monalisa2016 Re: To forum przypomina F Swiat. 25.03.17, 00:03 Tak masz racje, te forum zaczęło być konkursem fobi. Nie ma żadnego obiektywizmu bez względu na przynależność czy wyznanie zaczął sie wyścig ... (lepiej zatrzymam dla siebie te określenie). Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: To forum przypomina F Swiat. 25.03.17, 03:03 Biorac pod uwage ze wczesniej bylo to forum lewackich trolli rosyjskich,to jest to dobra zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: "Świat" nie jest aż tak osrany na maksimum 14.05.17, 17:56 Forum swiat bylo najpiekniejsze jak pisal, na nim Fredzio, ktory krzyczal Polacy oddajcie mi moja kordle!! Kiedys pisywalam, ale teraz nie zagladam, chociaz moze zajrze z ciekawosci?? Kraj to sie zrobil sciek totalny niestety.Tu jest w miare spokojnie, i mozna wygaszac , wiec nie traci sie czasu na czytanie i odpowiadanie, ale w porownaniu z Forum Aktuualnosci, ach lezka sie w oku kreci ... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Forum Swiat to bylo forum z prawdziwego... 13.05.17, 23:04 zdarzenia. Forum Aquanet to grupa kilkunastu zadomowionych bufonow, ktorym wydaje sie, ze sa sola tego forum. Mimo, ze niektorzy posiadaja wiedze, bo po kilku zdaniach mozna to zauwwazyc, to ich osobowosc przypomina lumpenproletariat na barykadach normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Dodana "swieza" krew zmieni ta kloake ... 13.05.17, 23:23 przestarzalych nawykow i pseudopoprawnosci w prawdziwe forum wymiany opinii niezaleznie od pogladow ich autorow. Zmien je na lepsze - zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Dzięki, dzięki, dzięki 13.05.17, 23:25 Jacy Wy jesteście cudowni i szlachetni, że przychodzicie tu i się z nami zadajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Zawsze do uslug... 13.05.17, 23:34 My w przeciwienstwie do Was jestesmy otwarci i nie posiadamy ujemnego stanu umyslu. Dla nas liczy sie tekst i niewazne, czy pisal go macho man czy tez zwykla doopa w korach. Jak bedzieci niegrzeczni, to odzielimy to forum na pol i kazy bedzie mial swoja wlasna polowke. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Dzięki, dzięki, dzięki 13.05.17, 23:54 dachs napisał: > Jacy Wy jesteście cudowni i szlachetni, że przychodzicie tu i się z nami zadaje > cie. Wyglada to na jakas misje. Ze wstretem ale sie zadaja. tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Jeszcze troszeczke, a bedzie mozna pomyslec, ... 14.05.17, 00:09 ze komentarze twoje sa pochodna niecheci oraz zespolu napiecia przedmiesiaczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Jeszcze troszeczke, a bedzie mozna pomyslec, 14.05.17, 00:26 blueelvic2 napisał(a): > ze komentarze twoje sa pochodna niecheci oraz zespolu napiecia przedmiesiaczkow > ego. Nie mecz sie. Spij dobrze. tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 No widzisz, udalo sie ... 14.05.17, 00:55 Potrafisz zlosliwoscia na uszczypliwosc odpowiadac, a komentarze pisane z umiarem i z zyczliwoscia zbywasz milczeniem. Dlaczego? Nadmiar wybiorczej empatii zapewne... Prawda jest taka: Wasze kolko rozancowe, a raczej Wasze sumienie, traktuje wybiorczo etyczne normy. Kierujecie sie w stosunku do nowych na tym forum roznymi kryteriami, zaleznymi od sposobu wychowania, otoczenia spolecznego i miejsca przebywania. Postepowaniu czlowieka, kazdego czlowieka, towarzyszy umiar i rozum,... no, moze jeszcze i serce. Czy napewno jestescie z nimi w zgodzie? Obrazacie uzywajac wulgaryzmow, oczerniacie, plujecie wrecz nienawiscia,... a przeciez kazde doswiadczenie krzywdy jest bolesne. Krzywda byla zawsze, jest i pozostanie niesprawiedliwoscia. Czlowiek skrzywdzony zawsze cierpi niezaleznie od wieku, religii, wyksztalcenia, pozycji spolecznej, posiadanych dobr materialnych. Szkoda, wielka szkoda, ze o tej prostej prawdzie zapominaja ludzie nobilitowani. Nienawisc rodzi nienawisc i warto o tym pamietac. A teraz wracam do meritum. Nie mecz sie. Spij dobrze. Daj se siana z takimi ripostami... To juz oklepane i tandetne. Rowniez zycze dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Szukam w tym jakiegos sensu 14.05.17, 09:15 blueelvic2 napisał(a): > Obrazacie uzywajac wulgaryzmow, oczerniacie, plujecie wrecz nienawiscia,... a > przeciez kazde doswiadczenie krzywdy jest bolesne. Krzywda byla zawsze, jest i > pozostanie niesprawiedliwoscia. Mozesz przeszukac cale archiwum Aqua (lata wstecz) i nie znajdziesz takiego tekstu mojego autorstwa. Nie uzywam wulgaryzmow, nie pluje nienawiscia ani nie oczerniam. I przeciez wiesz o tym - bo nie jestes na forum 'od wczoraj'. Dlaczego wiec taki tekst - do mnie ? Szukam w tym jakiegos sensu - byc moze niepotrzebnie, moze po prostu odreagowujesz jakies 'stare blizny' ? > Nienawisc rodzi nienawisc i warto o tym pamietac. Zatem zwracaj sie do tych, ktorzy nienawidza. Ja nie pielegnuje w sobie urazy nawet gdy ktos mnie wielokrotnie obrazi. Nie odpowiadam nienawiscia na nienawisc. Najwyzej rezerwa, ironia. > Daj se siana z takimi ripostami... To juz oklepane i tandetne. A jakiej riposty spodziewales sie po swoim (oczywiscie nie_oklepanym i nie_tandetnym) tekscie ? "komentarze twoje sa pochodna niecheci oraz zespolu napiecia przedmiesiaczkowego" Sluzyl podtrzymaniu rozmowy ? Czasem lepiej powiedziec 'dobranoc' niz pieklic sie do rana... tete Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Poniewaz jestem czlowiekiem ukladnym... 14.05.17, 15:23 i pokornego serca, to chcialbym jedna rzecz wyjasnic. W zwiazku z czym zamieszcze kilka linkow. * forum.gazeta.pl/forum/w,13,163883472,163883472,borsuku_wybacz_nie_wpadne_na_twoje_forum_.html ** forum.gazeta.pl/forum/w,13,163905905,163905905,Who_is_who_na_Aquanecie.html *** forum.gazeta.pl/forum/w,13,163905905,163905905,Who_is_who_na_Aquanecie.html Celem wyjasnienia powiem tylko, ze interesuje mnie tylko tresc watku otwarcia i komentarze, na ktore zawsze odpowiadam adekwatnie do przedmowcy. Zawsze. Od mojego pierwszego wejscia na to forum bylem obrazany przez "weteranow"... Brak wiedzy, brak oczytania, brak znajomosci, to najlagodniejsze okreslenia. Zaczelo sie od spektaklu "Klatwa" poprzez dyskusje o cywilizacji lacinskiej ... Probowano obrzydzic mi to forum na maxa. Poniewaz potrafie sie obronic i stawac w obronie innych, zaczeto wiec spiskowac. Wlasciwie to juz wystarczy, ... wskazywanie palcem nie ma naprawde sensu. Ludzi nie zmienimy tak ad hoc. Twoj watek o bialych rozach bardzo mi sie podobal niezaleznie jakie przeslanie polityczne zawieral. Probowalem "wejsc" do dyskusji... nie dalas szans. Well, to twoja sprawa, z ktora nie bede polemizowal. Zatem zwracaj sie do tych, ktorzy nienawidza. Zwracalem sie... Watek, w ktorym teraz dyskutujemy, nie jest mojego autorstwa. Znam autora tego watku z FS i wyrazilem do niego swoja wlasna opinie w oparciu o doswiadczenia z Aquanet. Jedno wszak wiem napewno, gdybym nie napisal uszczypliwego (odpowiedz na zawoalowana ironie ) postu pod twoim adresem, to nie byloby tej obecnej rozmowy. Byc moze jestem przewrazliwiony, ale z drugiej strony nikt do nas (obcych na tym forum) reki nie wyciaga. Nie wiem czy ta wymiana zdan cookolwiek zmieni, ale mam przekonanie, ze cos niecos wyjasnila. A ja biala roze na oltarze wynosze... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Przepraszam za borsuka,... 14.05.17, 15:30 ktory ewoluuje w stroneskunsa - amerykanskiego smierdziela. Borsuk, to silny i ambitny stwor. To co poniezej on napisal, to jest dokladnie to, co chcialem tobie powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Chyba się pogrążasz 14.05.17, 15:43 blueelvic2 napisał(a): > To co poniezej on napisal, to jest dokladnie to, co chcialem tobie powiedziec. To co już powiedziałeś i tak było za dużo. Chciałeś naprawdę nazwać "chamskim bydlakiem"? Niesłychane. To już odwoływanie się do stanów fizjologicznych Ci nie starcza? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: No widzisz, udalo sie ... 14.05.17, 14:56 blueelvic2 napisał(a): > Kierujecie sie w stosunku do nowych na tym forum roznymi kryteriami, > zaleznymi od sposobu wychowania, otoczenia spolecznego i miejsca przebywania. Tak. Np. tępimy płatnych, ruskich trolli. Ale akurat Ciebie, jak jeszcze pisałeś pod starym nickiem, tępiliśmy (w każdym razie ja tępiłem) jedynie za to co piszesz i jak piszesz. A dziś sam stałeś się trollem, człowiekiem bez twarzy. > Obrazacie uzywajac wulgaryzmow, oczerniacie, plujecie wrecz nienawiscia,... Jeszcze brakuje tylko sformułowania "przemysł nienawiści". Ale dojdziesz i do tego, bo mentalność podobna. > Szkoda, wielka szkoda, ze o tej prostej prawdzie zapominaja ludzie nobilitowani No własnie, i o elitach nie zapomniałeś. > Nienawisc rodzi nienawisc i warto o tym pamietac. Pamiętamy. Nienawiść takich jak Ty stworzyła Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs P.S. 14.05.17, 15:00 blueelvic2 napisał(a): do najłagodniejszej osoby, jaka kiedykolwiek pisała na tym forum > ... komentarze twoje sa pochodna niecheci oraz zespolu napiecia przedmiesiaczkow > ego. Ty chamski bydlaku, śmiesz komuś zarzucać wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Nie przejmuje sie igor... 14.05.17, 17:46 W zyciu zaliczylem nie takich przyglupow. Zajme sie nim pozniej, poniewaz... W Kanadzie celebrujemy Dzien Matki i nie mam nastroju zajmowac sie tym moralnym goownem. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs To jest dno den. 14.05.17, 18:28 blueelvic2 napisał(a): > W Kanadzie celebrujemy Dzien Matki i nie mam nastroju zajmowac sie tym moralnym > goownem. To przecieź ty napisałeś do Tete: "ze komentarze twoje sa pochodna niecheci oraz zespolu napiecia przedmiesiaczkowego."? Ktoś, kto tak dyskutuje z kobietą naprawdę nie ma prawa moralizować, ani nikogo pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjaiswiat Re: Nie przejmuje sie igor... 14.05.17, 20:19 blueelvic2 napisał(a): > W zyciu zaliczylem nie takich przyglupow. Zajme sie nim pozniej, poniewaz... > W Kanadzie celebrujemy Dzien Matki i nie mam nastroju zajmowac sie tym moralnym > goownem. Najlepiej zostawic ich samym sobie,i niech obrzucaja sie gownem,jak to oni robili wczesniej. Czy zauwazyles jak aborygeny dyskutuja miedzy soba? A my zawsze mozemy podyskutowac spokojnie i merytorycznie,chociaz i tak na wiekszosc spraw bedziemy miec odmienne zdanie. p.s. czy probowales kiedys dodawac do miesa fusy z kawy? Na dniach poczestowali mnie wolowina,ktora miala lekki aromat kawy.Smakowalo wysmienicie.Szczegulow mnie nie zdradzili,tylko powiedzieli ze zostali wykorzystane fusy z kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Co za zbieg okolicznosci... 15.05.17, 01:12 Pol godziny temu wrocilismy do domu z restauracji The Keg Steakhouse w Niagarze Falls, a tu igor z pytaniem odnosnie stekow, bo wlasnie przyprawa kawowa dla nich przeznaczona, chociaz nie tylko. Wow - intuicja? Igor, to nie fusy, a prawdziwa kawa mielona. Robilem i nadal robie ta mieszanke i daje tobie przepis na taka uniwersalna. Oto on: 1/2 - lyzki stolowej brazoweg ocukru 1/2 tyle samo soli morelowej 1/2- tyle samo soli normalnej 1/2 lyzki swiezo mielonego pieprzu 1/2 lyzki red chili pepper flakes - lepiej odzwierciedla to co mam na mysli 1/2 lyzki dobrze zmielonej kawy 1/2 tyle samo granulowanego czosnku 1/2 lyzki smoke paprika - sproszkowana. Niektorzy dodaja !/2 lyzki oregonu + tyle samo sproszkowanej musztardy + mielonej koledry ( coriander). Osobiscie trzymam sie tego podanego na wstepie. Podana ilosc mieszanki wystarcza na 1 lub co najwyzej dwa steki. Inna bajka to czas pieczenia, ale to chyba juz wiesz. Nie wszedzie mozna nabyc sol morelowa. Jezeli nie bedzie dostepna, to mieszanka nie ucierpi. Z miaszankami mozna kombinowac wedlug wlasnego gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Ps... 15.05.17, 01:14 Pisze w pospiechu, bo goscie czekaja. Teraz kieliszek koniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Dlatego, że prawidłową nazwą tego forum jest: 16.05.17, 12:57 Szambonet. Administracja forów GWna raz na jakiś czas postanawia spuścić wodę z takich forów jak FK czy FŚ i wtedy wszystkie nieczystości trafiają na Aquanet vel Szambonet. Od kiedy FA zostało przemianowane na Aquanet takich spustów szamba było kilka, aktualnie chyba z 4 czy 5 akurat z FŚ. W odróżnieniu od normalnego szamba, tego nikt nie wybiera. Samo się rozkłada. All natural. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos A niby co innego ma przypominać? 16.05.17, 13:32 boavista4 napisał(a): > I could dalej. Zaczęli pisać tu światowcy spuszczeni ze swojego forum. Wypisz, wymaluj Francja ze swoimi imigrantami. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Fora bywaja rozne... 16.05.17, 15:17 Mamy fora anonimowe, polanonimowe, zamkniete, prywatne ... Wybor zawsze nalezy do forumowicza. Osobiscie uwazam, ze wazniejsza od uczestnikow forum jest sprawa tematyki watkow otwarcia, ale... To co najwazniejsze zalezy od inteligencji uczestnikow forum. Od nich zalezy jaki ksztalt przybierze dyskusja, bo wiadomo, ze z kazdej tematyki mozna zrobic wpis, ktory stanie sie popularny. Kluczem do tego jest wzbudzenie emocji. Spuszczeni swiatowcy... Tak, wystarczy tylko wskazac palcem. Cholernie proste. Wypisz, wymaluj Francja ze swoimi imigrantami. Atmosfere forum tworza wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Fora bywaja rozne... 17.05.17, 16:04 blueelvic2 napisał(a): > Wypisz, wymaluj Francja ze swoimi imigrantami. > > Atmosfere forum tworza wszyscy. Podobnie jak we Francji imigranci i Francuzi. To taka zwyczajna i pospolita zasada budowania atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś