Dodaj do ulubionych

W dalszym ciągu nie chcę imamów

09.09.17, 12:22
www.wsensie.pl/polska/24927-szokujace-wyniki-sondazu-dla-wp-pl-wyborcy-platformy-wola-wyjsc-z-unii-niz-przyjac-uchodzcow
Większość wyborców Platformy Obywatelskiej woli... wyjść z Unii Europejskiej niż przyjąć narzucone kwoty imigrantów.

Należałoby dookreślić o jakich uchodźców chodzi. Dla mnie nie do przyjęcia są ludzie nie potrafiący się zasymilować w naszym kraju.

Jako zwolennik PO i wyborca tej partii, swego czasu ogłosiłem tu na forum swoją niechęć do imigrantów z Bliskiego Wschodu. Widzę, że wśród zwolenników PO nie jestem osamotniony.

PO, aby wygrać wybory musi nieco zmienić front swojej polityki wobec wrażych imigrantów, a dodatkowo obiecać podtrzymanie 500 +, albo nawet jego ulepszenie.

Trudno. Jak kupczyć, to na całego.

A.
Obserwuj wątek
    • pro100 Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 09.09.17, 18:57
      równie dobrze mogą se w zadek strusie pióra i wołać kukuryku i tak im nikt nie uwierzy. no może pomysłodawca.
      jak tam pan balcer w brazylii?
      • andrzejg Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 09.09.17, 23:53
        może i nie uwierzą
        a Ty jak tam?
        Popierasz złodziei?
    • qwardian Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 09.09.17, 19:38

wiadomosci.onet.pl/swiat/austria-zbezczeszczono-polski-pomnik-odsieczy-wiedenskiej/tr7z1w0
      Józef Zych powiedział, że ostatniej nocy nieznani sprawcy namalowali ordynarny napis na pomniku króla Jana III Sobieskiego i oblali go czarną farbą. Zniszczono także postument postawiony na Kahlenbergu przez Ukraińców, który upamiętnia udział oddziałów kozackich w walkach z Turkami pod Wiedniem w 1683 roku.

Były marszałek Sejmu zwrócił uwagę, że do zbezczeszczenia doszło mimo zwiększonej ochrony policyjnej pobliskiego kościoła świętego Józefa, prowadzonego przez polskich księży zmartwychwstańców. - Władze spodziewały się ekscesów w związku z rocznicą zwycięstwa nad Turkami oblegającymi Wiedeń - mówił Józef Zych.

Dziś o godzinie 18 na Kahlenbergu mają odbyć się dwie przeciwstawne demonstracje - skrajnej lewicy i skrajnej prawicy. Policja zabezpiecza teren, kościół świętego Józefa otoczono barierkami.

• dachs Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 09.09.17, 23:36
        qwardian napisał:

> Dziś o godzinie 18 na Kahlenbergu mają odbyć się dwie przeciwstawne demonstracj
        > e - skrajnej lewicy i skrajnej prawicy. Policja zabezpiecza teren, kościół świę
        > tego Józefa otoczono barierkami.

Jakieś mam takie dziwne uczucie, że jedni i drudzy będą bezcześcić.
        • andrzejg Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 09.09.17, 23:43
          Dopiero co byłem na Kahlenbergu i pokazywałem polonusom z Brazylii wiedeńskie , czerwono-białe flagi, przed wejściem do polskiego kościoła.
          Wstydzą się dawnej prośby o pomoc. Po prostu się wstydzą pomocy od dzikusów, przeciw dzikusom.
          • qwardian Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 10.09.17, 13:21

Nazwijmy to otwarcie, Andrzeju, Cyganom, bo to wodzący za nos cygański naród...

Taka anegdota...

"Po wygranej bitwie pod Wiedniem, w obliczu jaskrawej niewdzięczności ze strony cesarza Leopolda I miało miejsce takie oto zdarzenie: Cesarz z Sobieskim spotykają się po raz pierwszy po rozegranej bitwie na oczach mieszkańców Wiednia, następuje ten moment, w którym jeden z nich powinien wykonać kurtuazyjny gest ukłonu. Sytuacja się przedłużała, Sobieski, jako triumfator i wybawiciel nie ma zamiaru ukłonić się przed cesarzem, który opuścił miasto uciekając do Linzu na wieść o zbliżających się Turkach, Leopoldowi zaś cesarska ambicja zakazywała oddawanie należnego honoru postaci (wg. swojej własnej opinii) niższej w dyplomatycznej hierarchii, zwłaszcza na oczach własnych mieszczan (pomińmy fakt, że cała wiktoria jest po dziś dzień spychana na margines, zaś świeżo po zdarzeniu, wkraczającemu do Wiednia Sobieskiemu nie uchylono nawet całej bramy). Kiedy przedziwna sytuacja osiągnęła apogeum, zdawało się, że Sobieski wyciągnął rękę, aby zdjąć nakrycie głowy (kapelusz? nie wydaje mi się więc pominę to, na co Leopold odpowiedział tym samym gestem. Kiedy okazało się, że król Jan sięga jedynie do wąsa, sarmackim zwyczajem kręconego palcami od czasu do czasu, było już za późno, kapelusz z cesarskiej głowy został już zdjęty..."
            • piq austriaccy Austriacy są gorsi od Niemców,... 15.09.17, 21:12
              ...i to mówię ja, z Galicji rodem. Wystarczy pojechać do Wiednia, żeby się zetknąć z pogardliwym czy niegrzecznym traktowaniem z powodu pochodzenia. Towarzysz fjurer był Austriakiem, a oficer niemiecki - Austriak, który dostał od moich dziadków coś do jedzenia w styczniu 1945 (bo Austriak) zostawił na szafie minę-pułapkę w postaci pióra wiecznego. Dobrze, że dziadkowie byli przeszkoleni jako żołnierze AK.

Natomiast polscy Austriacy byli całkiem okej i szybko się polonizowali, niektórzy w drugim pokoleniu byli już żarliwymi patriotami. W Suchej Beskidzkiej na przykład było w czasie wojny mnóstwo Austriaków z pochodzenia, a tylko nieliczni podpisali niemieckie papiery.
    • arceszk Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 10.09.17, 06:56
      Kupczyć - czy dupczyć -
    • ada08 Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 10.09.17, 14:44
      andrzejg napisał:

>
      > Należałoby dookreślić o jakich uchodźców chodzi. Dla mnie nie do przyjęcia są l
      > udzie nie potrafiący się zasymilować w naszym kraju.
      >
      >
      A dla mnie ci ludzie są do przyjęcia, byle mnie nie zmuszali, żebym asymilowała się z nimi (to taki mój żart, ha ha ha ).

No tak, ale przecież w przypadku imigracji nie chodzi o asymilację, tylko o integrację (tak piszą światłe umysły, którym wierzę, bo komuś trzeba jednak wierzyć).
      No więc, jeśli nawet ONI tu przybędą i będą mieli szczerą wolę integrowania się, to z kim mają się integrować, skoro tu z nimi nikt się integrować nie chce? !
      a.
      • monalisa2016 Re: W dalszym ciągu nie chcę imamów 11.09.17, 00:34
        Poczekajmy teraz na reakcję Polski, Węgier i Czech.
        uk.reuters.com/article/uk-europe-migrants-germany/merkel-optimistic-eu-dispute-over-refugee-distribution-will-soon-end-idUKKCN1BL0PV
    • sz0k brawo andrzeju! 11.09.17, 14:34
      Zrozumiałeś (mam taką nadzieję) gdzie przebiega obecnie główna linia wytyczająca granicę między poglądami i sympatiami wyborców. Te wszystkie pierdy o "praworządności", "sędziach", "konstytucji" to są mało znaczące zasłony dymne, które przeciętnego Kowalskiego mało co obchodzą. PO i spółka swoim stosunkiem do imigrantów się pogrzebali. Póki PiS nie zakaże ludziom jeść, oddychać i wydalać (bo tylko to stoi niżej w piramidzie Maslowa) to ma zwycięstwa zapewnione jak w saku. Nawet 500+ nie ma takiego przebicia. Po pierwsze dotyczy tylko części społeczeństwa, a po drugie o takich datkach szybko się zapomina i uznaje za należne. Brodate dzikusy w turbanach wysadzające się i sztyletujące średnio raz w tygodniu zapomnieć o sobie nie pozwolą.

> Należałoby dookreślić o jakich uchodźców chodzi. Dla mnie nie do przyjęcia są l
      > udzie nie potrafiący się zasymilować w naszym kraju.

Będziesz ich pytał na granicy: "Przepraszam czy chce się Pan/Pani zasymilować czy nie?".
      • sz0k o, przepraszam! 11.09.17, 14:40
        > > Należałoby dookreślić o jakich uchodźców chodzi. Dla mnie nie do przyjęci
        > a są l
        > > udzie nie potrafiący się zasymilować w naszym kraju.
        >
        > Będziesz ich pytał na granicy: "Przepraszam czy chce się Pan/Pani zasymilować c
        > zy nie?".

Nawet nie "chce", ale "potrafi" napisałeś! Czyli, że weryfikacja może nastąpić dopiero po jakimś czasie. Ergo przyjmujemy wszystkich jak leci i sprawdzamy po pół roku - wysadził się w tłumie to odsyłamy... szczątki z powrotem do Afryki, nie wysadził - może zostać. Kolejna weryfikacja za rok.
      • andrzejg Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 16:46
        > Będziesz ich pytał na granicy: "Przepraszam czy chce się Pan/Pani zasymilować c
        > zy nie?".

Nie.
        Można określić kraje, czy regiony o szczególnym zagrożeniu z którego nie przyjmujemy nikogo.
        Chcesz wywalić Ukraińców, Białorusinów, czy Wietnamczyków?
        • sz0k Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 16:52
          andrzejg napisał:

> > Będziesz ich pytał na granicy: "Przepraszam czy chce się Pan/Pani zasymil
          > ować c
          > > zy nie?".
          >
          > Nie.
          > Można określić kraje, czy regiony o szczególnym zagrożeniu z którego nie przyjm
          > ujemy nikogo.

A co to ma do "zdolności asymilacji"? To ona jest uwarunkowana geograficznie?

> Chcesz wywalić Ukraińców, Białorusinów, czy Wietnamczyków?

Przecież to Ty chcesz. Właśnie to przyznałeś powyżej.
          • andrzejg Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 19:42
            dobra, dobra.
            Ja chcę wywalić wszystkich.
            Stąd wynika, że ty chcesz przyjąć wszystkich jak leci.
            • sz0k Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 19:53
              andrzejg napisał:

> dobra, dobra.
              > Ja chcę wywalić wszystkich.
              > Stąd wynika, że ty chcesz przyjąć wszystkich jak leci.

Warto andrzeju wiedzieć o czym chce się dyskutować jak rozpoczyna się nowy wątek. Wybacz, ale po poście otwierającym wyszedłem z założenia, że piszesz o:
              a) przyjmowaniu _nowych_ uchodźców, a nie dyskutowaniu o obecnych
              b) uchodźców w domyśle _muzułmańskich_
              Najwidoczniej się pomyliłem.
              • andrzejg Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 20:31
                Korekta

a) nieprzyjmowaniu _nowych_ uchodźców, a nie dyskutowaniu o obecnych
                b) uchodźców w domyśle _muzułmańskich_
                • sz0k andrzeju zaczynam się o Ciebie martwić 12.09.17, 10:23
                  andrzejg napisał:

> Korekta
                  >
                  > a) nieprzyjmowaniu _nowych_ uchodźców

Pierwsze oznaki "pisizmu", jak nic.
                  • andrzejg Re: andrzeju zaczynam się o Ciebie martwić 15.09.17, 20:12
                    Skąd taki wniosek? Przecież linia podziału w kwestii muzułmańskich imigrantów przebiega przez wszystkie partie. Nawet w Nowoczesnej są przeciwnicy przyjmowania imigrantów za cenę wyjścia z Unii.

To jest całkiem inny problem.

Cechą pisizmu jest jedno wielkie kłamstwo, przekręty, kolesiostwo, socjalizm rodem z PRL, brak poszanowania dla prawa...

• sz0k Re: andrzeju zaczynam się o Ciebie martwić 16.09.17, 00:42
                      andrzejg napisał:

> Nawet w Nowoczesnej są przeciwnicy przyjmowan
                      > ia imigrantów za cenę wyjścia z Unii.

Ciekawe. Jakieś nazwiska?

> Cechą pisizmu jest jedno wielkie kłamstwo, przekręty, kolesiostwo, socjalizm ro
                      > dem z PRL, brak poszanowania dla prawa...

Ehe, no i właśnie "wyprowadzanie Polski z UE" przecież:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,13,164718591,164718591,Zostaniemy_sami_to_zostaniemy.html
        • oleg3 Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 19:07
          andrzejg napisał:

> Można określić kraje, czy regiony o szczególnym zagrożeniu z którego nie przyjmujemy nikogo.

Napisałem kiedyś post, za który Manny nazwał mnie komunistą.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,158271778,158271778,Latwo_krytykowac.html?so=1
          1) Zdefiniować cele
          Polska potrzebuje imigrantów. Potrzebuje ich bo grozi jej zapaść demograficzna. Ale potrzebuje takich imigrantów, którzy zostaną Polakami w 2-3 pokoleniu. I takich, którzy więcej dają niż biorą.

2) Selekcja
          To brzmi okropnie, ale nie potrzebujemy osób, które nie rokują realizacji celów. I nie idzie o rasę. O wyznanie jak najbardziej. Wietnamczyk - katolik ma u mnie plusa; Czeczen - muzułmanin już nie bardzo ( choć są b. pozytywne przykłady udanej asymilacji), a Hausa - muzułmanin winien mieć drogę b. trudną. Arab - chrześcijanin tak. Arab - muzułmanin nie.

Każdy, który przyjeżdża z byłego ZSRR i podpisuje deklarację, że jest Polakiem ( nawet przyszywanym) powinien mieć bonusa. Takiego można zrobić Polakiem (a jego dzieci na pewno) bez mydła.

3) Szkoła
          Dzieci imigrantów chodzą do polskiej szkoły. W rejonie zamieszkania. Nie ma wyjątków. To niesłychanie skuteczny sposób polonizacji kolejnego pokolenia.

4) Rozproszenie
          Imigrantów trzeba osiedlać punktowo. Budowanie dla nich osobnych miast czy osiedli to zbrodnia.
          • andrzejg Re: brawo andrzeju! 11.09.17, 19:42
            Mogę sie pod tym podpisac.
          • piq jestem zwolennikiem drenażu demograficznego... 15.09.17, 21:18
            ...Ukrainy czy Białorusi. Dlatego powinno się robić wszystko, żeby nie dochodziło do antyukraińskiego terroru jakichś pseudonarodowych durniów na ulicach. Ale podobno tzw. nastroje antyukraińskie w Polsce się wzmagają (choć ja tego w Krakowie nie stwierdzam).

Ukraińcy i Białorusini są dobrze wykształceni, pracowici, dobrze wychowani i kulturowo nam bliżsi niż jacyś rozwydrzeni Angole czy Holendrzy, których haniebne zachowanie na krakowskich ulicach obserwuję od lat.
            • andrzejg Re: jestem zwolennikiem drenażu demograficznego.. 15.09.17, 22:10
              Miałem przyjemność słuchać występu studentów z Białorusi w Cieszynie.
              Zdumiałem się, bo w zasadzie wszystko zrozumiałem
        • gini Re: brawo andrzeju! 13.09.17, 11:40
          W wiekszosci nie maja papierow , wez jeszcze pod uwage problem laczenia rodzin, a rodziny maja duze, i nie maja feministek ,wiec mnoza sie jak kroliki.

A poza tym nie pracuja, licza jedynie na zasilki, wystarczy zobaczyc, co sie dzieje w Europie zachodniej by, powiedziecc NIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka