Dodaj do ulubionych

Doigrałem się:(

03.05.17, 17:55
Trochę prywaty, za pozwoleniem moderacjismile

Oprócz pisania czytania "Gazety" i pisania tu postów, czytam również i czasami coś piszę w niemieckojęzycznych gazetach (D, A, CH). Dzisiaj spotkał mnie cios, który mnie powalił. Zamieściłem w "Welt" post do tekstu niejakiego Richarda Herzingera o wizycie Merkel w Soczi.
www.welt.de/debatte/kommentare/article164191640/Diese-schwache-Merkel-hat-Putin-nichts-entgegenzusetzen.html
Gość jest znany z dosyć niechętnego (określając to delikatnie) stanowiska do Putina, co daje wyraz w każdym swoim tekście, w tym także. Właściwie to nawet nie zamierzałem komentować jego wynurzeń, lecz zareagowałem na dyskusję innych forumowiczów, gdzie jeden pyta drugiego, czy on nie czyta gazet i nie ogląda wiadomości. Tu się włączyłem do dyskusji, podpowiadając, że nie wystarczy tylko czytanie gazet i oglądanie wiadomości. Trzeba jeszcze przy tym myśleć. Bo jak się czyta takie teksty, jak ten pana Herzingera, to nie dziw, że wielu używa terminu "Lügenpresse".

No i się zaczęło. Najpierw dostałem maila, że moje konto zostało zablokowane. Ale chyba uznali, że to za mała kara i po 2 minutach następny mail, że zostałem wykluczony z forum.

Najlepsze było jednak uzasadnienie.
Sehr geehrter Leser,
leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass Ihr Beitrag ....gegen unsere Nutzungsregeln verstößt.
(Wielce szanowny czytelniku, niestety musimy panu zakomunikować, że pana wpis narusza reguły użytkownika)
Z tą opinią się nie zgadzam, bo zasady nie zabraniają krytykować tekstu, a ja skrytykowałem tekst, czy w ogóle rodzaj tekstów, nie tylko danego autora.

Jeszcze lepsza była druga część uzasadnienia:
"Da wir von Ihnen auch ansonsten häufig unqualifizierte Beiträge zu
bearbeiten haben (was jedes Mal Zeit & Mühe erfordert), schließen wir
Sie ab sofort aus unserem Forum aus."
(Ponieważ często musimy zajmować się pana niekompetentnymi wpisami (co za każdym razem wymaga czasu i wysiłku), wykluczamy pana natychmiastowo z naszego forum).

I co tu robić? Jak żyć, panie Prezesie?smile
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 17:58
      A narzekałeś na Forum GW. smile

Mnie zablokowali na RT.
      • lubat Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 18:13
        Jeśli mam jakieś pretensje do moderacji w GW, to dotyczą one nierównego traktowania postów. Usuwa się krytyczne tylko za krytyczną treść, a pozostawia się prostackie i chamskie, ale będące "po linii".

Zablokowanie na RT nie powinno Cię dziwić, wszak to zamordystyczna i totalitarna stacja. Ale "Welt" to pełną gębą demokratyczne i wolne medium, gdzie podobno jest pełna wolność wypowiedziwink
        • malkontent6 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 18:31
          Na RT nie wypowiadałem się na temat Rosji, bo za mało wiem na temat tego kraju. Pisałem USA coś, co nie było zgodne z linią TASS więc mnie zablokowali.
          • rosjaiswiat Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 19:07
            Kiedys prosilem go o wklejenie zrzutu ekranu z komunikatem od RT,ale on calkowicie zignorowal moja prosbe.
            • eva15 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 19:36
              i teraz znowu ignoruje...
              • malkontent6 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 19:39
                Tak, niektórych dyskutantów ignoruję.
                • eva15 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 19:42
                  A wystarczyłoby pokazać tę zrzutkę...
                  • malkontent6 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 19:48
                    Taką jak pokazał lubat?
                    • eva15 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 20:07
                      Lubat to pracownik Łubiankismile takiemu ja wierzę na słowo.
                      • malkontent6 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 20:09
                        W takim razie nie mam szans. smile
                      • czuk1 Tylko AGORA hołubi rosyjskich najemników 04.05.17, 08:16
                        eva15 napisała: Lubat to pracownik Łubiankismile takiemu ja wierzę na słowo.

Ważny bo sprawny troll potwierdza - współpracę z rosyjskimi służbami bezpieczeństwa i pracuje na rzecz Rosji na polskojęzycznych forach. Z niemieckich portali takich najemników rosyjskich wyrzucają. A portal AGORA ich hołubi.

• czuk1 Re: Tylko AGORA hołubi rosyjskich najemników 04.05.17, 08:18
                          Ważny bo sprawny troll - eva15 - potwierdza - współpracę z rosyjskimi służbami bezpieczeństwa i pracę na rzecz Rosji na polskojęzycznych forach. Z niemieckich portali takich najemników rosyjskich wyrzucają. A portal AGORA takich hołubi. Całe forum rosyjskie, bo z godłem Rosji jest utrzymywane na portalu AGORY. To skandal.
                          • eva15 Re: Tylko AGORA hołubi rosyjskich najemników 04.05.17, 09:48
                            Aleś ty ograniczony, poczciwino. Nawet smajlik ci nie pomógł zrozumieć, że jaja sobie robię.
                            • czuk1 Re: Tylko AGORA hołubi rosyjskich najemników 04.05.17, 19:16
                              Najemna ćmo . Smaijlik twój potwierdza jedynie treść zdania.
                              Rozumiemy ...te zgniłe twoje jaja , podkładane Polsce z woli Kremla , na forum Agory.
                    • lubat Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 20:26
                      Zrobił bym to, tylko nie wiem, jak się to robi.
                      A poza tym, dla mnie zrzutka ma zupełnie inne znaczenie: w dawno minionych czasach robiłem czasami z kolegami zrzutkęwink
                      • malkontent6 Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 20:40
                        Czas tego typu zrzutek niestety minął. sad
                      • rosjaiswiat Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 21:28
                        lubat napisał:

> Zrobił bym to, tylko nie wiem, jak się to robi.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ga/gh/npe0/LX6l7bSTlIFggGDjEX.png
                        • rosjaiswiat Re: Malki jak zwykle klamie 03.05.17, 21:49

> lubat napisał:
                          >
                          > > Zrobił bym to, tylko nie wiem, jak się to robi.

Aby wykonac zrzut ekranu, nacisni klawisz Print Screen (moze byc takze oznaczony jako PrtScn lub PrtScrn) na klawiaturze. Klawisz ten znajduje się w gornej czseci klawiatury, na prawo od wszystkich klawiszy F.
                          Zeby zapisac zrzut jako obraz mozesz uzyc programu Paint,ktory masz w windowsie.
                          Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Paint.
                          W programie Paint zostanie wyswietlona pusta strona, wybierz z menu Edycja polecenie Wklej. Zrzut ekranu pojawi się na pustej stronie.Zeby zapisac obraz,wystarcze kliknac na krzyzyk w gornym prawym rogu i gdy wyswietli sie komunikat co zrobic,zaznacz "zapisz jako” i wskaz gdzie chcesz to zrobic,najlepiej na pulpicie,a pozniej wrzuc to na fotoforum gazety,a link do zdjecia wrzuc tutaj.
                • rosjaiswiat I znow malki klamie 03.05.17, 19:43
                  malkontent6 napisał:

> Tak, niektórych dyskutantów ignoruję.

Akurat to nie ma nic do rzeczy.
                  Wtedy my z nim dosc aktywnie wymieniali sie zdaniami,i jak by malki nie zachowal sie w sposob chaniebny w stosunku do dzieci Beslanu,byc moze i po dzis byloby tak samo.
    • monalisa2016 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 18:13
      Lubat na osłodę jak i pocieszenie posłuchaj sobie. smile
      Co za cud, to leciało naprawdę w niemieckiej TV. smile

www.youtube.com/watch?v=sPVIU62_LjA

Geteiltes Leid ist halbes Leid (a problem shared is a problem halved), mnie tez wyrzucili. smile
      • eva15 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 19:14
        Rzeczywiście zaskakująco uczciwa rozmowa na Phoenixie, warto zapamiętać to nazwisko - Norbert Bolz.
        • monalisa2016 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 19:19
          Nie zauważyłaś jak na koniec chciano go zaatakować by przebić swoją "słuszną" rację?
          ARD zwalnia juz ludzi ciekawe kiedy podadzą prawdziwy powód?
          • eva15 Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 19:29
            Podobno ARD ma za mało pieniędzy i dlatego zwalnia. Ciekawe kiedy nam podwyższą GEZ.
      • eva15 Do ML - Xavier Naidoo 03.05.17, 19:16
        FAZ dostała piany na ustach w temacie Xaviera N.

www.faz.net/aktuell/gesellschaft/menschen/xavier-naidoo-hat-reichsbueger-hymne-geschrieben-14998067.html
        • monalisa2016 Re: Do ML - Xavier Naidoo 03.05.17, 19:42
          Dzięki za link, ale ci najbardziej brużdżą od długiego czasu.
          Z powodu nich zaczęła sie ta afera z Xavierem.
          www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=GiogVb6XLMSHOuLOgMAH#q=huffington+post+%2B+Xavier+Naidoo

Chyba wiesz do kogo HP należy.
          • eva15 Re: Do ML - Xavier Naidoo 03.05.17, 19:43
            Wiem, HP nie czytam.
            • monalisa2016 Re: Do ML - Xavier Naidoo 03.05.17, 22:50
              Następny który może sie doigrać tak jak Xavier.
              www.krone.at/medien/gabalier-lasse-mir-die-meinung-nicht-verbieten-nach-kopftuch-sager-story-567502
              • eva15 Gabalier jest świetny 03.05.17, 23:36
                Nigdy bym nie przypuszczała, że to taki przytomny facet. Jego wpis jest świetny.
    • maksimum Re: Doigrałem się:( 03.05.17, 18:58
      Mnie nigdzie nie zabanowali,poza kilkoma forami GW.
    • eva15 To i tak spotkał Cię zaszczyt:-) 03.05.17, 19:10
      To i tak spotkał Cię zaszczytsmile. Moje posty likwidowano bez żadnej dyskusji ze mną... Chyba tylko jeden raz w FAZ coś się ukazało. Już parę lat temu przestałam kopać się z koniem.

Ale- parę dni temu gdzieś widziałam post z Twoim podpisem, nie pamiętam już w jakiej niemieckiej gazecie.
      • malkontent6 Re: To i tak spotkał Cię zaszczyt:-) 03.05.17, 19:17
        eva15 napisała:

> parę dni temu gdzieś widziałam post z Twoim podpisem, nie pamiętam już w j
        > akiej niemieckiej gazecie.

Może w Bild der Frau? smile
        • eva15 Re: To i tak spotkał Cię zaszczyt:-) 03.05.17, 19:28
          Raczej w:

Hogrefe
          Zeitschrift für Psychiatrie, Psychologie und Psychotherapie

Lubat pewnie opisywał tam kliniczne przypadki z tego forumsmile.
      • lubat Re: To i tak spotkał Cię zaszczyt:-) 03.05.17, 20:47
        eva15 napisała:

> To i tak spotkał Cię zaszczytsmile. Moje posty likwidowano bez żadnej dyskusji ze
        > mną.

Ja też nie miałem tej przyjemności, by ze mną korespondowano. Po prostu niektóre moje posty się nie ukazywały. Dlatego też starałem się przestrzegać wszelkich zasad netykiety, by mój trud nie szedł na marne. Zaszczycili mnie korespondencją dopiero w momencie, gdy mnie "gefeuert haben". Podejrzewam, że spowodowało to samo użycie słowa "Luegenpresse", chociaż nie przypisałem go nikomu konkretnemu.

PS. Zajrzałem właśnie na łamy Welta i pod artykułami, które można omawiać stoi dalej formułka: Sie sind mit Ihrem WELT Account (...) angemeldet. Ale nic już nie piszę, nie chcę prowokować.
    • wkkr Re: Doigrałem się:( 04.05.17, 09:21
      Na jednym z portali tzw. niezależnych w regulaminie jest wpis ze administracja ma prawo usunąć każdy wpis godzący w dobre imię tegoż portalu. Portal sam, arbitralnie stwierdza co godzi a co nie godzi w jego dobre imię.
      Może tam jest tak samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka