Dodaj do ulubionych

antysemicka przygoda jest

14.03.18, 01:01
przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda. smile
Byłem sobie dzisiaj z taką Żydówką z Israela w restauracji Grand Hotelu w Lublinie. Żydówka dobrze rozumie po polsku. W restauracji pustki, i oprócz nas był taki facet z młodą kobietą. Polak, jak się później okazało to znany redaktor z Warszawy. No i on non stop mówił ciężkim barytonem. Mówił i mówił, głośno i nie licząc się z nami. To, że mówił na tysiąc sposobów jak nienawidzi Żydów i państwa Israel to mnie nie ruszało. Ale to, że mówił tak głośno to uznałem, że naruszył moją osobistą sferę komfortu, to i podszedłem do niego aby mówił ciszej. No i on, że będzie mówił jak mu się podoba. A ja byłem grzeczny i naiwnie powiedziałem, że ze mną jest Żydówka zagraniczna i niech swoje enuncjacje mówi ciszej. A on agresywnie abym spadał bo on jest u siebie w Polsce, i tak od słowa do słowa zapytałem go czy w mordę chce. I mówię wstań ch...u z krzesła. Ryzykowałem bo mógł mieć lepszy cios ode mnie. A on nie wstaje i nadal na Żydów i Israel. Wku...ł mnie i już chciałem mu przypie...ć mimo, że siedział, to wtedy do akcji wkroczyła Żydówka. Okazała się krewka. Ich talerze z jedzeniem wylądowały na ścianie i dalej już było piekło i szatani. Dyrekcja wezwała Policję, przyjechał radiowóz z dwoma stójkowymi, i oni nie wiedząc co z tym zrobić wezwali pomoc w postaci aspiranta. Ten ciul zwiał ale dyrekcja podała jego dane Policji. Żydówka powiedziała aspirantowi, że będzie zeznawać. A ten aspirant, że mu potrzebny drugi świadek, i do mnie, że musi mnie przesłuchać. Odmówiłem, mówiąc, że jestem za wolnością słowa, a takiemu chamowi to w mordę mogę dać ale kapować nie będę. Zrozumiał moje stanowisko ale jako aspirant musiał zrobić notatkę. Pisze i nagle pyta czy cham pisze się przez "h" czy przez "ch"? Powiedziałem mu jak to się pisze i dodałem, ze jest posłuszny, obowiązkowy i bez wyobraźni, no i w związku z tym będzie dobrym policjantem.
Ale ta sprawa nie skończy się na mojej odmowie zeznań. Zarówno Żydówka jak i dyrekcja hotelu oraz Policja nie odpuszą temu redaktorowi z Warszawy. Hotel ma jego dane osobowe.
Natomiast ja nie chcę o tym wiedzieć, niemniej w życiu nie spotkałem się z takim wściekłym antysemityzmem i bluzgiem na Państwo Israel ze strony Polaka, mimo, że sam jestem antysemitą (i rasistą) właśnie.
Obserwuj wątek
    • starywro-bel [...] 14.03.18, 01:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • qwardian Re: antysemicka przygoda jest 14.03.18, 06:47
        Z czopkami w uszach w restauracji nie da się wysiedzieć, ani przeprowadzić intymnej konwersacji z panienką. Po to są stadiony piłkarskie, żeby sobie pobluzgać na Żydów, Arabów i murzynów. Na marginesie w ostatnią niedzielę siedziałem na stadionie w sektorze Teodora Anioły, którego pamiętam jako dziecko, bo wędkował z moim ojcem na rzece Wełnie. I tak sobie pomyślałem, że kiedyś w polskiej lidze grali sami Polacy i znało się ich osobiście, a dzisiaj nie.
      • czuk1 Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 08:53
        starywro-bel napisał(a): Jak jestes za wolnosci slowa to po kiego chooya sie do redaktora przyye.bales? Jak bylo za glosno to kuchnia ma napewno czopki do uszu ale ty wolnosci slowa szermierze jestes za gloopi aby na to wpasc Rzydku.

Mniejsza o to.... ważne, że perla jest - jak pisze (....sam jestem antysemitą (i rasistą) . Ważne też , że za wolność słowa czyjegoś potrafi przyje...bać.
        • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 09:15
          Perła połączył werbalny rasizm i antysemityzm z tolerancją postępowania wobec ludzi "obcych" rasowo smile Również musiał wykonać tytaniczną pracę nad sobą podczas wykrzykiwań tego troglodyty, żeby nie zrobić z niego miazgi bo Perła to kawał faceta i jakby go puknął - mogłoby się zrobić serio nieprzyjemnie dla faceta i niestety dla perły też bo Perła nie chciał najprawdopodobniej, żeby Żydóweczka słuchała - znająca jezyk poslki - przy śniadaniu - tych bzdur anstysemickich. Porwał się do gościa, a kiedy gośc zaczął szurać, Perła szurnął delikatnie, na ile mógł się powstrzymać. Filozofia Perły dania w mordę facetowi byłaby fantastyczna i byłabym za gdyby akcja nie działa się w hotelu i jeszcze w dodatku w TYM hotelu. Gdyby facet zaczął gadać w jednej z knajpek np LSM w Lublinie, dostałby w czapę systemem natychmiastowym i urwałby się jego kontakt nie tylko z Israelem ale z całą dookolną rzeczywistością. Natomiast Henia jest porywcza także wink Przyjechała w ramach marcowych obchodów do Polski. Naprawdę straszna szkoda, że faceta Perła nie spotkał poza hotelem. Straszna.
    • sz0k Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 14.03.18, 09:59
      perla napisał:

>mimo, że sam jestem antysemitą (i rasistą) właśnie.

masz dziwny ciąg do Żydówek właśnie smile
      • gertuszka Re: Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 15.03.18, 09:05
        Dlaczego uważasz, że Perła jest dziwny spotykając się z osobami pochodzenia żydowskiego? dziwne.
        • sz0k Re: Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 15.03.18, 11:48
          gertuszka napisała:

> Dlaczego uważasz, że Perła jest dziwny spotykając się z osobami pochodzenia żyd
          > owskiego? dziwne.

Przeczytaj mój wpis razem z tytułem to będziesz wiedzieć.
          • qwardian Re: Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 15.03.18, 13:28
            No ale ten nasz ludowo tradycyjny nie dotyczy kobiet. Grzech wykluczenia...
            • kalllka Re: Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 15.03.18, 13:46
              Po angolsku mnie wciąż ciekawi,
              z jakiej to paki, prywatne klejenie się do siebie anty z semitka, ma stanowić główny temat rozmów na gazecie...

Z całym szacunkiem dla zasług we wprowadzaniu lokalnej komunikacji, ale pewnam ze lokalne trolejbusy nie dostaną po audycie homologacji; po prostu za dużo rusycyzmów i prywatnych zastrzeżonych- treści jak na publiczne i reklamowane zewnętrznie forum.
              PS
              anty-semici , na zaś, zbierają na waciki?
            • sz0k Re: Ty perla jak na antysemitę i rasistę to 15.03.18, 14:15
              qwardian napisał:

> No ale ten nasz ludowo tradycyjny nie dotyczy kobiet. Grzech wykluczenia...

smile
    • qwardian Nieprawdopodobny sukces Ziobry.. 14.03.18, 10:12

Słuchacie wystąpienia?
    • ada08 Re: antysemicka przygoda jest 14.03.18, 10:30
      Perło, jednego nie rozumiem: dlaczego kazałeś mu wstać z krzesła?
      Wiem, że nie kopie się leżącego, ale pierwsze słyszę, że siedzącego się nie bije 😃
      a.
      • piq bicie siedzącego jest niehonorowe,... 14.03.18, 13:46
        ...siedzący ma jeszcze mniej szans niż leżący. Tak było za czasów mojej i perły młodości, widać chłop nadal trzyma fason.

PS. Za czasów mojej młodości w mojej wówczas dość chuligańskiej dzielnicy nie biło się jednego w kilku, a leżącemu pozwalało się wstać. Takie były zasady.
    • qwardian Re: antysemicka przygoda jest 14.03.18, 10:30
      Przypomina się wspaniały okres demokracji i dekady mafii, gangów i ośmiornic, łódzkiej, karateków, pruszkowskiej, wołomińskiej, paliwowej, sędziowskiej, węglowej. Każda z nich była powiązana z polityką, część z mediami. Takiej demokracji chce opozycja w Polsce...
    • xiazeluka Re: antysemicka przygoda jest 14.03.18, 13:46
      No to nie antysemicka przygoda, lecz antykulturalna.
    • piq to na pewno był redaktor Zakowski prywatnie,... 14.03.18, 13:48
      ...a nie służbowo.
    • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 14.03.18, 23:49
      Obserwowała... obserwowałam... smile Żydóweczka ma temperamencik i racja za nią. Ona go załatwi. Już ona mu pokaże jego do niej słowa:" spadaj do Israela, ja jestem u siebie." On do niej - nieopatrzenie tak powiedział. Ty Wiesz, jaka ona jest. Ona ma głowę, ja ją też znam. Ona spokojnie - podeszła do sprawy, on gadał "parszywi Zydzi" ryczał, wymyślał i ją chciał wyrzucić. Teraz PIS, w tej sytuacji, zrobi pokazowy proces, żeby pokazać, jak pietnuje tego rodzaju postawy. I bardzo dobrze zrobiła, ze nie pozwoliła abyś go strzelił. Ty miałbyś proces ! Racja po jej stronie. On sobie moze mówić prywatnie, co chce w domu. Ale publicznie, głosno i agresywnie wykrzykiwać takie słowa? Jeszcze w Lublinie?! Będzie pokazówka, jakiej jeszcze nie było. Zacieram ręce. I nie tylko ja. Brawo. smile Pozdrów ją ode mnie !
      • andrzejg Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 15:32
        To perła w TV będzie?
        • oleg3 Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 15:45
          andrzejg napisał:

> To perła w TV będzie?
          Oczywiście! Jako bohater. Nie jest już antysemitą i za parę dziesięcioleci doczeka się drzewka.
      • pro100 Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 18:21
        a ktoś tu niedawno latał ze szmatą i wrzeszczał - rozwalę wam tę budę wy, wy sublokatorzy michnika, i ponakrencam was wy antychazarzy! a można było zacząć uprzejmie - chłopaki, nudzę się jak mops, w branży chwilowa posucha a tu banda ciekawych potworów. jakbyście się zgodzili to może jakiś dokumencik?
        • kalllka Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 18:43
          No jasne, jasne, branża, to dla was takie magiczne słowo..otwierające każde drzwi.
          PS
          Się powinniscie wstydzić- głośno bijąc w piersi, ze fake_shell wodziło was za nos, panowie.
          • pro100 Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 19:11
            oj tam. wpuszczają w kanał. a u mnie kot stróżujący.
        • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 22:55
          co za btak refleksu, już to robię o czym pisałam. Ale nie nudziłam się nigdy, przeciwnie, żyję "na petardzie" jak pisał pewien ksiądz, którego już nie ma między nami...
      • gini Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 23:11
        To niech pis robi ten proces pokazowy , niech sie kompromituja dalej .
        Niech trafila by na mnie, to bym jej przywalila za ta ukradziona jesziwe ,
        A jak tam skowronski vel Keller, wchodzi jeszcze z tym porozem przez drzwi?
        I jak on ten kapelusz na poroze naklada tak sie caly czas zastanawiam .

• gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 23:50
          tym wpisem naruszasz dobra osobiste osoby Symche Kellera, zostaniesz zgłoszona do moderacji. "Ukradziona jesziwa" jest zwrotem tyleż nieprawdziwym, co żałośnie śmiesznym. Sugerujesz cos bardzo niesmacznego. Nie ma teraz ludzi anonimowych w necie, gini. Po twoim ip mogę dokładnie określić nie tylko miejsce, z któ®ego piszesz, ale dokładniutki numer komputera a co za tym idzie dalej i dalej. Istnieje netykieta. Naruszyłaś ja.
          • gini Re: antysemicka przygoda jest 16.03.18, 17:41
            A zglaszaj sobie , dobra osobiste biednego Kellera, to ty tu naruszylas .
            Ty sie przedstawilas, i mam na dysku twoje watki, gdzie , sie mizdrzysz z perla , ostatnie te prowokacyjne tez mam .

Mnie to lotto , ja tu nie musze przychodzic, wiec lec na administracje , na skarge, albo faksa z gminy wyslij .
            Mozesz tez leciec do sadu , skoro naruszylam dobra i zazadac odszkodowania , tyle, ze wiesz,twoja opera mydlana z perla ciagnie sie tutaj od kilkunastu lat, a ja sie nauczylam kopiowac watki , wiec w razie czego mam zasejfowane .

Takze droga pani rezyserko , ja nie Tyu , trakze nie strasz .
            Kiedys plamil atrament a dzis plami internet .
            Powiem ci, ze mialam nawet troche sympatii , do ciebie i do perly, nie obchodzi mnie co kto robi ze swoja d..pa, ale ostatnia prowokacja , to byla przesada .
            A teraz te wpisy perly i twoje w notce o antysemickiej przygodzie , to juz zwykla bezczelnosc i chamstwo .
            Dlatego wstret bierze, jak sie tu przychodzi .
            Uwazasz, ze jak jestes z narodu wybranego to ci wszystko wolno ?
            Juz ceesio, ujawnial info o sobie a pozniej plakal , ze ktos ujawnia .

Startuj od razu do sadu i zalatw, jakas telewizje bedzie ubaw, jak sad poczyta, ze jezdzisz, na ciastka do Paryza .
            caio ciao
            • gini Re: antysemicka przygoda jest 16.03.18, 17:45
              niezlomni.com/odwazny-glos-izraelskiego-polityka-zdradzil-prawdziwe-przyczyny-gwaltownego-ataku-polske-izraela-gorzej-niz-osob-sadzilo/

Sa uczciwe jednostki , ale przewaznie ocenia sie wiekszosc .
              A jak sie zachowuje wiekszosc widac.
            • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 09:36
              To nie przychodź, ja Cię wstret bierze. A poza tym najbardziej niesmaczne teksty wypisujesz sama, więc na własnym widok masz odruchy wymiotne. Idź do kruchty, nie przejmuj sie niczyją dupą. Tak. Wszystko mi wolno smile A ty spadaj właśnie i tarzaj się na emigracji, skoro dałaś się wykopać. Bądź dobrą cudzoziemką. I odreagowuj polskośc, której nie masz na milimetr tu na forum.

Co ja naruszyłam to jest moja osobista sprawa, kurko belgijska, czt gdzie tam się zaszwendałaś błagając jakiegoś facecine, żeby się z tobą ożenił zyskując tym obywatelstwo. I Ty aspirujesz do dumnej polskosci?!

Spie...j w ogóle.
              • czuk1 To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 06:30
                gertuszka napisała: ......
                > Spie...j w ogóle.

I....mamy pyskówkę. Do tego poznajemy pań - nagie ciała i godne ich poglądy.
                A takie inteligentne wpisy były...

• pro100 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 07:28
                  przesadzasz czukcza. to akurat małe miki przy potencjale p reżyserki.
                  • czuk1 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 07:37
                    pro100 napisał: przesadzasz czukcza. to akurat małe miki przy potencjale p reżyserki.
                    Daruj sobie przycinki i przeinaczenia. Potencjał twój i reżyserki mnie nie interesuje.
                    Może świetnie wyzywać się na priv. Tu łamana jest netykieta i regulamin forum.
                    • pro100 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 07:55
                      co ty taki ponurak. piękny dzionek mamy, słonko świeci, drzewka pobielone, przycięte co miało być przyciete. na poprawę nastroju popodziwiaj sobie vis comica p reżyserki w stanie nadętości zamiast się smucić, a czasu mało bo zostanie wycięte.
                      • dachs Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 08:06
                        pro100 napisał:

> co ty taki ponurak. piękny dzionek mamy, słonko świeci, drzewka pobielone, przy
                        > cięte co miało być przyciete. na poprawę nastroju popodziwiaj sobie vis comica
                        > p reżyserki w stanie nadętości zamiast się smucić, a czasu mało bo zostanie wyc
                        > ięte.

Czuk, po latach fałszowania statystyk, postanowił wejść na drogę zasad i cnoty.
                        To ładnie z jego strony, że chce nas zabrać ze sobą. smile
                        • czuk1 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 09:04
                          dachs napisał:
                          > Czuk, po latach fałszowania statystyk, postanowił wejść na drogę zasad i cnoty.
                          > To ładnie z jego strony, że chce nas zabrać ze sobą. smile

Prezentujesz tu jakieś omamy . Tylko dlatego, że mało się znamy. Przed 50-ciu laty nie fałszowałem statystyk. Wtedy jeszcze byłem na drodze zasad i cnoty. Teraz wszyscy nauczyliśmy się wybierać, racjonalne lub wygodne lub opłacalne, zasady i cnoty. Ja już nie prowadzę nikogo (nawet moich następców) po swojej drodze. Moja droga jest za krótka i prowadzi "do nikąd".
                          Jeszcze śmiem tylko (popiskiwać) wyrażać swoje zdanie, pisać - "wg mnie". Chyba za rzadko daję takie oświadczenie .... kiedy dachs zrobić ze mnie ułomnego apostoła.

A zestawiane i zestawiane, publikowane przeze mnie i zespół współpracowników w PIS (w latach 1961-1971 - spisy powszechne, rolne, sprawozdania zbiorcze) nie były fałszowane. Praca nasza polegała na prostym sumowaniu i publikowaniu danych liczbowych.
                          Korzystający ze statystyk (ściślej - danych statystycznych) też nie mogą ich sfałszować.
                          Bardzo często natomiast manipulują statystykami. Przykładowo podają nam - średnia płaca
                          wyniosła 4100 zł ; po to np. by siać optymizm . Faktycznie ośmieszają się, bo wokół nie zauważamy tak wysokich płac. Świadomie stosują średnią arytmetyczna zamiast mediany (środkowej), która lepiej charakteryzuje "średnie wynagrodzenie" , bo wynosi ok. 2500 zł.
                          Podkreślam, nie da się fałszować statystyk (prezentowanych, już gotowych danych, opisujących zjawiska masowe) ale - niestety - często służą manipulowania nimi przez odbiorców.
                          Przepraszam, za długą odpowiedź.

• czuk1 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 09:07
                            Winno być : ....dachs chce zrobić ze mnie ułomnego apostoła, katechetę.....
                            • kalllka Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 14:36
                              No bo dach, był zbudowany od dupy strony.

• kalllka Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 14:39
                                Jacie nie kurczę!
                                Nie dach,a dom został zbudowany od dupy strony.. stad nieprawidłowe skojarzenia i osamotnienie..
                                • kalllka Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 14:39
                                  Oczywiście twoje, czuku.
                                  • pro100 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 19:25
                                    czuk jako zarękawek źle trafił. w czasach prehistorycznych był tu czynownik z minfinu (nicku przez obrzydliwość nie wymienię), wiadomo to źle się kojarzy a tolerowany był dopóki się nie wygadał, że gustuje w napalonych 12 latkach
                                    • czuk1 Re: To jest żenująca komunikacja... 19.03.18, 12:36
                                      pro100 napisał: czuk jako zarękawek źle trafił. w czasach prehistorycznych był tu czynownik z minfinu (nicku przez obrzydliwość nie wymienię), wiadomo to źle się kojarzy a tolerowany był dopóki się nie wygadał, że gustuje w napalonych 12 latkach

Przykład nietrafny. Ocena nieuprawniona. Ja idę prost drogą.
                                      • pro100 Re: To jest żenująca komunikacja... 19.03.18, 16:12
                                        uprzedzenia zanikają wolno. porządny inżynier, biznesman buduje naród. porządny urzędnik buduje państwo.
                        • ada08 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 09:25
                          dachs napisał:

> Czuk, po latach fałszowania statystyk, postanowił wejść na drogę zasad i cnoty.
                          > To ładnie z jego strony, że chce nas zabrać ze sobą. smile
                          >
                          Borsuku! Ty jak coś powiesz, to aż się chce, żebyś powiedział coś jeszcze smile
                          a.
                          • dachs Re: To jest żenująca komunikacja... 19.03.18, 20:40
                            ada08 napisała:

> Borsuku! Ty jak coś powiesz, to aż się chce, żebyś powiedział coś jeszcze smile

Np. że Cię bardzo lubię. Mogę? smile
                      • czuk1 Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 08:27
                        Wymiana myśli była tu pouczająca, do momentu brutalnego wywłóczenia swoich historii na forum, prezentacji archiwum wzajemnych nagrań i zagrożeń procesami.
                        Normalnie, nie jestem ponurakiem. Martwię się po wpisie, że nie mogę stać się czukczą. smile . A dzionek niestety mroźny (- 8 st), pochmurno, śnieżek fruwa.....
                        Na tym forum jest (faktycznie) luz i moderatorzy mają wzgląd na tytuł i tradycje forum. Jeśli wątek może wylecieć.... to tylko za "akcenty żydowskie".
                        • xiazeluka Re: To jest żenująca komunikacja... 18.03.18, 08:44
                          Wywlekanie prywatnych spraw to stara tradycja tego forum. Kilka wieków temu odbyły się tu tzw. wojny kwietne, podczas których dorośli i kulturalni ludzie wychodzili ze skóry, by udowodnić - jak to ujęła reżyserka p. Agnieszka Hol... pardon... reżyserka p. Miriam - że bez najmniejszego trudu mogą przemawiać do swoich niedawnych przyjaciół i znajomych tak, aby ci ich wreszcie zrozumieli.

Przedstawienie, które obecnie mamy zaszczyt oglądać, to doprawdy odprysk tamtych marmurowych czasów.
                          • maksimum To forum smierdzi zydo-komuna na kilometr. 18.03.18, 11:49
                            xiazeluka napisała:

> Przedstawienie, które obecnie mamy zaszczyt oglądać, to doprawdy odprysk tamty
                            > ch marmurowych czasów.
                            --------
                            Tutaj albo zydy gadaja o zydach albo komuchy o zdjeciu tablicy ruzy luksemburg.
                            • xiazeluka Re: To forum smierdzi zydo-komuna na kilometr. 18.03.18, 14:19
                              Goje o Żydach też gadają.
    • gini Re: antysemicka przygoda jest 15.03.18, 20:22
      Perla, ja tez nie lubie Zydow , ostatnio coraz bardziej .

A jest jakis przepis, ze trzeba ich lubic?

A w tym hotelu, za ktory polski podatnik zaplacil dwa razy tez bywasz?
      To jest pięciokondygnacyjny budynek (architektura lat 20. XX wieku, z elementami neobaroku i art deco), siedziba uczelni talmudycznej Jeszywas Chachmej Lublin (Lubelska Szkoła Medrców).

Po WW Ii budynek był siedzibą Akademii Medycznej.
      W 2003 roku decyzją Komisji Regulacyjnej do Spraw Gmin Wyznaniowych Żydowskich budynek dawnej jesziwy przy ul. Lubartowskiej 85 został przekazany Warszawskiej Gminie Żydowskiej.

A państwo wyasygnowalo pieniądze na budowe nowego Collegium Maius. I w 2005 roku Akademia Medyczna opuściła budynek jesziwy.
      A od 2013 roku w budnku otwarto Hotel Ilan.

W tzw.międzyczasie, w 2008 roku ujawniono, że rząd USA przekazał amerykańskiemu stowarzyszeniu Yeshivath Chachmey Lublin 177 tys. dolarów odszkodowania za budynek lubelskiej jesziwy. Wyplata tego odszkodowania była implikacją układu podpisanego w dniu 16 lipca 1960 roku między rządem USA, a rządem Polski, dotyczącego roszczeń majątkowych wobec Polski, od instytucji i obywateli USA.

W ten sposob polskie państwo dwa razy zapłaciło za ten budynek.
      Bo jakiejś biurwie nie chciało sie sprawdzic jak wygląda stan prawny tej nieruchomości.
      A przecież w załączniku do umowy indemnizacyjnej z USA ta nieruchomość jest wymieniona i wyceniona.

Mozesz doniesc tej zydowce, ze ja tez jestem antysemitka, i niech leci biegusiem na policje, szybko albo jeszcze predzej .
      Tylko niech kase za te jesziwe dwa rzy zaplacona odda .

• starywro-bel Re: antysemicka przygoda jest 16.03.18, 01:10
        Ty gini nie zartuj bo trzeci raz jeszcze bedzie zaplacone jak to bywa w procederze holocaust industry. Budynek byl zniszczony uzywany przez gojow wiec miesci sie swobodnie w kategorii holocaust survivor.
      • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 09:42
        Perła, kim jest ta mocno sfrustrowana osoba pisząca jako rzekoma gini? Co to jest? Z belgii to to się przyszwedało? Nikt jej nie odpowiada na jej wrzaski. Przecież jest tak żałośliwa, że szkoda na nią fatygi ! Nie lubię tych, którzy z Polski uciekli, tarzali się w biurach emigrantów, wygadywali na Polskę, jaka jesr zła i chcą azylu. Ja nie szanuję takich osób. Nie szanuję i wiem, o czym piszę. Trzeba było się nieźle naku...ć, być "uchodźcą" - a teraz ci ludzie tak szczekają na innych uchodźców. Kurcze, a kim ona była ! I jest. uchodźca z Polski. Straszne.
        • gini Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 10:46
          ty odpowiadasz , nawet mejla jednego mi wyslalas .
          Ja tez ciebie nie szanuje .
          Ja nie jestem uchodzca , ale widzisz, miedzy mna a toba jest taka roznica, ja jestem normalna chronie swoja prywatnosc, a wy z Perla, nie oszczedzaacie tu nikogo szargacie swoich bliskich , wiec nie udawaj pierwszej naiwnej.

Zamow sobie taryfe, i jedz na szabes do Israela .
          Przy okazji jako swiatowej slawy rezyserka , udziel jakiegos wywiadu, na temat antysemityzmu , ktorym jestes otoczona w Polsce .
          Zmow kadisz, za L kaczynskiego , bo to on zbudowal wam muzeum i to on zablokowal ekshumache w Jedwabnym .
          Jarek pomnika chce dla niego?Izrael powinien mu wystawic .

papatki , normalnie dzis powinnas swietowac.
          • perla gini, coś ci się pokiełbasiło 17.03.18, 13:52
            niby jakich bliskich moich ja tutaj szargałem, hę?
            Nie przypominam też sobie aby to robiła Miriam ani ktokolwiek kto przewinął się przez forum to.
            Poza tym wymieniasz nazwisko osoby, która nigdy nie miała nic wspólnego z tym przybytkiem. Nieładnie gini. I ty siebie określasz jako normalną?
            Zawsze byłaś chaotyczna i w pisaniu i w myślach. Napisałem luźny wątek o jakimś incydencie a ty zaraz o jesziwie, Żydach, Arabach i innych czarnuchach.
            Wyluzuj gini właśnie.
            • gini Re: gini, coś ci się pokiełbasiło 17.03.18, 14:56
              o jest perla,
              a piszesz, o matce, o ojcu o dziecku .

Dane miriam sa znane, od lat kilkunastu, wiec wiadomo, kim jest jej maz, wyszlo to chyba przy sparawie faksu gminnego .
              A dlaczego mam o jesziwie nie pisac, podalam fakty , skor tak strasznie bronisz zydow , to moze sie odnies .

Juz pisalam kto sieje wiatr ten zbiera burze .
              • perla Re: gini, coś ci się pokiełbasiło 17.03.18, 15:20
                gini napisała:

> o jest perla,
                > a piszesz, o matce, o ojcu o dziecku .

napisałem, że mój Tata zmarł. To jest według ciebie szarganie?

> A dlaczego mam o jesziwie nie pisac, podalam fakty , skor tak strasznie bronisz
                > zydow , to moze sie odnies .

sprawę kradzieży jesziwy w Lublinie to ja rozpętałem na forum tym, więc teraz nie popisuj się wiedzą na ten temat.
                I czytaj ze zrozumieniem, ja nie bronię Żydów tylko nie godziłem się na bardzo głośną tyradę jakiegoś faceta w restauracji właśnie.
                • gini Re: gini, coś ci się pokiełbasiło 17.03.18, 17:17
                  perla
                  nie tlumacz sie winni sie tlumacza, to co tu wyprawiasz, wiem od lat .
                  Wolnosc slowa jest nie mam obowiazku lubic zydow , i mam prawwo to mowic.
                  Tak jak nie lubie niemcow, i tez, nie mam obowiazku .
                  Dla mnie to robcie z siebie idiotow dalej , juz w ostatnim prowokocajnym watku, ktory byl ustawka miedzy wami, widac, ze nie masz cojones i piszez co ci gminna kaze.

Wiec jak nie chce naruszania dobr, to niech brudy pierze u siebie w domu, nie na forum GW .
                  • perla Re: gini, coś ci się pokiełbasiło 17.03.18, 17:36
                    gini napisała:

> perla
                    > nie tlumacz sie winni sie tlumacza, to co tu wyprawiasz, wiem od lat .
                    > Wolnosc slowa jest nie mam obowiazku lubic zydow , i mam prawwo to mowic.
                    > Tak jak nie lubie niemcow, i tez, nie mam obowiazku .
                    > Dla mnie to robcie z siebie idiotow dalej , juz w ostatnim prowokocajnym watku,
                    > ktory byl ustawka miedzy wami, widac, ze nie masz cojones i piszez co ci gminn
                    > a kaze.
                    >
                    > Wiec jak nie chce naruszania dobr, to niech brudy pierze u siebie w domu, nie n
                    > a forum GW .

gini, to jest jakiś bełkot.
                    Nie mam czasu na taką satyrę jak ty.
                    Baj właśnie.
          • gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 14:08
            Posłuchaj mnie, kobiecinko. Po co ci chronić coś, co jest nudne. Żebyś ze spódnicy czy z portek wyskoczyła to nikogo nie obchodzi kim jesteś, co myślisz i robisz właśnie. Zapieprzałaś pół życia na jakiej taśmie, obejrzałaś parę seriali, i wyśpiewałaś 65 razy stto lat czy usłyszałaś. To wszystko. Nic się już w tym twoim marnym żyćku nie wydarzy.
            Na cholerę komu twoja prywatność. jakaś Kowalska, czy Prześnieńska de Cheivaux smile

Jesteś jak nieznana pchła, która nic nie może, więc utnie, przynajmniej próbuje na poziomie podłogi - kogoś, kto nawet życzliwie kiedyś odezwał się do ciebie.
            Bełkoczesz coś bardzo niefajnie, nieładnie, poruszasz osoby zmarłe - po co? Tylko sobie robisz zwykły gnój. Ale ciebie to kreci. Więc zostań sobie we własnym smrodzie właśnie. Możesz pisać, co chcesz. To tak, jak pijak wykrzykuje... jeśli zaczie zanadto zostanie przewieziony na tzw "dołek" i to go otrzeźwi. I tak honor i wydarzenie dla ciebie, że ci napisałam te kilka słów. smile W ogóle skąd się wzięłaś nawet sam Bóg nie ma pojęcia smile
            • gini Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 15:01
              Nie denerwuj sie tak miriam , szabes , jest, a ty pobozna zydowka jestes .
              Miriam wyszla z ciebie megalomanka w kazdym calu .
              ciesz, ze sie jeszcze ktos do ciebie odzywa .

Piszesz miernie i przewaznie o sobie .
              papatki

• gertuszka Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 20:55
                pogonił cie to i ci papatki zostały smile)))
            • pro100 ta potrafi się bardziej nadymać 17.03.18, 16:26
              www.google.no/search?q=naje%C5%BCka&client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Sa1sK3cUYkYx1M%253A%252Ct0rJ_rTy184ciM%252C_&usg=__06YauUW0-s-ujQgfeUHc8y43L2Q%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiFpdOm0PPZAhUmLZoKHc1_AloQ9QEIWjAH#imgrc=Sa1sK3cUYkYx1M:
              • kalllka Re: ta potrafi się bardziej nadymać 17.03.18, 16:52
                No ale dzieci i ryby głosu nie maja.
                Dlaczego wiec ten jpg się nadęl.
                • pro100 Re: ta potrafi się bardziej nadymać 17.03.18, 21:44
                  rozedma ego. od zbyt częstego nadymania. narcyzm, brak pewności siebie, kompleksy? widać efekty a kogo obchodzą przyczyny. gwardian sobie zadrwił z Jej Rozdętości na skalę kosmiczną ale czy dotarło? najtrudniej zobaczyć własne śmiesznostki. istny kabaret.
    • starywro-bel Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 15:26
      Man pytania perla
      Bylem w restauracji z mila Rzydoweczka a na drugim koncu siedzial jakis dyrektor filmu ze swoja narzeczona tez bardzo ladna kobieta Rozmawial bardzo glosno barytonem o Palestynczykach ktorzy sa anrysemitanmi bo sie nie chca dac wyrzucic z Palestyny wiec syjonisci ich musza zabijac powoli ale skutecznie.
      Rozmawial o tym ze bedzie krecil film o terrorystach palestynskich i o tym ze Rzydzi musza sie bronic wiec kazdy ma tam bron na wypadek gdyby na takin nowym osiedlu na ziemi palestynskiej Palestynczycy nie chcieli opuscic swych domostw aby zrobic miejscu dla ludzie bed ziemi.
      Pytam wiec experta Perle co mialem zrobic, czy mialem podejsc do niego poprosic aby wstal I przyyebac mu w morde za glosne gadanie?
    • zeitgeist2010 Re: antysemicka przygoda jest 17.03.18, 19:16
      Zamiast trwonic czas na polskich forach wrzuc na izraelskie i miedzynarodowe fora ktorys z nastepujacych tekstow. Wsadz kilka literowek, zeby uniknąc spamu.

With regard to the recent dispute betweet the Polish government and the global Jewish community I strongly advice you to study the research in Polish by the accomplished Polish expert Professor Jerzy Eisler about the events of “March 1968”.
      (format pdf)
      marzec1968.pl/m68/edukacja/publikacje-ipn

In case you don´t have a fluent command of the Polish language you automatically disqualify yourself from the dispute as somebody who doesn´t have a frigging clue what the hell is going on.

If you honestly wish to get to the bottom of the recent Polish _ Jewish issues study the research in Polish by the accomplished Polish expert Prof. Jerzy Eisler about the events of “March 1968”.
      (format pdf)
      marzec1968.pl/m68/edukacja/publikacje-ipn

In case you don´t have a fluent command of the Polish language you automatically disqualify yourself from the dispute as somebody who doesn´t have a clue what the f*ck is going on.

• lech.junosza Re: antysemicka przygoda jest 18.03.18, 20:29
      Znam sporo nie głupich Żydówek i Żydów ale ani jednego mądrego rodaka antysemity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka