektórzy koledzy z forum. A już głosy w tym duchu, nadchodzące z Niemiec brzmią, jak wołanie karpia, żądającego przyspieszenia Wigilii.

> To ze tysiece terrorystow moze wejsc do Europy wsrod tych uchodzcow to nic wiel
      > kiego, to ze te miliony kompletenie zmienia europejska culture to tez nic wielk
      > iego, ale burka to symbol wszelkiego zla.

Tu jesteś akurat skrajnie niekonsekwentny, bo burka zmienia europejską kulturę, podobnie jak herbaciarnie i meczety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka