GoĹÄ: Tomek IP: *.gpsk.am.poznan.pl 21.01.05, 06:17 Wielki człowiek! Polska straciła świadka i współtwórcę swej historii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Wojtek Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 21.01.05, 06:59 Do widzenia Panie Janku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:42 Cześć I chwała! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneks Re: Honorowy Obywatel m. KRAKOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:27 trzeba dodać. Podobnie jak p. Kukliński. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLSKI ZYD [...] IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.01.05, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bieniu Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:13 Jak mi takich jak ty żal... Nie wiem czy jesteś Żydem czy nie. Nie obchodzi mnie to! Przydomku "Polski" nie waż się używać. Jesteś skończonym głupcem i gnojem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Precyzja, pismaki Nie 92, a 91 lat, ur 15 maja 1913 IP: *.ri.ri.cox.net 21.01.05, 13:35 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Longin Podbipięta Etatowy pracownik CIA - zwykły kondotier IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.05, 08:38 Dla mnie sprzedawczyk. Niezależnie od bohaterskich okresów w życiu. Stoczył się. Pecunia non olet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AZ Wielki Polak - jeden z największych ! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 12:21 Wielki Polak - jeden z największych ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLSKI ZYD Ministerstwo "prawdy" juz istnieje!!! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 22.01.05, 19:31 Zobaczcie co dzieje sie z nieprwomyslnymi postami!!!! Jezioranski- folksdeutsch, szmalcownik, handtrader autorytetem moralnym Gazety Wyborczej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MALESZKA Re: Ministerstwo "prawdy" juz istnieje!!! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 22.01.05, 19:37 To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLSKI ZYD bez jaj!!! NAJWIEKSZY "polski" bohater XX wieku IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 22.01.05, 19:36 to bez watpienia A. Michnik. Gdzie komu do niego, zwlaszcza folksdeutschom, handtraderom, szmalcownikom pokroju Zdzislawa Jezioranskiego (pseudonim Jan Nowak)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLSKI ZYD Re: bez jaj!!! NAJWIEKSZY "polski" bohater XX wie IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 22.01.05, 19:40 Nawet nick mi "ministerstwo praWDY" obcina.... Myslisz cenzorze, ze wszyscy Zydzi musza miec takie poglady jak obesrany Lizut, Luczywo i Bikontowa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wuj z lasu Zamknij ryja pajacu!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 22.01.05, 13:41 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vEQ Re: Etatowy pracownik CIA - zwykły kondotier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:40 Każdy kto cokolwiek i gdzie robił walcząc z komuną czyli przejawem (innym wcieleniem) ekspansji Rosji jest i będzie wielki. Ciebie to nawet wywiad Trapezfiku by nie chciał - bo za mały jesteś. Oceniaj raczej równych sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A Re: Nie 92, a 91 lat, ur 15 maja 1913 IP: *.aine.pl 22.01.05, 12:48 15 maja 1913 to data nie prawdziwa - znieniona w czasach konspiracji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLSKI ZYD Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.01.05, 13:37 Czytaj cos wiecej niz GW, mysl samodzielnie, ucz sie historii i ortografii. Przymiotniki np. "polski" pisze sie mala litera. Inwektywy ktorymi obsypujesz innych najlepiej swiadcza o twoim poziomie, polaczku.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: żydek TY NIE JESTES ZYDEM ALE LPR-owskim PACOLEM IP: 217.153.143.* 21.01.05, 15:12 Twoja niechęc do GW wyraźnie świadczy o tym żeś "polskim patriotom intelektualnym impotentem". Pisząc obrazliwy post pod adresem Jana Nowaka Jezioranskiego i podpisujac się "polski Żyd" chciałes upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Zbeszcześcić pamiec tego wybitnego Polaka oraz zdyskredytować Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Europejczyk [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieznany Re: TY NIE JESTES ZYDEM ALE LPR-owskim PACOLEM IP: *.sympatico.ca 21.01.05, 22:52 masz w zupelnosci racje i popieram Cie-tak nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Pokazałeś nam, jak trzeba kochać Ojczyznę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 06:59 Mimo niewyobrażalnie większych problemów Polski od obecnych Ty zawsze wierzyłeś, że może być lepiej, że nie można być obojętnym, że nawet na emigracji, ale można kochać Polskę i jej służyć. Dziękuję Ci za to. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol Re: TY NIE JESTES ZYDEM ALE LPR-owskim PACOLEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:09 Zbiera mnie na wymioty, że są ludzie, którzy w takich okolicznościach potrafią pisać takie teksty!!!! PANOWIE CISZEJ NAD TĄ TRUMNĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bieniu Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:37 O moją ortografię się nie mart. Lepiej najpierw doczytaj, w jakich sytuacjach stosuje się wyjątki od wymienionej reguły.... Na "moim poziomie" tak się traktuje tych, ktorzy w imię chorej ideologii próbują zakłamywać historię i "faszyzować" ten kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CV [...] IP: *.ek.zgora.pl 21.01.05, 19:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxc Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.org / *.org 22.01.05, 08:28 Aby wiedzeć cos wiece trzeba czyta i słuchac POLSKICH a nie POLSKO JEZYCZNYCH MEDÓW Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henryk Sienkiewicz [...] IP: *.aster.pl 21.01.05, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXC Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.org / *.org 22.01.05, 08:33 Niestety aby coś wiecej wiedzeć nalezało by słuchać i czytać Polskie media. niestety wiekszość słucha i czyta tylko te POLSKO JĘZYCZNE a to niestety zasadnicza róznica. no ale miejmy nadzieje ze to sie juz wkrótce zmieni i zweryfikuje sie tych róznych tak żywych jak i martwych pseudo Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Toni Volksdeutsch? -osąd zbyt surowy i niesprawiedliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:32 W tak długiej biografii można znaleźć wiele słabych punktów człowieka, ale teraz, w podsumowaniu trzeba zważyć wszystko. Mimo słabosci - tej do Żydów - jest on człowiekiem zasłużonym i nieprzeciętnym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:46 Naucz sie pisać! Polskojęzycznych mediów to Ty chyba na oczy nie widziałeś, nie mówiąc o polskojęzycznej książce! Polityke uprawiaj na spotkaniach LPR-u, a nie w takim momencie i w takim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reset Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.toya.net.pl 22.01.05, 13:25 Sam sobie bieniu wystawiłes opinie, żal to mi jest, ale takich jak ty debili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Vdercownikutory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 13:52 kiedy wy ludzie nauczycie sie zmieniać obraxliwe nagłowki z ktorymi sie przeciez nie zgadzacie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dzioobas Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 13:19 Jeden z niewielu, którzy walcząc o wolną i niekomunistyczną Polskę potrafił wspierać lewicowy rząd mając głęboko w d.... opcje polityczne. Patrzył tylko na dobro kraju. Często idealizował Polskę jak każdy stary patriota i niedostrzegał, że droga jaką wybraliśmy wyklucza patriotyzm z jakim żył i polacy skazani sa co najwyżej na patriotyczny konsumpcjonizm w stylu "Teraz Polska". Podobało mi się w nim to, że będąc symbolem walki z komuną otwarcie krytykował prawicowych bubków i oszołomskie bojówki w stylu LPR. To czy był żydem, masonem, volksdeutschem mam gdzieś i życzę wszystkim "czystym" słowianom aby mogli kiedykolwiek zbudować sobie taki życiorys bo zacietrzewione wredne mordy dobrze wspominają tylko matki i ewentualnie ci którym wchodzili w zadek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MALESZKA. [...] IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.01.05, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Y. Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: 213.134.132.* 21.01.05, 14:35 Niestety pieprzenie wyssanych z palca bzdur nie wystarczy aby zostać czyimkolwiek autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robol Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.01.05, 15:09 to był chyba Ostatni Sprawiedliwy... Cześć Jego pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eu Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:03 ale czy ci kretyni to zrozumieją o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robol [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.01.05, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robol a ty cenzor co?mam napisać że polski żyd ma rację? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.01.05, 15:07 następnym razem zanim skasujesz przeczytaj na co odpowiadam. nie użyłem słow uznanych powszechnie za obelżywe i stanąłem w obronie normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomeczek Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.sggw.waw.pl 21.01.05, 13:48 szkoda że głupota nie jest karalna, bo ty dostał bys kare smierci.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polakmały Re: Volksdeutsch, handtrader, szmalcownik, autory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:03 Mendy ludzkie tępi się przez rozgniatanie ! Ale te też się rozmnażają , zwłaszcza niestety w dzisiejszej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podziemny Re: byłeś i będziesz wzorem cnoty:oddania dla ojc IP: *.icpnet.pl 21.01.05, 16:01 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czerczil Re: byłeś i będziesz wzorem cnoty:oddania dla ojc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:44 Semper immota fide Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gatsby Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:48 Żal,kiedy umiera człowiek który całe swoje życie oddaje w służbę Ojczyzny.Niewiele jeszcze pozostało takich bohaterów,prawdziwych patriotów.Chwała i cześć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roman WIELKI POLSKI PATRIOTA.WZÓR ODDANIA DLA POLSKI IP: *.cvx.algx.net 21.01.05, 18:53 Nie zmienią tej opinii paszkwile małych, skomunizowanych polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Uzek.OLEKSY Re: WIELKI POLSKI PATRIOTA.WZÓR ODDANIA DLA POLSK IP: *.client.comcast.net 22.01.05, 05:09 Bohater obojga narodow...a w zasadzie tego wybranego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GMR Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:17 pamietam w stanie wojennym jako mały chlopiec widzialem swego ojca który słuchał radia Wolna Europa...denerwowało mnie to pytalem czemu słuchasz radia które niewyraźnie słychać są szumy i trzaski...wtedy tego nie rozumiałem teraz za to stawiam sobie coraz częściej pytanie czy warto było patrzac przez pryzmat tego co sie dzis w naszym kraju dzieje..czy zasłużyliśmy sobie na tę wolnosć...wydaje mi sie żeśmy do niej nie dorosli.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NewJersejczyk Nawyższa mu cześć! IP: *.175.228.137.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 21.01.05, 06:59 Nie przesadzę, oświadczając, że przy jego głosie i mądrych, charakterystycznych komentarzach, moje pokolenie dorastało w latach stalinowskich. Odcięci wówczas od świata „żelazną kurtyną”, gorączkowo szukaliśmy wiadomości wolnych od fałszu i narzuconej nam ideologii. Nie zważając na zagłuszenia, niecierpliwie wyławialiśmy pasma radia „Wolna Europa”. Dzięki niemu moje pokolenie mogło kształtować swe postawy i światopogląd na bazie rzetelnych źródeł informacji, wbrew zakłamanej agitacji i zalewowi oficjalniej komunistycznej dezinformacji. W latach 80-tych i 90-tych, wśród perełek politycznych felietonów, komentarzy lub ważnych artykułów dyskusyjnych, co raz napotykaliśmy niezrównane publikacje Jana Nowaka – Jeziorańskiego, szczególnie w „Nowym Dzienniku” w USA. Wyróżniały się one zawsze głębokością analizy faktów, wnikliwością oceny sytuacji i logiką konstruktywnych, klarownych wniosków. Dla wielu z nas stawały się one niemal doradczym przewodnikiem i wykładnią zachodzących przemian w życiu społeczno politycznym kraju i Polonii. I nie tylko wtedy, ale i ostatnio, gdy zdecydował się powrócić na stałe do kraju, jego zaangażowanie w najistotniejsze, trudne kwestie polskich obywateli w kraju i zagranicą, było kontynuacją służby niemającej równej sobie. Dodatkowy ogromny szacunek wśród amerykańskiej Polonii, pan Jan zdobył sobie bezprecedensową decyzją zrzeczenia się członkostwa w Zarządzie KPA, odcinając się tym gestem od linii politycznej organizacji symbolizowanej antysemickimi wystąpieniami jej prezesa Moskala. Krokiem tym umożliwił utrzymanie oficjalnych kontaktów reprezentacji Polonii z Białym Domem, którego drzwi zostały definitywnie zatrzaśnięte przed jej najwyższym przedstawicielem. My, polityczni emigranci w Stanach, podzielaliśmy ogromną radość i satysfakcję, kiedy w dowód uznania dla jego niezwykłych zasług przez te wszystkie długie lata niestrudzonej służby dla ojczyzny, społeczeństwo polskie zadecydowało o nadaniu mu najwyższego państwowego odznaczenia. Byliśmy też dumni z publicznie wyrażanego uznania, jakiego nie szczędzili mu najwybitniejsi przedstawiciele amerykańskiego świata polityki i nauki, i nie tylko amerykańskiego. Ze zgorszeniem i odrazą przyjmowaliśmy ponowne wołania ze swoich ciemności prezesa Moskala do ciemności i ksenofobii innych Polaków, tym razem dla oczernienia jego nieposzlakowanej kombatanckiej przeszłości oraz podważenia bezprecedensowych dokonań i zasługi dla wolnej Ojczyzny. Najwyższa cześć dla zmarłego, wyjątkowego Polaka, do ostatnich dni swojego życia czynnego w służbie ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Pieknie napisałeś, Kolego z NJ 21.01.05, 07:07 Tak samo bym napisał, gdybym potrafił... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta Re: Pieknie napisałeś, Kolego z NJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:11 pieknie napisane,to prawda... najwyzsza czesc Jego pamieci,odszedl ktos bardzo zasluzony dla naszego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum MOGL SPEDZIC OSTATNIE SWOJE LATA NA FLORYDZIE 21.01.05, 07:14 czy poludniowej Kaliforni,gdzie klimat jest duzo lepszy niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek z Poznania lecz był człowiekiem,którym inne kierowały wartośc IP: *.238.101.94.adsl.inetia.pl 21.01.05, 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek |Oby jak najwiecej takich LUDZI SUMIENIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:59 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek z Chorzowa Re: lecz był człowiekiem,którym inne kierowały wa IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 21.01.05, 19:07 Umarł Człowiek........... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ma 58 Re: lecz był człowiekiem,którym inne kierowały wa IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.01.05, 00:45 umarl OSTATNI CZLOWIEK ktory znal znaczenie slowa HONOR Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: MOGL SPEDZIC OSTATNIE SWOJE LATA NA FLORYDZIE IP: 81.219.87.* 21.01.05, 12:37 nie bój się dostawał emeryturę z CIA, to na Centlanym nie mieszkał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alan Re: MOGL SPEDZIC OSTATNIE SWOJE LATA NA FLORYDZIE IP: *.toya.net.pl 22.01.05, 13:40 [i][i] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Re: Pieknie napisałeś, Kolego z NJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:58 Dziekuje, dziekuje, wyraziles moje najglebsze uczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Pieknie napisałeś, Kolego z NJ 21.01.05, 13:45 tomek.giebultowicz napisał: > Tak samo bym napisał, gdybym potrafił... Prawda jest piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elka Re: Nawyższa mu cześć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:55 "..polski głos z dalekiego Londynu wyrwał mnie z odrętwienia i nastroju klęski, obudził nową nadzieję, a z nia powróciła chęć do życia i działania... przez pięc lat wojny lektura codziennych nasłuchów Londynu stała się równie niezbędna do przetrwania co chleb powszedni. Nie dający się wymierzyć wkłąd BBC w zwycięstwo nad NIemcami, potrafią ocenić tylko słuchacze. I oto teraz stawałem sięcząstką tego mitycznego "Londynu"..." Jan Nowak-Jeziorański Cześć Jego Pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szymon 1976' Re: Nawyższa mu cześć! IP: 217.153.54.* 21.01.05, 07:57 ..wyjątkowy człowiek i osoba godna szacunku. W zasadzie wzór patrioty dla mnie osobiście. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie...[^].. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wan Nawyższa mu cześć! IP: *.udn.pl 21.01.05, 08:06 Dla mnie największy autorytet ['] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bohater Re: Nawyższa mu cześć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:17 A papież to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Nawyższa mu cześć! IP: 217.153.221.* 21.01.05, 09:52 Boże,jaka to nieodżałowana strata ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UzekCyrankiewicz Re: Nawyższa mu cześć! IP: *.client.comcast.net 22.01.05, 05:16 Chyba was popie..lo? Skoro Geremek placze to chyba nie trzeba komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszka Re: Nawyższa mu cześć! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.01.05, 10:28 ['] ['] ['] Najwyzsza Mu Czesc! ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
wolsztyniak69 Re: Nawyższa mu cześć! 21.01.05, 15:40 Powiem tylko ...tekst oddaje całą jego (Pana Janka) istote..Wielko Człowiek...Pochylam głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowojorczyk Re: Nawyższa mu cześć! IP: *.amer.csc.com 21.01.05, 19:07 Autorytety odchodza... niestety nie ma nowych na ich miejsce. Wielki Polak, wielki patriota. Zawsze stal ponad podzialami. Zdolny do zupelnie niezaleznej i trafnej opinii bez wzgledu na okolicznosci. Wzor dla nas wszystkich. Zegnaj Janku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia dla mnie nie wzór. IP: *.chello.pl 21.01.05, 23:30 sama sobie wybieram wzory. nie potrzebuję suflerów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Windsor Nawyższa mu cześć! Wielkim Patriota Byl. IP: *.home.cgocable.net 21.01.05, 21:14 Rzadko kiedy slowo wielki smutek jest tak ubogie azeby w pelni wyrazic strate, jak to ma miejsce w przypadku smierci Pana Jana Nowaka-Jezioranskiego. Zycie potoczy sie dalej lecz Polska bedzie biedniejsza o jedna Wielka Dusze wsrod zywych. Tym samym jednak, Polska zyska Wielkiego i szczerze oddanego "Doradce do spraw bezpieczenstwa Polski" w Niebianskim Palacu. Spoczywaj w Pokoju JNJ. Dziekuje Ci za Twoje Piekne, bo dobrym przykladem wypelnione Zycie ...bo w wielkich zawodach wystapiles -bieg ukonczyles - wiernosci dotrzymales. Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Pana chor. Tomasza Bielickiego /rodzina trzy osobo 21.01.05, 07:26 Czemu nie jest na głownej stronieu mieszczono ta informacje tak pozno? wpisujac www.gazeta.pl dowiedziales sie sie o Lepperze Bushu i innych o wirusach discco polo. Konkurencja byla szybsza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rydzyk przez całe życie walczył o wolną Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:28 przez całe życie walczył o wolną Polskę i miał to szczęście,że dożył spełnienia tego celu cześć Jego pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Danziger Zasłużył na pamięć Historii wśród najznakomitszych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.01.05, 09:19 Jan Nowak, niesamowita postać, nieustraszony, odważny i mądry bohater. Zasłużył sobie na pamięć Historii i pokoleń Polaków jako jedna z najznakomitszych postaci Rzeczypospolitej. Całym życiem oddany wolności Najjaśniejszej. Jeden z ostatnich, jeżeli nie ostatni współczesny, o którym można wypowiedzieć takie doniosłe słowa. Cześć Jego Pamięci. I wielka strata dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dariuss ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:34 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nordynek Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:40 Szlachetna strona historii Polski odbiła się w życiu "Kuriera z Warszawy". Zostawia wzór heroizmu dla nas, a teraz niech Bóg go nagrodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje 21.01.05, 07:49 Niech spoczywa w pokoju. Jestem mu wdzięczny za godziny spędzone przy gło?niku, gdzie nasłuchiwałem poprzez szumy tych zagłuszarek - głosu Wolnej Europy. Dobrze zasłużył się Niepodległo?ci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Popish Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.01.05, 07:55 Boże jak szkoda, jak żal. Szmat historii odchodzi. Przynajmniej zobaczył to o co walczył. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr z Gdyni Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 21.01.05, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaduła Spełniłeś swą misje - żegnaj !! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 21.01.05, 08:02 pamiętam jeszcze ten czas gdy zagłuszarki pracowały a Ty mówiłeś do nas z dalekiego Monachium na falach Wolnej Europy ! a ja gó..aż słuchałem ciebie przez radio na falach średnich i krótkich, to co wtedy mówiłeś spełniło sie na twoich i naszych oczach, a dziś w nocy w odszedłeś od nas, ja obywatel RP dziękuje ci za Twoją walkę i pracę jaka zrobiłes dla dobra nas wszystkich obywateli Rzeczypospolitej ! żegnaj "Kurierze z Warszawy" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: STL Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 21.01.05, 08:09 NIETUZINKOWY CZLOWIEK.WIELKA STRATA.POKOJ JEGO DUSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Samsung Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:14 Przykre jest tylko to, że rydzykowcy i słuchacze wiadomego radia znowu znajdą jakąś spiskową teorię i będą się wyżywać w opluwaniu jego pamięci i jego postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blady Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:17 Odszedł Wielki Człowiek, Niech żyje Wielki Człowiek. Jan Nowak-Jeziorański był niekwestionowanym autoryteterm również dla ludzi takich jak ja, ludzi młodych. Ludzi, dla których przyszłością jest UE. Zawsze mówił to co myślał, nie zważając na polityczną poprawność. Stawiał tezy, niekiedy niepopularne, ale zawsze wyważone i ważne. Będzie brakowało nam jego mądrości. Żegnaj Janie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edalb Spoczywaj w pokoju... IP: *.promax.media.pl 21.01.05, 08:17 Byłeś dla mnie i dla wielu Polaków wielkim autorytetem. Twoje odejście to dla nas i dla naszej ojczyzny wielka strata . Spoczywaj w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jesiotr Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:18 A nie mial czasem 94 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beeeeeeeeee Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.toya.net.pl 22.01.05, 13:40 nie miał, miał mieć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hefajstos Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:18 Poznałem Go w Silver Spring w Waszyngtonie. Jestem z tego dumny! Wspaniały Człowiek i rzetelny Patriota! Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iste Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 08:19 Wspaniały Polak, Wspaniały Człowiek ! Żal że odszedł, nasze szczęście, że był. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz - r. 1955 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:30 To wielka szkoda, że odchodzą AUTORYTETY, ludzie przyzwoici, o niezachwianym morale. Z kogo będziemy czerpać wzory, gdy tacy ludzie wykruszą się? Zostanie nam tylko ta duża garść matołów, oszołomów, fanatyków, ksenofobów, antysemitówi i politykierów różnej maści, która panoszy się teraz w Polsce. Dzięki Ci Boże, że On był z nami. Rocznik 1955 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bogusław-r.1953 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.238.102.62.adsl.inetia.pl 21.01.05, 11:11 Gość portalu: Grzegorz - r. 1955 napisał(a): > To wielka szkoda, że odchodzą AUTORYTETY, ludzie przyzwoici, o niezachwianym > morale. > > Z kogo będziemy czerpać wzory, gdy tacy ludzie wykruszą się? > Zostanie nam tylko ta duża garść matołów, oszołomów, fanatyków, ksenofobów, > antysemitówi i politykierów różnej maści, która panoszy się teraz w Polsce. > > Dzięki Ci Boże, że On był z nami. > > Rocznik 1955 Był takim samym oszustem za pieniądze CIA jak inni. Po prostu umiał lepiej kłamać i pamiętał to,co kiedyś już powiedział. Słuchałem zagłuszaną "Wolną Europę" a że mam dobrą pamięć to przypominam sobie jak wiele z jego felietonów to były wierutne kłamstwa.A do czego miały służyć, to każdy logicznie myślący człowiek wie do czego to służyło. No i mamy co mamy dzięki takim jak Jan Nowak-Jeziorański. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yogi Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.firma.pl / 81.210.1.* 21.01.05, 11:41 Ty na pewno kupujesz w MediaMarkt. To co napisałeś świadczy dobitnie o Tobie, i o Twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hefajstos Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 06:00 "No i mamy co mamy" A wiesz ty czego nie mamy: 1) nie mamy całodobowych kolejek po mięso i wędliny 2) nie mamy zbrodniczej ideologii komunizmu 3) nie mamy starań o papier toaletowy 4) nie mamy zakłamania prasy, radia i telewizji. 5) nie mamy cenzury 6) nie mamy płaszczenia się, by wreszcie dostać paszport i wyjechać ze smordliwego systemu komunistycznego 7) nie mamy antysemityzmu w wydaniu Gomułki i Moczara. Listę można wydłużać. A co mamy? Mamy wolność słowa, niezależność od byłego molocha jakim było na szczęście było byłe ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
daniels69 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje 21.01.05, 11:45 To samo powiedzialem dzisiaj rano do swojej dziewczyny panie Grzegorzu r.1955. Podpisuje sie pod Pana wypowiedzia. Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie... rocznik 1969 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bistor Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: 213.245.152.* 21.01.05, 08:32 wielki czlowiek, ktorego bedzie brakowalo i ktorego czyny byly godne. jeszcze raz przetraszam Pana za moje durne pokolenie, ktore wczasie referendum unijnego wolalo lezec na plazy niz glosowac, gdy Pan byl pierwszy przy urnie dbajac o nasza przyszlosc. Dziekuje za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom z Prahy J.N.-J. IP: *.static.adsl.vol.cz 21.01.05, 08:26 Zemrel clovek, jemuz jsem ja v ceskoslovenske Praze cela 80. leta dekoval za nejfantastictejsi Radio, jake jsem poznal - za Polskou stanici Radia Svobodna Evropa. Myslim, ze na Vecnost odesel clovek tak trochu, ale jen trochu, podobny nasemu ceskemu Pavlu Tigridovi. Cest pamatce velkeho Polaka. T. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Danziger Ten głos uświadomił mi jedną ważną rzecz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.01.05, 09:26 Jan Nowak walczył w szczególności o wolną Polskę, ale przecież na tej działaności skorzystały też inne narody okupowane przez ZSRS. Jesteśmy zbyt mali żeby docenić Jego wielkość. Cześć Jego wiecznej Pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pak Re: J.N.-J. IP: 82.177.83.* 21.01.05, 11:28 Tom, milo wiedziec, ze pan Jezioranski wplywal tez na nastroje w Czechach. Szkoda, ze komunizm wyplukal przyjazn, ktora istniala miedzy naszymi narodami. Teraz jakos trudno przychodzi Polakom lubic sasiadow... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Mow za siebie. Dla mnie Czesi to bracia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:10 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: J.N.-J. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 13:55 pak - ha, ha jestes smieszny, i to jeszcze po tym jak za komuny my ich najechalismy w '68 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Dekujeme ti Tome z Prahy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:14 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: J.N.-J. IP: *.net-82-216-162.suresnes3.rev.numericable.fr 22.01.05, 00:22 dzieki dla Tom'a z Prahy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stefan Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: 83.169.145.* 21.01.05, 08:26 TO byl wielki czlowiek,wielki Polak i wielki patriota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 21 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.77.classcom.pl 21.01.05, 08:29 Odchodzi jeden z niewielu wielkich Polaków. Jest to niepowetowana strata dla Polski, Polaków i Świata. Jego droga życiowa powinna być przykładem dla nas wszystkich a zwłaszcza dla młodego pokolenia . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.lublin.pl 21.01.05, 18:55 zgadzam się w zupełności. jego śmierć poruszyął wszystkich. szkoda tylko, że wartość TAKICH LUDZI doceniamy gdy odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Josef Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 21.01.05, 08:34 Ciekawe czy pan Edward Moskal podziela zdanie redaktora-autora tekstu??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek A co mnie obchodzi nadety rzeznik z Chicago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:12 Odpowiedz Link Zgłoś
atlantide Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje 21.01.05, 08:37 BYL DLA MNIE AUTORYTETEM I WIELKIM pOLAKIEM. TAKICH JUZ NIE MA.TAKICH LUDZI WLASNIE BRAKUJE POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bleeeeeeeeee Straciliśmy Wielkiego Polaka, IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 21.01.05, 08:38 który był wzorem dla każdego. Pozostanie w naszej pamięci. ['] ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Straciliśmy Wielkiego Polaka, IP: *.lublin.pl 21.01.05, 18:58 bleeeeeee, w tak krótkich słowach udało Ci się zawrzeć tak wiele... Odpowiedz Link Zgłoś